sunt bune mancaricile de tip Hipp din borcanase/

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ship spune:

Cand am inceput diversificarea, Vladut al nostru nu tolera fructele "crude", asa ca am apelat la fructele pasteurizate , si uite asa pana la un an a mancat Vladut numai fructe de la borcan.Cel mai mult ii placeau cele de la Hero Baby, in diverse combinatii. Pana si iaurtul il manca doar cu fructele de la borcan. Am crezut ca daca se obisnuieste cu fructele de la borcanase nu o sa-i mai placa fructele.Dar nu a fost asa. Pe la 1 an jumate a inceput sa manance si fructe " crude" si i-au placut foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioviju spune:

Cu rscul de a parea rea sau carcotasa, am si eu o intrebare pt. cele care au dat exclusiv borcanase copiilor pt. ca nu acceptau mancarea gatitata in casa: daca nu ar fi existat borcanasele sau nu ati fi avut bani sa le cumparati ce ati fi facut???
Cred ca ati fi reusit pana la urma sa va determinati copiii sa manance si natural ca doar nu i-ati fi lasat sa moara de foame. Pe vremea copilariei noastre, cand borcanasele nu existau nu existau nici copii care sa refuze mancarea pregatita de mamele lor. Probabil ca faceau bietele atatea combinatii pana o gaseau pe cea potrivita, pe gustul copilului. Orice ati spune, pe mine chestia asta cu exclusivitatea borcanaselor tot cu gandul la comoditatea voastra ma duce. A fost o solutie la indemana asa ca nu v-ati mai straduit sa faceti copilul sa accepte mancarea normala. Si o data invatat cu gustul ala normal ca l-a preferat mancarii gatite, dar daca nu l-ati fi invatat asa nu ar fi putut face comparatia si manca pana la urma.
Si orice ati spune tot mai multe vitamine si minerale au fructele proaspete decat cele pasteurizate si tot mai buna si hranitoare e mancarea proaspat gatita decat cea care sta cateva luni de zile intr-un borcan pe un raft.
Mi se pare chiar ciudat ca am ajuns sa avem mai multa incredere in ceva facut, nu se stie cum si din ce anume, de niste straini, decat in ceva facut de mana noastra, in casa noastra, in igiena noastra.
Poate ca cele din piata or fi cum spuneti, tratate, poate ca inca nu sunt toate asa, insa macar controlati celelelte etape ale procesului de fabricatie. Pe cand hranindu-i din borcanele nu controlati chiar nimic, doar fiindca aveti incredere intr-o eticheta sau in buna credinta a unor oamnei total necunoscuti. E atata de ciudat modul asta de gandire incat numai comoditatea il explica. Si nu ma intelegeti gresit, nu sunt impotriva ei ci doar impotriva ideii de a o ascunde in spatele altor principii sau in spatele marketingului.
si inca ceva. Baiatul meu de ex. la un an manca piure de cartof sau orez cu o pulpa superioara de pui la o masa. Credeti ca se compara mancarea lui cu un borcanel ce contine niste legume care au omorate toate principiile nutritive ca sa reziste luni de zile pe raft (nici macar in frigider) fara a se altera si 20 grame de carne???
Eu ma indoiesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Calinescu Lucia spune:

1. noi am mancat borcanase inclusiv hipp si ne-au placut tare mult, ce-i drept doar in concedii si mai ales la mare
2. sfatul meu e sa nu incepi de la 4 luni diversificarea decat daca este absolut necesar. cel mai bine e sa alaptezi cat mai mult poti
3. nu cred ca este rau sa incalzesti la microunde, si noi am facut asa, dar am mai incalzit si pe aragaz sau in apa calda

pofta buna si sa cresteti mari si frumosi

cristina si bebelina

bebe Maria

www.babiesonline.com/babies/m/maluc/" target="_blank">pagina Mariei

crucea din cartof

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Eu am incercat sa evit pe cat posibil borcanasele, le-am mai folosit la drum, dar in rest nu prea. Si nu inteleg nici in ruptul capului (poate aveti voi o explicatie) cum carnea aceea pe acre o contin rezista atata timp fara conservanti. Hai, am inteles legumele sunt sterilizate, ca si zacusca de ex., si tin, dar carnea? Asta in primul rand. In al 2-lea rand: socrii mei au o bucatica de gradina, unde mai cultiva, pentru familie, tot felul. Bio, binenteles, nu le dau cu absolut nimic. Pai morcovii de ex, sunt intradevar foarte gustosi, dulci, buni ce mai dar... nefiind stropiti cu nimic majoritatea au cate un viermisor cuibarit in ei (de fapt unii sunt prea mari ca sa fie numiti "viermisori"). Acuma intrebarea mea e: credeti ca ingredientele folosite la Hipp de ex., care sunt Bio, sunt curatate de posibilii viermi? eu una ma indoiesc ca ia cineva fiecare morcov si-l "deparaziteaza", din cate stiu curatirea de coaj se face industrial, in nici un caz de mana. Asa ca... mie nu prea-mi vine sa-i dau borcanase, nici bio nici nebio, si asa cum spuneam o fac doar cand nu am incotro.
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

