Mamici de martie - aprilie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 8
ellinia spune:
Multi
tuturor!
Felicitari Coral, felicitari Hiroral! Sa va bucurati de bebeii vostri si multa sanatate si refacere grabnica!
Burticutelor care mai sunteti, ce mai faceti, cum mai suportati asteptarea? Mult curaj, inca un pic si
!
Noi suntem bine, de fapt Stefan e mai bine, crizele de colici sunt mai intense dar de durata mai scurta, dam Gripe cu siringa, jumatate scuipa, jumatate inghite, tot e bine, ii mai atenueaza un pic! I-au gasit mititelului la analize stafilococ auriu in nasuc si ne-a dat doctorita cloracef, cate 1,5 ml la 12 ore. Sper ca nu e un antibiotic foarte puternic, la cele sase saptamani ale lui... Mi-e ciuda ca trebuie sa-i dau antibiotic asa devreme!
Ar trebui sa ma duc la controlul de 40 de zile, pe luni sau marti. Operatia s-a prins bine, se mai vede o dunga rosie, care probabil ca o sa dispara. As vrea sa-mi pun sterilet, oare se poate pune asa repede dupa cezariana? Mamacita, vreau si eu sa te intreb ceva, am o nelamurire legata de anestezia de la operatia mea...Am avut anestezie generala, iar la un moment dat, m-am trezit, fara sa deschid ochii si am simtit cum imi umbla cineva la burta, ca si cum ar fi invartit cu ceva, si ma durea, am fost constienta cateva secunde si apoi am auzit-o pe dr anestezista cum ma striga si imi spunea sa respir...Toata lumea cu care am vorbit si a avut anestezie generala mi-a spus ca nu au simtit absolut nimic, si se uitau asa mai ciudat la mine. Ce a fost totusi cu durerea aceea, pntru ca am simtit-o, era intensa, si chiar am spus in gandul meu "astia nu-si dau seama ca ma doare?"... E posibil sa se fi terminat anestezicul inainte de a ma trezi?
E frumos afara, dar astazi nu iesim ca ma simt foarte obosita si as vrea sa stau numai in pat (pe cat posibil). Nu prea stiu cum sa fac cu Stefan sa stau si eu mai mult afara,pentru ca, cam la o ora incepe sa caute mancare de zici ca n-a mancat de doua zile... Biberon nu pot sa iau cu mine pentru ca daca nu-i caldut si proaspat facut nu-l primeste (de fapt nici nu-i recomandat), ceai nici atata nu vrea, daca-i pun biberonul cu ceai in gura trage cu nadejde de vreo trei ori si cand isi da seama ca l-am pacalit si nu-i lapte, se pune pe urlat de sta toata lumea in gura lui...Suzeta nu vrea de nici o culoare, nici de cauciuc, nici de latex, silicon, etc...nu prea stiu cum sa-i temperez pofta asta de mancare, de multe ori e in stare sa manance pana da afara! Si face asa urat cand vrea sa manance si eu nu-i dau pentru ca a mancat deja prea mult, ne scoate afara din casa!
Va las, mi se inchid ochii de somn! 
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
corrinutza spune:
Felicitari mamicilor
bine ati revenit acasa! Sa aveti BB sanatosi si sa va bucurati de ei toata viata!
Va invidiez si astept cu nerabdare sa ma numar si eu printre proaspetele mamici.
Pana atunci asteptare placuta si celorlalte si sa ne intalnim cu bine.
Pupici tututor de la si BB Daniel din bultica
adrianafedorca spune:
buna dragele mele,
hiroral sa-ti traiasca bebelusa sa fie sanatoasa si frumoasa ca mamica ei,
coral sa-ti traiasca si tie Aschiuta , sa faca mare si frumos si santos,
fetelor va doresc refacere rapida si sa reveniti sa ne povestiti cum a fost si poze cu bebelinii
coral mama ce ne-ai mai speriat , zau, deja ne gandeam numai la prostii, bine ca s-a terminat totul cu bine si ca ai ajuns acasa cu Aschiuta 

clio spune:
Salutari, fetelor!
Coral, felicitari!!!
Sa iti traiasca George Victor, sa fie papacios si cuminte!!!

