Mamici de martie - aprilie 2005 (23)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna seara burticute, mamicute si bebelusi.
Dupa ce am hoinarit si eu vre-o 2 ore dupa munca prin oras am venit acasa si mi-am zis ca nu ma las pina nu recuperez cu cititul.
Roxana, felicitari din tot sufletul pentru Ioana Alexandra!!! Sa creasca sanatoasa, cumintica si sa fie fericita. S-a grabit ea s-o vada pe mamica sa , dar important ca amindoua sunteti bine.
O asteptam si pe Coral cu vesti de acest fel.
Raluk, te felicitam si pe tine ca ai devenit mamicuta! Sa fiti sanatoase amindoua si te asteptam cu noutati si pozici.
Zuzunachi, ai un ingeras dulce de tot! Si tu esti asa de radioasa.
Mamicilor care aveti bebeii in brate: va citesc cu mare interes tot ce scrieti despre ingerasii vostri si cum trebiue ei ingrijiti. Si pentru ca impartiti sfaturile si cu noi, din partea noastra --
Fetelor, si acum am aflat si eu de la mamici ca pompita nu e buna, asta dupa ce chiar ieri am cumparat una.
Mamacita, ma bucur ca testul la strepto B ti-a iesit neg.
Danna_J, mersi pentru intelegere si incurajare, chiar imi este foarte greu fara sot alaturi. Si pentru ca n-o sa vina decit cind bebe va avea 2 luni imi este frica sa nu fac o depresie postpartum care poate sa dureze si citeva luni. Sper ca bebelusa mea sa fie sanatoasa si alaturi de ea sa treaca timpul mai repede pina vine taticul nostru drag.
Danuta_t, tu cit mai planifici sa lucrezi? Iti doresc sa-ti treaca raceala cit mai curind. Si colega mea care e tot insarcinata e bolnava, si sta acasa si se trateaza. Muncesc acum ca un cal inhamat pentru 2 (mai ales ca acum in primavara avem un numar dublu de solicitanti de vize) dar totusi cred ca e mai bine ca sta acasa sa se trateze, sa nu-mi transmita si mie viroza. Mii destul ca am fost racita/viroze de 5 ori de cind sunt insarcinata.
Vad ca mai multe fete au miine programare la medic. Si noi tot miine dimineata mergem. Sper la toate sa fie totul OK.
Gabrielaveres, iti tinem pumnii! Mult curaj si putere. Te asteptam cu noutati bune.
Hiroral, si tie iti dorim nastere usoara si sa te bucuri si tu in curind de un ingeras gingas.
Lantana, vreau sa te intrb ceva. Ce brand de cosmetice sunt mai bune care le poti gasi in SUA (pentru nou nascuti)? O colega de la serviciu pleaca la training si m-a intrebat daca vreau sa-mi cumpere ceva de acolo. M-am gindit ca poate niste produse cosmetice, ceva sampon, creme, uleiuri?
Fetelor noi de ieri avem 36 saptamini.
Noapte buna la toate si somn usor la toate!!!
P.S. Ieri nici eu n-am putut dormi din cauza arsurilor. Azi urmind sfatul vostru am baut un litru de lapte. Sper sa dorm ca un ingeras.

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

Roxana, am citit cu multa emotie mesajul tau. Sunt fericita pentru voi ca totul e bine pana la urma. Ne intrebam noi de tine si ne rugam in gand sa fie tot ok cu tine. Multumim lui d'zeu ca e asa si ati ajuns cu bine acasa! Iti doresc refacere rapida, sa te faci bine si sa ai putere sa ai grija de micuta Ioana Alexandra si de Mariuca bineinteles. Clio, nici eu nu ma simt nici pe departe pregatita, am bagajul aproape complet, mai trebuie sa pun hainutele micutei cu care o voi scoate din spital dar imi pare ca mai am timp desi... uite ca nu se stie niciodata si mie mi s-a intors micuta in nu stiu ce pozitie dar e tare ciudat ce imi face prin burtica, am si eu contractii nedureroase dar destul de dese, aproape la orice efort si miscare simt ca mi se incoarda burtica dar m-am obisnuit cu ele si astept cumine si alte semne ca vine bebe.Gabriela suntem cu tine, ne rugam sa fie totul bine, D'zeu sa te ajute sa treci repede de travaliu si sa nasti usor! Te astepam cu vesti bune! Mult succes!Chiar in momentul in care va scriu am contractii, poate eu ma insel dar asa le simt mi se intareste burtica, uneori ma doare dar usor, au inceput soldurile de la pozitia care o am cand dorm si de la greutate sa ma dor, dar nu conteaza toate acestea sunt fericita ca voi fi mamicuta si abia astept momentul sunt hotarata pentru asta sa trec prin orice si nu mi-e teama...Fetelor cu burtici ne imputinam... sa fie intr-un ceas bun la toate!Ocrainic, eu sunt bine si ma bucur pentru tine ca esti cu mamicuta langa tine si lasa-te rasfatata fara nici o jena, eu zic ca meriti din plin si e o placere pentru mama ta, sunt sigura! Iti tin pumnii sa fie totul ok cu tine si bebe! Va pup si sa nu va stresati de nimic, somn usor tutror.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

