Bebelusi de mai-iunie 2005 (37)
Raspunsuri - Pagina 10

Ruxel spune:
Am venit si noi acum de la vaccinul de 6 luni. Bebelusha este sanatoasa tun, si la 6 luni are 9 kg si 69 cm. Gabitza te rog sa ne treci si pe noi in lista.
Ruxel
Bianca

Cornelia spune:
Buna fetelor!
Stefan e fresh. Nu a dormit decat pe drum si acum tipa, da din manute si nu ma lasa sa scriu.
Corni, ma bucur ca ne-am vazut, chiar si asa fugitiv. Pe Delia nu am prins-o ca noi am fost cam codasi . Am plecat pt. prima data singura si cu Stefan in masina si am facu cam o ora pe drum
.
Corni, mi-a zis ca nu e nevoie de supozitor, nimic. Reactia daca e sa fie, va fi, Doamne fereste, peste 5 zile. Si noua ne-a zis ca e cel mai bine asa, ca rujeola la varste asa de mici are complicatii. Forma pe care ar putea s ao faca d ela vaccin e mult mai usoara. Acum, ce sa zic, decat Doamne ajuta!
ROR-ul care se facea la un an si o luna (parca) il fom face peste 1 an (adica la 1 an si 7 luni). Sper sa fi fost decizia corecta.
Aistenta era f. incantata cand ne-a vazut. Mi-a zis ca ne-a cautat si in cartea de tel. si la informatii .
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

andreeaatan spune:
Treaba e groasa cu vaccinul. Azi ne-a sunat si doctorita ca sa ne reaminteasca sa mergem luni la vaccin.
Am inpresia ca nu se agitau atata daca nu era necesar...
Om trai si om vedea ce ne face peste un an. Eu azi merg la Metro ca doar n-om sta in casa de frica a nu stiu ce. E greu sa fii indiferent la povesti cu copii morti, dar...Trebe facut vaccinul si gata. Desi stiu eu cum se fac stirile si cum se discuta in emisiuni ca sa iasa treaba cu audienta, avand in vedere ca povestea cu epidemia seamana ca intensitate mediatica cu povestea gripei aviare...
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

loreen spune:
Gata cu vaccinul...nu a plans la vaccinul propriu-zis ci dupa o apucase pe asistenta de mana si se jelea la ea de mama focului...Cand am ajuns noi erau 2 copii pana am plecat se umpluse cabinetul ca la coada la carne pe vremea lui nea Nicu...Raciti cu sanatosi la gramada ca ce-o fi...pana s-a bunghit dr si i-a mai separat...
Ne-am intalnit cu Corni...Timeea este o dulcica foc si scumpica de numa numa...si cumintica pe de-asupra...A mea se vaicarea si Timeea era curioasa foc...Poate ne mai vedem si cu alte ocazii...
Cornelia ne pare rau ca nu v-am prins pupici multi pentru Stefan...
Ioana n-au treaba matzele cu canapelele...incearca ele sa mai bage o gheara ceva da' n-au sanse ca sunt din plus si nu au ce agata...Iar cu copilul s-au invatat asa ca daca sunt matze de caracter apuca de le fac si parastasul de 40 de zile cand or muri,daca nu valea ...
Cu Delia cu raspunsul la chemare habar nu am cand a inceput sa-si recunoasca numele am sesizat eu
Stefania ti-am spus bravo tie...eu fac ca trenul...si asta nu am cum sa mi-o scot din cap desi am incercat,ca de e copil se mai murdareste...nu...
Pisik campania de vaccinare este pe tara,intamplator probabil in Constanta este mai nasol si asta tot din prostia lor ca nu au distribuit vaccin antirjeolic de mai bine de un an...cinbe are bani sa-l cumpere bine ,cine nu...suporta acuma consecintele prostiei sanepidului...La un an le face pe celelalte...cab har Domnului la vaccinuri nu ducem lipsa...
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