socrii mei sunt ingineri agronomi...NU mai exista bio suta la suta.Si samanta pe care o iei si o bagi in pamant e tratata cu fel si fel.Poti tu sa nu dai cu nimic pe leguma respectiva,si sa crezi ca e bio.Dar ma rog daca o cultivi tu,si nu dai pe ea cu nimic in timpul cresterii,macar cat de cat e mai putin "intoxicata" decat cele pe care se dau si in timpul cresterii...Asa ca u avem incotro..e groaznic cand te gandesti ce mancam...Daca am putea face un experiment sa dam unui om de acum 2000 de ani ce mancam noi in ziua de azi ar muri instantaneu otravit.
in alta ordine de idei: eu nu am dat borcase copilului...Nu ca un as fi vrut,ci pentru ca ea nu a vrut.Greu am facut diversificarea,nu voia nici ce ii gateam eu,si atunci am vrut sa ii dau borcanase,numai ca nici pe alea nu le voia.Si incet incet a inceput sa pape mancare de la mine.Insa probabil ca daca voia borcanase ii dadeam ...Cineva vorbea de comoditatea mamelor care folosesc borcanase.FALS.Cand il vezi ca nu vrea sa mance nimic(am trecut prin asta),deci cand il vezi ca nu papa si nu papa,macar incerci si altceva,nu il poti infometa...Pur si simplu nu te lasa inima nici pentru o zi sa nu ii dai ceva sa bage in gura.Fii mea nu voia nici mancarea mea nici din borcanas....A fost f greu.Asa ca cine a folosit borcanas nu e de condamnat,a avut motive intemeiate fara doar si poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Vioviju, se pare ca numai tu esti o mama buna mai mult de atat, chiar perfecta, de ce nu-ti infiintezi un curs de buna purtare unde se ne scolesti pe toate? Cred ca daca nu ne-am insusi lectiile tale ne-ai da cu liniarul peste maini si ne-ai pune sa stam pe coji de nuca. Citindu-ti raspunsurile anterioare, mi se pare ca intri pe forum numai ca sa dai celorlalte mamici peste nas. Nu uita ca suntem aici pt. ca ne iubim copiii si ca vrem tot ce e mai bun pentru ei. Daca n-ai sfaturi utile, macar nu mai judeca pe altii, e unul acolo sus in masura sa faca asta. Si chiar ai ajuns PR manager?

Mire-mama de fetita frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Eu i-am dat puiului meu. Mai ales cand plecam la drumuri mai lungi sau ieseam la o plimbare mai lunga erau foarte practice. Aveam in masina si incalzitorul montat si gata mancarea.
Acasa preferam sa-i fac eu piureuri de tot felul.
Personal am preferat Hipp si nu Nestle, pentru ca Hipp sunt bio (cel putin cele pe care asa scrie). Si mai cumparam si altele bio, nu neaparat de marca.
Ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Mai amana diversificarea macar o luna daca alaptezi. O sa aiba timp destuuul pentru mancare. Eu sunt pentru mancarica gatita acasa. Rares nu a refuzat niciodata mesele preparate de mine. Borcanel Hipp am incercat o singura data ceva legume +carne, dar a mancat foarte putin. Sincer, nici mie nu-mi place gustul mancarii de la borcanel!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioviju spune:

Mirela, eu nu m-am luat de tine personal dar nici nu pot ramane indiferenta, fara sa-ti raspund la un asemenea "atac la persoana". Da, sunt PR Manager, am doua facultati, de stat amandoua, un masterat terminat si sunt inscrisa la doctorat. Alte intrebari mai ai? Ca ne putem cunoste personal sa-mi vezi diplomele daca vrei si sa-ti arat unde lucrez.
Cat despre tine, probabil ca nu esti prea impacata cu alegerile comode pe care le-ai facut in viata copilului tau din moment ce sari asa de cate ori auzi o parere diferita de a ta. Si de altfel imi pari urmarita de "ghinioane" in general, ai vrut sa alaptezi si n-ai putut, ai vrut sa-ti hranesti natural copilul si nu a acceptat mancarea gatitata de tine, etc., etc.
Convenabile "ghinioane", n-am ce spune!
De altfel, am o banuiala ca peste 70% din cele ale caror copii mananca doar borcanele, nici "nu au avut lapte".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

Mare dreptate! Daca nu existau borcanelele le dadeam mancare preparata acasa. Totusi sunt de parere ca atunci cand nu esti acasa sunt practice. Si mai sunt de ex. cele cu peste si spanac care nu pot fi pregatite oricand.

Mergi la inceput