Mamici de martie - aprilie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 5
mamacita spune:
anca,dupa ce-am postat mesajul am vazut ca ai scris.S-ar putea sa-mi dau cu pumnii in cap ca ma bag,dar sper sa nu ma dezamagesti.Iti dau un sfat si sper sa intelegi exact ce spun:ia-ti sotul de manuta si vorbeste nu cu asistenta,ci cu doctorita direct;daca stiti cum sa vorbiti clar,s-ar putea sa te asiste indiferent de ora desi,e adevarat,are copii mici.TE ROG SA NU MA DAI DE GOL,dar ti-am dat sfatul asta spre linistea ta,ca sa stii clar "pe ce picior dansezi",la ce sa te astepti si ce hotarare sa iei.Daca mai vrei lamuriri,trimite-mi PM...
mamacita spune:
Anca,am uitat sa-ti spun ca medicii nu sunt obligati sa-si urmeze pacientele noaptea la spital,e optiunea lor daca o fac sau nu,de accea ziceam sa discuti...Altfel,nu sta totusi speriata ca ii face rau lui bebe,de multe ori au fost paciente care au beneficiat de medicii de garda,care erau mai buni decat cei la care mergeau ele de obicei,Dumnezeu stie cum le aranjeaza;deci,oricare ar fi situatia,nu te stresa!!!
Cred ca va spun "Somn usor,mamici,burtici si bebici si nimic sa nu ne streseze!",caci imi cam pica ochii de somn...
Adriana,lumea doarme noaptea,iti doresc sa ti se intample la fel![]()
![]()

danna_J spune:
Dragele mele,am reusit si eu sa citesc ce ati scris azi toata ziua, eu zic ca suntem tare harnicute de aceea meritam si noi un somn bun noaptea asta. Va pup si sper sa ne regasim toate cu bine maine.Somn usor!
lantana7 spune:
Hi, hi, hi! Voi sforaiti acum si eu bintui de vreo 6-7 ore prin oras! adica sper ca dormitzi, va doresc din tot sufletul meu de insomniaca asta, stiu cum este! M-am gindit sa merg la cumparaturi sa-i cumpar ceva sotziorului meu, avind in vedere ca ziua lui va fi in preajma nasterii puiului nostru si trebuie sa fiu pregatita! Poate vor avea aceeasi zi de nastere!
E foarte posibil! din pacate n-am gasit ceva fain, sau mai bine zis nu m-am putut hotari, asa ca am lasat-o pe altadata! Vreau sa-i iau ceva deosebit avind in vedere ca va fi si tatic! Voi ce idee imi dati? Si daca tot n-am gasit nimic, am mers apoi la Barnes&Noble, o librarie vestita aici, mi-am umplut bratul cu reviste si carti si am ocupat un fotoliu din sectiunea pentru cititori pentru vreo patru ore
. De-am intepenit acolo!
Si binenteles ca Starbucks-ul fiind in incinta acestei librarii, n-am rezistat sa nu maninc un covrig si o prajiturica! La mirosul de cafea am rezistat eroic! Dar cind m-am ridicat de acolo, eram intzepenita toata!Asa-mi trebuie! iar broscutza a tot miscat, cred ca i-a placut ce-am lecturat!![]()
vad ca voi vorbitzi de sutiene si tzitzici!
mi-am cumparat si eu un singur sutien pentru alaptat deocamdata, cu un numar mai mare, din bumbac. Am dat cred vreo 14$ pe el, asa ca ma mira cind voi pomenitzi de cine stie ce preturi pe acolo, de multe sute de mii. Aici in magazinele pentru maternity, nu sint sutiene mai scumpe de 20$, decit daca vrei sutien de la nu stiu ce firma snoboasa, boutique, etc. Asa ca n-ar trebui sa coste nici acolo mai mult! Doctorul meu nu mi-a zis nimic de sfircuri, ce si cum sa le fac, noroc ca mai aflu de voi una, alta. Eu pina acum n-am facut decit masajul zilnic cu crema si atit! Ar trebui deci sa incep sa-i "lucrez" mai mult?
