Mamici de martie-aprilie 2006 (7)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Lady hawk, bafta mare mare mare maine la echo, sa vezi ce bine va fi! Abia astept sa te intorci cu vesti! Geamana ca mine, uraaa!

Ionica – esti sigura? Poate ar fi bine sa repeti echografia? Nu e cam devreme sa vada chestii din astea inca???

Ileana – ce bine ca o sa pleci si o sa fii mai aprope de serviciu! Mai putin si ai scapat! Sper ca nu o sa ne uiti de la Oslo!! Am fost si io acolo in 1990, frumos oras! Scump ca naiba, totusi…

Laura Ioana, si eu fix la fel ca tine, ba mi-e frig, ba ma trec caldurile. Ma trezesc IN FIECARE noapte (ba visez rau, ba trebuie sa merg la WC, ba uite asa, pur si simplu) si nu mai pot adormi decit greu. Si apoi suna ceasul. Sunt nauca de oboseala. Si daca-s obosita ma doare capul rau… dar am zis ca azi chiar nu mai iau nici paracetamol si vad ca a inceput sa-mi treaca. Ce naiba, de aseara pina acuma, ajunge!!!!! Felicitari pt bebel!! Bravooo! Minunata senzatie!! Ati primit poze?

Nshiro, io nu cred ca sunt probleme cu BB daca ai herpes… am cautat pe Internet si am gasit numai despre genital herpes. Cind ai zis ca mergi la doctor?

TweetyGeo neaparat sa schimbi doctorul, tipa aia se vede ca nu-si da interesul deloc!! Sa nu ramai la ea!

LauraIoana, uite aici despre analize. (mai multe la reclama)

BCF-urile
De ce se face acest test? Auscultarea batailor cordului fetal. Ar trebui sa fac acest test? Recomandabil. Cand ar trebui sa fac acest test? La toate vizitele. Cum se face acest test? Si in aceasta luna bataile cordului fetal (BCF-urile) pot fi ascultate cel mai bine folosind acelasi dispozitiv acustic electronic special (un microfon care se pune pe abdomen). Zgomotele cordului fatului tau sunt ritmice, rapide, ca ticaitul unui ceas. Cand sunt gata rezultatele? Imediat.

Screening AFP (Alfa-Feto Proteina)
De ce se face acest test? Este un test de screening care poate decela riscul ca fatul tau sa aiba o malformatie, cel mai probabil un defect de tub neural (spina bifida, anencefalie) sau un sindrom Down. Ar trebui sa fac acest test? Daca ai peste 35 de ani, daca ai in familie cazuri de astfel de probleme sau daca pur si simplu doresti sa aflii care este starea fatului tau. Cand ar trebui sa fac acest test? Oricand intre saptamanile 16 si 18, daca doctorul o recomanda. Cum se face acest test? Testul masoara nivelele de Alfa-Feto Proteina (substanta secretata fiziologic de catre ficatul fetal si care intra in circulatia materna) din sangele mamei. Se recolteaza din bratul mamei o mica cantitate de sange. Cand sunt gata rezultatele? intr-o saptamana. Retine ca este vorba despre un test care determina doar riscul de a avea ceva in neregula. Din 100 de cazuri cu rezultate pozitive 95 s-au dovedit alarme false! Un test pozitiv va fi urmat de o serie de alte teste capabile sa precizeze existenta respectiv natura acestei probleme.

Testul triplu
De ce se face acest test? Este tot un test screening pentru decelarea defectelor fetale, in special spina bifida si sindromul Down. Ar trebui sa fac acest test? Daca ai peste 35 de ani sau ai mai avut sarcini cu asemenea defecte, sau ai cazuri asemanatoare printre rudele tale sau ale partenerului tau. Cand ar trebui sa fac acest test? Intre saptamanile 16 si 22. Cum se face acest test? Testul masoara nivelele Alfa-Feto Proteinei, ale hormonului specific sarcinii secretat de catre placenta, hCG (human chorionic gonadotropin) precum si a altui hormon secretat din abundenta in sarcina, estriolul (forma neconjugata). Se preleveaza sange din bratul mamei. Cand sunt gata rezultatele? intr-o saptamana. Testul triplu prezinta o acuratete de 70% pentru prezenta sindromului Down la femeile peste 35 de ani, iar pentru spina bifida de 60%.

pup burticile cu drag!!
C+

C+ bb mik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_Hawk spune:

Multumesc pentru sustinere, Catrinel!!!...cre ca nu mai dorm la noapte..stau numai cu okii beliti ......pupici la burtici!!

