sunt bune mancaricile de tip Hipp din borcanase/

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Daca stii atatea inseamna ca doar la materia "relatii interumane" ai ramans repetenta, draga VIOVIJU. De aia ma miram de meseria ta....

Mire-mama de fetita frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

tare suparata esti vioviju pe mamicile care dau borcanase copiilor, dar nu cred ca ai citit toate mesajele cap-coada... nu cred ca o mamica da numai borcanase copiilor si nici nu am vazut un astfel de mesaj. Cat despre studiile tale sunt alte mamici cu studii in strainatate si nu se lauda atat de mult. Ai cumva doctorat si in cresterea copiilor? De curiozitate te intreb nu din rautate.

Am o fetita de un an si o luna si o alaptez inca...

Anisoara Corici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Nu cred ca e loc aici pentru jigniri si atacuri la persoana. Fiecare mamica povesteste din experienta proprie, isi expune punctul de vedere, insa zau, nu are rost sa ne jignim intre noi!!

Vioviju, eu i-am gatit fetitei mele sute de combinatii de mancaruri, asa de suparata am fost ca nu manca, incat era sa pierd laptele...cand am vazut ca nu luase in greutate intr-o luna si ca era mai slabuta decat alti copii...I-am cumparat apoi borcanase si am vazut ca le manca...Nu era normal sa-i cumpar in continuare? In paralel ii mai faceam si mancare in casa, insa nu-i placea mai deloc!! Am cerut parerea doctorului si mi-a zis ca sunt ok borcanasele, insa sa nu renunt la mancarea gatita in casa. Asa ca nu am renuntat, insa ii dadeam mai mult borcanase, pentru ca le manca mai bine!! Nu era vorba de comoditate, sub nici o forma. Pe 11 luni, cand i-am dat din mancarea familiei, a inceput sa manance, in sfarsit. Iar in privinta alaptatului....am alaptat-o pana la 1 an si 8 luni, fiind gravida si cu bb 2!! Asta insemna oare ca eram comoda? Zau, nu as dori la nimeni sa fie "comoda" ca mine!

Haideti sa nu ne mai judecam intre noi....sau cel putin nu atat de acid!! Putem sa dam sfaturi altor mamici fara atacuri la adresa lor!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Hai ca iar am intrat aici.
Imi tot spune o cunostinta ca ea le-a dat mancare gatita si gris cu lapte de la varsta de 6 luni, celor 2 fetite ale ei. Asa exemplu zic si eu ca ambele fete la varsta de 11 si 13 ani au fiecare cate 50kg si respectiv 60kg. Pai eu d-abia acum am 60 kg si asta dupa o sarcina.
Deci nu e bine sa-i indopam ca pe niste purcelusi, de la varste fragede, ca vom ajunge peste cativa ani sa-i tinem la regim si sa-i chinuim si pe ei si pe noi.
Si vin cu o rectificare la mesajul pe care l-am scris mai devreme. Fetitei mele ii dau mancare din borcanse numai felul doi. In rest, ciorbele acrite cu bors sau supele, sunt un deliciu si mananca cat un castronel mic.
De la borcane ii mai dau piureuri de fructe care nu se gasesc in sezonul respectiv. De exp: piersica cu fructul pasiunii.
Iar referitor la intrebarea lui vioviju, cum ne-a crescut mamele noastre… pe timpul copilariei noastre nu se gasea nici lapte si nici foarte multe alimente. Portocale nu mancam decat o data pe an. Poate multe mame ne punea doar codrul de paine in mana ….. Cam asa am crescut. Asta inseamna ca sa ne crestem si noi copii la fel?
Trebuie sa recunoastem ca sunt alte timpuri acuma si nevoile sunt altele.
Daca am bani cumpar mancare la borcanase, daca nu ,nu.

Si mai intreb (in afara subiectului) de ce cumparam pampersi la copii si nu-i crestem cum era pe timpul nostru cu scutece de bumbac?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

multumesc Badjoke! Esti super si ai dreptate. Eu nu am intrebat de borcanele ca si cum numai cu ele mi-as tine copilul, ci ca un supliment, sau o "gustare" intre mese. Si alaptand, ma gandeam sa-i mai dau o lingurita de fructe.
Nu va jigniti ca sunteti mamici serioase de pitici. Parerile voastre conteaza pentru mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Vioviju, n-ai ce face, lumea se schimba, din pacate au aparut suplimente alimentare, inlocuitori de produse alimentare naturale,cand esti grabit bagi un baton cu proteine ori carbohidrati iei un pumn de vitamine si gata. Si eu sunt pentru hrana preparata in casa, dar sunt mamici peste masura de ocupate care chiar ca nu mai ajung sa gateasca, desi solutii exista puteti pastra legumele si fructele preparate de voi la congelator, ca sa nu mai pierdeti timp gatind zilnic.Dar mi se pare ca tu ai fost cea care ai inceput sa ataci mamicile,care si-au expus optiunile,si n-ai nici un drept, no offence!Oricate diplome ai avea.Fetele schimbau pareri pana ai aparut tu cuchiar m-a surprins neplacut agresivitatea mesajului tau.
Ar fi ideal sa ne descarcam nervii in alt mod si in alta parte decat in mijlocul unei comunitati.

