Mamici de martie - aprilie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 7
oanamc spune:
Ma bag si eu in discutia despre nasi.
La nunta noastra aveam de ales: dintre unchiul si matusa sotului meu si unchiul si matusa mea.Primii sunt un pic mai in varsta dar sunt de gasca, iar ceilalti sunt mai tineri, mai instariti, mai snobi si distanti.I-am ales pe primii, fara nici un fel de constrangere din partea familiei.Totul a mers super, ne-au ajutat cu nunta, ne vizitam destul de des, era OK.la ceva timp de la nunta, cam un an, fara nici un motiv, s-au cam racit relatiile. Nu ne mai cautam la telefon, nu ne mai vizitam...doar foarte rar, o data la cateva luni, dar atunci cand ne vedeam ne intelegeam super.Pe mine ma deranja ca nu prea ii interesa de noi...Si am hoarat impreuna cu sotul meu ca atunci cand vom avea un copil sa-i punem alti nasi care sa se intereseze de soarta copilului.Asta a fost pana am ramas insarcinata.Cand i-am spus nasei de cununie ca asteptam un bebe, a inceput sa planga de emotie...a inceput sa faca planuri cu bebe...si toate cele...Vazand-o atat de fericita si emotionata, nu ne-a lasat inima sa ii spunem ca nu ea va fi nasa copilului.Dar de atunci relatiile s-au schimbat radical.Tot timpul ne suna sa intrebe ce mai facem, cum ma simt, cum e bebe, am fost cu ea sa cumparam lucrusoare, a insistat sa ia ea mai multe randuri de hainute, a facut cercelusii, hainute pentru botez...Eu ma bucur din suflet ca s-a intamplat asa, sincer nu stiu care a fost problema mai demult.Mi-ar fi parut rau sa aiba copilul alti nasi, dar daca ar fi fost nevoie si nu si-ar fi schimbat atitudinea asa as fi procedat.
Deci dau dreptate celor care pun copilului alti nasi fata de cei de cununie, cand e cazul.
Merg sa ma intind un pic ca deja sunt obosita si cu picioarele umflate.
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37+)
fancybaby spune:
Mamacita--multumesc mult pentru sfat si stai linistita, nu suflu nimic
la cabinet
Am verisoare care au nascut cu medicii de garda si nu s-a intamplat nimic...ba chiar a fost bine, m-am mai linistit...
Azi-noapte am avut niste dureri pe toata burtica, simt si acum cum se mai contracta si vad ca am mai sangerat un pic...daca pana mai incolo continua la fel, cred ca dau o fuga la spital.Am eu un sentiment ciudat ca o sa nasc azi-maine. Nu stiu despre voi, dar eu ma rog sa nasc odata ca nu mai pot
Va pup!
Anca si
Alessia Maria(tot in burtica)
rrox3 spune:
Ellinia nu-i da ceai deloc copilului. Si in nici un caz cu zahar. Mierea e interzisa in primul an de viata. Stie el micutul de ce il refuza, vrea laptic. Incearca sa-i calmezi colicii altfel, tine-l la verticala cam 20 minute dupa ce mananca sa dea tot aerul afara, pune-l cu burtica pe burtica ta, o sa-l calmeze. Poti sa incerci si Bonisan, am auzit de la alte mamaici ca e de folos. Sunt niste picaturi din plante, se dau bebelusului si nu mai are colici. Succes!
Ceaiul oricum nu-i calmeaza colicii.
Raluk doar pentru cateva picaturi de sange nu-i graba asa mare, te poti duce maine la control. Dar urmareste ce se intampla cu contractiile. Vezi daca apar regulat, la intervale din ce in ce mai mici de timp si mai puternice. Asta ar indica travaliul si atunci iti sunu doctorul. De obicei cand ai contractii la fiecare 5 minute trebuie sa te duci la spital. Iti tin pumnii!
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 36+
adrianafedorca spune:
buna 
am dormit bustean toata noaptea, insa m-a trezit la 9 fata care-mi face manichiura si pedichiura, imi venea sa urlu de nervi, dormeam asa bine...cred ca daca nu venea ea dormeam pana la pranz, iar acum nu mai pot dormi,
fetelor eu nu mai pot abia astept sa nasc sa dorm si eu ca tot omul sa pot sa ma intorc usor, sa dorm pe burta, sau pe spate, asta in cazul in care o sa apuc sa dorm, nici la calculator nu mai pot sta , ma doare burtica rau daca stau prea mult pe scaun, asa ca mai mult in pat, picioarele si eu le am butuci, degetele la maini la fel,
pe noi ne-a gasit acum zugravitul , am zis ca macar in dormitor unde o sa stea bebe sa zugravim drpt care de vineri pana duminica o sa plecam la munte , mi-e cam frica dar sper sa nu se intample nimic si sa-mi faca bine aerul de munte poate dorm si eu mai bine
in rest suntem bine, avem o pofta de mancare nebuna, in special dulciuri, as manca toata ziua
va pup si ma duc in pat sa se mai desumfle butucii
Adriana si bebelinul 34+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
carmissis spune:
Buna mamici si burtici!