Felicitari , rRoxana !! ce fetita mare aveti!! sa va traiasca , sa fie santoasa si sa va bucurati mult de ea !!
Abia astept sa ne povestesti. cum a fost fatza de prima nastere?

Fetelor, de 2 zile va tot citesc, recuperind, ca am avut probleme cu internetul...

Zuzunakifelicitari pentru nastere!!ce frumos si dulce e bebelasul vostru!

Gabrielaveres , sa iti ajute Dumenzeu sa nasti usor si sa fie bine bebele !

noi sintem inca tot in asteptare, chiar daca am inceput sa pierd dopul gelatinos de vreo 3 saptamini, si colul e mai deschis si mai scurtat.nu imi vine sa cred ca am ajuns deja in saptamina 39 !!acuma imi doresc sa nu fie bebelasul prea mare :)

va doresc o noapte buna si o zi frumoasa miine!
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

irinabungau,multumesc foarte mult pentru complimente.Recunosc ca m-ai lasat cu gura cascata cu noile fotografii.Primele pe care le-am vazut infatisau o fiinta delicata,finuta,care asteapta o noua viata sa imboboceasca din ea,iar cand am vazut celelate poze postate...floricica gingasa parca era un explorator de la Discovery Adventure,ce strabate pamantul in lung si in lat,in cele mai incredibile locuri,fara a se teme de nimic,ascunzand parca o forta fizica de nebanuit...Minunat!Un singur lucru m-a intrigat in profilul tau:ai...13 ani?
mamanati,chiar ca e dificil fara sot alaturi,dar suntem noi aici sa te scapam de depresie!Sper sa nu mai fie defectiuni cu forumul
gabrianah,cred ca urmezi:multa bafta,iti tinem pumnii,nu uita de vesti si povesti!
Si acum "Somn usor!",sa vedem cine va putea,ca si eu am dormit dupa amiaza pe rupte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

mamacita, ce simpatica esti!!!! aaa.... vroiai sa spui... 31??? Pot spune ca am avut parte de muuulte satisfactii, pana la varsta asta frumoasa de ... (cum spuneai? 13 ani? esti o dulce) am avut sansa sa umblu in lung si-n lat prin lume, iar acum am luat o decizie: bebe este un capitol foarte important in viatza mea. A aparut intr-un moment in care ma simteam foarte pregatita sa-l aduc pe lume si uite ca minunea s-a implinit. Sper ca totul sa decurga ok, am ajuns la jumatate, mai am inca pe atat... de aceea mai intru pe la voi, sa vad... ce ma asteapta, vreau sa fiu pregatita pentru cea mai importanta intalnire din viatza mea.

Va pup, aveti grija ca-s cu ochii pe voi, asa ca... s-auzim numai de bine!!!

Irina si bebe 20 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaveres spune:

Ciao fetelor,pun pariu ca nu va-ti asteptat sa citit asa de repede de mine. Mesi pentru incurajari sunteti toate niste scumpe. Sincer nu stiu ce se intampla: dupa ce am postat ultima oara am facut tot ce mia zis tanti adica o baita calda si m-am odihnit in patut iar contractiile mele in loc sa fie cat mai dese au inceput sa se reduca.Suntem tare dezorientati devin tot mai slabe in intensitate si tot mai neregulate.
Cred ca a fost o alarma falsa,dar atunci cei cu dilatatia si cu colul deschis?Ca cica am fos si dilatata dupa cum spune sotul meu 3 cm(eu de emotie am uitat tot).In fine e tare ciudat.
A inca ceva am contractii nedureroase mai multe ca si cele dureroase(sunt intr-o ceata totala).
Sincer nu cred ca o sa nasc in seara asta,poate maine sau poimaine,oricum va tin la curent cu tot ce se intampla.
Se pare ca eu sunt ciudata grupului.
Va pup dulce pe toate.

Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Roxana si Raluk : felicitari pentru bebelusele voastre. Sa creasca frumoase si sa va aduca numai bucurii. Voi sa va refaceti repede, si asteptati-ne, ca va ajungem in curand.
Deja, asa de multi bebici s-au nascut. Abia astept sa-l tin si eu in brate pe al meu.

Mamanati, la cat esti de optimista si activa, o sa vezi ca o sa iti revii repede. Lasa depresia postnatala pentru altele.

Mai merg la lucru azi si maine. Oricum, eu de 2 luni lucrez in regim de 6 ore (dar am stat cat a fost nevoie, ca ma simteam foarte bine).
Eu nu am un servici care sa ma solicite fizic ( mi se par chiar mai grele treburile acasa), si am avut si o sarcina foarte usoara. Chiar le doresc tuturor viitoarelor o sarcina ca a mea. Doar de cateva zile mi-e mai greu. Dar nu la lucru, pentru ca am aranjat ca in ultimele doua saptamani, cel care va prelua sarcinile mele, sa inceapa sa le si faca, iar eu sa ii asigur mai mult suport in caz de dificultati. Ideea asta a prins, asa ca acum cred ca nici 6 ore nu mai stau. Si nici nu risc sa ma sune acasa dupa ce nasc.
Dar uite, ca o sa fac si eu exact ca si Ocrainic, si azi nu o sa ma duc. De doua nopti nu mai dorm ca lumea din cauza racelii. Chiar acum, "savurez" un ceai, si incerc sa recuperez din ce ati mai scis (asa, printre lacrimi de crocodil, de abia vad).
Azi, i-am facut sotului un show al hormonilor (exista depresie prenatala ? - cred ca de asta sufar eu acum): m-am trezit cu ideea fixa ca eu voi naste week-end-ul asta, si asa racita cum sunt, numa' o sa-mi chinui puiutul drag. Plus ca n-am cumparat nici o hainuta, si de doua zile ne tot propunem sa o facem si pe asta, dar nu prea sunt in starea fizica adecvata..
In dimineata asta o sa imi fac curaj sa il deranjez pe dr care il inlocuieste pe al meu (care se intoarce abia vineri). Poate imi recomanda ceva medicamente sa imi treaca mai repede. Oare faptul ca am 37,7 C sa fie o problema ? Eu nu prea cred sa mai fie afectat bebe acum, sper doar ca aceasta raceala sa nu imi declanseze nasterea mai repede. Vreau si eu in prenatal macar o saptamana
Mamacita, cum se impaca raceala cu peridurala si nasterea ?

Gabrielaeveres, tinem pumnii stransi sa iasa totul bine, sa te refaci repede, si sa ne dai de veste.

Adriana, in sfarsit dormi si tu o noapte intreaga. Sau ti-ai gasit alte ocupatii ?

Sa aveti un somn usor in continuare.
Dana si bebelica sapt.37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaveres spune:

Buna dimineta fetelor,am avut cea mai ciudata noapte din viata mea.Dupa ce am postat ultima oara au inceput sa se indese contractiile si sa fie mai puternice(dar au durat aprox 2 ore)dupèa care nimic asa ca am reusit sa adorm si eu 2 ore.Dupa 2 ore au inceput din nou dar nu foarte puternice au tinut iarasi aprox 2 ore si iarasi nimic.
Asa ca am avut o noapte plina cu reprize iar acum ma simt ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic.Simt doar o usoara tensiune jos in burtica si la spate zona lombara dar in rest nimic.
Sincer nu stiu ce se intampla? Nu stiu ce sa fac.Voi ce ma sfatuiti? Sa imi sun din nou doctorul sau sa mai astept sa vad ce se intampla?Cred ca eu sunt cea mai ciudata din tot grupul,cel putin asa ma simt.Eu vroiam sa nasc ca sa imi tin si eu bebelinul in brate si in plus m-am simtit mai pregatita ca si niciodata,senzatie care dispare pe cum trece timpul din cauza nesigurantei (si acestei stari ciudate prin care trec)
Bine hai ca va las,cred ca v-am inebunit cu problema mea. Va dulce pe toate.

Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

din nou!
Multumesc tuturor pentru urari si chiar si pentru ingrijorarile anterioare
N-am prea dormit eu azinoapte, dar hai sa va povestesc putin cum au decurs lucrurile. Daca nu-s prea coerenta, scuze, stau prost cu somnul de o saptamana incoace.
Deci, pe 22 seara am avut eu impresia ca ce mai pierdeam din dop era cam lichid, dar nu mi-am facut mari griji, era vorba de cantitati infime. Pe 23 nu m-am simtit prea bine, ma durea mijlocul ca la menstruatie, dar mi-am luat medicamentele si am asteptat sa-mi treaca. In fond nu ma durea nimic prea tare. Ei bine, pe la ora 16, am pierdut cam o cescuta de lichid si mi-am dat seama ca s-au fisurat membranele (de data asta n-am mai avut inundatie ca la Mariuca). Asa ca m-am apucat repede sa pun ce-mi trebuia intr-o geanta (cu ajutorul sotului) fiindca v-am zis ca nu-mi facusem bagajul, de, eu eram optimista . M-am dus sa fac si un dus. Toate astea n-au durat mai mult de 15 minute si m-am trezit la dus cu niste contractii de toata frumusetea. Nu pot sa va zic decat ca asa e, daca esti la a doua sarcina travaliul e mult mai rapid si mai scurt decat prima data. Am avut direct contractii la interval de 2 minute care durau cam 40-50 secunde si dureau din ce in ce mai tare. Data trecuta mi-au trebuit vreo 8 ore ca sa am asa ceva. Am accelerat pentru ca spitalul e in capatul celalalt al orasului. Am si sunat inainte la spital sa-i anunt ca vin si imi trebuie cezariana.
Pe drum am injurat toti edilii capitalei, fiindca la orice denivelare pe carosabil, mai aveam putin si bateam pe careva . Mi-era si ciuda, de data asta ar fi trebuit sa fie o cezariana programata si sa nu mai "travalesc" inainte...
In fine, am ajuns la maternitate, am dat de o doctorita draguta, de care din fericire mai auzisem si s-au apucat sa pregateasca tot sa ma opereze. Aveam deja dilatatie de 3 cm. Mi-au facut si o ecografie si au vazut ca micuta mea e cu capul la iesire deja, ceea ce inseamna ca s-ar fi nascut si natural, din pacate in Romania nu vrea nimeni sa te asiste la o nastere naturala dupa cezariana. Surpriza a fost estimarea ecografului, 3,2 kg! La 36 saptamani mi s-a parut foarte mult, dar doctorita a zis ca e posibil sa fie eroare destul de mare fiindca caputul e deja deformat dupa forma iesirii.
Am ajuns si in sala de operatii. Vine anestezistul, un tip tanar si prietenos. Ii povestesc eu ce probleme am avut data trecuta, ii zic ca nu vreau cu nici un chip anestezie generala si oricum am mancat de curand si inca bine. Totul frumos. De data asta chiar si asistentele au fost foarte dragute. Imi face omu' anestezia, nimereste de la prima intepatura, ma intind, isi intind ei campurile sterile si cand sa inceapa sa decupeze, eu Au! Abia imi amortisera putin picioarele, dar simteam tot. Mai spera cateva minute anestezistul meu, dupa care incep sa se intrebe daca mai au alte campuri sterile, sa-mi mai faca odata anestezia. Din fericire au mai gasit, ca altfel imi facea generala. OK, ma ridic iar, de data asta omu' face vreo 3 tentative pana nimereste locul din nou - s-o fi emotionat - si indeasa destul anestezic. Amortesc rapid si se apuca doctorita de taiat. Intre timp anestezistul meu, numa' langa mine, ma tot intreba, facea conversatie. S-a tinut si de cuvant, nu mi-a mai pus ditai masca de oxigen si nu mi s-au mai uscat mucoasele, mi-a pus doar un tubulet in nas. Numai ca foarte curand ma prind ca n-o sa fie bine nici de data asta. Ii zic ca mi-au amortit si mainile, adica anestezicul lui a luat-o si in sus. El, las' ca nu-i nimic, el e acolo si are grija. Bine. Dar curand amorteste si pieptul si abia mai pot sa trag aer. El nimic, ai saturatia in oxigen de 95, respiri foarte bine, nu te ingrijora. Da' il aud ca cere asistentei sa-i pregateasca si trusa de intubat. El ma consola cu intubatul la nevoie, sa nu-mi fac griji. Cum D-zeu sa nu-mi fac daca stiam cat mancasem cu 3-4 ore inainte?! In fine, ii zic aproape fara glas ca imi amorteste si capul! Deja imi venea sa rad, dar nu puteam, parca eram in filme cu Stan si Bran! El ce credeti ca-mi zice? Nu poate sa-ti amorteasca capul! Eu: ba da, poate. Am mai auzit fetita