hiperprolactinemie (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Si eu am luat Bromocriptin timp de 80 de zile pornind de la 1/2 pastila timp de 10 zile si crescand doza pana la 2 p[astile pe zi, paoi coborand cu cate 1/2 pastila la 10 zile. M-am luptat si eu cu oboseala si constipatie si uneori - mai ales cand am ajuns la doza mare cu stari de greata. Constipatia am tratat-o cu Herbolax - pastile pe baza de plante, fara nici un efect contraindicat - se gasesc la orice farmacie. Uneori avea efect, alteori nu - cert e ca doar vreo 2 spatamni pe parcursul tratamentului mi-a fost chiar rau din punctul asta de vedere.

Danita - tu tinctura si ceai de coada soriceluilui ai luat in paralele cu Bromocriptin? Si cat ceai ai baut si cum l-ai preparat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

draga mea , am luat ceai combinat : coada soricelului, sanziene si cretisoara . cand a tre sa plec de acasa si nu am putut sa imi prepar infuzia .......am laut tinctura ...... si atat .
acum iau ticturi din toate trei ( cand nu uit):)
pupici ........azi ultima pastiluta de dostinex si apoi ......analizaaaaa
papa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Danita cat ceai ai baut pe zi - 3-4 cani? Si tinctura la fel de cate ori pe zi si cam cate picaturi in cata apa?

Merci.

Miramar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dasha spune:

Buna fetelor,

Eu nu am probleme cu prolactina,dar citind diverse articole cu privire la problema mea(FSH) am gasit aceasta lucrare care poate va poate fi de folos si voua: www.slog.org/pdf/Raccomandazioni%20Amenorrea.pdf

Va pup

Never say never!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

servus dragelor
la inceput am luat f riguros ceaiul , cate 1,5 litri pe zi , preparat infuzie din 3 lingurita planta uscata.
apoi am inceput sa nu ma mai tin de treaba .... si am inceput cu tinctura ..... 14-20 picaturi la un pahar de apa minerala de obicei inainte de masa cu o juma de ora ....de 1-2 ori pe zi .

acum m-am cam plicti .... cam uit si o sg data sa iau .....:(

am inceput sa ma ingras si ma gandesc ca este de la dostinex ...??
oricum sapt viitoare fac analiza si vad .
pupici la toate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiisv spune:

Buna fetelor,

Eu am facut 1 an tratament (stimulare ovariana) si laparoscopie (pt. ovare polichistice), ca sa -mi spuna doctora mea ca ar trebui sa-mi fac si Prolactina !!!!!! Binenteles ca mi-a iesit o valoare mare maxim 24 am avut in ziua a 3a -39 si in a 21 a -48. M-am dus la Parhon la doctora Poiana Catalina ( am inteles ca este buna dar este cumplit de "scarboasa", stai ore in sir la ea la usa si te ignora), mi-a dat sa fac sa turceasca , in care nu a iesit nimic si acum pe 01.03.2006 sunt programata la RMN.Am si eu cateva intrebari pt. fetele care fac sau au facut tratament:
- tratamentele naturiste au fost recomandate de vreun doctor sau le-ati luat din auzite?
- daca ati facut RMN v-a iesit ceva?
- a avut cineva succes dupa inceperea tratamentului?

Merci mult,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenici spune:

Salutari...
Intimplator am dat peste subiect...si mi-am zis ca poate ajut pe cineva(macar cu o speranta!) impartasind din experienta mea...
M-am luptat 8 ani cu probleme de hiperprolactinemie..si tot ce decurge din asta..ciclu neregulat,infertilitate,probleme de greutate...Am trecut prin teste endocrinologice,tomografii,Norprolac,Dostinex(cu toate reactiile secundare nesuferite!!)...inseminari artificiale vreo 3(esuate)...Ca ultima alternativa raminea FIV...M-am consultat cu medicul si mi-am luat "liber" o perioada de la analize...Si asa mi se spunea ca singura mea problema e stressul(cauze idiopatice!)...atita timp cit in urma investigatiilor nu mi se descoperea nimic care sa "puna degetul pe rana"!
M-am pus pe slabit...m-am apucat de sport...am mentinut dostinex-ul ca tratament(1/2 pastila de 2/sapt.)...si mi-am facut un cocktail de vitamine pe care l-am baut tot la 2 zile..am tot citit si mi-am prescris singura ce trebuia sa intre in amestec:sfecla rosie,morcov,ceapa verde,castravete,varza,patrunjel,cartof...Le bagam la storcator..si-mi iesea o halba de cocktail..
Dupa aproape 3 luni aveam cu 13kg mai putin... 2 cicluri regulate ...Am mers la medic pt.ca simteam ca ceva nu-i tocmai in regula...si m-a bagat la analize...Nu-i venea nici lui sa creada,cum nu-mi venea nici mie!!!!Eram insarcinata!ecogafia intravaginala mi-a inlaturat orice dubiu...
Azi piciul meu are 1 an si 40 de zile...si e minunea vietii mele!
Va doresc din suflet sa reusiti sa va indepliniti visul de a fi mamici!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gheorlan spune:

salutare fetelor.Cred ca sunt in aceeasi situatie ca si voi desi nu mi-am facut niciodata analiza prolactinei pt. ca nu mi-a recomandat-o nimeni desi am mers la multi medici:ginecologo, endocrinologi...etc.Dr. ginecolog(ultimul)mi-a dat sa iau Brocriptin mai intai 1/zi, apoi2/zi ,acum iau 3/zi cam de 4 luni.Nu am avut rectii advese a devenit o obisnuinta. Mi-a fost recomandat pt. infertilitate.Citind mesajele voastre am inceput sa inteleg cate ceva.Ma lupt pt. un bb cam de 2 ani si de 7 luni iau brocriptin si..NIMIC!! Acum am reusit sa ma programez la un dr. renumit de la Giulesti pt. luna mai . Sper ca acesta sa-mi recomande si ce analize sa fac si sa rezolv problema cu bb. Vreau sa va multumesc tuturor pt. mesaje si va doresc multa bafta. Astept in continuare mesaje mai ales de la cele care au reusit si care ne dau si noua SPERANTE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:


Mi-am facut analizele hormonale si prolactina a iesit marita adica 45,26 in conditiile in care marja era 24.20, iar progesteronul a iesit 5 ( valori normale 19.1-76.2).
Dr. mi-a explicat ca prolactina marita afecteaza progesteronul si mi-a dat bromcriptin 2pastile/zi, spunandu-mi ca singurul efect secundat este ameteala si de aceea sa incep tratamentul in weekend, ca organismul sa se obisnuiasca, sa-l iau o luna de zile si nu afecteaza sarcina ( daca raman insarcinata )si sa trec la treaba .
Pe forum am citit ca este destul de toxica si e bina sa nu ramai insarcinata in per. respectiva ,ca se ia in doze mai mici,crescator si la valori mult mai mari ale prolactinei.
Ce parerea aveti , sa mai cer parerea si unui alt dr.?




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

mica-mica , si mie mi-au explicat 2 dr la fel ! eu nu am reactionat la bromcriptin si iau dostinex ...... singura diferenta ca e f scump si totusi nu are asa multe efecte secundare .......aaaaaaaa si a scazut prolactina la 1,6 de la 47 apoi 38 .
incearca si cu niste tinctura de coada soarecelui;)

Mergi la inceput