Mamici de martie-aprilie 2006 (7)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lady_Hawk spune:

Laura Ioana multumesc pentru sfat...asa am sa fac...1 pe zi sa traiti!!!..
In sfarsit am o veste calda...m-a sunat asistenta medicului meu si maine dupa-amiaza ma asteapta la prima mea consultatie de mamica cu bebu_mic in burtik...am niste emotii...grele de tot!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumysti spune:

A! Am uitat!
Sunt nascuta pe 29.06.1980 (zodia Rac), am 1,67m si 62kg, desi acum 4 ani, cand m-am maritat aveam 47 kg. Insa kg-le acumulate intre timp se datoreaza si tratamentelor pe care le-am facut pentru a putea avea un bebe!

LAURA IOANA si eu ma confrunt cu aceste puseuri de caldura urmate de stari de frig, de cateva sapatamani, insa nu zilnic. Iar dimineata incep sa stranut si imi curge nasul. Eu una nu stiu ce sa mai fac!

Lumy
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jane04 spune:

Pup fetele ! Ma re-primiti si pe mine ? Am lipsit o perioada , nu pt. ca s-a intamplat ceva rau , ci pt ca mi-a fost fff rau ( greturi) si am mai stat pe acasa ( acasa nu am net).Si eu sunt o Capricoarna nascuta in 04.01.1980, deci am 25 ani si 26 cand o sa nasc.V-am mai citit din cand in cand de cand am venit la scarbici.
Laurabyby analize in Buc. poti sa faci cu incredere la Medsana si eco de morfologie si triplu test.Ai insa grija ca la unii medici mai cautati (de ex.Herghelegiu) tr. sa-ti faci programare cu 1.5 sau 2 luni inainte, asa ca intereseaza-te din timp.
LadyHawk ( sper ca am scris bine ) iti tin pumnii la dr.Stiu prin ce treci , dar daca nu ai avut nici un simptom aiurea nu ai de ce sa-ti faci griji. Totul va fii ok !
Fetelor am vazut ca ati vorbit pe aici de . Noi nimic , nimic de vreo 2.5 luni de cand l-am conceput pe BB.
Pur si simplu nu am chef sa aud de asa ceva . Sper sa-mi vina si mie mintile la loc , ca saracu sotu nu zice nimic, dar nici bine nu io fii !
fetele gravidutele si burticutele!

13+

Mergi la inceput

Apropos ! Am 1.64 m si 73 kg, ultimele 3 de la sarcina si restul de la .Sunt o si vadeti ce o sa mai pun... Sunt satena , am parul pana la umeri , nevopsit de anu trecut, ca nu mai stiam ce am in cap....si dragutica in ciuda kg.

13 + 5zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_Hawk spune:

Hehehe..nici la noi nu s-a mai pus problema de de cand am aflat de bebu_mic...plus de alta am stat de vorba si am cazut de comun acord sa facem o pauza pana mergem la medicucho nostru sa ne spuna cum sta bebu, daca e bine asezat si daca putem sa ...hihihihi..asta vom afla maine...deci in principiu AMR=1 zi

Io si bebu_mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Fetelor, tocmai am venit de la eco si sunt super de fericita! L-am vazut pe puiutul meu, la inceput dormea si s-a trezit de la ultrasunete si a inceput sa se miste si sa se intinda de numa' numa'. E mare, are 35 mm, cat pentru 10 sapt si 5 zile, dar eu abia azi am implinit 10 saptamani! Imi venea sa plang si sa rad in acelasi timp! Si sotul meu se uita : ia parca ar fi capul, pai chiar e(ii zice dr), nu-i venea sa creada nici lui ca vede asa o minune mica!

Laura 10+
Puiutul meu

Mergi la inceput

LauraIoana felicitari pt. bebel ! Cred ca esti in al 9 -lea cer !Maricel si voinicel bebeul tau ! Sa-ti traiasca si sa creasca !
Al meu la 10+ avea aprox. 24 mm , dar mi-a zis ca este de 9+, deci cu o sapt in urma.E bine si asa .
Peste 2 saptamani ma duc la prima eco de morfologie fetala , adica pe la 16 sapt.Si eu am mari emotii.
Fetelor voi v-ati programat pt morfologia fetala ?
Ati dori sa dezbatem despre cum si cand trebuie facute ? ca eu deja m-am programat la vreo 3 dar m-as duce doar la 2 . Am sunat doar ca sa obtin programare din timp ( la dr. Herghelegiu la 22 sapt si la dr. Pop la 23 sapt.)Si evident cea de la 16 sapt, adica in 12 Sept. la care ma duc.
Voua doctorii ce v-au spus ?

13+5zile

Mergi la inceput

Jane04 mercic pt felicitari. Nu prea stiu ce inseamna eco morfologica. Inseamna eco 3D? Mie abia acum mi-a dat trimitere pt luat in evidenta la dr de familie si sa ma apuc sa imi fac analizele, asa ca nu m-am gandit asa de departe. Pentru ce e bun eco morfo asta? Si am mai auzit ceva de triplul test. Ce e ala si cum se face?

Laura 10+
Puiutul meu

Mergi la inceput

LauraIoana : Ecografie morfologica este de 2 feluri :3D sau mai nou 4D ( care este cica mai avansata).In Bucuresti sunt cele mai bune ecografuri si dr.(cred, ca eu sunt din Brasov si...).Aceasta eco se face intre 19 si 22 de sapt.si este ceva mai amanuntita decat cele normale pt ca masora craniul , membrele verifica organele etc. Cu alte cuvinte iti poate spune daca este ceva in neregula cu copilul ca sa poti "alege" daca il pastrezi sau nu. Se presupune ca la aceasta varsta gestationala organele sunt formate, deci se vede cam tot.De asemenea la aceasta eco se pot semnala diferitele boli genetice ( cele mai importante ) cum ar fii Sindromul Down, Spina bifida etc..Vezi ca medicii din provincie nu indruma pacientele spre asfel de ecografii pt. ca ele sunt mai scumpe (aprox.3.500.000 lei vechi)si de obicei nu se afla in provincie.Este fff important sa faci un astfel de eco...cred ca-ti dai seama singura de ce.
Eu merg din Brasov la medic in Bucuresti si tot acolo mi-am facut si cele mai importante analize si ecografele.
Triplu test este un test la sange si se numeste chiar asa deoarece masoara 3 hormoni( cred ca sunt,sau "substante") prezente in sange.Acesta se face intre sapt. 14 si 16 si depisteaza cu o precizie de 70%( deci este orientativ ) cele mai importante boli genetice ale copilului.Vezi poate sunt laboratoare si la tine care fac testul asta.Costa cam 1.000.000 lei vechi.
Iti doresc bafta si daca mai ai nelamuriri te mai ajut.

13+5 zile

Mergi la inceput

Jane04

Laura 10+
Puiutul meu

Mergi la inceput