Mamici de martie - aprilie 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 13
danuta_t spune:
Rrox3, felicitari inca o data.
Mi-a placut tare mult cum ai povestit despre nasterea ta. Esti o tipa super tare, sa poti povesti cu atata haz chiar si atunci cand au fost ceva dificultati. Probabil, ca experienta nasterii, a grijilor care vin odata cu primul copil, te fac sa inveti sa iei lucrurile mai usor, fara nervi foarte multi, si sa te bucuri de ceea ce ti-e dat sa traiesti.
Iar noi toate, traim o experienta minunata prin copii de care avem deja grija de cateva luni bune.
V-am pupat pe toate, nastere usoara si refacere grabnica la toate
Dana si bebelica sapt.37+
lantana7 spune:
Rrox, 

La multi ani pentru Ioana Alexandra, sa fie sanatoasa, cuminte si va aduca numai bucurii! Rrox, tie iti urez sa te refaci cit mai repede si sa ai mult laptic pentru puiul tau! Se pare ca ti s-a dus lipsa aici pe forum! Uite si niste 

si niste 

de la mine!
http://community.webshots.com/user/lantana777
lantana7 spune:
na, ca pina am apucat eu sa postez urarile pentru Rrox, ea a si aparut pe aici sa ne povesteasca...![]()
lantana7 spune:
gabrielaveres, pai plimbarea ta de trei ore pe munte poate a contribuit la declasansarea travaliului!
Ai grija de tine si daca o fi sa se intimple asa de curind cum spui tu, iti tinem pumnii! nastere usoara!
ellinia, ce flacau mare ai ai! sa-ti traiasca!
asteptam sa ne trimiti si niste poze! si stai linistita, ca nu ne plictisesti cu povestile tale, dimpotriva! ne sint de folos experientele tale, asta o sa ne astepte si pe noi!
hiroral, incearca sa te relaxezi putin, pune-ti o muzica care-ti place in surdina, citeste ceva interesant, fa orice care sa te captiveze si sa mai uiti de stresul in care esti! (iaca, sfatoasa de mine, ca m-am gasit sa dau povetze, cine stie eu cum oi fi in momentele acelea!
) oricum, bebelina ta nu mai are mult de stat in burtica si o sa hotarasca ea momentul potrivit! hai ca asteptam sa ne spui cum te mai simti!
zuzunaki, la mai multe zile, luni, ani, pentru puiul tau!

da creste, nu gluma! cu o mamica asa fericita si optimista, pai cum sa nu?
de la mine!sper sa scapati cit mai repede de raceala aia nabadaioasa!
ocrainic, multumesc pentru gindurile bune! da, o sa-mi fie greu (sufleteste) fara mama mea draga alaturi, dar eu ma descurc, o sa incerc sa fiu tare, ma gindesc insa la ei ca vor suferi si mai mult ca nu pot fi linga mine. Asta ma doare cel mai tare. Insa o sa trecem noi si peste asta! si sa vezi ce petrecere o sa incingem cind voi veni in august in Romania
(sper!) Eu sint sincer tare bucuroasa pentru tine, pen'ca stiu ce inseamna sa fii departe de familie si cei dragi.Profita din plin si lasa-te rasfatata ca meriti!
Adriana, te inteleg in ceea ce priveste hainutzele. Astazi m-am hotarit si eu in sfirsit sa spal hainutele broscutzei mele si m-am emotionat toata
! desi, de cind le-am cumparat cred ca le-am scos de citeva ori din sacosa si le-am admirat, astazi parca era prima data cind le vdeam! pina si sotzul a inceput sa se pisiceasca cind le-a vazut, el care de obicei nu e nici pe departe asa. de-abia astept sa le calc miine si sa le pun in dulap si sa pregatesc si bagajul pentru spital!
clio, stai linistita si ai grija de tine! poate daca nu te mai stresezi asa de tare si bebelina o sa fie mai cuminte in burtica! hai ca-ti tin pumnii sa fie bine!
Mamanati, mie toate prietenele mele aici care au bebei (majoritatea sint doctorite) mi-au recomandat Johnson&Johnson, care cred ca se gaseste si pe la voi. Asa ca nu m-am mai agitat prea tare sa studiez piata si pentru alte produse, eu asta am cumparat! (ma refer la cele care se gasesc pe rafturile magazinelor mari pentru copii, nu la cele din magazinele gen boutique, care sint mult mai scumpe si in serie foarte mica). Eu te-as sfatui insa, daca le gasesti la tine acasa, sa le cumperi de acolo. Chiar daca sint de la aceeasi firma, compozitia chimica este usor adaptata pentru piata in care se vind. Aici de ex, apa este diferita de cea din Romania. Si ca urmare, eu am patit-o pe propria-mi piele (alergii, mincarimi) cu produse aduse din Romania si Europa, care aici mi-au creat probleme si in Romania erau cele mai bune pe care le foloseam. si ai mei au patit la fel cu niste sampoane si sapunuri pe care le-am dus de aici. asta este parerea mea, dar tu poti sa incerci! Poate sintem noi mai sensibilosi!![]()
Gabrianah, iti tinem pumnii si tie, ca se pare ca nu mai ai mult!
lantana7 spune:
raluk, La multi ani! pentru bebelina ta, sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si tu sa te refaci cit mai repede si sa ai mult laptic! 

