Mamici de martie - aprilie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 6
andira spune:
Oanamc, am uitat sa-ti spun ca nu esti singura: si sotul meu pleaca vineri din Buc, e drept doar pt weekend, dar la inceputul lui aprilie, cand am eu termen, pleaca o saptamana din tara!!!
Inca nu stie sigur, si eu mai sper sa nu ma apuce pe mine nasterea sau pe el plecatul cand nu trebuie... ![]()
Vedem noi...
Pupici!
danuta_t spune:
Am rasfoit azi dimineata cartea Mama si copilul. Undeva mai pe la inceputul cartii, scria ca pregatirea sanilor se face cu 2-4 saptamani inainte de termen: masaj cu un prosop aspru si erau chiar si 2 poze in care aratau ce trebuie sa faci ca sa scoti mamelonul mai in afara. Scria ceva si de nr. de canale, dar eram cam adormita si n-am retinut.
Sutien de alaptat am luat si eu tot de la Jolidon (190000), dar si mie mi se pare uratel tare desi e intr-adevar foarte comod. Ma gandeam ca pana alaptez, n-o sa fiu prea sexy in tinuta asta. Dar ieri am probat si eu sutienul si am facut parada modei in fata sotului si spre surprinderea mea i-a placut tare mult. Cred ca o sa ii placa sa priveasca atunci cand o sa il alaptez pe bebelicul nostru. Parca sunt mai linistita, ma gandeam ca nu mai sunt prea atractiva asa grasunica si inca o buna bucata de vreme la fel voi fi.
Pentru laptic bun, am cumparat ieri ceai (pe baza de anason, fenicul, etc). O sa incep sa beau din el, dupa ce se intoarce dr. meu in tara.
Ninocikap, multumesc de sfat, mai pun pe lista de spital si astea.
Despre nas si nasa, noi i-am ales din cercul nostru de prieteni (stiu ca in alte familii sunt tot felul de traditii care daca nu sunt respectate iese cu scandal). Nici noi nu ne cautam una intr-una, dar cand ne vizitam (mai mult noi pe ei), ne simtim extraordinar de bine impreuna. Nasa mea s-a oferit chiar sa imi arate cum se face baita (pe vremea aia cautam cursuri pentru mamici nepricepute). Cred ca o sa apelez la ea, mai ales ca are deja un baietel (mama mea are 2 fete, asa ca nu se pune experienta ei). Si mi se pare chiar dragut ca nasa de botez sa faca prima baita, doar se spune ca nasii sunt parintii spirituali ai copilului.
Mamacita, iti dau dreptate cu alegerea unor alti nasi pentru copil. Si eu cred ca este important ca nasii sa aibe un minim de implicare in viata finutului si sa fie ca un model pentru el (diferit de cel parintesc, dar de valoare). Tatal meu imi povestea mai demult ca in vechime rolul nasilor era si acela ca in cazul in care parintii nu mai sunt, ei au grija de fin/fina. De aici si importanta alegerii nasilor.
Mamanati, am citit si eu gramada de masajul perineal. Parerile in lumea medicala sunt impartite.
Ai aici descrisa metoda cu avantajele ei: http://parenting.ivillage.com/pregnancy/plabor/0,,46dl,00.html?arrivalSA=1&cobrandRef=0&arrival_freqCap=1&pba=adid=14852039
Sau un alt link in care sunt anulate beneficiile metodei:
http://www.fmed.ulaval.ca/mfa-cetp/ARTICLES/2001/01_09_12_2.htm
In Romania, se pare ca foarte multi medici fac epiziotomie preventiv (indiferent de necesitatile reale ale pacientei). In Belgia parca citisem ca doar vreo 30% din paciente au parte de acest tratament. Dr. meu mi-a spus ca epiziotomia este obligatorie - pentru a evita desirarea necontrolata a tesutului, dar am auzit ca alte paciente de-ale lui au scapat si fara. Moasele spun ca dr fac epiziotomie doar pentru ca le-ar fi lor mai greu sau lene sa coasa un tesut rupt in toate directiile.
Alte studii spun ca acest masaj ar scurta si din perioada travaliului (mai citisem povesti de nasteri pe forum, in care fetele spuneau ca moasa le facea masaj).
Asa ca, ramane la latitudinea fiecareia de a face sau nu acest masaj inainte. Cine stie, poate e aceeasi poveste ca si cu cremele antivergeturi (unii pentru, altii contra).