pisik 4ever spune:
multumim mult loreen, stefania pentru urari. noroc cu voi,ca eu si uitasem ca fitzoasa mea face 7 luni azi!!!
noi venim de la pediatru. avem 7 kile la 65 cm, facem intrecere cu timeea, parca si ea tot de 7 kile se dadea la 7 luni!!! noi trecem acum la legume si luna viitoare la carnita. azi i-am introdus spanac fetii si spre surprinderea mea a halit juma de borcanel!!! am intrebat ce facem legat de epidemia de rujeola din ro. ne-a spus ca este prea mica sa-i facem vaccin, si ne-a sfatuit sa evitam contactul cu copii bolnavi si locurile publice (cum ar fi hipermarketurile), in rest ptr o plimbare in parc nu sunt probleme.
You're unique. Just like anyone else.... si
bursuca 08.05.05

andreeaatan spune:
LA MULTI ANI PENTRU OLIVIA (Pisik 4 ever), BIANCA MARIA (Ile),ANA (viviT)!
Era cat pe ce sa pierdem un papuc de-al lui Thomas, in parcarea de la Metro. Ne-am prins ca copilu' nu mai are un papuc in centru si hai repede inapoi, noroc ca nu voia nimeni bocanci marimea 20, piciorul stang.
Nu-mi era ca pierd papucul, era ca papucul e cumparat de socru-meu si doi ani de acum inainte ma facea mama denaturata ca pierd papucii lui fiu-meu.
Maine schimbam caloriferul in camera lui Thomas, cu unul mai puternic, ca actualul e cam slabut si in acel timp cat se lucreaza, eu si Thomas mergem sa cheltuim bani. Pe langa altele, mai mult ca sigur ca luam si cana magica de la Avent, ca e nervos cand bea laptic ca nu prea poate sa participe.
Mama lui Thomas

fran spune:
Buna !
Mey bravo voua, mamici curajoase care ati fost la vaccin. Eu vreau sa-l aman cat de mult se poate.Am vorbit azi cu dr. de la Medicover si mi-a zis cam asa: ei nu pot face vaccinul asta si nu se poate nici cumpara, doar dr. de familie il primesc. Se poate face deci doar la policlinica, la gramada ca vaccinul e pentru mai multi copii-adica tot ce a zis si Corni. Sa-l refuz mi-a zis ca e cam naspa- vine Sanepidul etc. singura solutie daca nu vreau sa-l facem e sa ne dam pierduti. Zicea ca tocmai a vorbit cu cineva de la minister si sunt cam 3 mii si ceva de cazuri, majoritatea in comunitatile romilor, iar de la ei, prin spitale a trecut si la bebelusi internati. Vaccinul e doar cu o valenta (rujeola) iar cel cu trei valente -( care are in plus oreion si rubeola) se poate face fara probleme-probabil pe la 1 an jumatate. Eu i-am zis ca nu vine in contact cu persoane straine- de fapt stia si ea plus ca noi la aproape 7 luni aveam doar 6,8kg. Ori vaccinul se face otova nu tine nimeni cont ca la 7 luni unii au 6 kg iar alti deja 9...Ma rog, ea a fost deacord ca la noi riscurile sa facem rujeola sunt mai mari dupa vaccin decat fara...Vaccinul asta a mai fost facut la noi in tara dar pana acum doar de la 9 luni in sus.
Stefania- noi mancam asa iaurtul: intai 60 ml din bibe-prin tetina- nu stiu cum se prinde cand se fac fix 60 da' parca are cantar in burtica.Asa, dupa asta bem din bibe- fara tetina-apoi punem in capacul biberonului si mai bem si asa iar de terminat il terminam cu lingurita. Probabil ca inventivitatea mamicilor e invers proportionala cu greutatea kupilului...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

andreeaatan spune:
Am vazut ca povestiti de recunoasterea propriului nume la bbi.
Thomas stie cum il cheama de o vreme, o luna si ceva, raspunde prin intoarcerea capului si un zambet de inger cam de vreo 3 saptamani si de vreo 2 saptamani reactioneaza la "NU". Adica se opreste din ceea ce face pret de vreol 10 secunde, apoi crede ca atata timp cat nu mai aude interdictie este voie si o ia de la capat. Iarasi nu si tot asa.
Acuma urla ca nu-l lasa sa traga de cablurile de la laptop.
Apropo, barbatu-meiu si-a luat si el laptop si e fericit.....
Mama lui Thomas

