Bebelusi de mai-iunie 2005 (37)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Vai da' sa nu va recunosc ce cuminti sunteti azi...nu-i sarbatoare, vremea-i naspeta rau,nici week end...sa inteleg ca au fost bebelusii mai zbuciumati si nu v-au lasat...

A mea caprita nu are nici un fel de reactie ...deocamdata...si probabil nici nu va face...

Mai fete nu va inteleg frica de vaccinul asta...ca pana la urma el in mod normal se facea la 9 luni cand era Bianca mica...ce mi-e sapte ce mi-e noua...ete fleosc...Fran nu contest ce spune dr. de la Medicover insa ca orice vaccin riscurile sunt aceleasi sa faci sau nu boala,dar sigur o forma mai usoara...Iar boala sa sti ca o poti lua si din aer,dar asta nu inseamna ca stam in casa si ne punem patura in cap...Viata merge inainte...

Am uitat sa va spun ca azi dupa vaccin am trecut pe la Oana sa se mai vada fetele ca de o luna nu ne-am mai intalnit...S-a facut Alex o scumpa cu mult par,o falcosa de-ti vine sa-i mananci obrajorii...A mea parca era stick pe langa Alex...ca sa va convingeti baga-ti un ochi aici

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

multumim ptr urari, andreeaatan!!!

fran, mie pediatrul mi-a spus ca e prea mica ptr vaccin, (am scris si mai sus), sa nu intru in panica si sa o feresc de contactul cu alti copii si de locuri publice, ceea ce am sa si fac. si a mea are tot 7 kile la 7 luni. daca poti sa scapi de vaccin evita contactele cu alti copii si iesi cu ea doar in parc. loreen, cum mai sa se ia prin aer?!??? nu se ia prin aer, se ia prin contact.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

uite ce am gasit despre rujeola: contaminarea (molipsirea): Posibilitatea de molipsire este maxima in cele 3 zile care preceda aparitia bubitelor (in perioada in care copilul are febra).

Rujeola este o boala virala foarte contagioasa, care survine prin epidemii, in general, la sfarsitul iernii si inceputul primaverii, si afecteaza, mai ales, copiii intre 1 si 3 ani, care nu sunt vaccinati, si care nu mai sunt imunizati de anticorpii mamei lor.

si complicatii: cu cat copilul este mai mare atunci cand se imbolnaveste de rujeola, cu atat este mai mare riscul de a face complicatii (otite, laringite, bronho-pneumonii, encefalite...)

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

revin ca uite loreen avea dreptate, se poate transmite prin stranut, deci in felul asta se poate transmite prin aer:

Rujeola se transmite numai direct, de la un alt copil bolnav, care este contagios timp de 4-5 zile inainte de aparitia eruptiei si pe toata durata eruptiei. Boala se transmite prin aer prin picaturile de saliva, secretiile nazo-faringiene, pe care copilul le proiecteaza in jurul sau in timpul vorbirii, tusei, stranutului. Copiii intre 1 si 10 ani sunt deosebit de receptivi. In colectivitatile de copii (crese, gradinite, scoli) boala cuprinde aproape pe toti copiii care nu au suferit in trecut de rujeola sau nu au fost vaccinati. Dupa varsta de 3 luni cand dispar anticorpii transmisi de mama (daca ea a avut boala) copiii pot face pojar la orice varsta. Este de dorit ca un copil sa nu faca pojarul sub varsta de 3 ani, caci pana la aceasta varsta complicatiile sunt frecvente si grave.

subliniez ca se transmite doar direct, si ca mai jos in acelasi articol se spune ca "Boala nu se transmite printr-o a treia persoana."

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

quote:
Originally posted by ioanailincam
Danelutza - zi-mi si mie te rog daca sunt scmpe jucariile in Elvetia, cele de la Vtech si Fisher Price, de fapt intai daca au ca parca nu am vazut sa aiba reprezentanta la voi. Ca se duce nasa Anei de sarbatori si ma bate gandul sa o pun sa-i ia cateva. Nu-mi fac mari sperante ca am inteles ca acolo totul e scump, dar mai stii?

Ce pretzuri sint aici, eu cumpar jucariile din Italia, aici nici macar de mincare nu prea cumpar ca totul e aproape dublu, doar hainutzele pentru copii sint mai ieftine decit in Italia.

Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

http://community.webshots.com/user/danielaaddario

Mergi la inceput

Pisik spun si eu ce mi-au si mie doctorii...naiba sa-i pieptene...acum 2 saptamani cand am fost la control nici vorba de vaccin ca azi sa ma duc la intepat...Si virusii astia mai sufera si ei mutatii...mai stii daca prin Constanta nu-s zburatori...vin cu aviarele

Nelia scuza-ma da eu acum am vazut cu puiul...dar pana am apucat sa citesc ti-a spus Gabitza...in principiu asa se face...eu am pungi separate si il condimentez cu busuioc,oregano,cimbru,usturoi...si eventuat daca iau piept il las in bait peste noapte adica il pun intr-o farfurie semiadanca peste care pun usturoi pisat, bere cat sa-l acopere,cimbru...iese o minunatie si mai ales din atos devine fraged...merge si pane facut este si mai gustos...Apropo spune-mi si mie cum se face cus-cus...poate mananca si Delia sclifosita...