Andira, Mamacita, Gabriela, multumesc pentru lamuririrle cu centura aceea! Probabil imi voi lua si eu una de la Chicco!
Fetelor, cam slabuta prestatia noastra!
Eu mi-am propus de ieri sa stau mai putin in fata calculatorului si sa ma plimb mai mult! Nu stiu de ce, insa ieri am avut contractii destul de dese, insotite si de durere si iarasi am intrat in panica!Mi-am zis eu ca am stat prea mult pe scaun si probabil din cauza asta!Mai rau este ca astazi am patit acelasi lucru, fara sa mai stau asa mult pe scaun
Cred ca se cam apropie momentul intalnirii cu bebelusa mea ![]()
Ocrainic,in privinta sterilizatorului, eu m-am oprit la unul electric, insa il voi lua dupa, in functie de necesitate.Nu prea agreez ideea sterilizarii la rece, cu tot felul de substante!
Andira, iti tinem pumnii

Nicoleta si bebelusa +37
oanamc spune:
Ellinia, o prietena de-a mea a nascut tot prin cezariana cu anestezie generala si la un moment dat s-a trezit putin si a avut senzatia ca ii coase cineva burta cu o masina de cusut; exact asa mi-a descris senzatia, dar nu era perfect constienta...deci se mai intampla...
Gabriela, bine ca ai scapat de streptococ!
Eu maine merg la ultimul control! Abia astept sa ii facem ultimile masuratori si sa vedem cat a pus pe ea.
Vreau sa va zic ca toata lumea ma suna sa ma intrebe cum ma simt, cand nasc,daca imi e frica ...cred ca atatea telefoane nu am primit niciodata! Intr-un fel e bine ca se gandeste toata lumea la mine, dar parca ma si sacaie.Voi patiti la fel?
M-am programat pe vineri la epilat.Imi e cam teama, sper sa nu ma apuce pe pat la cosmeticiana;in plus trebuie sa merg sambata la un botez...Am un program cam aglomerat pentru o gravida cera naste luni, nu?
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 39)
sibip spune:
Salutare fetelor! Eu deocamdata mai "bintui" prin oras, dar se pare ca nu mai am nici eu mult... totusi parca nu-mi vine sa cred ca se apropie nasterea. Intr-un fel, parca tot mai sper ca bebe va veni pur si simplu, ca-l va aduce barza... Cred ca mi-e un pic frica![]()
Felicitari HIRORAL si CORAL pentru bebelusi, sa fie mincaciosi si sa va aduca numai bucurii!
Eu inca mai adun la bagajul de spital, incerc sa completez si lista pentru "dupa", am facut chiar o tentativa de a-mi aranja si banutii "pe caprarii"... dar tot mai las cite ceva nefacut, neterminat. Am senzatia ca in momentul in care-mi voi termina bagajul, curatenia etc. va trebui sa plec imediat la spital... Sint ca un fel de Penelopa care tot coase si descoase... Pina s-o prinde bebe si atunci vine el, cu tot bagajul meu neterminat...
Va pup - si sper sa-mi pun internet acasa cit mai repede (desi din aceeasi superstitie tot amin...), sa va pot citi si scrie mai des!
Ioana
37+
mamacita spune:
Fetelor care bantuiti cu orele,ce bine ca puteti...Eu dupa o ora de plimbat prin oras ma intorc obosita si cu picioarele umflate de zici c-am impins la tren!
Oricum,am patit fix ca tiganul care se ineaca la mal:de ieri a inceput sa-mi creasca tensiunea(m-am alertat si mi-am masurat-o cand m-am trezit cu mainile umflate de nu puteam sa apropii degetele)

si am primit recomandarea sa stau cat mai mult la pat in decubit lateral stang,sa-mi masor TA de 3x pe zi si greutatea zilnic.Eu stiam ca HTA indusa de sarcina apare pe la 32-33 saptamani,dar dr.mei mi-au spus ca apare si acum dar forme mai usoare,care de multe ori nu necesita nici medicamente(astea sunt vestile bune,care m-au linistit).Sa vedem de ce sunt in stare in continuare...
Teodora,eu cand am programat cezariana am tinut cont sa fie la inceputul saptamanii si cat mai in jurul varstei de 39 saptamani;acum stau sa ma gandesc daca sa ma duc dimineata,cand e plin de colegi si studenti care casca gura si apoi ne intalnim pe holurile spitalului,sau dupa-amiaza.
ocrainic,sigur ca iti trebuie ceva comod pe care sa stai cand alaptezi,de preferat sa-ti poti si ridica picioarele pe un suport sau taburet;daca nu gasesti alta culoare pe modelul favorit,poti pune oricand o husa ca perdelele ori ca lenjeria lui bb,vezi tu cum le asortezi...Mi-ai bagat o soparla la care nu ma gandisem ptr.ca aici sunt 99% sigura ca nu se recolteaza celule stem;se arunca cu spor toate placentele si cordoanele,drept care n-am urmarit deloc asemenea informatii,asa ca diseara am ce cauta!Cat despre sterilizare,cred si eu ca optiunea preferabila ar fi cea cu abur,dar mai avem timp sa ne gandim(sper
),iar tetine si biberoane sunt o multime la cele 6 farmacii care inconjura spitalul pe toate laturile,asa ca nu ma grabesc.Singurul pe care l-am comandat si azi trebuie sa vina este cel cu lingurita;de-abia astept sa-l vad,dar ma intreb cum il voi steriliza in conditii de spital,pana ma externeaza...S-ar putea sa fie nevoie de pastile,dupa cum spuneai.
gabrielaveres,bravo c-ai scapat de strepto si mai ai putina rabdarica!
mamacita spune:
ellinia,se mai intampla la ultimele 2-3 fire sau dupa terminarea operatiei,cand se curata vaginul,sa se superficializeze anestezia;gandeste-te ca nu sunt doi pacienti la fel,desi dozele intravenoase se dau pe kg greutate corporala,deci ori greutatea nu e corect cunoscuta,ori unii pacienti metabolizeaza mai repede substantele decat altii si asta n-ai cum s-o prevezi(in limbaj laic=sunt mai "rezistenti") si alte multe considerente si motive pentru care s-ar fi putut intampla ce descrii tu,e mult de vorbit si oricum nu te ajuta la nimic.E unul din dezavantajele anesteziei generale la cezariene,dezavantaj pe care nu-l intalnesti la rahianestezie sau epidurala,unde oricum anestezia tine mai mult ca operatia,iar revenirea durerii se face treptat,lasandu-ti timp sa administrezi calmante.
oanamc,chiar ca ai ceva activitati,nu gluma
;dar mai bine,trece timpul mai repede!Eu inca n-am inceput sa primesc tf.,dar mai am ceva pana nasc,cel putin teoretic.
sibip,au aparut si superstitii cu instalarea net-ului?
Noi pot sa-ti spun ca ne-am bucura sa te conversezi mai des cu noi.![]()
clio,ai intrat pe bebelusultau.ro sa vezi cum arata centura,ca e bine facuta poza?
danuta_t spune:
Felicitari multe, multe la toate noile mamicutze. Sa va refaceti repede, repejor, si sa va bucurati de micutii bebelasi care au intrat in viata voastra.
Pupici si mult curaj mamicilor in asteptare ...
Am intrat si eu in prenatal (deja sunt in a 4 zi). Si vreau sa va zic, ca spre surprinderea mea nu ma plictisesc deloc. Dimpotriva, mi se pare ca as avea o gramada de facut in casa inca, dar apoi ma gandesc la povestea cu pregatitul cuibului, asa ca ma bag la loc in pat. Nu ma simt pregatita sa nasc saptamana asta.
Ieri am cumparat cateva hainute pentru bebe; sunt asa de micute si dragute. Le-am spalat, mai ramane sa le calc si sa le pun si pe ele in bagaj. Pentru carucior nu ne-am hotarat inca. Cele care imi plac, au de la 12-13 kg in sus. Iar la intrarea in bloc, avem cateva trepte de urcat. Iar eu sunt cam micuta si deloc fortoasa.