Sunteti cele mai harnice mamici. Nu v-am citit trei zile si deja ati trecut la un nou capitol si la alte subiecte!
Mamacita si Rrox felicitari pentru bebelusi, sa stea cuminti pana la termen.
FETELOR AM nEVOIE DE OXOSTIN NU STITI UNDE MAI POT GASI SI CAT COSTA?
ERGOMET am gasit ! 

este penubil sa fie cerute de medici si sa nu se mai produca!
Ma bag si eu in discutia despre sutienul de alaptat! L-am luat de la Jolidon este din bumbac moale, dar intradevar nu prea estetic. Tot acolo sunt si chiloti pentru lauze. Din material elastic mie mi s-a parut destul de tare. Nu stiu insa daca este util!![]()
Am intrat si eu in panica pt ca mie "babele " din jurul meu imi spun de 1 luna ca mi s-a lasat burta, dar eu nu am nici un siptom> nici tu dop, nici tu memebrane, iar burtica nu se intareste pe toata suprafata...Va dati seama?
Am terminat curatenia de primavara si acum asteptam cuminti mai avem 3 saptamani...
ASTEPTAM RASPUNSURI...
CARMEN SI
rADA
teodora racz spune:
Ellinia ma bag si eu in seama desi nu am nascut inca
Am auzit si eu de la alte mamici ca nu este bine sa-i indulcesti ceaiul;iar daca sa-i dai sau nu ceai nu stiu;aici parerile sunt impartite;sunt curioasa ce-ar spune medicul tau de copii;poate ne ajuta Cristnatwo;
Teodora si bb.35+
mamacita spune:
oanamc,acum m-am intors din oras.Multumesc mult
,l-am luat pe cel de 356000.Inabusa orice pasiune din partea sexului opus,dar e foarte comod si se aseaza foarte bine si-mi place ca lasa liber tot sanul(celalalt are ca un fel de rama).Din pacate nu aveau 90,cat am eu acum,asa ca am luat 85C,tinand cont ca pe celalalt l-am luat(tot din lipsa de 90)95C,la sfatul ca trebuie sa incapa si tamponul sau capacelul colector,dar eu cred ca-mi va incapea si portofelul!Vanzatoarea a fost foarte draguta si mi-a zis ca si fara bon il pot schimba dupa ce nasc daca mi se pare prea mic.Azi,la 34s si 5z,imi venea turnat.
Ma bucur ca nasii tai si-au revenit din letargie,ai mei cred ca sunt irecuperabili,drept care hotararea noastra e luata.As fi vrut sa fie altfel,mai ales ca suntem de-o varsta si credeam ca asta va fi un mare avantaj in interrelatiile noastre,dar n-a fost sa fie si viata merge mai departe,n-are sens sa ne incurcam unii pe altii...Pe deasupra,sper sa nu dau coltul prea curand![]()
fancybaby,iti tin pumnii sa-ti iasa totul minunat si,daca ajungi azi dupa 17 sau vineri dupa 17 la cabinet,eu voi fi acolo,ca la spital deja sunt in prenatal.Vei vedea,va fi totul bine!
adriana,tu nu stiai ca vine manichiurista?Eu de-aia mi-o programez seara,ca sa nu-mi strice somnul.La multe cu ce va duceti?Ai grija,nu prea sunt indicate drumurile in perioada asta ca sa nu declanseze prematur travaliul,poate gasesti alta solutie.Spor la dezumflat butuci;sa vezi ce butuci voi avea si eu diseara,dupa cabinet!
carmissis,da-le incolo de babe cu pseudostiinta lor de citit in burti!Macar la atat se pricep si ginecologii sa-ti spuna varsta gestationala!Dar unde ai gasit Ergomet,ai legatura cu ceva contrabandisti
?Tine bine de el,ca e marfa pretioasa.Nu cumva ai nevoie de oxiton(s-ar putea ca oxostin sa fie o alta denumire comerciala,ma interesez eu;noi medicii intotdeauna prescriem substanta=denumirea comuna internationala DCI,iar farmacistii stiu denumirile comerciale).Daca e aceeasi substanta,la noi se gaseste usor in farmacii si e ieftin.
mamacita spune:
carmissis,n-am gasit nici o denumire Oxostin.S-ar putea sa fie vorba de Oxiton de care iti spuneam...
adrianafedorca spune:
mamacita stiam ca vine ca doar eu o programasem, dar nu stiam ca o sa dorm asa bine la ora aia, ca de obicei..., am reusit de am dormit 1 oara acum dupa amiaza si tare mi-e frica ca la noapte o sa stau pe forum sa va scriu
cat despre plecatul la munte , o sa mergem cu masina, si sper sa nu se intample nimic, eu una ma simt foarte bine si iti dai seama ca n-o sa fac nici un fel de efort acolo , o sa bag in mine muuuuulllttt si o sa dorm
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
ligia13 spune:
ma bag si eu in seama:
Adriana daca la munte inseamna la Bv te atentionez ca drumul de la Comarnic la Brasov e infernal. plin de gropi.
Eu zic ca la 35 de saptamani nu prea e indicat sa pleci cu mashina, mai ales pe drumurile noastre.
Bafta oricum.