Mamici de martie - aprilie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 8
oanamc spune:
Fetelor, sa stiti ca si mie mi s-a lasat burtica...nu mai simt piciorusele bebitei in coaste si parca am niste dureri in zona perineului, ca si cand s-ar impinge cu capusorul pe acolo...
Oare sa ma astept la ceva surprize zilele astea?
Trebuie sa merg la control abia marti iar bebe mai trebuie sa stea inca doua saptamani si jumatate, aproape trei.Ce sa cred?
ellinia spune:
Rrox, Teodora, mersi frumos!
Problema este ca trebuie sa-i dau de exemplu calciu gluconic, cate jumatate de fiola, si nu am cum altfel decat in putin ceai. Si oricum are un gust nasol tare (ca iau eu cealalalta jumatate). Culmea este ca doctorita mi-a spus sa-i dau ceai, si sa-l indulcesc putin. Nu stiu, mai vad eu ce fac...
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
gabrielaveres spune:
Ciao fetelor,am ajuns insfarsit sa va mai scriu si eu cate ceva(ca in ultimul timp am c-am lipsit
)
Azi am fost de mi-am scos rezultatele de la ultimele analize de sange si urina si dupa cum spune tanti
sunt perfecte
,si sper ca vor fi lafel si analiza bacteriologica pe care am facuto luni(si la care primesc raspunsul abai in 4 aprilie
). Micutul meu Thomas e lafel de neastamparat ca si pana acuma
,cred ca va fi tare neastamparat dupa ce se naste
.
Si mie mi-a coborat burtica,si am contractii dureroase tot mai des,dar stau calma( dupa cum mi-a spus azi tanti
dc stau linistita si nu ma stresez prea mult o sa nasc la termen)
Maine ma duc sa vizitez spitalul in care mi-ar place sa nasc,asa ca in seara asta o sa imi pregatesc o lista cu toate intrebarile pe care maine o sa le pun moasei de la spital.Sper sa nu uit nimic.
Danuta t si Clio - mersi pt sfaturi, o sa incerc sa ma tin de ele,pt binele bebelinului si al meu
Ellina - chiar dc inca nu am nascut si nu am nici o experienta sunt de aceasi parere cu roxana,parere inarita saptamana asta de un medic pediatru care a venit la cursul de pregatire a viitoarelor mamici la care ma duc. Tanti doctor ne-a spus clar ca bebelusi nu au nevoie de nimic altceva inafara lapticului matern,ceaiul si mai ales zaharul, mieria sau alte lucrulri nu le face bine la bebelusi(cel putin in primele luni din viata). Incearca sa te mulgi si sa ii dai la bebe picaturile in laptic,sau dc nu cu o eprubeta mica.
Carmissis - sunt deacord cu mamacita,nu trebuie sa asculti atoate sfaturile babesti,si mie mi-a coborat burtica,iar dupa cum mi-a spus
stau linistita ca mai am 3 sapatamani pana la termen pe care se pare ca o sa le petrec cu bebelinul meu in burtica
.
Va pup dulce pe toate,si aveti grija de voi si bebelini vostri
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
claudia_2803 spune:
Ellinia, cum ti-au spus si celelalte mamici, bebelusii nu au nevoie de ceai. Cu atat mai putin de zahar si sare. Aici nu se da la copil asa ceva pana la un an. La copilasii hraniti cu lapte praf, daca consideri ca le e sete le poti da apa fiarta si racita. Cei alaptati la san nu au nevoie nici de apa. Isi potolesc setea cu laptic de la mami.
Intreaba la farmacie poate au ceva picaturi pentru colici.
Va pup si revin, s-a trezit Melissa si ma striga
.
Gabriela si printesele Melissa (7 martie '05) & Laura (9 aprilie '01) 
albumele noastre ![]()
clio spune:
Buna, fetelor!
Am reusit si eu sa-mi fac bagajul de spital.As mai avea mici detalii, dar cred ca le voi pune la punct pana cand se va intampla minunea.
De exemplu, nu am gasit comprese sterile decat in pachetele de cate 25 bucati si de 10X10.Din cate am inteles eu,mi-ar trebui comprese de 24X24 sau cam asa ceva
.Daca ma puteti lamuri, va raman indatorata.
O alta problema:sutienul de alaptat.Nu am gasit nici in ruptul capului ceva care sa mi se potriveasca.Mi-ar mai fi trebuit o pereche de sani ca sa-mi vina bine
.M-am enervat in ultimul hal.Credeti ca voi avea nevoie in primele zile de spitalizare de el? Poate mai am timp sa gasesc.Mamacita, Oanamc, ma bucur ca ati gasit ce cautati!
Apoi Garmastanul...Imi va trebui in primele zile in spital? Vreau sa am tot ce trebuie.Nu prea ma pot bizui pe sotul meu! Este cam aerian
si in momentele acelea sigur va fi si mai aerian decat este acum ![]()
In privinta lucrusoarelor necesare bebelusei, am gasit un magazin Happy Baby foarte aproape de noi, asa ca i-am lasat toate instructiunile sotului
:ce patut, ce asternut, ce hainute pentru plecarea din spital, absolut tot.Sper sa-mi dovedeasca faptul ca este un tatic responsabil.In privinta caruciorului, ne-am oprit la Trio Transformer-ul de la Chicco. Sper sa fie o alegere buna.Mie mi-a placut ca este foarte usor(ca la cat de mica si sfrijita sunt!).Imi dau seama ca va spun toate astea ca sa ma pot linisti, sa stiu ca am cam pus la punct lucrurile fiindca sunt tare agitata 

Pe bebelusa o simt miscand undeva, foarte aproape de iesire!Ce senzatie
In plus ma tot gandesc ca m-as mai duce la o eco, asta ca sa ma asigur ca este totul ok.Sa vad daca prind curaj sa-mi sun medicul!
Clio si bebelusa +35
andira spune:
Oana, Mamacita, multumesc frumos pentru raspunsuri, m-am lamurit cu burtiera. Si m-au convins fetele, ma duc zilele astea sa-mi caut si eu sutien de alaptat.
Singura problema ar fi ca nu m-am inteles niciodata cu sutienele de la Jolidon, mi se pare ca nu sustin bine sanul, dar sa vad cum sunt cele de alaptat...
andira spune:
Si mai am o intrebare, sper ca nu va acresc
:
S-a tot vorbit de Ergomet. M-am apucat si eu sa caut informatii, ca sa ma lamuresc ce-i cu el si la ce mi-ar trebui. Am inteles la ce e bun (hemoragiile in timpul si dupa nastere), dar uitati ce-am gasit in Agenda Medicala la contraindicatii: Sarcină, travaliu (până la degajarea umărului), perioada de alăptare, hipertensiunea arterială etc.
Deci, cu rugamintea de a nu rade de mine daca intreb tampenii, pana la urma se foloseste sau nu?
Ca daca mi se da la spital (desi spuneti ca oricum nu mai se gaseste
), sa nu ma apuc sa zic NU aiurea...
Multumesc frumos!
teodora racz spune:
Gabriela sa ne spui si noua cum arata spitalul in care urmeaza sa nasti;macar sa visam si noi daca de alte conditii nu putem beneficia;
Apropo de alte conditii:am vazut ieri seara la stirile Pro Tv ca la spitalul Sf.Ioan din Bucuresti s-au inaugurat niste saloane la standarde occidentale;si credeti-ma pe cuvant ca asa si aratau!Fiecare salon avea bucatarie noua,utilata cu tot ce trebuie,ba chiar si niste castronase le dadeau bolnavilor daca voiau sa-si incalzeasca mancarea;ce sa mai vorbesc de baie,de canapeaua pt.apartinator,de mobilier!
Cand ma gandesc ce ma asteapta la maternitate...
Mi-a spus o mamica care a nascut ca ea si-a dus de acasa si lenjerie de pat!(cearceaf,pilota pt.perina si pt.plapuma)Eu si cand ma duc in concediu la un hotel chiar daca este curat tot imi pun prosopul pe perna;Fetelor voi va duceti lenjerie?Mamica respectiva imi spunea ca toate le-a lasat acolo!Si sa stiti ca sfatul asta l-am primit de la toata lumea;la inceput m-a socat dar decat sa vin cu ceva acasa de acolo mai bine renunt la unele lucruri;Voi ce ziceti?
Teodora si bb.35+
oanamc spune:
Andira, sa stii ca inainte sa raman insarcinata nici mie nu imi placeau sutienele de la Jolidon,parca nu au tinuta, dar acum am ramas surprinsa cat de bine imi sta cel pentru alaptat.Sper sa gasesti si tu!
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37+)
oanamc spune:
Burticutelor, ati observat ca de cateva zile nu a mai nascut niciuna dintre noi? parca vad ca incepem toate deodata si va fi explozie de bebici!![]()