O prietena doctoritza m-a sfatuit sa folosesc cea mai grasa crema posibila (aici e una care se numeste Vaseline, foarte ieftina, cred ca vaselina in romaneste, sint convinsa ca exista la farmacii si acolo) si a zis ca daca imi dau cu asta cel putin o luna inainte de a naste, nu voi mai face rani la alaptat. Si ea are doi puiutzi si a trecut prin asta!
Si cam atit! Hai ca ma duc sa-mi fac un
si sa ma bag in pat ca-mi ajunge pe ziua de astazi!
Oare ce visatzi voi frumos la ora asta? (e 5,30 dimineatza la voi acum!, la mine aproape 11 p.m.) Vad ca Adriana nu mai e "pe tzeava" deci in noaptea asta doarme!
Somnic usor la toata lumea!
danna_J spune:
Buna dimineata la burtici si mamici,se pare ca ca eu m-am trezit prima dintre voi dar nu am de gand sa stau mult. Vreau sa ma duc iar in pat sa mai dorm pana la 11, daca pot :). Sper sa fie o zi frumoasa azi, sa nu ploua ca ieri, desi nu a plouat prea mult a inceput sa ploua dupa ce eu am intins niste haine pe rufe si bineinteles chiar cand vroiam eu sa-mi plantez niste bulbi de irisi si ince ceva flori prin gradina. Desi e doar 7 si 10 am, am papat un iaurt cu musli ... cu masuratoarea diabetului stau bine, adica l-am luat ieri de vreo 5 ori si n-a depasit 135, si atunci a fost dupa o ora de la masa. In rest valori mai mici de 120. Am dormit destul de bine, la fel si eu am probleme cu intorsul, uneori parca sunt mai usoara alteori ca un bolovan, dar nu mai avem mult si o sa scapam noi de burtoi. EU mi-am achizitionat 2 sutiene de alaptat, unul alb si celalat negru. Sunt foarte comfortabile si eu deja le folosec doar pe acelea pentru ca ma simt f bine in ele si oricum sutienele mele normale nu ma mai incapeau. Pret convenabil de aproximativ 10 €/buc. Am prins ceva reduceri dar nu cred ca depaseau 15 €. Eu as mai vrea sa merg la cumparaturi pentru camasuta mea de noapte, cosmetice pentru bebe, pompa de sani si pentru nasucul lui bebe. Nu stiu cand imi fac dispozitie si merg, poate daca e ceva vreme mai frumoasa azi. Stiti ca eu la inceputul sarcinii am fost convinsa ca nu vreau sa alaptez ? I-am spus doctorilor mei ca sa ma pregateasca sa nu alaptez, insa pe parcurs m-am convins de contrariul si acum nici nu vreau sa ma gandesc sa nu o fac. Sper sa am lapte si tot ce imi trebuie sa alaptez...Ma gandesc la mamicile care au nascut recent si imi dau seama ce ocupate pot sa fie ca nu mai dau nici un semn de viata, An-k te astept cand ai timp sa ne mai povestesti cum a fost si prin ce ai trecut diferit de cum te asteptai. Iti doresc multa sanatate si tie si la bebica.Acum va las cu bine, sa aveti o zi frumoasa de primavara!
teodora racz spune:
Mamacita multumesc pt.testul cu sanii;mi l-am facut si eu si totul mi se pare OK;singura dezamagire a fost ca la strangere nu am vazut nici o picatura de colostru;sper sa nu am canalele infundate!Trebuia sa am deja colostru?
Si eu ma intorc la fel de greu noaptea de pe o parte pe alta;cred ca mi-ar trebui o macara
sa ma ridice!Cand ma scol de pe canapea sotul ma ajuta cu o mana puternica ca altfel.....![]()
Va doresc sa aveti o zi minunata
Teodora si bb.35+
raluk spune:
Buna dimineata fetelor!Mare liniste azi!
Dimineata m-am trezit la 8 bine mersi am mers la baita si dupa ce am terminat de urinat m-am trezit cu 2 pete mici de sange ,curat,pe hartie........ce poate sa fie fetelor?Acuma stau si ma tot uit in chiloti...
....dar nu mai vad nimic.....nici nu ma doare nimic.aseara am avut ceva contractii si dureri mari de spate........
Oare ce sa fac sa merg la doctor?Faza e ca e in alt oras dr si nu am masina si sotul e la munca.....uffffffffff
Voi ce ziceti?
raluca si nicola adriana .....azi terminam 39 saptamani....maine suntem programate la control
ninocikap spune:
fetelor nu va impacientati daca nu curge nimic de la sani.
la mine inainte sa nasc curgea doar de la unul de la celalalt foarte, foarte rar, si foarte putin, si dupa ce am nascut am alaptat chiar la cateva ore si am avut lapte de ajuns, sper sa fie si in continuare. Dureros la alaptat o sa fie cam primele 2 saptamani cand probabil o sa aveti furia laptelui, si deci sanii vor fi foarte plini, sfarcurile vor fi si ele tari si bb se va chinui un pic mai mult sa traga. eu am avut noroc ca nu am facut rani, foarte putin la un sfarc dar am dat cu bepanthen si a trecut repede.
nici eu nu stiu prea multe fiind la prima sarcina va scriu doar din proprie experienta, nu spun ca si la voi va fi la fel.
oricum dupa ce treceti de perioada cand trebuie sa va mulgeti si tot timpul vostru va fi un maraton intre alaptat, muls si incercat sa atipiti un pic, totul va fi mai frumos si un pic mai lejer.
de aceea e bine sa aveti totusi pe cineva in casa in prima perioada ca sa faca restul treburilor, ca voi nu prea o sa aveti timp.
dau o fuga pana la pitic sa vad daca s-a trezit.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
ninocikap spune:
inca doarme!!!
m-am intors ca sa va dau un sfat celor care urmeaza sa nasteti natural. Daca aveti probleme cu hemoroizii deja sau chiar daca nu, nu uitati sa puneti in bagajul de spital si un unguent si eventual supozitoare (sunt bune cele de la Ultraproct). E mai bine sa fiti pregatite, nu se stie niciodata.
de asemenea daca aveti parte de epiziotomie sa va aduca cineva dupa un ceai facut din galbenele si pelin cu care sa va spalati dupa toaleta cu sapun si apa. e bun pentru cicatrizare. il folositi si dupa ce ajungeti acasa.
daca mai imi aduc aminte ceva, mai revin.
la toate gravidutele si mamicile
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
mamacita spune:
Buna dimineata!
Vad ca primele mesaje sosesc din strainatate-functie de fusul orar-si de la mamici care au uitat ce inseamna somnul dar au dragalasenia sa ne mai dea cate un sfat.
lantana,te-au derutat sutele noastre de mii de firfirici;la ora actuala,pana va intra noua moneda,un dolar e cam 27-28000 lei,deci 14$ ar fi in jur de 380000,deci cam pe la valoarea la care gasesti si aici ceva bun.Oricum,in State in general sunt niste preturi atat de convenabile ca ma uit cu jind prin magazinele voastre virtuale,inclusiv la Barnes&Noble unde au niste tratate medicale supernoi si la jumatate de pret fata de Europa;pana traverseaza oceanul se umfla preturile de ajung duble.
Cat despre formarea mameloanelor,ma bucur ca v-am explicat,caci de la ginecolog nici o sansa sa aflu detalii de genul asta(inchipuiti-va ca dr.meu mi-a cerut sa vada cum arata formatoarele si centura prenatala,sa le recomande si altor pac.daca eu tot sunt multumita).Ei iti spun totul despre fat si modificarile de sarcina,dar amanunte legate de stilul de viata ca gravida...ioc.Apropos de crema ptr.sani,e recomandata(si tot de pe site-urile americane am scos
,ele mi-au servit ca ghid in sarcina)una cat mai bogata in lanolina(vaselina),deci e f.bine ce ti-a zis dr.ta,lantana,si tot din sapt.36 incolo.
teodora,nu te speria,nu inseamna ca nu vei putea alapta daca acum nu ai colostru;e posibil initial sa ai nevoie de ajutorul unei pompe de san,dar nu obligatoriu,vazand si facand...
raluk,acum ai contractii?Pune mainile pe burta si asteapta sa vezi daca se intareste in totalitate si,daca treaba asta apare des,cronometreaza si vezi daca sunt regulate sau nu si cat dureaza.Iti mai spun dupa ce te lamuresti ce si cum.
ninocikap,multumim de sfaturi;intr-adevar ceaiul de galbenele si pelin e ideal atat ptr.epiziotomie cat si ptr.hemoroizi.