Mamici de martie - aprilie 2005 (29)
Raspunsuri - Pagina 3
an-k spune:
buna, buna, mai ce se mai ingroasa randurile cu mamici si cu bebici
Felicitari Daniela77, si Ocrainic, sa va traiasca bebicii, si sa fie sanatosi, asteptam detalii si poze
elinia multumesc de apreciere pt Bianca
, despre cum e cu inregistratul habar nu am, dar aici am inregistrat-o pe Bianca unde am nascut-o, oricum sfatui nu ma bag sa dau:)
mamacita e cum zice caramissis,(cel putin la mine), care o sa-mi uit si capul intr-o zi
, dar cand vine vorba de bebelina nu uit nimic![]()
rox, ce mai face Ioana?
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
mamacita spune:

Na,ca mi-a scapat degetul(nici nu-i de mirare,le am de-o luna ca niste crenvursti bine dezvoltati)si am trimis mesajul numai cu salut.
Ligia,ce tare-i sotul tau,mi-e mi-ar fi greu sa fac pedichiura altcuiva si ma laud cu ceva manualitate
Si eu am dormit prost azi noapte;ca de obicei,= fataiala pana la 4-5 a.m.,apoi dormit pana la 11!Mi s-a schimbat total ritmul somn-veghe

Oana,sa-ti traiasca David cel voinic,ce ma bucur pentru voi,sa fie la fel de frumos ca tine(nu ca tatal ar fi urat,Doamne fereste,dar tu esti mai frumoasa
!Si sa fie sanatos tun si sa creasca intr-o zi cat altii intr-un an!

Asteptam poze,povestea nasterii si a adaptarii acasica!
Adriana,inca n-am ajuns la biserica,dar n-am renuntat;problema este ca mai am de luat cate un cadou pe ici,pe colo(pentru anestezista
si neonatoloaga,caci sigur nu vor accepta bani-nici nu e frumos intre colegi-dar eu vreau sa se bucure toata lumea cand s-o naste Alexandru si sa-i mearga bine).Pentru ginecologi am comandat un tablou la maestrul Matasareanu,e gata,trebuie sa-l ridic si pe acela,iar cu asistentele...multe bancnote
Chiar imi doresc sa vad numai fete zambitoare pe langa Alexandru(plus ca ador sa fac cadouri si am si ocazia perfecta)!
Anca Micaela si carmissis,multumim de urari si incurajari!
sibip,nu conteaza cand nasti,esti aici cu noi!
zuzunaki spune:

OANA,SA TI TRAIASCA DAVID,SA FIE SANATOS,FRUMOS,DESTEPT SI CUMINTE!!!
refacere rapida si multi pupici!!!
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos
danna_J spune:
Oana, FELICITARI PENTRU DAVID!!! Bine ca sunteti sanatosi acasa, iti doresc refacere usoara si sa va bucurati de minunea de copil care a aparut in viata voastra ! Te asteptam cand esti mai libera sa ne impartasesti cat de putin din experienta ta! Va pup si sa aveti grija de voi!
ellinia spune:
Nu credeam vreodata ca am sa ajung sa ma plang de asa ceva:
lui Stefan ii este vesnic foame! Nu reusesc sa-l vad satisfacut. Mereu cauta mancare, e chiar agresiv, isi baga manutele, paturica in gura, ieri m-a prins de buza (il tineam in brate si o fi crezut mititelul ca gura mea e biberonul!) Poate din cauza ca in timpul sarcinii toata lumea imi ura sa am un copil papacios .... uite ca s-a adeverit (fac si eu haz de necaz). Concret, un copil alimentat artificial ar trebui sa manance 150 ml de lapte/kg greutate corporala, iar Stefan mananca mult mai mult. La trei ore da gata 150 ml (adica 70 ml lapte), si are mai mult de 5 mese pe zi, asa cum ar fi normal. El papa Milumil 1, ma gandeam ca poate nu se mai satura si sa trec la nr. 2 dar am vazut ca se da dupa 4 luni ... in concluzie nu stiu ce sa mai fac ca sa-l vad satul.Nici nu vreau sa-l supraalimentez, macar bine ca nu s-a nascut mare ca sa ajunga vreun mare grasan, a luat normal in greutate. Poate nu e laptele asta destul de satios pentru el de nevoia lui de hrana este asa de mare? Rrox, ai dreptate cu diversificarea, noi avem o asistenta in varsta, pe la 60 si ceva de ani, care ne are in grija, si ea ne-a zis sa incepem sa-i dam cate o lingurita de suc pe zi inca de acum vreo 2 saptamani (ceea ce n-am facut ptr ca mi s-a parut mult prea devreme)!
Acum mititelul doarme ca e epuizat. Doua ore jumate mi-a cerut in continuu mancare dupa ce mancase deja 150 ml! Acum iar 150 ml si spre disperarea mea cauta iar mancare si plangea, da' am reusit intr-un final sa-l adorm! Ma doare capul!
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
Cornelia spune:
Bune fetelor!
Felicitari tuturor mamicilor si nastere usoara celor care urmeaza!
Eu v-am mai citit din cand in cand. Deja avem mari emotii si noi mamicile de mai-iunie.
Mamanati, probabil ca esti la spital! Iti tin pumnii sa fie totul bine!
Mamacita, mai ai asa de putin! Eu abia luni mai merg la doctor, dar atunci tu o sa iti tii deja baietelul in brate! Luni o sa stabilesc detaliile cu dl. dr. Optez pt. epidurala, asa ca probabil c ao s anasc indus, pe 4 mai. Asta daca bb nu se grabeste (acum o sapt. avea deja 3 kg, iar eu am ceva dureri de burtica de vreo doua zile) si daca nu e pregatit sa apara chiar sapt. viitoare. In cazul asta, poate ne intalnim la spital
. Nastere usoara si multa sanatate bb-ului!
Ellinia, eu i-am dat Mariei Milumil si i s-a potrivit f. bine. Daca in prima luna nu luase aproape de loc in greutate si abia gusta alt lapte, din luna a doua (cand i-am introdus Milumil-ul) a inceput sa manance f.f. bine si a luat un kg! Mie mi l-a recomandat pediatra, tocmai ca e mai dulce si f. hranitor si sigur va creste bine de la el. In 3 luni, Maria era mult peste grafic la greutate si lungime si mi-am facut si eu griji ca o ingrasa prea mult, dar nu am mai putut sa i-l schimb (era mare fan Milumil
). Cand am inceput diversificarea am evitat cat am putut fainoasele, dar am continuat cu lapticul Milumil II. Fetita mea e f. bine acum (evitam fainoasele in continuare), are 91 cm si 13,5 kg. la 1 an si 10 luni! Eu zic, sa nu te ingrijorezi!
Va pupam,
Cornelia
(37 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
ellinia spune:
Cornelia,
nici eu nu vreau sa ma ingrijorez da' nu ma pot abtine! Ai o fetita mare, mare, sa-ti traiasca! Si eu mi-am dorit tare mult o fetita, fetele sunt mult mai apropiate de mame (eu una sunt tare mamoasa, mi-ar fi placut sa am o fata asa ca mine - in relatia cu mama mea), poate ca in viitorul apropiat voi avea si o fetita! Deocamdata Stefan este mica mea minune care ma solicita de nu stiu cand trece ziua si se face noapte, trebuie sa fiu mereu la apel! Nastere usoara daca nu iti mai faci aparitia pe la noi!
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
andira spune:
Buna fetelor,
Am venit si eu 5 min sa va spun ca am nascut pe 14 aprilie o fetita, Irina Ana-Maria, 3950g, nastere naturala, fara epidurala 