Gata cu compunerea, sa mai lucrez si eu ceva pe ziua de azi ca ma apuca imediat mustrarile de constiinta.
pe toate,
Dana si bebelica sapt.36+
danuta_t spune:
Andira, centura postnatala am gasit in Timisoara la un magazin unde sunt si camasi de noapte si sutien pentru alaptat, hainute pentru nou nascuti, chiloti, etc. In maternitatea unde o sa nasc sunt infirmiere care fac acasa si mai castiga un banut (le ai a doua zi).
Am vazut si pe bebelusultau.ro, dar acolo au chilot cu centura cu tot, e scump si plus ca trebuie atunci sa te aprovizionezi cu cateva bucati.
Daca nu as fi gasit deja varianta de la maternitate, as fi incercat la farmacie sau la un magazin de obiecte tehnico sanitare (mama mea imi spunea ca pe vremea ei acolo erau).
Dana si bebelica sapt.36+
ellinia spune:
Buna, buna tuturor !
Am fost azi la controlul de o luna! Puiutul meu a luat foarte bine in greutate, are acum 3,600 kg si 53 de cm!
Am deja un bebeloi mare, mare! Vineri, cand implineste o luna, am sa cumpar un tort ca sa-l sarbatorim!
De abia astept!
Imi pare rau ca nu se incalzeste odata sa putem si noi iesi afara! Am stat un pic pe banca in fata blocului si se uita foarte ciudat in jur, l-am pus cu fata la soare si parca deja si-a schimbat un pic culoarea! Dupa aceea a adormit bustean, fara sa-i mai dau sa manance! Sper sa se incalzeasca mai repede!
Azi e ziua mitititelului lui Camerun, tin minte pentru ca a nascut cu doua zile inaintea mea. Cred ca e foarte fericita acum! 
Va doresc numai bine tuturor!
Cristina si bebe Stefanut (25.02.2005)
gilbertliana spune:
Ce harnice a-ti fost astazi! Abia am terminat de citit, ca lu bebe nu ii mai place sa stam pe scaun.
Poate sa-mi zica si mie cineva cum arata dopul cand se duce? Ca de ieri de pe la ora 14 tot am o scurgere ciudata. Iar balonul meu e tare de am impresia ca o sa faca bum! Si bebele misca intr-una! Si mai am si niste crampe, de simt ca inebunesc, de pe lateralele balonasului, inspre buric. Or fi contractii?
Am reusit sa dorm de pe la 3 noaptea la 7 fara inrerupere! Asa ceva nu s-a mai intamplat de sambata.
Ma poate ajuta careva cu niste sfaturi?
Va multumesc de pe acum.
Ariela si bebe
mamacita spune:
danuta t,asa este,si eu stiam la fel de ambele probleme(si cu rolul nasilor in caz ca noi...si cu masajul perineal si epiziotomiile care se fac aproape ca regula la noi).Va scriu pe fuga ca plec in oras,la Jolidon.
andira,scuza-ma,am vrut sa-ti spun si am uitat:centura postnatala mi-am luat de la bebelusultau.ro,nu cu chilot ci separata,e scumpa,dar e f.buna.Cred ca gasesti variante insa si mai ieftine,eu n-am stat sa caut,mi-a placut aia si am luat-o.
Va pup si vorbim mai tarziu...
oanamc spune:
Buna ziua,burticute si mamicute!
Tocmai "l-am impachetat " pe sotul meu, a plecat si acum am netul doar pentru mine...
Andira,si sotul meu avea o delegatie la inceputul lui aprilie, in afara tarii, dar a amanat-o pana in mai pentru ca eu trebuie sa nasc in 11 aprilie.Chiar daca nasc inainte, bebelina e mica si nu vrea sa ne lase singurele, cred ca mai degraba nu va putea sa se dezlipeasca de ea
, pentru ca noi avem mamicile si bunicile aproape, deci nu as fi singura.
ellinia spune:
Am uitat!
Fetele care ati nascut, un sfat plizzz!
Voi le dati bebelusilor ceai (eventual pentru colici)? Si daca da, puneti zahar? Al meu refuza orice altceva nu are gust de lapte
si face si urat daca incerc sa-i dau ceai! Doctora mi-z zis azi sa-i pun o jumatate de lingurita de zahar la 50 ml de ceai, ca daca e dulce il accepta mai usor!
Eu nu sunt deloc de acord cu zaharul si mi se pare o crima sa dau zahar unui copil asa mic (eu nu mananc zahar deloc, doar in chestii gata preparate), miere iar nu se poate, nu stiu ce sa fac. Voi cum procedati?
Cristina si bebe Stefanut (25.02.2005)