Ruxel sa pup eu grasa mica...auzi 9kg...

"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Asa urat face Thomas cand se pliciseste, ca-mi toaca nervii-are niste tipete ca de telenovela. Stiti ce imi doresc in acele momente: un premergator, sa ii dau activitate sa ma scap...
Cred ca va zic acum noapte buna...

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Sa traiti! Cam tarziu dau raportul, dar s-a dat in barci barbatul cu un joc.
Asa, fuseram si la targ, un fiasco, dupa cum ma asteaptam dupa ce am citit lista expozantilor. DIn fericire nu a fost aglomerat asa ca macar la capitolul asta sta mai bine ca Baby Expo. AM achizitionat totusi 3 jucarii, una e chiar draguta, desi canta cam tare si 2 body-uri. AM trecut si in pavilionul alaturat unde era targul de cadouri - la fel, se vindeau numai aiureli (vorba colegei mele, acolo trebuia sa mergi cu sotul (sau cu amantul blindat de bani) si sa-i zici: vreau asta (haine de blana) si asta (bijuterii). Am achizitionat totusi niste bijuterii pentru mine si 2 camasi pentru tati. Una peste alta mai bine stateam acasa, mai ales ca am plecat cu 2 ore intarziere pentru ca colega mea avea pui urlator acasa si nu se mai dadea dusa, iar eu imi propusesem sa ajung la targ la maxim 1 ora dupa ce a mancat ANa ca sa nu ma simt haituita ca se apropie masa urmatoare. De altfel am si ajuns in urlete acasa, era lesinat de foame bietul copil si mai ales de oboseala pentru ca in ciuda sperantelor mele nu prea a dormit la targ, ci s-a holbat la lume.
Danelutza - merci mult de informatie, deci sa abandonez operatiunea jucarii din ELvetia (poate o lansam pe cea "hainute din Elvetia"). AM aflat ca pleaca de Craciun in Israel, dar acolo chiar ca nu are cine sa-mi spuna cum sunt preturile. Oricum am sa-i bat un apropo ca copilul asteapta cadou grasut de Mos Craciun, ca vad ca Mos Nicolae a sarit-o
Loreen - nu pot vedea poza pe care ai pus-o.
Nelia - daca ai terminat ziarul, intelegem ca ai timp de colaj? Iar cu treburile, abia astept sa vina o data femeia aia - cand oi gasi-o, nu stiu - si sa ma apuc si eu de o curatenie mai mare ca e jale pe la mine si acu' e Craciunul si nu e frumos.
Pisik - inteleg deci ca daca eu nu am avut rujeola degeaba alaptez, canci imunizare (oricum nu mai are 3 luni).
Vad ca va plangeti in continuare cat de greu mananca copilasii. EI bine, problema asta nu o am. Chiar ii spuneam azi colegei mele (a carei fiica se implica total in mancare, precum Bumbuta, ca altfel urla si nu mai vrea sa manance) ca a mostenit de la tatal meu nu numai ochii si gropita din barbie, dar si apetitul. Si ea s-a uitat lung la mine si mi-a zis: dar ti se pare ca tu sau barbatul suferiti de lipsa de apetit? Eu cred ca le-a mostenit de la voi. Nu e departe de adevar ca tare ne place sa mancam, mai nou sotul se serveste cu Bebelacul fetei, si-a defacut o punga si mananca in fiecare seara cu fulgi sau biscuiti. In schimb eu am alta problema: de vreo cateva zile vad ca s-a cam colorat ANa la fata spre portocaliu (mai ales nasul). Mie nu mi se pare ca am exagerat cu morcovul in piure, iar suc de morcov i-am dat doar ieri (normal, ca azi iar am fost pe drumuri), dar stiu ca supravitaminizarea cu vit. A e periculoasa, asa ca voi scadea cantitea la urmatoarea tura sa vedem efectul.
Asa, Loreen, sper ca te-am potolit cu setea de citit pentru ca, ca de obicei, eu nu pot scrie doar 3 randuri, cum multe persoane (cu bun simt as zice eu) fac din cand in cand. Eu cu toptanul, nene, daca-i bal sa dansam. Asa ca va las acum ca am niste treaba pe la alte site-uri. Noapte buna!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Ioana las' ca mai incapea de-o facatura...io-s ca ardeleanul original...gandesc greu si ma exprim incet...in doua randuri n-am ce spune asa ca bat campii in 10 pagini...

Andreeaatan...n-ai idee din cate situatii te scoate premergatorul
(urgentele gen "wc" sunt cele mai dese)

aici se vad pozele?

Am tras cu ochiul la celelalte mamici,mai avansate,vad ca se discuta la greu problema vaccinarii...si zau daca mai pricep ceva...dapa-i degeaba as mai intelege acum ca oricum l-am facut...

GAta ma duc la nani...noapte buna la bebelusi...somn usor la mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Nu se vad, bre, zice: The File You Are Looking For Is Inaccessible si ma pune sa ma loghez

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput