Mamici de martie - aprilie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

oanamc,hai ca ma faci invidioasaCe sutien de alaptat ti-ai luat?Al meu e bumbac 100%,foarte moale si comod,"no name"si evident ca atare cu pret superavantajos,dar e total antisexy.Cand am vrut sa iau de la Anita,nu aveau masura mea decat negru,si ala avea ceva poliester in compozitie,asa ca m-am lasat...
Ai dreptate,adriana,dar eu ti-am spus:am fost apatica.Tu,cu toata insomnia(chiar ca esti recordmena la insomnii),ai fost mai harnica.
Apropos de formarea mameloanelor,pe undeva pe la sfarsitul trimestrului doi invatam si eu cum se face testul(se cuprinde mamelonul la baza intre police-pardon,degetul mare,sa nu va bag in ceata-si aratator si se strange usor;daca nu iese in afara,mamalonul e plat,iar daca are chiar tendinta sa se retraga,atunci e infundat).Desteptele fara scoala de la maternitate care dau lectii ar trebui sa-si aminteasca de fapt ca au invatat din greseli,de la multe paciente cu mastite,si nu din dorinta lor de culturalizare,asa ca sa lase certurile.Lucruri din astea sunt de stricta specialitate,va dati seama,daca nic noi din alte specialitati nu le aflam de cat cand avem nevoie.Pe vremuri erau asistente/moase care aveau rabdare si te invatau fara atatea filozolfii.Hai ca mi-am varsat oful.Acum sa continuam cu explicatiile asupra a ce am mai aflat si voi si aplica:ptr.mameloane plate/infundate,ca sa nu le freci cu prosopul pana-ti sar ochii s-au inventat niste dispozitive destepte(se pare,va spun eu dupa ce incep sa le folosesc,caci mi-am cumparat)numite formatoare de mameloane.Sunt constituite dintr-o membrana moale de silico cu o gaura centrata pe mamelon si un capacel colector in caz ca se exprima colostru,de pus peste membrana.Imediat ce le-am primit eram gata sa le folosesc,noroc ca am continuat documentarea si am aflat ca sunt permise dupa sapt.36,astfel incat,daca stimularea mamelonara declanseaza cumva o nastere prematura,sa nu fie riscuri ptr.bebe(valabil si ptr.stimularea cu prosopul).Am facut odata prostia sa ma frec cu prosopul si m-au luat niste contractii de nu mai nimeream no-spa-ul.
clio,multumesc ptr.urari si ma duc sa recuperez:placinta am mancat pe ziua de azi,dar cu dovleac,dar inghetata nu inca
si pe mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Lantana 7, ideea cu clubul balenutelor e geniala si sa stii ca noptile mele sunt la fel cu ale tale.Pana ma intorc de pe o parte pe alta se trezesc si vecinii, nu numai sotul..., in plus, ma misc ca un tanc, cu scremetele si gemetele de rigoare.
Azi mi-a zis bunica ca mi-a mai coborat burta.Atunci de ce fac trei dusuri pe zi pentru ca sanii mei se lafaie pe burtoi ca pe tava si produc lac de sudoare dedesubt ???(am devenit cam vulgara, dar nu mai pot uneori, ma simt ca o gogoasa, cu ciocolata, dar gogoasa.De ce nu pot fi o clatituta ????)

Mergi la inceput

Multumesc ptr.urari,lantana!
Sa stiti ca si eu am acelasi mecanism de intoarcere in pat,iar cand stau pe scaun,daca nu ma "desir"cat sunt de inalta,nici o sansa sa respir si eu ca omul.Dar toate astea fac parte din distractie.
rrox,felicitari ptr.cele 36 sapt.si la mai multe,mai ales ca acum nu e timp de nascut,cu toate epidemiile astea.Chiar ma gandeam,s-o termina epidemia si carantina consecutiva pana nasc,caci ar fi distrugator ptr.bebelusi?Bine ca mi-am mai gasit subiect de stress,ce sa spun,alta treaba n-am,va mai bag si pe voi la idei...Scuze

Mergi la inceput

Mamacita, am fost la reprezentata Jolidon.Aveau doua modele:unul 100% bumbac care nu statea nicicum pe mine(190.000 lei)si altul din bumbac si elastan(330.000 lei)care sta ca turnat si ma simt cu el da parca am facut o operatie de remodelare a sanilor.Pretul mi s-a parut si mie cam mare, dar sanii mei suferinzi de atat greutate si-au cerut drepturile.Asta e, nu e cazul sa fac economie .Initial voiam doua, sa am unul de schimb, dar m-am oprit la "unul si bun".

Oana si bb Letitia Medeea

Mergi la inceput

Burticute si mamicute,eu merg sa ma bag in pat.Sper sa mi se dezumfle butucii.
Noapte buna!

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37+)

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun: sotul meu pleaca maine in delegatie la Bucuresti. Nu vreti sa stiti ce emotii are, daca se intampla CEVA si el nu e aici .
Adevarul e ca nici mie nu imi e totuna, dar nu cred ca am eu exact norocul asta.M-a pus sa promit solemn ca ii dau bipuri din ora in ora ca sa stie ca e liniste si pace.
Gata, hai ca merg in pat, dar trebuia sa va povestesc si asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Am venit azi stoarsa de oboseala de la serviciu, dar mi-am adunat ultimele puteri sa vad ce mai zic burticile, mamicile si sa le salut pe toate.
Oanamc, Rrox3, Clio va multumesc ca m-ati linistit cu miscarile lui bebe. Azi sotia sefului meu (americani) mi-a zis ca poate bebe stranuta si de aceea se misca asa. Inca de asta n-am auzit, desi nu putine carti si reviste am citit.
Mamacita si Rrox3 BRAVO la bebelusii vostri! Sa mai stea cuminti in burtica si sa creasca sanatosi si puternici.
Danuta_t, da ce nasa grijulie ai! A mea de la nunta n-a mai sunat sa ma intrebe cum ma simt sau daca n-am nascut inca. Nu stau eu acum in Romania dar nici Chisinaul nu e la capatul lumii. Se multumeste cu faptul ca o sun eu pe ea.
Cu pregatitul asta de sini: mi-a spus si mie medicul de familie "sa-mi pregatesc sinii" pentru alaptat. Si asa faceam cu sfintenie in fiecare seara din luna 6-ea. Pina cind (recent) am citit ca nu e nevoie sa-ti pregatesti sinul, caci ranile se fac de la alaptare incorecta.
Ei, si daca Oana a incercat pompita, eu fiind curioasa tare, cum sa nu incerc si eu sa vad daca o sa am cu ce sa-mi alaptez puiutul. Deoarece nu am pompa inca am incercat cu mina si mare mi-a fost bucuria cind am strins un piculet si a iesit o picatura de colostru.
Fetelor, nu stiu cum sa spun mai delicat, dar eu am auzit si de masaj vaginal, care cica e pentru prevenirea epiziotomiei. Se face cu ulei (ex. de masline) pentru a adapta muschii la dilatare. Voi ce stiti de asta?
Hai ca mergem si noi la somnic, ca suntem foarte obosite.
Noapte buna la toate.
P.S. Imi amortesc coastele de nu mai pot, mai ales noaptea, uneori ma trezesc si imi pare ca poti sa-mi rup vre-o coasta si n-o sa simt. Am senzatia ca nu mai are bebe unde sa creasca, mi-a ajuns burta sub sini.

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fancybaby spune:

Buna seara, burticutze!
Mamacita si Rrox3 va multumesc din suflet pentru raspunsurile voastre. Eu m-am mai linistit un pic--ceea ce nu se poate spune despre bebelina mea...care face tumbe de cand am venit din oras--caci a incetat sangerarea. Doctorita nu mi-a spus nimic de placenta praevia, dar stiu de la sotzul ei ca placenta e sus...mi-a spus-o de mai multe ori, deci nu cred sa fie problema asta. Mi-a spus ca este colul scurtat si probabil, cum a zis rrox3, din cauza asta am sangerat. Dar ma speriasem rau...am crezut ca asta e momentul, mai ales ca l-am zapacit si pe bebe cu temerile mele de a facut numai giumbuslucuri azi.
Mamacita--intr-adevar sunt la doctorul Peteanu si imi pare rau ca nu poate sa vina la nastere, iar azi am vb cu asistenta de acolo si mi-a spus ca sotzia lui nu poate veni noaptea, caci are copilasii mici, ma poate asista doar ziua. Oricum am sa trec pe la cabinet sa-i cer numarul de tel., dar daca se intampla sa nasc intr-o noapte, ce ma fac???
Dar sa privim totul cu optimism...ma rog la Doamne-Doamne sa fie fetita sanatoasa si sa decurga totul bine ( apropo mi-a zis ca are intre 3.800 si 4.100 kg), restul-dureri si griji- se uita.
O alta veste minunata---spitalul este in carantina
Va pup pe burtici si noapte buna !

Anca si Alessia Maria inca in burtica(dpn 28.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mamacita multumesc pentru felicitari. Si eu sper sa mai stea la cutie bebe putin, dar stai linistita, nu ne stresezi tu cu virozele. Eu sunt deja stresata pe tema asta fiindca inca sunt mucoasa zdravan. Nu stiu daca e tot de la viroza trecuta sau e alta fiindca Mariuca ne aprovizioneaza nonstop de la gradinita. Asa ca suntem toti 3 mucosi. Din fericire altceva nu avem, dar eu tot sper sa ne treaca pana apare praslea in familie.

Apropo de sutienele de alaptat. M-am mai uitat pe Internet dupa ele, ca altfel nu-mi mai permit sa ma uit. Mare mi-a fost mirarea sa vad in mai multe locuri doar marimi de la A la C!!! Pai cine Dumnezeu poarta cupa A cand alapteaza?!? Si unde e D-ul? Cred ca o sa-mi cumpar dupa ce nasc si gata. Ma descurc si fara primele zile.

Noapte buna!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 36+

Mergi la inceput

multumesc,oanamc,preturile par ok,deci iti dai seama unde ma gasesti maine
Iar sotul...ma bucur ptr.tine ca se comporta astfel,prea multi insensibili se gasesc pe planeta asta,macar noi de pe forum sa fim norocoase...
mamanati,eu n-am auzit de stranut,dar daca n-am auzit eu nu inseamna ca nu poate fi adevaratCat despre masaj,e vorba de masaj perineal,dar sincera sa fiu,nu stiu ce eficienta are in prevenirea epizotomiei;probabil aceeasi ca si respiratiile corecte de la cursurile Lamaze asupra perceptiei durerilor de la nastereLa nase,vad ca ne potrivim,avem acelasi"model"de nasa,drept care eu sigur n-o voi pune nasa si la copil.Mie nu-mi pasa de comportamentul ei,se inscrie in sfera oamenilor comuni fara valoare,m-am mai pacalit eu si altadata asupra valorii unor amici,dar copilul vreau sa beneficieze de fetze zambitoare carora chiar sa le pese de el.
rrox,daca tu zici ca te descurci in primele zile si fara sutien de alaptat,vorbesti din experienta si asta ma linisteste si pe mine,daca nu voi gasi ce-mi doresc;oricum am deja unul si probabil doua vor fi arhisuficiente.

Mergi la inceput