Mamici de martie - aprilie 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 7
teodora racz spune:
Fetelor dar sunteti matinale rau in dimineata asta!Se pare ca vom avea o zi frumoasa din nou asa ca sa preconizam niste plimbari!Ar fi buna si o inghetata,voi ce ziceti?Nu stiu de ce dar duminica ma apuca o pofta de dulce....!Si atunci as manca prajituri fine sau inghetata de fructe!
Fetelor ce ne facem cu mancarea de Pasti?O sa apucam sa gatim sau nu o sa ne intereseze atunci decat bb.?Totusi eu parca as vrea sa am in casa un cosulet cu oua rosii si ceva aperitive;voi ce ziceti?
Va doresc o zi buna!Ah,am uitat sa va spun ca astazi implinim si noi 39 sapt!
adrianafedorca spune:
hai ca am am mai dormit si eu de la 7 la 10 tot e bine
ligia13 de obicei si noi dormim mai mult dar azi s-a trezit devreme pt ca a placat la tara sa cumpere vitel , noi in fiecare an luam vitel, iar acum se terminasera proviziile si azi era singura zi in care se mai putea duce, de saptamana viitoare intram pe ultima 100 de m, si eu sunt programata tot pe 22 la cezariana, asta daca nu se va intampla mai repede, dar nu cred ,
fetelor eu nu stiu cum sunteti voi dar eu cand ma trezesc daca nu mananc imediat simt ca lesin , asa ca la 5 dimineata eu papam iar acum iar mi-e foame, dar fac salata boeuf si o sa mananc cand e gata
vad ca voi nu v-ati trezit , ce bine ca dormiti, dar nu-i nimic , tremin salaat si ma mai culc si eu vreo 2-3 ore
pupici
sibip spune:
'Neata fetelor! In sfirsit am si eu net acasa! URAAAAAAAA!!!
Ligia, nu stiu daca ti-ai facut deja vaccinul dar eu stiam ca nu trebuie, ca nu ar fi necesar. Ma rog, fiecare doctor cu parerile lui.
Eu ca de obicei sint cam in urma cu cititul, mai ales ca in ultimul timp i-am asteptat in fiecare zi pe astia sa-mi monteze netul. Vad ca majoritatea va grabiti sa nasteti saptamina viitoare... numai eu sint in ceata!
La ultimul control bebe avea 3,200 (38 sapt. fix). M-a mai chemat dr. la sfirsitul saptaminii viitoare sa vedem cum mai stam, dar despre nastere nici o vorba! Cica pe 29 ar trebui sa livrez! Desi conform ecografiilor super-smechere dpn-ul ar fi 21, iar 40 de saptamini implinesc pe 27!
Anyway, deocamndata ma simt inca bine, putin ingreunata dar asta-i tot. Inca nu am avut nici cea mai mica contractie dureroasa, ma uit la alte fete care aproape sint dependente de NO-Spa. Oare asta sa insemne ca voi naste mai greu/ tirziu???
A, si inca ceva, nu stiu daca vi s-a intimplat si voua: mi se umfla tare miinile si=mi sint amortite, aproape paralizate, ca nu mai am putere de ex. sa invirt cheia in broasca sau sa tai zarzavaturile cu cutitul, chestii dintr-astea de finete pur si simplu nu mai pot sa le fac! In privinta asta parca as avea 80 de ani.
Dupa ce am colindat pe la Babyexpo si vineri si simbata, ne-am hotarit pentru carucior de la Barza. Si-a mai cumparat cineva de acolo? Pina la urma nu am scapat. Imi doream un carucior usor de tot, si o sa ma aleg cu un... jeep! din acela cu roti mari din cauciuc, gonflabile. Sper sa-l pot cara zilnic pe scari...
Cam atit... va pup pe toate si TAKE CARE!