"To see what is in front of one's nose requires a constant struggle"(G.Orwell)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Vioviju, eu as avea mai multa grija sa vorbesc cu atita hotarire. Faptul ca tu esti convinsa ca ai dreptate, nu inseamna neaparat ca ai si dreptate. Si asta pentru ca nu ai toate datele la dispozitie, ci presupui, adica te gindesti logic. Nu fii sigura ca igiena din bucataria ta si felul in care gatesti sint neaparat mai bune decit cele ale acestor firme care sint super-ulta verificate si rasverificate ... De exemplu, vitamina C se foloseste in mod curent pe post de conservant la borcanase, nu conservanti chimici.
Eu nu cred ca s-a transat aceasta discutie/ disputa intre mincarea facuta acasa si borcanase. Incearca sa iei lucrurile mai relativ, o sa vezi ca e mai bine...
Daca ar fi fost vreo problema cu borcanasele, daca un singur copil pe lumea asta ar fi patit ceva de la ele, atunci sint sigura ca toata industria asta ar fi fost aruncata la gunoi. Si e un business mondial, aici la supermarket avem de ales intre 5 branduri mari si late, si sint zeci si zeci de tipuri de borcanase.
Trebuie sa ai grija sa citesti cu atentie ingredientele, sa nu aiba sare sau zahar sau variante de zahar (maltodextrina, zaharina etc).
Eu mi-am hranit copiii cu borcanase pentru ca am gemeni si nu aveam timp fizic sa stau la bucatarie, am preferat sa stau cu ei. Si tocmai pentru ca aici e lege ca ce scrii la ingrediente pe borcan, chiar aia e si am avut incredere in aceste firme. Si am ales sa ofer copiilor mei un meniu cit se poate de diversificat, sa incerce din toate, sa se bucure de mincare, nu doar mincarurile care eu credeam ca trebuie sa le ofer. Slava Domnului, copiii mei au crescut foarte bine, s-au dezvoltat armonios si sint foarte sanatosi. Nu s-au imbolnavit niciodata mincind "borcane de pe raft".
Idealul pentru mine insa este combinatia intre mincarea facuta acasa si borcanase, adevarul asta e !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Perfect de acord cu Mona si cu Miruna!
Ca adaugare la conditiile de igiena excelente din astfel de fabrici, firmele care se respecta au si fermele proprii, deci nu cumpara materia prima de unde o ia toata lumea. Si de obicei borcanelele sint vidate, lucru care nu "ucide" vitaminele, ci tocmai ca le pastreaza mai mult decit la o leguma/fructa proaspata, care se afla sub actiunea aerului. Din aceasta cauza nici nu le poti tine mult timp desfacute, ca se strica continutul sub actiunea aerului.

Pofta buna! Mmmmm.....

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

In sfarsit, un doctor vine sa ne sustina!! Simina, ! In general doctorii (astia mai deschisi) sunt de acord cu borcanasele, si la carte scrie ca borcanasele sunt bune, in "Mama si copilul" scrie chiar ca sunt superioare calitativ mancarii gatite in casa, insa prezinta dezavantajul ca sunt scumpe...In ceea ce ma priveste, tin foarte mult la mancarea gatita in casa, daca copilul papa, e super!! Dar daca nu mananca??? Asta e problema!! Emma mea a fost super-mofturoasa cand era bb...nu v-as dori un asemenea specimen!!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

Se vede ca pe multe dintre noi ne-a deranjat "opinia" mamicii vioviju. Daca am apelat la borcanele nu inseamna ca am fost comode si nu le-am gatit in casa dar parerea mea este alta: vioviju cred ca a fost o mamica singura si a trebuit sa faca totul singura ... am mai intalnit cazuri si ... culmea... acest fel de mamici erau suparate pe cele care aveau un ajutor in cresterea copilului sau macar la treburile din casa...
Scuze, asta e parerea mea... fara suparare.

"numai un om destept isi poate permite luxul de a face pe prostul"

Mergi la inceput