Io si bebu_mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanadiana spune:

ciao gravidutelor, eu merg maine pentru prima data la eco si sper sa vad ca totul este in regula.dar cel mai imporatant sa vad cum se poarta ginecologul ca dupa mine asta e f important sa simti ca ai o relatie de prietenie cu el, oricum medici sunt o gramada eu zic ca sa nu va sfiiti sa ii schimbati daca nu va plac. o prietena de-a mea l-a schimbat in luna a 6 a si nu i-a parut rau. in legatura cu la mine este chiar mai bine decat cand nu eram . mie nu mi-a zis medicul ca sa nu. stiu ca nu ai voie doar daca ai ceva probleme si bineinteles sa nu te apuci de cine stie ce minuni
eu plec duminica pana la Baile Herculane sa ne facem un mini concediu.in legatura cu capricoarnele gravidute sa stiti ca am citit ca anul asta ne spunea la horoscop ca ne intemeiem o familie in adevaratul sens al cuvantului.
va pup ca am friptura de peste la cuptor
oanadiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Uff, tocmai scrisesem ditamai mesajul si l-am pierdut!
Mai incerc o data...
Bun venit noilor burtici!
Eu n-am mai scris pt ca n-am avut rezultete concrete. Analiza mea de sange are rezultatul neclar (adica nu e concludent daca am fost sau nu infectata). Ieri am fost la ginecolog si trebuie sa refac analiza in 2 saptamani, pana atunci...asteptare. Cu Daria e clar i-a iesit la analiza ca a avut infectie acuta cu virusul respectiv.
Mie mi-au iesit la analiza urmatoarele valori:
IgG=2,8 si IgM=7,0. Poate sa ma ajute cineva cu o interpretare?
Eu am cautat pe internet valori ale celor 2 indici dar nu m-am lamurit deloc!?
Catrinel17, bitte zi-mi si mie daca stii cum se traduce "ecografie morfologica"? Stiu ca eco=Ultraschall...Am citit ca pleci in vacanta.Concediu placut si vreme buna! Chiar, unde plecati?
Ariadnasi LauraIoana, va multumesc de sustinere! Si eu sper din tot sufletul sa fie bine , dar asteptarea ma termina de tot. Am si slabit 2 kg zilele astea, asa incerc sa nu ma mai stresez atat si sa ma odihnesc si sa mananc ca asa pot sa-l ajut pe bb.
Sa va zic si cate ceva despre mine. Am 31 ani, tot geamana, bb a fost conceput in jurul zilei mele de nastere asa ca voi avea tot 31 la nastere. Mai am o fetita de 4 anisori. 1, 70 si 62 kg, satena cu urme de suvite blonde si par lung. Daca aveti chef sa ne vedeti, aici:
http://community.webshots.com/user/daria_maria
O sa incerc sa pun si poze mai noi, din vara asta.

,

Catrinel 11+ si Daria Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_Hawk spune:

Fetelor!!!!!!!helpuiti-ma si pe mine va rog!!! ...a simtit vreuna dintre voi pe la 4+ o balonare la burta ca atunci cand raceati si trebuia sa va vina ciclu???...k io azi ma simt putin balonata ...si e asa o stare de disconfort...plus de alta ma tot gandesc sa nu patesc ceva nasolik...ma rog nu io...bebu _mic al meu...

Io si bebu_mic

Mergi la inceput

Cat, uite: Die erste Ultraschalluntersuchung findet zwischen dem zweiten und dritten Schwangerschaftsmonat statt, die zweite, auch die morphologische genannt, im fünften Schwangerschaftsmonat.

Also, morphologische Ultraschalluntersuchung.

Of doamne, iti tin pumnii sa fie bine. Nu stiu ce sa zic cu valorile cele doua, ma uit si eu pe Internet.

Pupici.

lady hawk, este normal sa simti biscari in burtica. BB isi cauta locul. Aveam si eu senzatii ca inainte de ciclu, e foarte bine. Stai linistita!!

Pusi

C+ bb mik

Mergi la inceput

Cat, uite ce am gasit:

Parvovirus B19 IgG Index (IV = Index Value):

0.89 IV or less: Negative - No significant level of detectable
Parvovirus B19 IgG antibody

0.90 - 1.10 IV: Equivocal - Repeat testing in 10-14 days may be
helpful

1.11 IV or greater: Positive - IgG antibody to Parvovirus B19
detected, which may indicate a current or past infection.

Parvovirus B19 IgM Index (IV = Index Value)

0.89 IV or less: Negative - No significant level of detectable
Parvovirus B19 IgM antibody

0.90 - 1.10 IV: Equivocal - Repeat testing in 10-14 days may be
helpful

1.11 IV or greater: Positive - IgM antibody to Parvovirus B19
detected, which may indicate a
current or recent infection.
However, low levels of IgM antibodies
may occasionally persist for more
than 12 months post-infection.

C+ bb mik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea0277 spune:

Ecografia morfologica in Canada se face intre 11 si 13 saptamini sa depisteze daca este ceva in neregula cu bebe. Si apoi iti mai face o echografie si that's it. Daca ai sarcina normala, fara probleme in Canada se fac numai 2 echografii pe sarcina. Analize de singe mie inca nu mi le-au facut, de acid folic nici nu au pomenit, dar eu iau oricum. Pe 13 sept cind o sa fiu in 12 sapt si un pic, o sa fac echografia morfologica si analizele de singe.
Andreea 10 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

M-am intors si eu din vacante si azi o sa-l sun pe doctor sa vad de rezultatele la testele de sange pe care mi le-a facut.V-am pupicit pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Bravo Catrinel, esti foarte documentata. Mercic.
Cat nu ma pricep la valorile astea, dar sper din toata inima sa fie bine!

Laura 10+
Puiutul meu

Mergi la inceput