Ioana
38+
mamacita spune:
Bineinteles ca eu nu pot sa spun 'neata la ora asta,s-ar parea ca sunt lenesa grupului!Dupa ce azi noapte am avut emotii,caci aveam contractii nedureroase dar destul de dese,la 5 am au incetat si am putut si eu sa dorm linistita.Nu prea voiam sa iau No-spa in perioada asta de ultima suta de metri,dar nici n-as fi vrut sa ma trezesc pe la spital,caci manichiurista m-am gandit s-o chem saptamana care vine,ca sa ma tina mai mult dupa nastere si aratam intr-un hal fara hal...Lasand la o parte toata organizarea de la spital pe care am pregatit-o pentru 25,nu mai devreme.Numai bine ca de Pasti voi fi acasa cu puiutul.
Apropos de puiuti,Anca,sunteti niste scumpe amandoua cu ochii vostri albastri cu tot,iar Roxana,iar m-ai topit cu fetele tale,si scaunul mi s-a parut excelent,daca nu te superi
vom cumpara si noi la fel.Si sotul meu are ochii tot asa frumosi,albastri,si tare as vrea sa semene Alexandru cu el,dar din pacate de obicei gena dominanta e cea a ochilor caprui.Mai am si pretentii,ce parere aveti?![]()
Adriana,s-ar parea ca supararea lui Clio a provenit de la glumita cu fiertul hainelor cu sare,piper si Vegeta,pe care toata lumea a perceput-o ca pe o gluma,mai putin ea.Sa speram ca revine la sentimente mai bune,ar fi pacat de Dumnezeu!
lantana,credeam ca esti la spital si ca nasti...Tinem pumnii!
Teodora,oricum in fiecare an,pe langa faptul ca eram invitati de nu mai stiam cum sa ne organizam sa nu se supere nimeni,primeam si pentru acasa atata mancare de la parinti,ca nu puteam niciodata s-o dam gata,nu mai vorbesc de siluete care se duceau pe pustii...Asa ca banuiesc ca nu s-or schimba obiceiurile taman anul asta,cand voi fi acasa,dar cam in pioneze dupa cezariana si cu alaptatul etc.![]()
sibip,bravo pentru net,asa vom comunica mai des si e mult mai confortabil pentru tine.
Nici nu v-am mai spus de durerile de maini/degete,caci banuiam ca sunt singura cu asemenea acuze si sa nu va sperii cumva.Intr-adevar de vreo doua saptamani ma doare absolut fiecare articulatie prezenta la cele doua maini,iar dimineata sunt de-a dreptul inclestate.Regina durerilor ramane tot cea coxo-femurala(inghinala),dar,daca de celelalte neplaceri ale sarcinii nu m-am agitat(inclusiv kg in plus),pentru maini ma agit,caci cu ele imi fac profesia.Plus ca e de-a dreptul frustrant,eu,care toata viata am avut o manualitate deosebita,acum parca umblu cu doua vreascuri in loc de maini.Mi-e teama ca nu-si vor reveni suficient de repede,si atunci cum il ingrijesc pe bebe?Mamici cu experienta,voi ati avut asa ceva si cat de repede s-a remis?
oanamc spune:
Sibip,

ne-ai lipsit!
Vreau sa va spun ca ieri am incercat toate metodele de declansare a travaliului, si...NIMIC!!!!!
Sunt extrem de trista!
Si telefoanele astea nu se mai opresc, parca viata tuturor ar depinde de nasterea bebelinei mele!

Acum mergem la plimbare si apoi la masa la parintii mei, sper sa ma mai relaxez un pic. Si sotul meu e tare dezamagit, el incearca, saracul, sa ma incurajeze, dar nu prea mai are succes. Imi vine sa
tot timpul.
si va doresc o duminica minunata,
Oana si bb Letitia Medeea
teodora racz spune:
Mamacita si pe mine ma dor articulatiile degetelor si asta se intampla mai ales dimineata dar numai la mana stanga;ce ciudat!iar la celelalte dureri subscriu si eu;vorba ta:kg.nu le mai bagam in seama!