Te asteptam sa ne povestesti personal cum a fost!
lantana7 spune:
of, Rrox, prin ce a trebuit sa treci! Acum am citit si eu ce ai povestit si mi s-a facut pielea gaina! Bine ca pina la urma totul e ok si tu ti-ai pastrat optimismul cit de cit! Va
pe amindoua si sa va refaceti cit mai repede!
Sa ne povestesti cum a reactionat Mariuca la intilnirea cu surioara ei si dupa aceea!
clio spune:
Felicitari, inca o data, Rrox3
!!!
Pentru tine 

fiindca ai fost o curajoasa (cum de altfel ai fost si graviduta)!!!!Iar pentru minunea mica
(destul de mare de altfel!)
!!!!!
Multumim pentru povestea nasterii!!!M-am speriat un pic in privinta anestezistilor, insa m-a incurajat curajul tau!!!
Clio si bebelusa +36
carmissis spune:
RROX3 feliciatri

sa-ti creasca mare bebelusa si sa-ti aduca numai fericire!!!!

Despre nastere... totul este bine cand se termina cu bine... Ne bucuram ca ai revenit printre noi si asteptam si alte detalii...
RALUK 

felicitari pentru fetita, te asteptam si pe tine cu alte detalii.
Coral si Gabriela nastere usoara si sa nu aveti parte de aventuri.
MAMACITA si eu mi-am luat salteluta de la Babycomfort, ca si alte produse, salteaua este sandwich. Tu esti multumita? Ce alte produse ai mai comandat.
ZUZUNAKI multumim f. mult pt. informatia despre curatatul nasucului, eu una nu am stiut si aceasta metoda si cred ca cel mai bine este sa incercam sa vedem care este cea mai buna pt. bebeii nostri.
Eu cred ca ma incearca o mica raceala pt ca iarasi mi se infunda nasul peste noapte si am 2-3 ore in care ma chinui sa respir. Din cauza astmului, inca din copilarie, daca nu am nasul liber am senzatia ca ma sufoc si deci mie frica sa dorm. O sa incerc cu ceaiuri.....Stie cineva metode naturale de desfundat nasul?
Maine mergem si noi la
sa vedem cand ne programeaza pt cezariana. Cel mai rau este ca spitalul este in carantina si nu stiu cum va putea mama sa stea cu mine dupa operatie....Sper sa gasim o solutie...Altfel mie o frica de mor...
Carmen si Rada (35+)
mamacita spune:
Buna dimineata(pentru mine,caci dealtfel este destul de tarziu),dar Sforaila(sotul)si Misunila(fi-sau,care a misunat toata noaptea in urma inspiratiei mele proaste sa consum niste cereale cu ciocolata)nu m-au last toata noaptea sa ma odihnesc,plus somnul meu de dupa-amiaza,drept care pot sa spun ca am dormit si eu ca omul intre 8 si 11 dimineata.
rrox,ai si tu o bafta...Nu ti-a facut epidurala,ci rahianaestezie,la care intr-adevar exista o sansa destul de mare sa nu prinda(depinde si ce anestezic foloseste,la ce temperatura etc.),asta i se poate intampla oricui,indiferent cat de priceput este sau nu,uneori am patit chiar cu anestezice din acelasi lot care la alte paciente au prins.In continuare insa,cand mi se intampla asa ceva,eu intubez,pentru ca,dupa cum ai si vazut,tot la asa ceva se ajunge prin cumularea si ascensionarea anestezicului.Sigur ca e riscant cu mancatul,dar daca ai manualitate si te misti repede,iar anatomia pacientei iti permite o intubare rapida,nu se intampla nimic.Daca era ziua,ptr.situatia ta clar optam ptr.epidurala,chiar fara cateter,caci acela e mai important la nastere decat la cezariana;noaptea,in garda,se face rahianestezie,mai ales daca e un singur anestezist de garda pe tot spitalul,cum e la noi,cand poti fi chemat la o urgenta simultana in oricare din cele 18 sali de operatie si atunci nu mai stai de fitze.Sincer insa,pe mine mai rau m-a speriat ce s-a intamplat cu Ioana Alexandra,Slava Domnului ca este bine acum,chiar daca ati stat putin mai mult in spital...Refacere rapida si tie si ei si,cand va simtiti in forma artistica,pozati-va sa va vedem si noi!Am intuit ca nu prea iti plac pozele,caci nu ne-am "vazut"cat ai fost
