Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (59)
Raspunsuri - Pagina 10
cge spune:
Ioana, si eu tot asha procedez cu mancarica Ancutei.
O pun pe bona sa ii faca o oala de supa cu de toate(orez nu i-am pus pana acum, dar mi-ati dat o idee buna) si apoi o congelam in borcanase. Eu i-am dat borcanase numai in weekend, fetele cu 2 kupii stiu de ce![]()
Eu ii dau Ancutei carne de pui sau de vita cate un pic in piureutul din fiecare zi. /mie mi-a zis dr sa ii dau pana la 6 luni si ficat de pui fiert separat. Cica spre 5-6 luni, bebeilor li se termina rezervele de fier de la mamici.
Si de duminica i-am introdus si eu para in sucul cu pulpa pe care il bea dimineata.
Eu ii dau Ancai iaurt din comert Mili. Mi-a zis dr sa gasesc unul pe care sa scrie ca nu contina lapte praf, dar eu n-am gasit niciunul.
Si am luat Mili, caci i-am dat si unt tot Mili.
Si sare nu pun nici eu, nici lui Victor nu i-am pus si acum mananca o mancare nesarata (fara gust).
Anya, si eu am un feeling ca Anca va fi stirba pana la 8 luni, exact cum a fost si frati-sau. Deh, modelul.
Noapte buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
Anya20 spune:
Va multumim tuturor pentru incurajari si felicitari!
Crista - sanatate multa Clarei si tuturor bolnaviorilor din casa!
Ioana- eu as zice sa nu congelezi si sucurile de fructe si legume. Astea tb. sa fie proaspete, caci altfel se pierde vit. C care este foarte "fragila". In schimb sunt pentru congelarea altor tipuri de mancarica preparata termic, care oricum nu mai contine vit. C dupa fierbere, dar are alte virtuti. Ai avut o idee buna cu refolosirea borcanaselor.
Alina
Anya mea(19 oct. 2005)
Anya20 spune:
Nadina - se pare ca suntem vecine. Si eu locuiesc in aceeasi zona.
Apropo de sare - aveti dreptate. Nu este indicata la sugarei. Cam toate alimentele contin o cantitate de sare care este suficienta pt ei, astfel incat nu e nevoie si sa le punem.Mai ales ca ei habar n-au ce-i ala gust.![]()
Alina
Anya mea(19 oct. 2005)
nicole74 spune:
Codruta azi i-am pus uleiul de masline la sfarsitul supei si am mai fiert-o cam 10 - 15 minute. I-a placut.
Am cantarit fata si are la aproape 6 luni (ca nu exista 31) 8.280 kg, ceea ce inseamna ca a luat 560 g in luna a 6-a. De masurat astept doctora ca nu prea pot.
Nicole&Ioana Alexandra
poze
simodina spune:
Alina (Anya), atunci poate ne vedem prin parc cand o iesi soarele. Eu incep serviciul pe 20 martie si cum se mai incalzeste cum o sa-mi fac veacul cu Serban in parc sa-mi fac rezerve. Merg fie in IOR fie la National.
Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)
simodina spune:
Fetelor cunoscatoare in ale diversificarii - Cristina, Anya - lamuriti-ma si pe mine: daca ii dau piure de legume tre' sa-i mai dau si supa? Ca nu prea pricep io cum tre' sa fac. Ii dau dupa masa de piure, in loc de apa, dar nu vrea tot timpul. De fapt nu stiu daca am 2 zile/sapt cand vrea supa, in restul saptamanii papa doar piure.
doruletz spune:
Codrutza, nu stiu cum e robotul de la Chicco dar in Babycook-ul de la Beaba nu e nevoie ca legumele sa fie reci. Dealtfel, fierberea la vapori are loc cu lamele montate deja in mixer deci sunt deja "aburite" destul. ![]()
Ioana, merci de coordonate, zisera ca vor sa si inchirieze articole 
Alexandra - 13 octombrie 2005
simodina spune:
Luca-Ioan ,Simon Andrei ,Mara Karina , Robert Daniel, Ioana Alexandra, Florin Alexandru, Bianca Ioana La multe jumatati de ani! Sa cresteti mari si sanatosi!

Felicitam, de asemenea, restul piticilor care mai adauga o lunitza: Vlad Cristian, Jessica Priscilla, Radu, Andrei, Sara Maria, Arzu-Ege, Gabita, Matei-Alexandru, Razvan.

Anya20 spune:
Nadina - supa de zarzavat simpla este defapt o zeama plina de minerale, care rar place bbilor. Din acest motiv nu trebuie sa insisti sa-i dai daca n-o vrea. Ca s-o accepte poti sa pasezi in ea legume (cartof, morcov, dovlecel etc - alternativ, ca sa invete sa distinga gusturile) si sa-i dai piure (ceea ce deja faci).
Asa ca nu-ti face griji ca nu accepta zeama "lunga", ca-l pacalesti si i-o dai totusi sub alta forma.
Nicole - felicitari! Ioana a crescut foarte bine.
Alina
Anya mea(19 oct. 2005)
anya spune:
Cand nu are chef de supa, o poti folosi ca "baza" pt laptele praf. Adica in loc de apa plata - supa si cel putin la mine "a mers".
Cat despre borcanele, le-am folosit si la pastrarea laptelui de "titi" in congelator (le-am sterilizat cu solutie de la Chicco). In plus, am aprovizionat toate neamurile cu ele
.
Cat despre parcul National, propun o "intalneala" cu bebicii dupa ce da un pic caldura. Se pare ca suntem mai multe prin zona. Dar inainte de asta, cine merge vineri,17.03, la Baby Expo? Eu m-am inteles cu Jadi de-o excursie pe acolo + o escapada la "La mama". Asa ca... cine mai vrea?