Mamici de iulie - august 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 12
olguttza spune:
Noi i-am anunta pe toti de cum am vazut doua liniutze.
Pe toti in afara de seful meu, care, saracu, nu'sh cum va reactiona...de-abia ieri facui o luna de cand sunt aici, s-a agitat mult ca sa ma "aiba".
Si-acu sa vin sa-i spun ca-n cateva luni sa-si caute om....cre'ca m-alearga!
![]()
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
chocho spune:
Pumpkin mersi de explicatii, eu te-am inteles dar intre ghilimele am vrut sa scriu si dar n-au mai aparut in mesaj. Ce-o fi in neregula cu pc-ul meu? Tare sunt curioasa daca acum iese.
Eu despre vopsit stiu ca nu exista o interdictie clara, insa am citit undeva ca n-ar fi nici 100% garantat ca nu afecteaza in nici un fel, asa ca la prima sarcina am preferat sa nu ma risc, desi a fost greu, dar la o saptamana dupa nastere m-am vopsit urgent. Sper sa rezist si de data asta, sau eventual sa caut una de plante.
Olgutza s-ar putea sa te doara oasele bazinului din cauza ca se mareste si sunt un pic mobile in perioada asta. Eu stiu ca mereu intepeneam si mi se ducea durerea pana pe picior in jos, dar e normal, si chiar bine ca se mareste ca sa aiba bebe loc.
Fetele, azi sun salvata ca david al meu s-a bagat la somn, asa ca o sa-l urmez, ca stie el bine ce face. Sa vedem in celelalte zile cum m-oi descurca, ca azi m-a cam luat teama, ca n-as vrea sa se simta neglijat mititelu.
Si inca ceva, pe urma chiar fug la culcare, mi-am amintit de ce am mai suferit eu tare prima oara - de gingivita gravidica, o inflamatie urata si purulenta a gingiei care dadea niste dureri... cam prin luna a 3-a sau a 4-a a inceput. Asa ca daca inainte de sarcina ati avut probleme cu gingiile (sangerau sau se inflamau), sau aveti vreo mostenire genetica ca si mine, atunci sunteti predispuse 90% sa faceti. Va sfatuiesc din tot sufletul sa mergeti la stomato ptr detartraj cat de des pe perioada asta, si igiena stricta dupa fiecare masa. Asa aveti sanse sa scapati (vorbesc doar de cele predispuse). Si daca se inflameaza un pic fuguta la doctor si eventual dati local cu propolis si vit C ca fac tare bine. Nu asteptati sa se agraveze ca doare tare.
V-am pupat si nu ma invidiati cele care munciti ca stiu si eu din prima sarcina ce greu e.
olguttza spune:
quote:
Originally posted by iube2001
Zozela pt linistea ta mai bine fa un b-hcg macar sa stii cum stai mai ales ca am inteles ca in Bucuresti se da rezultatul destul de repede!
Zozela nu e din Bucuresti....
Choco, s-ar putea sa ai dreptate! numa ca, ce ma mira, este faptu ca ma doare nu-n spate, zona lombaro-sacrala. Iar in parti, parca ma dor organele interne (ficat, respectiv splina si ce-o mai fi p-acolo).
si somn ushure!Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
chocho spune:
Uite ca mi-a iesit.
Ai avut dreptate tu pumpkin. Trebuia pus cuvantul intre cele cu paranteze, mie imi apareau mereu in dreapta cuvantului amandoua. Mersi frumos.
Cristina_Ioana spune:
Olguttza, sa stii ca si pe mine ma apasa ceva in zona ficatului pe acolo, parca am o greutate, parca as fi mancat ceva nasol care mi-a picat greu asa....si un nod in gat, sau o fi stomacul care mi-a ajuns in gat, ufff
Cristina + bb 9 sapt
Cristina_Ioana spune:
Chocho, hai ca parca vad ca se trezeste David cat te mai chinuie pe tine talentul cu ghilimelele ![]()
![]()
![]()
Cristina + bb 9 sapt
Cristina_Ioana spune:
Ce bine de voi, fetele care sunteti la bebelu'nr.2, stiti la ce sa va asteptati, nu va mai panicati aiurea, n-o sa ajungeti acasa de la spital sa va intrebati "io acuma ce ma fac cu mogaldeatza???" 
Ufffff, eu ma tot gandesc si nu mai am rabdare...
Cristina + bb 9 sapt
madacristina spune:
Hai ca sunteti f scumpe toate....
eu azi sunt in pana de vorbe...nu prea sunt in apele mele...tot ce va pot spune e ca va multumesc ca atunci cand am nelamuriri ma ajutati,ma luminati....
cat despre concediu medical....am mai fost o data 2sapt si a fost dezastru aici....imi suna tel tot timpul....nu ma puteam odihni...si mom cred ca pot veni...dc vad ca e mai rau va dati seama ca nu o sa mai vin....
am citit undeva ca stresul sau supararile fac rau copilului?lamuriti-ma si pe mine,pt ca eu in ultimele zile m-am tot suparat,enervat,am si plans de mama focului
,m-am certat putin si cu sotul
,m-am suparat pe socrii
si credeti ca din cauza asta sa fi avut contractiile azi?
Cristina_Ioana spune:
MadaCristina, scumpa meaaa, lasa-le dreaq de treburi si suparari, normal ca iti fac rau...
Menajeaza-te si nu mai pune la suflet toate prostiile...
Crede-ma ca sunt patita...anul trecut am mers la munca gravida pana la 6 luni, imi era rau de nu mai stiam de mine, dar aveam senzatia ca pica biroul fara mine, ca trebuie sa le impac pe toate si munceam de nu stiam de mine...nu mai zic stresul si oboseala de rigoare, frecusurile zilnice, pana au inceput contractiile si am pierdut sarcina...eu nu vreau sa te sperii, eu stiu prin ce treci si te inteleg perfect, dar sunt mom in care nici chiar noi nu le putem face pe toate...prin urmare acum nu mai muncesc, vrem cu disperare acest copil si chiar daca am senzatia ca mi se atrofiaza creierul si ca ma urc pe pereti din lipsa de activitate, mi-am promis ca ma menajez ca sa pot aduce pe lume un bebe...
Nu te mai cical, dar te rog io mult sa ai grija de tine....e pacat ma...
Cristina + bb 9 sapt
madacristina spune:
Mersi mult Cristina,ai dreptate si stai linistita ca nu ma cicalesti...
tb sa nu mai pun totul la suflet si sa am mai multa grija de mine...si noi ne-am dorit copilul asta f mult,insa am senzatia ca sotul meu incepe sa se simta neglijat...si pe buna dreptate,sunt mom cand nu am chef de nimeni si nimic......o sa depasim noi situatia asta,e putina tensiune intre noi,insa vom trece peste...tb sa am mai multa grija de el,chiar dc nu ma simt bine...
eu de multe ori il cam reped cand mi-e rau.....si asta-l deranjeaza,zice ca ma razbun pe el si ca nu comunic cu el....o sa incep sa-i explic mai mult legat de sarcina si oricum vede si el ca mi-e rau si de multe ori sunt nesuferita cand mi-e rau....
dar mai e putin si vom trece de aceste stari....oricum e alaturi de mine...cu toate ca-n aceste mom sunt f irascibila....
hai ca deja v-am plictisit cu pb mele.....sorry
pupici multi la toate....
si apropo puteti sa-mi spuneti madalina sau cum va e mai usor si am 22 de ani si e primul bebe si mi-e f teama si sunt si f dezorientata....sper sa fie totul bine...oricum va am pe voi aici....