Mamici de martie - aprilie 2005 (25)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Buna fetele !
Am lipsit cateva zile pt ca de duminica noaptea am stat cu bb in spital
Sper sa ma ajute cu niste pareri pediatrul nostru,CRISTINATWO sau eventual cine are cunostinte in domeniu.
Incepand de sambata dup amiaza bebelul meu avea nasucul infindat.am inceput cu isotone(NaCl)si parca era mai bine insa noaptea s a agravat.cand il puneam la san refuza sau sugea f putzin pt ca respira greu.
ajunsi in spital(am plecat in mare viteza)in prima faza i s a dat olynth(doza pt bbei)si a fost pus tot timpul la oximetru,care oximetru scadea destul de des sub 90(am inteles ca granitza e la 90).a doua zi i au luat exudat din nasuc insa au zis ca nu are f mult lichid(sau ma rog...of...mi e greu sa traduc termeni medicali din germana mai ales ca nu sunt familiarizata cu ei in romana!!!sper sa ma fac inteleasa),fapt ce i a condus la ideea de a i face o poligrafie timp de 24 ore(cred ca si in romaneste e tot poligrafie...adica puls,ekg,oximetru,toate vizibile la un singur aparat).poligrafia a decurs ok,concluzia fiind ca nu sunt probleme de ordin respirator.pt ca ei se gandisera ca sa nu fie cumva o obstructie la nivelul cailor respiratorii(of,sper sa le zic bine),ceva de genul cu cantitatea de CO2 expirata.am inteles bine?sau mai bine zis am tradus bine?
in fine,au zis pana la urma ca cel mai probabil greutatea in respiratie vine de la raceala.dar nelinistea mea vine de la faptul ca NU AU FOST 100%SIGURI.adica pana la urma...???de ieri a fost pus iar nonstop pe oximetru si nu au mai fost asa dese scaderile sub 90.azi am iesit din spital si mi au zis sa continuu sa i dau isotone cand observ ca nu respira f bine.
CRISTINATWO,poate ma ajuti te rog mult cu cateva pareri/sfaturi.

Felicitari tuturor fetelor care au nascut si mii de pupici si urrari de sanatate maxima!

S auzim numai de bine!

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna fetelor,

eu nu prea am noutati, dorm non stop, trebuie s astau in pat pt ca picioarele mele se umfla imediat daca stau pe scaun sau in picioare, as ca stau in pat si ma fura somnul, azi am dormit de la 3 la 7 seara, dar nu-mi fac griji , la noapte o sa dorm dusa, nu stiu de unde atat somn pe mine, eu care ...va mai aduceti aminte plangeam ca nu pot sa dorm...

fetelor va tin pumnii celor care mai aveti putin, sa nasteti usor si sa aveti bebelusi sanatosi, si eu mai am tare putin nu-mi vine sa cred, 15 zile , sper sa treaca mai repede , probabil daca le dorm asa cum am dormit azi cu siguranta vor trece mai repede,

va pup si aveti grija de voi
Adriana si bebelinul 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

fetelor am vazut ca tot vorbiti de centuri , am intrat si eu pe bebelusultau.ro si am vazut centura , va referiti la aia de 1,900,000 lei? mi se pare cam mult, vreau sa stiu daca a luat-o cinea, si eu vreau sa cumpar una dar nu stiu cat e de buna...daca a primit-o cineva sa-mi spuna si mie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Am lipsit si eu doua zile de pe forum si ati umplut 5 pagini... O zi n-am reusit sa intru deloc, au fost probleme cu site-ul si ieri am bolit de mama focului. Am avut niste crampe abdominale infioratoare si eram gramada la tot timpul. Acum vad ca am scapat, dar mananc numai orez si paine prajita cu branza de vaci. Vad ca fabric totusi laptic si broscuta mea e bine.

Felicitari Gia22, Hiroral si Coral!!! Sa va traiasca micutii, sa fie sanatosi, norocosi si sa va aduca numai bucurii!!

Zuzunachi multa sanatate baietelului tau!

Ocrainic ce bine ca la voi se pot recolta si pastra celulele stem! Din pacate aici inca nu e posibil. Nu inteleg de ce fac oamenii astia atata risipa aruncand totul la gunoi, in fond pot salva vieti. Asta e, in Romania totul ajunge si se face foarte greu.

Simonette poti sa iesi afara cu baietelul fara griji. Si il poti lua si cu masina desigur. Ar fi indicat sa calatoreasca intr-un scaun de bebe pentru masina orientat cu fata spre spatele masinii.

Oanamc uite ca pana la urma chiar o sa nasti la termen! Cu tot programul tau incarcat! Pe fetite le speli cu apa si sapun fara a departa labiile insa si poti sa folosesti sampon in aceeasi apa fara probleme. Totul e sa nu te apuci sa freci pana unde poti ajunge cu mana ca o sa o iriti.

