Mamici de martie - aprilie 2005 (25)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonnete spune:

FELICITARI CARMISSIS , SA-TI TRAIASCA MICUTA ,SA FIE SANATOASA SI MANCACIOASA !!!1!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor,am intrat pe ultima suta de metri!!!
AMR 6 zile!!!!
Daca totul e bine, Doamne ajuta, de azi intr-o saptamana imi tin puiuta in brate
Vreau sa va spun ca e din ce in ce mai greu, durerile inghinale sunt groaznice, iar mutatul de pe o parte pe alta(in pat) e aproape imposibil
Ieri am iesit la plimbare mai mult de o ora si apoi am dormit trei ore (de oboseala...)
Andira, oricum cand bebele e mai maricel, se poate intoarce de pe o parte pe alta sau se poate ridica in fundulet, e periculos sa il tii la etaj(in patutul metalic), sa nu cada peste margine, Doamne fereste!Eu de fapt de asta am luat pat metalic, pentru ca am auzit multi copii cazand din patutul de lemn..., chiar fratele meu cand era mic a tras cateva trante cumplite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Topicul cu alaptatul e absolut genial!

Simonette, baietelul prietenei mele are probleme cu kaki de cand s-a nascut, e foarte constipat.Ei il ajuta in fiecare seara bagandu-i in fundulet termometrul.Parerea mea e ca nu trebuie practicata metoda asta tot timpul, dar la nevoie poate da rezultate.Oricum, cred ca e mai bine decat cu supozitorul.

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 39)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Clio multumesc de intrebare!Pana acum ma simt bine adica cu intaritul burticii la ordinea zilei;nu pot sa spun ca ma doare dar stii si tu ca este oricum neplacut;mai nou am si dureri inghinaleTu cum o mai duci?Am inteles ca ai inceput totusi cumparaturile pt.bb;Bravo!
Oana deci ne putem astepta de la tine sa primim acest mesaj:"Fetelor la data de...s-a nascut...."Oricum iti tinem pumnii!
Mamacita ai dreptate cand spui ca trebuie sa fim fericite si nu vad nici un motiv de ce n-am fi!Suntem sanatoase si suntem pe cale sa contribuim la o minune:aducerea pe lume a unui pui de om!Si ca sa nu mai spun ca vom deveni experte in cea mai nobila meserie din lume,aceea de a fi MAMA!Da,avem in cap acum o gramada de intrebari,nedumeriri chiar si frica si-a facut loc din cand in cand dar cred ca vom fi cele mai bune mame din lume!Doar suntem mamici de martie-aprilie,nu?

Teodora si bb.37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna fetelor, vad ca azi sunteti mai vorbarete,

Clio ma bucur ca te-ai apucat de cumapraturi, cum a fost ? eu am fost tare fericita , mai am de luat caruciorul dar nu ma pot decide inca, dar mai e timp si oricum nu o sa am nevoie de el imediat cum nasc, despre patut eu am ales de la babyconfort.ro, intra pe site au patuturi frumoase, eu am luat patut paula si saltea sandwich la 1 milion, si sunt tare incantata de ele, cat despre grasan e bine merci se foieste toata ziua prin burtica, mai ales seara are program de voie, si cred ca s-a facut si mai mare , la cat mananc eu ....sunt atre curioasa, am observat ca daca stau nemancata face rau de tot cum pap ceva se linisteste

fetelor ma bucur ca v-a placut siteul cu alaptarea si ca va e de folos, eu am citit doar prima pagina si deja m-am cam speriat , sper ca noi sa nu avem probleme cu alaptatul

oanamc iti tin pumnii sa fie totul bine pana la data nasterii, odihneste-te cat mai mult, daca poti ....ca eu nu mai stiu in ce pozitie sa dorm

adela20 iti tin si tie pumnii sa treaca mai repede zilele si sa fie totul bine

andira la fel , fetelor ce bine de voi mai aveti asa putin, sa dea Domnul sa ne auzim cu bine, despre patut iti recomand si tie babyconfort, la tel raspunde domnisoara tare draguta , georgeta parca mie a doa zi mi-a adus patutul acasa

teodora racz sa dea Domnul sa fie ce vrei tu , dar in primulrand sa fie sanatos

geta_sava hai ca mai ai putin si scapi, probabil ca se va intampla saptamana asta marele eveniment iti tin pumnii sa fie totul bine si sa ajungi mai repede acasa cu bebe

[bmamacita] ma bucur ca azi te simti mai bine, e si pacat zau, mai e asa putin si trebuie sa fim bucuroase si fericite ca suntem bine si noi si bebelinii , hai ca mai avem putin si noi si scapam

FELICITARI CARMISSIS sa-ti traiasca micuta sa fie sanatoasa si frumoasa si sa se faca mare

simonnete imi pare tare rau ca bebe e constipat , nu stiu ce sa-i faci , mi-e mila de el micutul, ma gandesc ce rau ma simt eu ca sunt constipata mai tot timpul dar el , poate ne ajuta cristinatwo[/b] in privinta asta, in orice caz stiam si eu ca nu e bine sa folosesti prea multe supozitoare ca dau dependenta, medicul pediatru ce ti-a zis? iti doresc multa sanatate si tie si lui bb

fetelor iar am scris romane, e cazul sa ma opresc si sa ma pregatesc pt control , azi mergem la tanti doctora sa vedem ce zice de grasanul meu , sunt atre curioasa, sipoate ne zice si cand se va intampla marele evenimient