Si asta din cauza ca m-am dilatat de la 2 la 10 intr-o ora jumatate, si doctorul nu m-a crezut cand ii ziceam ca mor de durere, sa-mi puna epidurala, zicea sa mai stau nitel. Si cand s-a indurat in sfarsit sa ma verifice, cu tot alaiul de medic anestezist, moasa, asistenta si doctor rezident pe langa el, s-a intors catre ei si cica "are dilatatie aproape completa..."
imi venea sa ma infig cu mainile in gatul lui!!! am zis ca sar de pe masa sa-l bat!! mi-am dat seama ca s-a dus naibii epidurala mea, si doar pt aia venisem 

pot sa spun ca am simtit si cand mi-am facut epiziotomia, si cand m-am cusut! am tras niste racnete cum nu credeam ca sunt in stare, dar a trecut!
Insa va spun sincer, ca dupa ce am nascut, eram fresh, ma suceam dupa copil sa-l vad, sa-l aud, si la 5 dimineata vorbeam la telefon cu familia si prietenii sa-i anunt (eu am nascut la 2.15)!!
Intre timp am facut si un granulom de fir suprainfectat, n-am putut sa merg 3 zile, nu-mi puteam tine nici copilul in brate, nu puteam sa fac un pas, sa ma asez sau sa ma ridic fara sa innebunesc de durere, dar am fost ieri la medicul de garda la spital si m-a trecut pe tratament de soc. Azi in sfarsit pot sa-mi alaptez copilul fara sa mor cand ma misc...
Cam asta e povestea noastra pe scurt, eu am avut ghinion cu firul ala, in rest, va spun sincer, si a doua oara as naste tot natural, dar CU EPIDURALA!!!!!
Am o minune de fetita, sunt topita dupa ea, si e cuminte de nu se poate. Numai ca tot adoarme la san, azi am fost fericita ca a mancat 20 min. O fi si din cauza icterului, Mamacita poti sa ma ajuti?
Si nu-mi spuneti de miscat nasucul, obrajorii sau altceva, ca e lemn!!!
Ma duc sa vad ce face fetita, si mai vin!
an-k spune:
elinia, am citit in "ingrijirea copilului in primul an de viata" ca bebelusii se nasc cu instinctul de a suge, aceasta activitate ii calmeaza, ex. daca are colici, ai incercat sa ii dai suzeta? si eu zic sa schimbi pediatra daca nu esti multumita, sau cel putzin sa ceri parerea alteia, sa vezi ce zice, si cu sucul, mi se pare exagerat de devreme, aici se incepe diversificarea dupa 4 luni, iar in Marea Britanie dupa 6 luni, -in concluzie parerea mea, e sa vezi si un alt pediatru
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
Cornelia spune:
Ellinia,
! Cine stie daca nu o sa urmeze si fetita! Pupici lui Stefan mancaciosul! (bb-ul meu din burtica e tot Stefan
)
Cornelia
(37 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)