Mamici de iulie - august 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
Cristina_Ioana spune:
Si sotul meu e putin bulversat si probabil in sufletul lui se simte neglijat, ca noi aveam o viata foarte activa inainte, ieseam mereu, ne vedeam cu prietenii, etc...iar acum vine seara si ma gaseste zacand infasurata in patura, alba ca varul si normal ca nu ii e usor...dar incerc pe cat posibil sa vb si cu el, sa mai fac haz de necaz, sa ii povestesc ce simt si prin ce trec, in speranta ca va coopera si vom trece si peste asta...deci cred eu ca daca nu se mai simte exclus si comunici cu el, va fi ok....
Dar first of all, ai grija mare de tine...
Cristina + bb 9 sapt
Kehleyr spune:
Fetele, sa stiti ca in mod normal greturile trec in trimestrul doi. Asa ca mai aveti un pic de rabdare si o sa fie totul mai bine. In trimestrul doi o sa aveti chef si de 
.
Sotilor trebuie sa le explicati ca senzatiile prin care treceti sunt normale si ca daca va purtati uneori mai aiurea este vina hormonilor de sarcina. Mai puneti-i si pe ei sa citeasca pe web cate ceva, daca inteleg ce se intampla o sa le fie mult mai usor sa va accepte schimbarile de spirit.
Cristina, imi pare tare rau ca ti s-a intamplat asa ceva si inca in stare atat de avansata a sarcinii. Dar totusi, nu a fost si altceva in afara de suparare? Toxo?
Madalina, o sa fii o mamica foarte tanara
. Va fi foarte frumos! Nu fii speriata, stai linistita, citeste cat mai mult. Eu aveam o carte despre evolutia sarcinii in care puteai vedea in fiecare saptamana ce se mai intampla cu bb. Desigur ca acum astea exista si pe Internet o groaza. Ceea ce vreau sa spun este ca se creeaza o legatura si un sentiment extraordinar intre tine si bb, daca stii ca azi incep sa se formeze manutele, azi deschide ochii si altele asemenea.
Luminous beings we are, not this crude matter.
zozela spune:
Asa e...nu sunt din Bucuresti..Sunt olteanca
-Craiova!!
Testul asta(b-hcg) cand se face?Se poate face oricand,sau doar dimineata?In mod normal temperatura asta bazala cam ce valoare ar trebui sa aiba...sau nu este o val. standard..(tre' sa o iau mai multe zile la rand si sa obs. modificarile?)??? Ma..nu vreau sa va stresez da' eu habar nu am despre trebusoarele astea...
..
Nunta noastra-26.06.2005
madacristina spune:
Kehleyr stiu,oricum am intrat pe net si m-am uitat la cum evolueaza sarcina inca de cand banuiam ca sunt insarcinata... si abia astept sa apara bebele,cateodata nu mai am rabdare,imi doresc sa treaca timpul mai repede sa-l pot tine-n brate....
Sunt nelamurita ref la mom cand voi naste,la cat tb sa dai la anestezist,la doctor etc...eu voi naste la municipal..am fost la dna doctor badea...am ajuns la dansa dupa ce am fost la alti 3 doctori, si am ajuns la dansa din cauza ca pierdeam sange si la municipal in acea zi la ambulatoriu era ea si mi-a fost recomandata...mi s-a parut f draguta,felul cum mi-a vb si s-a purtat cu mine si nu i-am dat nimic,chiar nimic...eram oricum f speriata si cred ca am uitat complet...dar ideea e ca si asa s-a purtat k cu mine...am auzit ca e draguta pe toata perioada sarcinii dar dc se nimereste sa nasti cand ea nu ar fi la spital ca sa evite asta iti provoaca nasterea...acum ce sa zic?o sa vad cum va fi...singura chestie e ca nu mi-a dat nr de tel cand am fost la ea.....si mi se pare cam aiurea..pt ca dc am nelamuriri nu am cum sa iau leg cu ea...oricum cunosc pe cineva la municipal...la ginecologie pe asistenta sefa si de cate ori am avut ceva am sunat-o pe ea si ultima data am zis sa vb cu dna doctor sa-i spuna ca a uitat sa-mi dea nr de tel si sa mi-l dea...
sunt f dezorientata din aceasta cauza.....chiar nu mai vreau sa schimb atatia doctori,iar ref la faptul ca mi-ar provoca nasterea...nu are cum sa ma oblige si dc cumva nu va vrea sa vina cand nasc...asta e,ma duc la camera de garda si oricum in municipal sunt medici destul de buni si dc o mai cunosc si pe asistenta de la ginecologie,nu cred ca ma lasa ea pe maini aiurea...merg pe mana ei...
tot ce vroiam sa stiu,de la mamicile
cu experienta cam ce :taxe: sunt...in general sa fiu si eu pregatita din timp........
pup pe toate 
chocho spune:
Fetele, am dormit ca un prunc 3 ore, si m-am sculat tot obosita. Of doamne. Eu cred ca-s si un pic anemica de-aia ma simt asa slabita. Ar trebui sa notez data de azi ca m-a lovit rau. Eu m-am indragostit de forumul asta. M-am sculat cu gandul la voi si la ce ati mai scris, si
n-ati stat degeaba ca mine. Am ras de ce mi-a scris Cristina de ghilimele. hi, hi Ce bine ca am cu cine impartasi greutatile prin care trec. Ce m-as face fara voi?
Cristina, asa e, noi nu ne mai stresam ce ne facem cu mogaldeata, dar ne-am stresat si noi la prima sarcina destul. Si-apoi ne strasem si acuma dar de altele, sa nu neglijam mogaldeata mai mare, si ce ne facem noi cu 2 mogaldete! Cateodata e greu, eu cel putin n-am ajutor de la nimeni in afara de sot, ca parintii nu stau in oras cu noi si vin destul de rar pe la noi. Dar satisfactiile ne alina greitatile astea, si cum spunea cineva pe aici, cand iti alearga copilu si rade prin casa uiti de toate. Dar nu te agita degeaba, ca ai sa te descurci tinem legatura si-mi mai trimit si eu ce materiale am strans ca sa te ajute, ai-poi stai linistita ca instinctul matern se trezeste imediat dupa nastere, de asta sa nu te indoiesti. Cristina, urata experienta ai trait cu pierdutul sarcinii, eu am fost mai norocoasa.
Madalina, e pe bune ca stresul iti face rau. in primul rand ca inima bate mai tare, poate sa-ti creasca tensiunea, iar bebe simte imediat ca te-ai agitat. Si am vazut pe Discovery ca mamele stresate risca sa faca copii cu predispozitie la depresii. Si contractiile sigur de suparare au venit, asa ca incearca sa te linistesti. Si eu munceam ca disperata la prima sarcina, credeam atunci ca munca mea e cea mai importanta, si prin luna a sasea au aparut contractii, dar din fericire m-a bagat medicul imediat in concediu prenatal si mi-a poruncit sa stau numai in pat. Am avut vreo doua saptamani de vegetat, in care numai daca ma sculam la pishu incepea contractia, dar m-am cumintit si mi-am bagat mintile in cap si m-am odihnit cat s-a putut, si treptat m-au lasat, pana la urma de tot, ca am nascut la 41 de saptamani, dupa ce se pregatise toata lumea ca o sa nasc prematur nu mai nasteam. Lasa ca se va obisnui si sotul cu toate cele, acum e greu si ptr barbati ca sunt si ei bulversati, speriati, si de obicei pana nu-si tin copilul in brate ei sunt asa intr-o stare incerta. dar se obisnuiesc ei ca sunt mari. Explica-i sotului tau ca tu nu vrei sa fii asa, dar hormonii te fac de cap, si asa si e, caci de acolo ni se trag starile astea emotionale dificile.
Zozela, eu zic sa-ti mai faci un test, si daca se vede vreun pic a doua dunga (dar sa astepti mai mult sa apara), atunci du-te la medic sa-ti dea el trimiteri la analize, ca o sa-ti dea mai multe sa faci, si n-are rost sa-ti iei sange de 2 ori. Parerea mea.
madacristina spune:
Mersi chocho de cuvinte.....si sa-ti fie de bine cu somnul...asa putin tb sa te fi odihnit...ce-as dormi si eu acum.......
dar mai am putin si ajung acasa si direct in pat ma bag.
Sotul meu e in concediu,ce bine de el,oricum i-am lasat sarcini si mai devreme m-a sunat si mi-a zis ca a facut mancare....sper sa pot manca cand ajung,sa nu-mi mai fie asa de rau...
Vad ca fetele nu au mai avut activitate,f putine mesaje de la pranz si pana acum...............
Sper sa treaca timpul mai repede si sa plec acasa ca nu mai pot de somn........
Dc nu ne mai auzim azi va pup pe toate si va doresc o seara placuta... 
irinuca spune:
MadaCristina - se pare ca esti mezina grupului si mi-esti tare draga cum stai tu si te framanti toata ziulica.In primul rand lasa bebele ala sa stea linistit si sa doarma bine sa creasca.El simte asa cum ai simti si tu daca ai sta intr-o incapere cu 2 oameni care se cearta, se bat ssau sunt suparati.Simti o tensiune apasatoare.E..asa simte si el cand esti ingrijorata sau suparata.
Cu sotul...va veti impaca voi.Eu la fel am fost la prima sarcina si acum parca sunt si mai scorpie.Am impresia ca nu-l intereseaza, ca nu-i pasa de mine , ca nu vrea copilul....Doamne fereste!!!Saracu de el e acelasi ca pana acum, isi doreste copilul si incearca sa-mi intre in voie dar eu...sunt dusa.Mai dureaza putin starile astea depresioniste si de rau fizic iar apoi urmeaza o perioada de calm si voie buna.Asta pana cand ne facem "cat malu'" si incep problemele de insomnii,calduri,carcei....eee...dar astea intr-un alt episod.
Cu Municipalul...ce taxe vrei sa stii?Doctorul te costa cam 150 e/nastere normala sau 200 e/cezariana.Anestezistul vreun milion.Trusa de epidurala (anestezia care se face optional in cazul nasterii normale)e vreun milion si trebuie procurata dinainte (pt. asta tre sa vorbesti cu doctorul).Mai departe..la asistente cat cuprinde.Sa aveti la voi hartii de 10 si 50 mii.Despre ce trebuie sa aveti la voi (pt. Municipal cel putin)scrie mama aici da mai incolo....va fac un listoi..
Zozela - mey olteanco, auzi tu?PAi de ce nu vrei bre BB?M-am uitat la pozele voastre de la nunta.Frumosi amandoi sunteti, tineri si in putere sunteti, tie iti statea tare bine cu Bibi in brate....
Si se pare totusi ca nu prea e dupa tine...si eu tind sa cred ca esti gravidutza.Temperatura bazala e un instrument de masura al ovulatiei.Adica se ia temp in fiecare dimineata la aceeasi ora , se face un grafic si atunci cand temp. a inceput sa creasca e momentul de conceptie.Acum nu ai de ce sa te iei dupa temp.E adevarat ca in sarcina temp e cam 37,2-37,3 dar nu poate fi un indiciu.
Nici testele nu cred ca-s relevante.Mie mi-au iesit 2 negative si ma pusesem pe carat mobile prin casa si apoi am aflat ca-s gravi.In general testele sunt concludente dupa ziua in care trebuie sa-ti vina.
Afla si tu de o clinica parti la tine in oras si du-te sa afli dupa analiza sangelui.
Irinuca 9+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
madacristina spune:
Irinuca esti o scumpa.....mersi pt vorbe...ne impacam noi,eu si sotu,nu-mi fac griji,o sa se obosnuiasca el cu mine si poate reusesc si eu sa fiu mai draguta cu el....
azi am cam obosit la servici.....cred ca de maine voi lua iar o mica pauca,o sa vin la servici dar iar nu mai fac mare lucru,de obicei ma tot agit pe aici,cand intr-un birou,cand in altul si multi si profita si de asta...dar de maine gata....
Fetelor eu va pup pe toate si ne auzim maine,pt ca sper ca la 5 sa o tai spre casa,doar a facut sotul de papa si tare curioasa sunt cum a iesit....faza haioasa e ca eu nu prea gatesc,stam cu ai lui si face mama lui de mancare...oricum noi ne-am casatorit in septembrie pe 24 si suntem impreuna de 1 an si 2 luni....si nu prea am avut eu timp sa stau sa fac de mancare.......dar vreau sa ma apuc..totusi m-am facut fata la casa ei,cu sot si bebe pe drum... 
Ne auzim maine si sa aveti grija de voi si de bebelusi...
emiliapop spune:
Buna fetelor,
Ce-ati msi scris!!!
Eu am fost azi si mi-am facut un BHCG ca imi intrase in cap si trebuia sa scap de
Desi mie doctorita nu mi-a spus sa fac asa ceva.
Eu ma lupt cu greturile si ele cu mine. Cum simt miros de mancare se intensifica brusc.
Daca vorbeste cineva nervos langa mine ma doare burta si parca am un nod in gat si mi se usuca gatul!
Cele cu echo ce a-ti facut,sper ca e de bine?
Emilia
5+
Cristina_Ioana spune:
Scumpele mele, am fost putintel la aer, ca tare rau imi era...acum sunt nitelus mai bine si am venit curioasa sa vad ce ati mai scris
Kehleyr si Chocho- da, a fost o drama pentru noi sa pierdem bebele la 6 luni jumate, nu am avut Toxo si nici un virus, mi-am facut de cateva ori analizele si atunci si acum...am avut niste suparari mari care s-au adunat, plus munca fff munca, stress si incercam io sa le fac pe toate si la birou si acasa...de la suparari au inceput contractiile, moment in care dr nu m-a pus pe perfuzii, nu m-a internat, nu mi-a da injectii si nimic, m-a trimis acasa sa stau in pat si sa iau No-spa...am stat la pat 5 zile pana mi s-au rupt membranele...dr mea nu a luat nici o masura...nu pot sa va explic ce durere, ce trauma si prin ce am trecut...de-asta o bat acum la cap pe Madacristina, cu supararile, munca si agitatia, eu mi-am impus sa devin o nesimtita pentru 9 luni, ca zau ca nu e nimic mai urgent si mai important decat bebe...
Nu pot sa va spun cate cosmaruri am avut un an si inca maiam, ce teama am in suflet si cate indoieli...dar ma rog in fiecare seara sa ne ajute si pe noi Doamne-Doamne sa avem un bebe....poate om reusi de data asta...
Irinuca, esti o scumpa cum ne faci tu adevarate eseuri pe teme de nastere si tot ce ne mai ingrijoreaza 

Ca sa nu mai radeti numai de MadaCristina, iote la ce ma gandeam eu azi: banutzii aia cand ii strecuram la oamenii aia? In timp ce imi dezinfecteaza burta pentru cezariana sau dupa? 
Daca le dai oamenilor dupa ce se termina toata treaba isi fac treaba ok? Nu traiesc cu gandul ca poate nu le dai? Sunt nebunaaaaa, tralalaaa, stiuuuu ...
Cristina + bb 9 sapt