va pup si aveti grija de voi

Adriana si bebelinul din burtica 36 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Simonette, asa cum ti s-a mai raspuns, in cazul alimentatiei mixte sau artificiale un nou-nascut poate avea scaun chiar la 3-4 zile. Manifestarile pe care le are nu sunt neaparat date de constipatie ci pot fi colici. In primul rand trebuie totusi sa ai grija ce mananci(era o listuta cu alimentele permise postata in capitolul anterior). In al 2-lea rand, el mananca si cateva mese la biberon si atunci inghite foate mult aer - deci atentie: tetina cu orificiu mai mic si pozitionarea corecta a biberonului. Ce cantitate de lapte mananca la biberon si de cate ori pe zi? Poate fi vorba si de supraalimentatie. Eructatie eficienta dupa fiecare masa si putin masaj pe burtica sunt deasemenea indicate. Incearca sa-i dai si Sab Simplex -pentru inceput 10 pic x 3/zi si putin ceai de colici(baby drink, baby calm). Cu glicerina nu trebuie exagerat - produce iritatie chimica. Incearca celelalte metode si, daca poti, revin-o cu mai multe detalii pentru ca mie nu mi se pare ca ar fi totusi vorba de constipatie.
Mamacita, scuze, eu aveam numarul lor de telefon cam de mult si nici nu l-am utilizat vreodata. Bine ca totusi ai rezolvat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna, buna tuturor!
In sfarsit reusesc sa intru si eu un pic sa va salut, sa le felicit pe noile mamici, si sa le incurajez pe burticile ramase. Se apropie termenul limita si in curand ne mutam la clubul scutecelor. Rrox, mi se pare normal sa fim toate, impreuna, la bebelusii de martie - aprilie!
Simonette, te inteleg perfect! Din pacate eu nu am putut sa-i dau san lui Stefan decat fix o luna. Daca ati sti cat e de frustrant pentru o mama sa nu-si poata alapta copilul...! A trebuit sa iau iar extraveral ca sa nu dau iar in depresie . Plangea el de foame... plangeam si eu si ma incapatanam sa nu-i dau lapte praf... pana nu s-a mai putut si sotul meu m-a trimis la plimbare (ca faceam urat de tot) si a inceput sa-i dea cu biberonul. Asta e, n-am ce face!
Am vazut ca discutati despre cosmetice... eu folosesc sapun si ulei de corp de la dalin si sunt foarte multumita. Doctorita tot timpul ii "admira" poponetul care nu s-a iritat decat o singura data cand i-a ramas mica masura 1 de la pampaers. Am dat cu bephanten si a trecut imediat. Tot doctorita mi-a zis ca apa si sapunul sunt sfinte la igiena intima, la schimbat. Dar, sincer, nu pot, ptr ca Stefan e puternic si nu pot sa-l tin efectiv cu mana pe burta ca sa-l spal la fundulet, se duce in toate partile, ca sa nu mai vorbesc de capusor ca-l duce in toate partile. Asa ca folosesc cu succes servetele umede pampers si sunt foarte multumita.

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonnete spune:

Cristinatwo ii dau sab simplex 15 pic de trei ori /zi si ceai baby drink.Am incercat metoda cu termometrul inainte de a-i baga supozitoarele si nu a dat rezultate si cum nu avusese scaun de 24 h m-am panicat .
La biberon nu mananca tot timpul la fel. De ex:aseara dupa baie a supt san si a adormit si la primul sculat a papat 70 ml (de unde am dedus eu ca n-a supt bine sanul si s-a culcat nemancat),iar la urmatoarea masa 40 ml.

Am oservat ca dupa biberon eructeaza mai greu sau deloc iar dupa san imediat

Elinia si sotul meu cand il aude cum plange de foame si vede ca trage la san si nu se satura imi zice sa-i dau copilului sa manance......(BIBERON)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gia22 spune:

Buna fetelor.Am nascut pe data de 25 martie la ora 15,15 un baietel de 3,900 kg 52 cm scor Apgar 10 am nascut prin cezariana cu toate ca eu am vrut sa nasc normal bebita nu a vrut sa iasa si mi-au facut cezariana.O sa va povestesc mai detailat cand o sa am timp pt ca bebelusul meu mananca din 2 in 2 ore.

Gia si Nicolas David 10 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

gia 22,sa-ti traiasca voinicul,sa fie la fel de papacios cum spui ca este si in continuare si sa fie sanatos tun!
Noi am fost la plimbarica,e asa frumos afara...Si daca grasunelul a fost cuminte si a recuperat retardul de crestere,i-am luat premiu:cantar!Pusesem ochii pe unul electronic de la Tefal,de 4 mil.,dar sotul meu mi-a zis ca a vazut unul la fel de bun,unguresc,la 2 mil.Mergem,il vedem,imi place,il luam.Ce mi-a placut e ca, fata de cel de la Tefal,poti sa-l folosesti si ca si cantar obisnuit pana la 20 kg.Sunt foarte incantata,desi nu era ceva necesar acum;dar trebuia sa-i dam un premiu lui bb,nu?
Oana,iti tin pumnii si te invidiez(in cel mai bun sens al cuvantului,caci altfel m-a ferit D-zeu sa simt vreodata muscatura acestui sentiment);eu abia pe 25 aprilie am programare la cezariana si pana atunci ma misc ca ursul.Bine insa ca toate analizele sunt ok,la amandoua,si bebicii sunt bine.
Cristina,stai linistita,odata ce mi-ai dat pretioasa informatie,gaseam eu tf.Ti-am spus ca m-ai ajutat foarte mult si in felul acesta l-m scutit si pe prietenul nostru din Germania de comisioane de care acum sigur nu-i mai arde.Azi se va duce la Cora o verisoara de-a lui barbatu-meu din Buc.sa ridice pompa.Super!

Mergi la inceput