Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Sugestie pt mamica noiembrie: ar fi bine sa punem si nr de saptamani (eventual + zile) la care a nascut mamica. Va folosi ca referinta pt mamicile care nasc mai incolo, sa vada cam la cate saptamani se naste. Bineinteles, cand ne mutam la bebelusi stergem nr de saptamani precum si medicul ginecolog, nu mai au relevanta. Dar pana mai sunt mamici care nasc, eu zic ca au importanta.

Si mai am inca o sugestie: mamicile la care s-a depasit cu 2 saptamani DPN-ul si nu avem nici o veste de la ele, sa le punem intr-o lista separata dedesubt, de genul "Asteptam vesti de la: ....." Asa, in lista de gravidute, vom vedea mereu cam cine urmeaza. Cine e "pe locuri", cine e la "fiti gata"... La mamicile de sept-oct e o nebunie din acest punct de vedere, trebuie sa te uiti hat! in josul listei sa vezi cine mai are de nascut. Marea parte a listei de e lista cu cele pierdute pe drum, n-aveau cum sa nu nasca pana acum.

Multumesc,
lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Si mie mi s-a spus ca nu imi trebuie carucior ca este iarna s.a.m.d.
dar poate ca eu vreau sa imi plimb copilul si atunci?
Fetelor mare atentie cand cumparati caruciorl verificati daca intra in lift sau in porbagaj!Am trei cunostinte care demonteaza roata de fiecare data cand pleaca de acasa, chinul de pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaloredana spune:

Buna mamici si burtici !!!
MANDY felicitari si numai bine,bb sanatos ...ai scapat
Eu deja din luna a 6 a am inceput cu cumparaturile ca nu m-am putut abtine.Carutul e si el cumparat chiar daca e frig afara copilul trebuie scos la aer si e mai practic in caruciro sa il tii.
Apropo de "sot" sa ma consider deci o norocoasa ca al meu vrea sa fie alaturi si sa taie buricu
Am si eu o intrebare...am 37 saptamani si doctorita mea ma cheama tot la 2 sapt. la control ca de obicei.Altele am auzit ca merg mul mai des acum in ultima perioada...hmm la voi cum este?imi e teama sa nu se deschida colul sau mai stiu ce si cum si eu sa nu am habar...brrrr
37

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Lavi02, mare dreptate ai cu sugestiile, si eu m-am gandit dar nu stiu sa fac nimic in lista :((
Sa stii ca eu am studiat la mamicile mai mari in ce sapt au nascut, pt orientare, si mi-a prins bine sa vad ce si cum, cum au nascut, mi-am facut o idee de procentaje, estimativ asa... Si la fel cu mamicile roz palid, cand ne anunta ceva, le mutam mai sus in lista, ca e mult mai usor pt cele care suntem active sa ne regasim.
Cat despre hainute de iarna, si eu caut si am gasit doar chineyisme oribile, material prost si model de piata.... nu consider ca dc sunt peste 0 grade afara am de ce tine copilul doar in casa, din contra, aerul curat ii face bine. Incep treptat cu perioade pe terasa, in curte si apoi putin in strada. Nepoata mea a iesit de la 3 sapt, e nascuta in ian, si e super-sanatoasa si rezistenta.
Eu am cumparat un singur biberon anti-colici mai micut, pt ceai, si pt cand ma voi mulge si merg la birou sa-i pot lasa papica acasa, in rest sper sa ajung sa cumpar biberoane cat mai tarziu.

Ripley, 37s plus 3z (ca sa incep cu a fi mai exacta)Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

ilenutza la mine a fost simplu: l-am primit de la nasi - e PrimiiPasi, nu l-am mai ales. Oricum, lift nu am. Pare f. durabil, dar are vreo 9-10 kg.

ancaloredana sa-ti traiasca sotul si sa dea Domnul sa se ia si la altii!
In legaturta cu rtimicitatea controlului in ultima saptamana, pe mine m-a "amenintat" doctora ca din sapt 36 ma cheama saptamanal, dar pana atunci - lunar.