Dr nu prea mi-a dat vesti grozave la controlul de ieri. El zice ca n-am de ce sa imi fac griji, dar cam greu de aplicat. Nici sa plang n-am putut. Se pare ca lui bebelica nu prea ii mai place la mami in burtica. Masuratorile care le-a facut ieri erau corespunzatoare sapt. 33-34. Asta insemnand ca n-a mai crescut in ultima luna. In schimb e un grasunel (are 3 kg). I-a verificat activitatea cerebrala si circulatia nutrientilor prin cordon si astea sunt OK. Placenta a ajuns la 3, dar cica nu sunt deocamdata semne de suferinta fetala. Lichid amniotic este suficient, deci ar mai putea sa il lase. In concluzie, joi ma duc din nou la control, iara ii face masuratori, probabil mai detaliate, o sa se uite la col, si cine stie, poate o sa se hotarasca sa il scoata pe bebe mai repede. Nu stiu de ce a devenit bebe asa lenes la crescut, toata sarcina a fost in grafic la masuratori. Nu pot sa inteleg cum se poate sa nu creasca, in schimb se ingrasa conform graficului. Mai ales ca in ultima luna am luat si vitamine. Si nici obosita nu am fost.
In fine, sper sa fie totul OK pana la urma.
Asa ca Oana, poate o sa ne vedem saptamana viitoare la maternitate.
Mamacita, a fost o emisiune foarte interesanta la TV acum cateva luni, in care povesteau despre recoltarea si utilizarea celulelor stem. In Romania; recoltarea se face doar in Timisoara (la ambele maternitati de la noi). Celulele stem sunt puse la pastrare pentru bebelusul tau timp de 5 ani, dupa care intra in circuitul international de donatie. Deocamdata sunt doar cateva boli pentru care se utilizeaza celulele stem si anume, cele care necesita un transplant medular, diabet, etc. In strainatate se mai recolteaza celule stem si din embrioni, dar acest procedeu este foarte controversat, mai ales de catre Biserica. Si este inca in faza de experiment. Spuneau ca ar exista o clinica (parca la Kiev) in care se fac si tratamente cu celule stem embrionare (care se pare ca sunt mai eficient decat cele placentare, dar mai putin stabile).
Pupici la toate,
Dana si bebelica sapt. 38+
irinabungau spune:
Burtici si mamici,
felicitari celor care au trecut de hop-ul nasterii si acum isi rasfata micutii cu laptic de mamica, iar celor care sunteti pe ultima suta va doresc nastere usoara!!!!
Ellinia, ma bag si eu pentru ca aceeasi problema pe care o descrii tu am avut-o si eu la operatia mea de chist ovarian acum 9 ani. La finalul operatiei cand m-au scos de pe respiratia artificiala si am fost nevoita sa respir din nou din proprie initiativa, se pare ca... lenevisem, altfel nu-mi explic... M-am trezit panicata si am inceput sa respir atunci cand i-am auzit pe toti strigand la mine: "Irina respira Irina!!!!" Mi-a fost frica, si am inceput sa respir, am simtit o puternica durere in piept de parca nu mai respirasem pana atunci si am simtit de asemenea cum ma coseau, dar a fost pentru cateva secunde... auzeam voci in jurul meu, era clar ca operatia se finaliza - cred ca era la ultimele fire - si cred ca am adormit inapoi linistita... O experienta interesanta... nu va spun ce-am visat in timpul operatiei si cine a avut grija de mine ca nu vreau sa va sperii
Cam asta ar fi, trebuie sa va spun ca am mai avut parte de o anestezie generala, dar a fost pentru o interventie mult mai scurta si nu a fost nevoie de intubatie, m-am trezit usor, dar m-am simtit mult timp ametita, deci nu a semanat cu prima...
Mamacita, imi pare rau sa aud ca tocmai acum, pe ultima suta de metri incepi cu prostiile...
Sper sa iti revii cat mai curand, te pupic mult , ai grija de tine!!! Apropos, ieri la echo morfo am vazut ca bebe este fetita...
Ceea ce imi doream...
Bebelusa mea este bine din toate punctele de vedere, doar placenta imi da bataie de cap. Si mai nou... farmaciile nu mai dau retete gratuite!!!!

Va pup pe toate,
Irina si bebe 21 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau