Mamici de iulie - august 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 15
zozela spune:
Asa e Cristina...Bineinteles ca daca e sa fie BB,o sa fie cel mai iubit copil din lume!!!
Iar daca nu e...La anu' sigur o sa fie acolo la caldurica,in burtica mea
!!!
Da' ce ma fac eu dc nu e BB..ca tare frumos e pe-aci pe la voi![]()
Va
dulce!! Sunteti minunate!!!
Nunta noastra-26.06.2005
mist spune:
Pika, am vazut poza cu puiutul tau, e foarte faina, se vede foarte bine! Cam asa ar tb sa arate si bb al meu, dat fiind ca avem cam acelasi DPN (pe al meu l-au mutat pe 6 de fapt).
Cristina-Ioana, de ce ar fi o pb sa bei laptele cu cacao? Parca stiam ca si o cantitate mica de cafea pe zi ar fi permisa, deci de ce ar putea strica o linguritza de cacao? Eu zic sa nu iti faci griji, dar daca totusi te temi, intreaba-l pe doctorul tau. Apropos de ce mancam, m-am confesat azi doctoritei ca nu mi-am dat seama si am baut vreo 5 zile la rand lapte batut cu 10% vitamina A, pana m-am prins ce fac
. A zis ca nu crede ca a fost asa de mult incat sa devina periculos, dar pe viitor sa stau departe de vit A.
mishi, felicitari pt reusita si bun-venit printre noi!!
Kehleyr, intrebai mai demult de testele pe care le facem. Nu am raspuns atunci pt ca nici eu nu prea stiam. Abia azi am discutat cu doctorita. Mi-a sugerat sa fac un test integrat pt sindrom Down si alte boli(?). Cica nu sunt inca in grupa de risc, e doar un test pe care il sugereaza la toate pacientele ei, indiferent de varsta. Consta din doua etape, iar la sfarsit se combina rezultatele: se face un u/s pt translucenta nucala si un test de sange in sapt a 11-a sau a 12-a (eu le fac pe 21 dec) si apoi inca un test de sange in trim al doilea (prin sapt a 14-a parca). Asa cum ziceai si tu, nu e test diagnostic, imi spune doar cu o precizie de 95% (parca) daca totul e ok. Mai am optiunea sa fac doar doar prima parte (asta din trim intai), dar atunci precizia scade la 85%. Cam asta am inteles eu deocamdata, mi-a dat si un prospect si tb sa il citesc ca sa ma lamuresc mai bine.
Nu mai stiu daca mai tineti minte, problema mea cea mai mare acum este ca la primul u/s (sapt a 8-a) au vazut 2 chisturi (fluide zic ei) in locul in care ar tb sa fie rinichii bb-ului si mi-au spus atunci ca nu stiu ce e. Ar putea fi activitate renala, dar cica nu se vede de obicei asa ceva atat de devreme. Va dati seama ca am stat ca pe ghimpi pana azi si, asa cum ma temeam, nu am primit inca un raspuns. Doctorita mi-a spus ca nu ii este clar ce e chestia aia si abia la urmatorul u/s poate sa isi dea cat de cat cu parerea, dupa ce vede care a fost evolutia. Eu am intrebat-o daca a mai avut vreodata vreo pacienta cu aceeasi problema si a zis ca nu. Daca voi auziti pe cineva sa aiba pb asta, va rog sa imi spuneti si mie, ca am intrebat si pe alte forumuri (americanesti de data asta) si tot n-a stiut nimeni ce sa imi zica. Deci va dati seama ce morcovita sunt. Sunt aproape convinsa ca mi se trage de la o suparare foarte mare pe care am avut-o cand eram prin sapt a 6-a, asa ca le sfatuiesc si eu pe fetele care se stresseaza foarte tare sa incerce sa se relaxeze cat pot. La mine nu a fost posibil, a fost ceva ce nu puteam eu controla din pacate (am pierdut pe cineva foarte drag din familie si nici macar nu am putut fi alaturi de ai mei). Am facut din rasputeri eforturi sa ma concentrez si la alte lucruri, dar nu mi-a reusit f. bine. Nu pot sa cred decat ca asta mi-a afectat bb-ul, ce altceva poate fi la mijloc. Dar nu va mai plitisesc cu povestile mele, mai ales ca nu-s vesele. Pe 21, cand fac al doilea u/s o sa aflu poate si raspunsul la problema mea.
Va pup
si va urez sarcini usoare!
"I am still learning."
"La gente tira a matar, cuando volamos muy bajo."
pika-pika spune:
Buna ziua!
Cristinabauer felicitari pentru bebe mic,mic.Sa se faca mare,mare si sanatos!Mie mi-au facut analize la sange la 8 si 10 sapt.Dar banuiesc ca in Romania poate fi diferit.
Kehleyr dupa 3 luni pot sa ma vopsesc?Ce bine ca am deja cateva luni,am tot asteptat vopseaua din Romania si cand a ajuns eram insarcinata.Eu credeam ca abia dupa 6 luni pot.
iube2001 bafta la doctor.te asteptam cu vesti!
Cristina_Ioana ca bine zici!Ce bine de fetele astea care sunt la a doua sarcina,dar si ele au trecut prin ce vom trece noi.Si eu am atatea temeri...e atat de mic,si daca se misca mult cand il spal si daca...si daca...
madacristina lasa ca o sa fie bine,poate ca si sotului tau ii este greu sa asimileze vestea si poate ca si el e la fel de speriat ca si tine.Eu zic ca il vad pe sotul meu,numai ca el face pe barbatul cool(cu mine nu-i merge
) si nu vrea sa arate...Eu imi fac probleme ca sotul meu parca e prea bun,prea ma alinta si ma cocoloseste.Daca dupa ce nasc uita de mine si se gandeste numai la bebe?
Fiecare cu paranoia ei...
zozela si eu cred ca esti!Lasa ca asa a fost sa fie!Casa de piatra!Frumoasa nunta si frumosi miri!Cand v-ati casatorit?
mishi bine ai venit si felicitari pt sarcina!Sa fie intr-un ceas bun.Nu cred ca e cazul sa-ti faci griji.Nici eu nu am avut absolut nimic pana la 7 saptamani,apoi au venit cateva zile niste greturi usoare,nu am vomitat deloc,iar acum iar sunt bine-merci...Nu suport unele mirosuri dar in rest sunt ok.
mist mie doctorul inca nu mi-a spus nimic despre DPN,dar pe eco scrie la varsta 10w+1d deci cu o zi mai mult si atunci DPN ar fi 6
....dar inca nu-l schimb sa vedem ce zice doc mai tarziu.Imi pare tare rau sa aud de problema ta.Nu stiu ce sa zic,sa speram ca totul o sa fie bine.Si eu tot pe 21 merg la doctor!
Multa bafta!Sa ne scrii ce a zis doc,ok?
Eu nu prea am noutati!Va pupic pe toate si sa ne "auzim" cu bine!
10+
mamica incepatoare si bebelin
poze cu noi
chocho spune:
Mishi, bine ai venit, felicitari si sarcina usoara, ceea ce doresc tuturor! Stai linistita ca e ok daca n-ai simptome, si eu am intrebat 2 medici caci pana aproape de saptamana a 8-a n-am avut mai nimic decat somn, si acum si la prima sarcina, si la ambele m-a luat cu rau mai tarziu, dar nu e musai, asa ca stai calma si daca o fi sa-ti fie rau mai incolo trece repede, prin trim II e mult mai bine.
Cristina, bea linistita cu cacao ca e permisa chiar si o ceasca de cafea pe zi la cei cu tensiune mica, pentru ca nu depaseste limita care ar putea afecta fatul, asa ca de cacao nu-ti face griji. Si eu papam des ciocolata cu primul bebe si e un copil foarte linistit si sanatos.
Mist, imi pare rau de problema ta, nu am mai auzit asa ca nu stiu ce sa-ti spun, doar ca sa nu-ti faci procese de constiinta ca stresul nu afecteaza chiar asa incat sa duca la malformatii. In cel mai rau caz cand se combina si cu oboseala duce la contractii sau se agita bebe, dar nu cred sa-ti fi afectat fizic bebe-ul. Toxoplasmoza ti-ai facut-o? E bine sa te asiguri, si daca nu e nici asta atunci poate fi defect cromozomial, care nu tine de tine. Dar poate nu e nimic si doar a dat eco vreo eroare, ca si eu sunt in situatia in care sper ca nu s-a vazut bine la eco ca mie nu mi-au vazut embrionul, dar au mai fost fete asa si a doua oara a fost mai maricutz bebe si s-a vazut ok. Asa ca nu-ti pierde speranta. Iti tinem pumnii sa fie ok.
madacristina spune:
'Neatza 
Ce fac fetele?
Eu azi parca ma simt mai bine....sper sa ma simt asa toata ziua....sunt f bine dispusa, as iesi prin oras si m-as plimba,dar.....sunt la servici...oricum Cristinao sa tin cont de ce ai zis si-mi pare tare rau ca ai trecut prin asa ceva...nu vreau sa pateasca nimic bebele asa ca....totul pana la
nu-mi mai pasa de nimeni,numai de
si o sa am mare grija de noi...nu ma mai agit nici acasa nici la servici,atat cat pot fac si gata...cand nu mai pot..iau o pauza....
Sper ca azi sa vb mai mult....sa fiti si voi bine,sa nu mai
....
va pup si va doresc o zi minunata 
madacristina spune:
Mist imi pare tare rau sa aud asa o veste,poate pana la urma o sa fie bine...eu una sunt incepatoare si nu stiu mai nimic de sarcini sau de complicatii...tot ce pot spune e ca ma voi
sa fie bine
..
Sa ai grija de tine si sa stai cat mai linistita.....
Multi pupici si ganduri numai de bine...
madacristina spune:
Si apropo fetelor...care din voi are msg??
Dc vreti putem vb si pe msg...eu intru cu "madaangel21"( pe yahoo).
Din pacate acasa nu am net...am vb cu sot si a zis ca o sa puna...asa o sa pot intra pe forum si de acasa...pana atunci ma multumesc sa vin la servici si sa vb de aici cu voi....
anasia spune:
buna, fetelor! cum va simtiti azi? eu sunt ma simt ca un balonas, greturile vin si trec, n-am ajuns sa
, sper ca nu o voi face; cu unele mirosuri nu stau prea bine, incerc sa le evit; ma mai deranjeaza burtica uneori; madacristina dr ta este Badea Mihaela?eu am facut niste analize la dansa si mi s-a parut foarte draguta, dar nu stiu in rest cum este;
va pup si mai multa odihna sa fie si bb sanatosi! ce-as pleca si eu acasa acum, de fapt n-as mai veni la serviciu deloc!
anasia
pumpkin spune:
Irinuca, unde esti? Trebuie sa deschidem partea a 6-a...Vrei sa o deschid eu?
Miky
10+
Albumul Mamicilor de Iulie August 2006
chocho spune:
Madacristina, si eu ma simt tare bine azi, si am chef de plimbare, asa ca sunt pe picior de duca, tocmai imi imbracam baietelul. Cred ca o sa ne faca bine o gura de aer curat. Sper sa nu am prea multe zile ca ieri, ca tare rau mi-a fost. Va doresc la toate sa va simtiti ca mine azi si de-acum incolo cat de mult s-o putea.
Pupici!