Clio Mariuca e foarte incantata de surioara ei. Vine sa o mangaie pe caput si sa o pupe, ii place sa asiste la baie si sa ma ajute. La gradinita s-a laudat la toata lumea cu bebele nostru.

tuturor si nasteri usoare celor care urmeaza!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor, noi tocmai ne-am intors de la o mica plimbare in natura.Am fost dupa-amiaza la sat la bunici si am facut mici la gratar, am stat in curte la aersi am cules spanac proaspat din gradina.M-am simtit minunat.Doamne, ador primavara, e totul verde, proaspat...
Sa stiti ca si eu impartasesc sentimentele lui Sibip, am impresia ca daca termin tot ce am de facut, vine bb mai repede, poate de aceea nu o las mai moale cu treaba.Incerc tot timpul sa fiu ocupata si sa nu ma gandesc la nastere, de parca vreau sa mai aman momentul.Cu toate ca am terminat de pregatit trusoul fetitei, am terminat de facut curatenie, in fine, am cam terminat tot, nu pot sta linistita.De exemplu azi in loc sa aspir(cu toate ca nu era cazul), m-am pus sa matur ca mi se parea mai greu, mai interesant(sa stiti ca am aspirator ); fac niste lucruri inexplicabile chiar si pentru mine, imi dau seama cum ma privesc cei din jur!

Acum merg sa pap ca rontai de o ora seminte si acum mi s-a facut foame de-a binelea.

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 39)

Mergi la inceput

Rrox3, ma asteptam sa imi raspunzi tu.Multumesc mult! Parca totusi imi e frica sa o spal, ma gandesc ca asa e pentru toate mamicile la inceput.Am inteles ca fetitele sunt foarte sensibile in zona genitala, se irita extrem de repede, de la pampers, de la sapun...Daca poti sa imi dai mai multe sfaturi, ti-as fi recunoscatoare.
Ce dulci sunt fetitele tale, cred ca Mariuca e o scumpa cum are ea grija de broscuta cea mica...Te topesti cand le vezi, nu-i asa?

Mergi la inceput

Danuta_t, imi pare foarte rau ca bebelusul tau e lenes la crescut.Sper sa fie totul bine.Oricum, la 3 kg si 38 sapt e considerat la termen si e maricel (bebelina mea acum cred ca are 3 kg) asa ca stai linistita ca va fi OK.Deci ne putem intalni la maternitate saptamana viitoare.Iti trimit PM cu numarul meu de telefon, daca aterizezi pe acolo sa ma suni sa ne vedem.
Maine merg la ultimul control inainte de nastere.Cred ca v-am mai zis asta, dar imi vine sa repet la nesfarsit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Adriana, uite asta e centura http://reclama/produse.php?categorie=Lenjerie+intima+Chicco . Eu inca n-am luat-o, astept sa nasc.
In schimb, azi mi-a venit patutul, si sunt super-incantata, multumesc frumos de ajutor!!
Am fost si in Obor si am luat aparatori de pat, am avut noroc ca exact azi adusesera modele noi, si mai subtiri, de vara, am luat unele roz foarte dragute!!

Doctorul in schimb vroia sa ma cheme maine sa nasc, inca tot nu m-am lamurit de ce avand in vedere ca n-am contractii absolut deloc.
Bebelusa mea face dupa calendar poimaine 40 saptamani, dar ecografic e cu o saptamana in urma, deci avem 39. Pana la urma a ramas ca ma duc la el cand ma apuc... sincer, am ramas cam in ceata...
Daca pana luni nu se intampla nimic, luni ma infiintez la el, sa o verifice...

Mai dati-mi si mie sfaturi referitoare la baia fetitelor, nici eu nu stiu prea multe , multumesc frumos!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Zuzunaki, dupa cele 2 zile in care puiul tau a fost tinut sub supraveghere medicala si monitorizare, daca ei nu au descoperit o afectare pulmonara atunci asa este. Nu ai de ce sa-ti faci griji. La nou-nascuti se intampla adesea sa aiba nasucul foarte infundat si din aceasta cauza nici nu pote sa suga. Noi numim aceasta manifestare, ca nu este chiar boala, rinoadenoidita acuta. Si mie mi s-a intamplat ca in multe garzi, la ore tarzii din noapte, sa-mi vina mamici speriate ca puiul lor nu respira bine si nu mananca bine. In Romania se utilizeaza pe moment pulsoximetrul, nu se opreste copilul in spital chiar "din prima" dar se practica aspirare eficienta pe un aparat special de aspirare a secretiilor nazale. In Germania nu stiu daca se utilizeaza acest aparat. Stiu insa ca se gasesc aspiratoare ce pot fi utilizate la domiciliu in situatii speciale. Daca fenomenul se repeta ai putea sa cumperi un aspirator nazal pe care insa nu recomand sa-l folosesti mai mult de 2-3 zile, de maxim 2 ori pe zi deoarece produce iritatii puternice ale mucoasei nazale. Inainte de a apela la aceasta varianta foloseste cu incredere solutia NaCl(ser fiziologic) - cate 2ml in fiecare nara, urmata de aspirarea cu pompita dupa aproximativ 5 minute, repetata si de 5-6 ori pe zi, mai ales inaintea meselor. Astfel ii vei aspira secretiile si bebe va respira si se va putea alimenta mult mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Am incercat sa citesc ce ati scris dar e tare mult, sper sa reusesc.
Felicitari tuturor mamicilor si tin pumnii la cele care sunt aproape sa-si vada puiutii.
Zuzunaki multa sanatate baietelului.
Sibip spor la bagaj si o nastere usoara.
Va pupam si mai intru pe seara, atunci avem noi program sportiv.

mami de Aschiuta

Mergi la inceput