Felicia 33+ si bebe strumfitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Ancaloredana, nu te stresa ca nu te cheama dr mai des pt ca nu are motive.
Eu am fost lunar, fix cand schimbam lunile pana in luna a8a, apoi eu am cerut la 2 sapt. Acuma doar m-a chemat si miercurea asta (am fost mierc. trecuta) si asta dc mai apuc sa merg la cabinet si nu direct la clinica. Si nu ca nu as fi eu ok, ci pt ca dra mea face monitorizarea cardiaca a copilului in luna a9a saptamanal, pe mine nu ma mai controleaz#259; ci doar palpeaza. Eco am sa mai fac doar cand ma apuca nascutul, si asta pt verificarea cordonului, sa nu fie circular.
Deci sunt sigura ca totul e ok cu voi si de accea dr tau considera ca nu are motive sa te poarte pe la cabinet aiurea.
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

felicitari, mandy. Bebe sa aiba noroc si sanatate!! asteptam cu sufletul la gura povestiri!

iar am intrat mai rar ca trag sa-mi rezolv problemele alea. tare greu inaintez..

vad ca a revenit dienuta

am fost si eu la eco azi si la 33 saptamani si 2 zile am un bebe de 2,300 g!! cica e dezvoltat pentru 34 saptamani si 4 zile, asa ca iar mi-a mutat DPN-ul, acum e pe 1 decembrie fata de 10 decembrie, dupa um! Poate va ajung din urma cu grasanul meu! M-am uitat la biometria fetala si cele mai dezvoltate sunt circumferintele abdominale si toracice, care sunt de 38 saptamani (37 saptamani si 6 zile)!!!! Restul, capul si piciorusele sunt pentru saptamana in care ma aflu. Deci Nichita va fi lat in spate!! Scot un mic tauras...
aa, cica iar s-a invartit, acum e cu capul in jos. Cred ca in fiecare noapte mai da o tura de plictiseala, ca tare des isi schimba pozitia cu 180 grade...De aia mi se face burta seara ca in filmele horror, el loc nu prea mai are, dar e perseverent sa se invarta. ce, numai fraierii stau locului in burtica

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Buna fetelor!

M-am reintors in sinul familiei de gravidoase dupa o saptamina de calculator virusat! Acuma am din nou Net, dar tot foarte putin timp de scris.
Noi suntem tot in formula 2 in 1, ca la sampon...Ma simt bine, miercurea trecuta am facut curatenie generala in bucatarie + restul casei. Si, nimik! BB-le pare cuminte si nu vrea sa iasa ineinte de termen! Ceea ce e super! Miine de dimineata merg la spital la control pe masa, sa vada ce alte modificari mai sunt...Daca vrea sa ma opreasca, o bat direct, ca eu nu am timp acuma de nastere - inca mai am sapt asta de cursuri la facultate - si oricum, nici bagajul nu e facut!

Mandy - felicitari pentru BBlin! Sper ca esti bine si tu si el! Deci, pina la urma, tu esti deschizatoarea de listuta de BBi. Si io care credeam ca intru azi si-o vad pe MirelaAnca, cap de afis....

Nu am apucat sa citesc nimik...incerc si mai revin! Pupici muuuuuuuulti!

Poze cu mine
Varsta Sarah http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

lavi02, mie personal idea cu "prezenta" si evidentiat pe lista mamicile care nu au dat nici un semn nu mi se pare cea mai buna. fiecare intra cand poate, de unde poate, sau daca mai poate... a trece cumva "la coada" nu mi se pare ok...
eu cel putin nu vad lista ca un "catalog de prezenta" unde trebuie musai marcate absentele...

dar... pe masura ce trece DPN, il coloram cu rosu... cine anunta ca a nascut oricum dispare de pe lista cu gravidute si trece pe lista de bebelusi. iar cea de gravidute se va micsora treptat... iar pe 31 dec, vor fi acolo doar mamicile care nu au dat nici o veste...
ex... azi daca e 20 nov.... probabil avem deja 15 bebelusi pe lista, dar si vreo 5 mamici care ori nu au nascut, ori nu au anuntat nimic... DPN-ul lor va fi rosu... bold, impact, ceva sa se observe ca a trecut data respectiva.
asa vad eu lucrurile mai practic. pt ca nici listutza nu e usor de modificat...

la subiectul de bebelusi oricum nu se trece decat lista de bebelusi... cine apare dupa, tot trb sa ne anunte cand a nascut ca sa trecem pe lista...

nu stiu cat am fost de explicita...

Cristina 34+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

anda - felicitari pentru babanel...
as vra sa intre si mirela sau se ne dea de veste cumva ce mai face, ca tare suntem curioase ...
noi am intrat de 2 zile in saptamana 35; luca e foarte miscacios, sughite toata ziua rau de tot si nu sta locului, loveste foarte puternic in coastele mele;
bagajul de spital inca nu l-am facut, ca sincera sa fiu - mi-e lene; curatenie nici atat; uite nu mai am chef de nimic; noroc ca face danutu', ca mie nu mai imi place decat sa stau cu burtica in sus sa ma unga pe ea cu crema; bine ca nu se supara saracul, ba chiar zice sa nu ma stresez deloc; mai nou ma si imbraca cu ciorapii cand iesim afara, si e bine, ca ma aplec mai greu, si ma simt si rasfatata ...

Mergi la inceput