plangand de zor cand au extras-o si s-a rupt filmul. M-am trezit la reanimare tremurand ca varga, cu vreo 2 asistente dragute in jurul meu care ma tot inveleau si eu le ziceam ca nu mi-e frig. Au aparut si mama si sotul meu pe la mine. I-am trimis sa vada fetita sa-mi aduca informatii. Si sa anunte neonatologul de medicamentele pe care le luam, unul din ele putea da hipoglicelie copilului. Am aflat si ca m-a intubat anestezistul meu, fireste. Fetita mi s-a parut uriasa pentru varsta ei, Mariuca se nascuse cu 3 zile mai tarziu si avusese cu 350 g mai putin si cu 1cm. mai mult. Ioana a avut APGAR 8 fiindca era cam vanata micuta (probabil din cauza respiratiei mele din timpul operatiei) si cam letargica, desi urla sanatos.
Noaptea aia n-am putut sa dorm nici macar un minut. Dar alte probleme nu am avut. Asistentele s-au purtat ireprosabil, au fost foarte grijulii, mi-au dat si calmante cand am avut nevoie. Nu m-am mai chinuit ca dupa prima cezariana nicicum. Abia acum cand am venit acasa mi-a zis sotul meu ca a fost ingrozit cand a vazut sala de operatii dupa eveniment. S-a dus sa discute cu doctorita si zice ca era totul plin de sange pe acolo si pe masa si pe jos. Bine ca n-am vazut si eu. A doua zi pe la pranz m-au mutat in salon. Bebe a inceput sa stea tot timpul cu mine din a treia zi doar, la inceput mi-o aduceau la papat doar. Micuta a dormit 22 ore dupa nastere sa-si revina. O fi anesteziat-o si pe ea priceputul meu.
In mod normal sambata ar fi trebuit sa plec acasa, dar au descoperit in hemograma Ioanei leucocite prea multe si nu ne-au dat drumul. Au inceput tratament preventiv cu antibiotice, au recoltat pentru culturi si au refacut hemograma dupa 24 ore. De data asta scazusera leucocitele, dar fiind sambata nu puteau sa faca si analiza de proteina C reactiva si am stat pana luni. Intre timp fototerapie ca se ingalbenise fata destul de rau si antibioticele. Micuta a cam fost chinuita, are numai semne la toate incheieturile, fiindca nu reuseau sa-i prinda o vena sa-i puna o linie. Pe urma s-a iritat rau de la leucoplastul cu care ii lipeau pansamentele la ochi cand statea la lampa cu ultraviolete. Si eu mai aveam putin si turbam pe acolo, vroiam acasa cu fetita cu tot. Toata lumea pleca si noi nu. Incepusem sa le inteleg pe mamicile cu depresie postnatala, dar mi-a trecut repede, m-am infuriat pe tot spitalul si pe orice Nu sunt facut sa fiu depresiv. Luni analiza a iesit bine, dar tot n-am putut pleca acasa, fiindca mai trebuia fototerapie si trebuiau incheiate macar 3 zile de antibiotic. Si uite asa am stat 6 zile in maternitate, dublu decat ar fi trebuit.
Acum suntem bine, ea e tot portocalie, dar avem laptic destul (cat l-am asteptat... abia dupa 4 zile a aparut) si Ioana mananca si doarme bine. Si face o gramada de mutrite, mori de ras daca te uiti la ea. Si am uitat sa va zic, are cel mai zdravan plans din maternitatea aia! O recunosteam imediat. Incepe si urla direct ca o sirena de pompieri, sunete scurte si hotarate. Ceilalti bebelusi incepeau si ei mai timid si eventual mai cresteau dupa aceea intensitatea, dar nu si fata mea!
Hai ca v-am scris ditamai epistola. Cam asta ar fi pe scurt. Mai va povestesc eu cand mai imi aduc aminte.

A, fetele care inca n-ati nascut! Luati-va Garmastanul cu voi, e foarte bun, mai ales daca aveti mameloanele mai mari, fiindca gurita lui bebe e tare mica si bebe tare neexperimentat in primele zile si n-o sa reusiti mereu o pozitionare corecta, cu gingiile pe aureola. Eu m-am ales cu cateva mici rani din cauza asta si mi-a fost foarte util Garmastanul. Deja mi-au trecut acum. Si uite ca Mariuca nu-mi facuse nici o rana.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si Ioana Alexandra (6 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Rrox multumesc pt.povestea nasterii!Eu chiar aveam nevoie de asa ceva!Deci totusi se poate sa fie si bine!M-ai incurajat sa nu privesc totul in negru ci sa fiu mai optimista;durerile ti-au trecut?Oricum ma bucur ca esti acasa si felicitari pt.ca ai fost o mamica foarte viteaza!
Clio vezi ce mare bb.are Rrox la 36+?Eu zic sa nu ne mai ingrijoram!Totul va fi bine!

Teodora si bb.36+

Mergi la inceput