nelia spune:
Am terminat ziarul! Gata, e in tipografie! Si acum casa mea e ca la nebuni si diseara avem musafiri, asa ca, vreau-nu-vreau, trebuie sa ma apuc de treaba. Si mai voiam sa fac si ceva bun, ca vin nasa Tudorei si cu baietelul, Tudor. A fost o nebunie atit de mare in ultimele trei zile si nopti: ziar, dintii Tudorei, trezirile ei nocturne si cheful de chiuit pe care care il are, ciclul meu etc..., ca ma simt ca o lamiie stoarsa acum. Nu am avut timp sa citesc, probabil miine dimineata, am intrat doar sa va salut si sa o intreb peLoreen cum se face puiul ala la punga!?! Ma tot gindesc ce sa fac ceva rapid pentru diseara si am ales o negresa cu frisca, salata de fructe si cus-cus cu legume ca garnitura la friptura de pui. Si as face copanelele la punga... daca as sti si cum. O sa mai intru pe la 4, poate vezi mesajul si imi raspunzi.
Beatrice, am facut orezul dobrogean dupa reteta ta si a iesit yamiam.
Gata, ca e deja ora 13 si mai am patru ore in care pot sa mai fac cite ceva. Pa!
Ei, acum daca tot m-am intins la discutii cu prietena mea din tara, Angela, hai sa va mai spun cite ceva despre noi. Agata e bine si a inceput sa deseneze numai in figuri geometrice. Toate desenele ei sint pline de cercuri, triunghiuri, patrate, chiar si cilindri si cuburi... ma rog, mai mult sau mai putin. Si le compune si le coloreaza si le decupeaza... Oau, ce cuminte e de la o vreme, acum imi dau seama! Creste! Tudora e si ea bine, dar nu maninca. Adica maninca, dar nu cit vrea mama, ci cit vrea printesa. Dar nu e slaba, ii merge bine si nici nu e palida. Maninca ea putin, dar de toate. Pina acum am reusit sa introduc: legume (aproape orice fel, mai putin fasole uscata), fructe (mar, para, piersici, ananas), piept de pui si carne de vita, galbenus de ou si brinzica de vaci. Si cereale, bineinteles. Astazi vreau sa-i dau copanel de pui si de luni vreau sa-i fac iaurt in casa si sa-i dau cu fructe pisate. Am inceput sa-i dau sucuri, de morcov, mar, ananas, para si mandarine. Nu-i fac mult, vreo 30 de grame si i le dau dimineata, la 10. Tot nu minca fructe, asa macar manina mai bine la 12.30 prinzul. Se pare ca cel mai mult ii place cel de pere! Daca ati vedea-o ce finuta e la mincare... asa, ca sa nu se rupa gurita, abia-abia o deschide si maninca incet-incet... sa nu i se aplece. Dar bine macar ca nu refuza nimic din ce ii dau. Ah, si nu-i mai dau mincarea blenduita fin, ci sfarimata foarte bine cu furculita, iar carnita taiata fin de tot. Iar tita a ramas la locul ei de cinste, mai ales noaptea.
Gaaataaaa, paaa! Ca nu am facut nimic astazi... eu si cu Ioanailincam, de cite ori citesc ce scrie ea, ma vad pe mine. Cred ca facem cam aceleasi lucruri, numai ca serviciul meu e acasa!
Cornelia, de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

gabitzam spune:
Nelia, pentru friptura la punga aici se gasesc niste pungi speciale pentru asta. Sint unele care au si mirodenii: bagi carnea in punga, pui mirodeniile, legi punga la gura cu clema, intepi punga mai mult sau mai putin, depinde cit de suculenta vrei friptura, bagi punga in cuptor. In functie de felul de carne scrie pe ambalaj cit sa stea la cuptor.
Dar se gasesc si seturi de pungi de cite 5, fara mirodenii, si pui tu ce mirodenii vrei. Eu mai pun citeodata si cartofi, ardei, ceapa, in punga pe linga pui.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi