Mamici de martie - aprilie 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 14
Anca Micaela spune:
Roxana, felicitari! Sa va traiasca fetita si sa va bucurati de amandoi ingerasii! Iar tie, refacere usoara! La cat de puternica si optimista esti nu ma indoiesc ca va fi totul foarte bine. Te admir din tot sufletul si imi doresc ca la (un eventual) al doilea bebe sa fiu puternica, la fel ca tine. Numai bine va doresc.
Am pus cateva poze ale Emei. Liukul este: http://community.webshots.com/user/AncaMicaela
Am trecut prin spaime nou-noute azi noapte, ca Ema are nasul infundat si nu putea respira. Daca statea linistita, respira pe gura, dar daca avea de gand sa planga, ramanea fara aer. Si am fost terminati amandoi, mai ales ca am avut o scruta raceala si ne temem sa nu i-o fi dat fetitei. Noi intram doar cu masca la ea, dar suntem in aceeasi casa, ii pregatim mancarea, hainutele... Am reusit sa o desfundam cu ser fiziologic si s-a linistit intr-un final. I-am tot verificat temperatura - vorbisem cu pediatrul, care ne-a zis ca daca nu are febra si mananca bine, nu sunt probleme. Nu a avut febra si a mancat la fel ca inainte.
Acum, ca a trecut noaptea, ne-a revenit inima la loc, mai ales ca e linistita. Am inceput chiar sa glumim - ca sa ne descarcam. Ii ziceam sotului meu ca Ema va crede ca e infiata, ca noi 2 avem masca pe fata si ea nu
Va las acum... Daca aveti vreuna un remediu mai bun decat serul fiziologic pentru desfundat nasuc (dar va rog, nu-mi sugerati para nazala, ca nu am inima sa o chinui, cel putin la dimensiunile astea ale nasucului...), v-as fi recunoscatoare...
Multumesc!
Multa sanatate tuturor,
Anca Micaela si
Ema Ioana (13 zile)
GabiG spune:
Dragele mele,
stiu ca nu am fost o prezenta prea activa pe forum, motivele sint multiple...V-am citit de cite ori am avut ocazia si am fost alaturi de fiecare dintre voi.
Eu am o veste foarte mare. LUCA a venit pe lume, pe data de 23 martie,ora 13.50, la 36 saptamini. Este sanatos, cuminte si cel mai scump baietel de pe lumea asta. Este incredibil cum ma pot bucura de el, realizez mult mai multe acum la al doilea, esti mult mai relaxata si este minunat.
Luca s-a nascut in jumatate de ora, a avut 2900 gr si 48 cm la nastere. Durerile au fost foarte mari, nu am mai avut timp de epidurala, dar a trecut si deja le-am si uitat.
Va pupam si va uram la toate nastere usoara si bebelasi frumosi si sanatosi!
, Francesca 2 ani 8 luni, Luca 1 saptamina
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://www.geocities.com/adrianb74
cameron spune:
buna mamaici! Bine v-am regasit!
Noi..cam greu cu scrisul..mai mult citim..
Si bebe-ul meu a avut acum doua saptamani probleme cu nasucul. Vreo doua zile nu am mers la medic.. a venit o doctorita acasa.. dar cand am vazut ce i-a prescris ( o sumedenie de tampenii printre care si prednison..) am lasat-o balta cu reteta ei..chiar daca cumparasem toate medicamentele. Lunea am mes la pediatra la care suntem inscrisi (dar care nu face vizite acasa..si nici tel nu il da).. si avea rinofaringita. A luat cecor, ambroxol, ser fiziologic efedrinat de 0.5% cate o picatura x 3/zi... Dupa 3 zile de tratament era ok puiul. Am ezitat sa ii dau antibiotic...dar m-am gandit ca poate face otota si cine stie ce complicatii..
L-am chinuit teribil cu pompita .. dar nu il puteam lasa asa..
Acum a trecut..
adrianafedorca spune:
buna, buna, am dormit fetelor neintoarsa, ce-i drept m-am culact pe la 1 noaptea, dar pana la 10 si ceva am dormit bustean nici la toaleta n-am fost,
rrox3 felicitari , esti o curajoasa, sper sa fiu si eu asa la nastere, bine ca s-a terminat totul cu bine si bebelusa ta e bine, chiar ce zice Mariuca de surioara ei?
gabrielaveres iti tin pumnii in continuare , oricum cred ca mult nu mai e, sa dea Domnul sa fie bine
GabiG sa-ti traiasca LUCA sa fie sanatos si voinic
fetelor eu una abia ma mai misc, nu stiu cum sunteti voi dar eu am niste dureri inghinale de mor, parca m-a batut cineva peste oase, nu stiu daca e cea mai buna comparatie dar asa simt, in schimb daca merg sau fac miscare imi trece, numai ca nu prea mai pot si mi se umfla picioarele rau de tot, si trebuie sa stau in pat, abia astept sa nasc , e din ce in ce mai greu
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
adrianafedorca spune:
fetelor ce stiti despre biveronul asta ? il foloseste cineva , ati auzit de el?