,dar poate floricelele ni le arati...Multi,multi
si sunt alaturi de voi!
irinabungau,verifica-ti datele din profilul de pe forum sa vezi daca nu-i asa cum spun...
Ai 20 saptamani,deci iti face echo morfofetala,sa ne spui si noua ce este bb;triplu test ai facut?
gabrielaveres,ar fi bine sa iti suni medicul,caci sunt si evolutii mai ciudate in travaliu,mai putin"clasice",si au mai fost cazuri care s-au prezentat cu dilatatie completa la spital.Vezi ce-ti spune...
danuta t,raceala nu-ti va afecta epidurala ori invers
,dar te impiedica sa respiri corect la nastere.Nu e un capat de tara,dar e neplacut,intr-adevar...Febra insa nu e buna si ar fi bine sa te sfatuiesti cu
tau sa-ti dea paracetamol ori un alt antipiretic permis acum.
lantana7,si eu tot spre Johnson ma orientasem,ba le pusesem chiar in cos sa le cumpar,caci eu am folosit lotiunea ca demachiant ani de zile(e adevarat insa ca adusa din Grecia)si am fost extrem de multumita,cand ma suna o prietena care are un baietel de 2 ani si-mi spune ca numai Johnson sa nu iau,ca dau alergii etc.;drept care le-am pus la loc pe raft si am luat Sanosan si Nivea.O fi bine,n-o fi bine,vom vedea...
ellinia spune:
Gabrielaveres, ai grija de tine si de puiutul tau!
Rox, multe felicitari si refacere grabnica! 
In schimb eu, fetelor am avut ieri o zi de
! Va spuneam ca-mi iau tot ce-mi trebuie si ma duc la doctor sa ma ajute sa-i desfund nasul lui Stefan... M-am dus. Doctora nu era si am incercat cu asistenta. Ea, fiind mai experimentata a reusit cat de cat, dupa ce l-a chinuit pe Stefan de a ridicat tot cabinetul in picioare (am inteles ca e f traumatizanta ptr bebei pompita pentru nas). Cand a vazut cat e fornait s-a uitat in gatul lui, hopa! rosu in gat, il pipaie la urechi, incepe Stefan sa urle de credeai ca-l taie cineva... Gata, scrie repede bilet de trimitere la spital, "otita medie si rinitolaringita"
Am crezut ca mor! Mi-am dat seama ca sunt inconstienta, ca am tinut copilul duminica prea mult afara si s-a imbolnavit, cand am plecat din cabinet cu el urland am inceput sa plang si eu...Am ajuns acasa, l-am sunat pe sotul meu sa vina de urgenta sa mergem la spital. La spital, alta istorie. Nu pot sa-mi dau seama cum de un omulet de 4 kg poate sa aiba atata putere in el. La orelist eu il tineam in brate si ii tineam mainile, o asistenta il tinea de cap si una de picioare iar dr a inceput sa-i umble prin urechi, prin nas prin gat si iarasi urlete de credeam ca innebunesc. Imi mai da un bilet, ma duc la alt doctor. Iar dezbracarea, iar control, plamani, inimioara, etc. Concluzia: n-are otita, ci doar un pic de rosu in gat. Pentru mai multa siguranta ne da sa facem un tampon nazal si un extrudat. In gandul meu "iar chinui copilul!". Ma duc dimineata, dupa ce-i promit ca nu-l mai duc dupa aceea la doctori sa-l chinuie...solemn! Nu mai aveam putere sa-l vad cum se chinuie si se zbate, asa ca le-am lasat pe doamnele de la cabinet sa se descurce cu el.Iar erau vreo trei peste el... Acum mititelul se zbate in patut, dar nu-mi place ca e matait si plangacios, exact ca un copil bolnav. Of, si e numai vina mea, l-am tinut prea mult timp afara!
Ma duc sa vad ce mai face!
V-am pupat!
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)