Teodora si bb.39 sapt.
mamacita spune:
De-asta in medicina trebuie sa citesti non-stop:nu numai ca e foarte multa informatie,dar o citesti de 100 ori si o uiti de 99,in cel mai bun caz!Stiam de sindromul de tunel carpian ca apare in sarcina,dar nu-mi aminteam decat de simptomele din ultimul stadiu(sunt 4),pe cand noi avem simptome de stadiu 2,cand apar dureri,furnicaturi,amorteli dimineata la sculare,apoi dispar,toate datorate edemelor pronuntate ce apar in trim.3 si de obicei se rezolva in max.6-8 luni dupa sarcina.Ca si solutii,daca nu vrem sa luam paracetamol(eu una sigur nu vreau),ar fi sa dormim cu mainile in pozitie neutra(aliniate in ax)pe o pernuta,ca sa stea ridicate sa dreneze edemele,iar cand stam la computer
sa nu flectam(indoim)mainile,ca sa strangulam circulatia.La unele femei se poate extinde durerea pana in umar.
mamacita spune:
Hai ca m-am intrerupt ca am primit o vizita;cobor in curte ca face sotul gratar si mai iau si eu o gura de aer.Vorbim mai tarziu.
lantana7 spune:
he, he, he, Mamacita, si eu credeam ca astazi voi fi deja cu puiul meu in brate! Dar se pare ca inca ii mai place in burta la caldurica! Deocamdata nici un semn, ma astept sa se intimple oricind, insa nu sint stresata si nerabdatoare deloc, m-a lovit asa un calm si o relaxare de zile mari! Cred ca tot hormonii astia, bata-i vina! Miine merg iar la control sa vedem in ce stadiu mai sint!
De durerile de miini, eu nu ma mai pling demult. A devenit ceva obisnuit. Ma trezesc uneori cu ele intepenite, nu mai pot sa string nici pumnul. Iar de inelul de logodna sau verigheta nici nu mai poate fi vorba, nu le mai port demult. In ceea ce priveste incaltzamintea, mi-am luat o pereche de shlapi cu doua numere mai mari. Noroc ca americancele astea nu sint asa fitzoase la capitolul imbracat si incaltat. Poti sa ai pantofi Manolo Blahnick sau shlapi de doi lei, nu conteaza. Fiecare cum se simte mai bine. Nu se uita nimeni urit sau dezaprobator. Nu ca mi-ar pasa prea mult... Asa ca sint cea mai fericita. Mamacita, eu am gasit o metoda babeasca de relaxare a miinilor atunci cind sint foarte umflate: le tin citeva minute in apa foarte rece si imi face tare bine. Apoi imi dau cu o crema si incerc sa le masez si parca se mai dezmortesc putin.
lantana7 spune:
Adriana, taci tu! Te-apucasi sa vorbesti p'aci de salate boeuf si alte minunatii! Fie-ti mila! Ca-mi facusi o pofta...
Ia fa bine si teleporteaza o portie si peste ocean sa nu te mustre contiinta! Hai ca glumeam! Acum imi luasi si eu micul dejun, la sase dimineata, eu mincam piure cu friptura si asparagus, ati mai auzit voi de asa ceva? la sase dimineata... dar daca asta am avut pofta... ce puteam sa fac?
teodora, si noi ne-am gindit la Paste si ne-am aruncat deja o pulpa de miel in conge, iar vopseaua de oua e cumparat de mult timp. Din pacate noi n-avem parinti, bunici, matuse multe prin apropiere ca sa ne rasfetze asa ca om avea si noi 5 minute libere sa aruncam pulpa in cuptor si sa inrosim trei oua. Poate ne-or lasa broscutzele... Cozonac o sa cumparam de la o cofetarie de romani care fac niste prajituri bune de tot si... ne-am scos!
hai ca nu mai vorbesc de mincare ca ma mai injura cineva p'aci!