www.babaybfree.ro
am vazut ca mamaicile noastre se vaita ca bebelusii lor au nasucul infundat, am luat revista mami pe luna aprilie si fac reclama la un spary nazal car ese numeste MAR PLUS si cica se foloseste din ziua 1 zi de zi, dar nu stiu daca e bun sau nu intrebati doctorul pediatru, poate e mai bun decat serul fiziologic
mamacita spune:
ellinia,nu te mai culpabiliza atat,ca daca e sa se imbolnaveasca,o face si in casa.Cat despre emotiile prin care ai trecut,nu cred ca exista mama care sa simta altfel,si eu m-as agita tot in halul ala.Nu pot sa-ti spun decat ca-ti doresc sa treaca f.f.repede,la fel pentru cameron!
anca micaela,ai o dulceata de fetita,imi venea s-o mananc!Sa-ti traiasca!Serul fiziologic efedrinat e f.bun pentru desfundat nasucu';poate are timp cristinatwo sa te sfatuiasca,daca stie alt mod de desfundare a nasucului(iar noi bagam si noi sfatul la cutiuta
).
gabig,sa-ti traiasca Luca si sa va bucurati de amandoi ingerasii;cred ca si el e la fel de frumos ca Francesca(o scumpa)!
Dar nu stiu ce-i cu forumul nostru,toata lumea naste mai devreme...sau o fi primavara de vina?![]()
mamacita spune:
adriana,si eu ma simt la fel dpdv fizic,ba pe deasupra azi dimineata ma mai dureau si articulatiile degetelor de la maini!
Sigur ai postat bine link-ul,ca nu mi-l deschide?
adrianafedorca spune:
http://www.babybfree.ro/ la mine se deschide, am facut copy si paste deci link-ul e bun, mai incearca poate nu mergea atunci
apropo de degete....dimineta nici nu pot sa le indoi de durere....
geta_sava spune:
Buna fetele! Eu aam ajuns la Iasi si de la mers cu masina ma cam dureau toate asa ca am mers la un control la spital imaginandu-mi ca deja am dilatatie 5-6 :)) dar nu a fost sa fie...m-a vazut o tanti dr si m-a trimis acasa...spre marea mea dezamagire....
Eu imi imaginam ca ajun nasc si plec dar ti-ai gasit....nimic dilatatie col inchis asa ca m-am alarmat degeaba....ori oi fi simtit eu contractiile mai puternice decat erau in realitate de la mers cu masina....
Si de atunci de fapt si mai de inainte imi tot vine sa plang desi sunt constienta ca nu am cum sa nasc inca deoarece nici nu e termenul....dar speram sa plec inapoi cu sotul meu....:(
Eh am ramas pe capul prietenilor pana ....nici noi nu stim cand...
Important e sa fie bine si noi sanatoase!
Va pup pe toate si nasteri usoare care nasteti curand.
felicitari RRox pt bebe si chiar esti curajoasa daca povesteti asa dezinvolt....
Am mai auzit aseara o poveste cu cineva care a ajuns la dilatatie 10 si apoi au dat-o jos si i-au facut cezariana.....pacat ca s-a chinuit atatea ore si tot la cutit a ajuns.
hai ca va las....pupicei
getulici 38 +
danuta_t spune:
Mamacita, multumesc de explicatii. La dificultati de respiratie in timpul travaliului nu ma gandisem deloc. Doar raceala care as fi putut sa i-o dau lui bebe ma preocupa.
L-am sunat pe dr azi dimineata, a zis ca la varsta asta a sarcinii pot sa iau deja medicamente, nu mai au vreun efect asupra lui bebe. Sa fiu doar atenta sa nu contina epinexina (probabil vreun excitant care ar putea declansa nasterea). Asa ca am trecut pe Oropivalone pentru gat, vitamina C si picaturi in nas (am cerut la farmacie cele mai slabe).
Dar, uite ca de temperatura am uitat sa-i spun. M-am gandit ca e mica, si citisem in Cartea tinerei mame, ca temperatura corpului ramane la acelasi nivel ca la ovulatie atunci cand fecundatia a avut loc. Nu scria insa daca ramane asa pana la nastere.
Dar cred ca ai dreptate, o sa iau si niste paracetamol, asta e permis sigur in sarcina. Iar vineri vine dr meu si o sa vorbesc mai multe cu el.
Dana si bebelica sapt.37+