Mamici de martie - aprilie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielaveres spune:

Ciao fetelor,sunteti niste harnicute la scris nu gluma,lipseste omul 2 zile si abea reuseste sa recupereze de citit.
Noi suntem bine numai ca am o caruta de lucruri de facut acuma pe ultima 100 de m.(poate eu exagerez dar vreau sa fie totul perfect pe cand o sa se nasca micutul meu.)In plus am auzit ca sunt probleme la vama din Romania,ca nu prea lasa persoanele sa treaca numai cu invitatie,iar acuma trebuie sa ma stresez si cu asta pentru ca vreau sa vina mama mea la mine pe cand o sa nasc(ca nu ne-am vazut de 1 an si mi-e tare dor de ea.)Si lafel ca si la noi in tara te lovest de o serie de incompetenti care nu stiu nimic si te trimit dintr-o parte in alta si la sfarsitul zilei tot nu ai facut nimic.Dar sper sa o scot la capat pana la urma.Asa ca dc nu o sa scriu prea des pe forum cel putin o perioada va rog sa ma iertati,promit sa recuperez(oricum de citit o sa citesc tot).
Eu incep sa am dureri de spate tot mai mari,si ma misc pe zi ce trece tot mai greu,dar cred ca va confruntati si voi cu aceleasi simtome in plus incepe sa ma doara si burtica(contractii cred).Oare toate sa fie din cauza stresului?
Stiu ca acuma trebuie sa ma odihnesc cat mai mult dar sincer nu reusesc,ma streseaza toate lucrurile,ma inervez din senin si pe orice nimic.OFFFFFFFFF,hormoni astia.
OK hai ca v-am stresat destul cu problemele mele,o sa incerc data viitoare se fiu mai bine dispusa si sa va dau vesti mai bune.

Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Azi nu stiu ce s-a intamplat,n-am fost nici fericita,nici nervoasa,pus si simplu apaticaN-am avut chef de nimic.
danuta t,e f.simplu:contractiile se simt ca o intarire a burticii in totalitate,e ca si cum ai avea o minge mare si tare in burta si simti ca si o strangere(nu ca atunci cand misca bebe,cand simti o impingere).Pot aparea si dureri ca la menstruatie.Cred ca mai clara de atat nu pot fi si am evitat orice termen medical.Sper ca ai inteles.Stai linistita,uterul se pregateste chiar daca tu nu bagi de seama,iar cand va incepe travaliul vei avea si dureri inconfundabile.
adriana,eu era sa lesin de frica intr-o zi ca nu misca deloc si nici cu stetoscopul nu percepeam nici un semn;cred ca saracul dormea profund,doar adrenalina mea l-a trezit de a inceput sa se agite;mi-a parut si rau dupa aceea ca l-am stresat degeaba...au si ei personalitate,ce,parca noi suntem plini de energie in fiecare zi?
fancybaby,ai sa razi,dar noi ne-am intalnit deja...la cabinet,la dr.Peteanu,eu sunt anestezista la ei si tu ai fost,nu mai stiu,intr-o miercuri sau vineri.Daca-ti amintesti de o dr.gravida care statea in cabinet,eu eram aceea,asteptand sa incep programul de anestezii.Drept care iti pot spune cu toata siguranta sa nu te agiti,chiar daca bb vine mai repede(ceea ce e f.posibil),pentru ca la nastere te poate asista fara probleme sotia dr.tau,doctorita care te-a examinat.Dar am si eu o intrebare:de ce sangerezi,nu cumva ti-a spus ceva de placenta previa,iti suna cunoscut?Ce sfat ti-a dat apropos de sangerare?
cristinatwo,sigur e deformatie profesionala,ti-am spus,cu cat stii mai multe amanunte,cu atat esti mai speriata,mai paranoica(desi,sa fiu sincera,eu ma consider foarte precauta,nu nebuna)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor, sunt atat de fericita!!!!

In sfarsit am cumparat tot ce trebuie pentru bebelina si pentru mine. Am mai luat pompita de nasuc, forfecuta de unghii, toate cosmeticele si mi-am luat in sfarsit sutien pentru alaptat.E bestial si ma simt minunat cu el.Oare are ceva daca incep sa il port de acum? macar cand ies din casa...hm? ce ziceti?

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

mey dar ce se intampla sper ca nu v-ati dus azi sa nasteti toate, a fost tare liniste azi , eu am stat toata ziua in pat nu am avut chef de nimic, raluk pacat ca n-am vazut mesajul tau ca intram pe Y mess si mai "barfeam" despre bb, sarcina, nastere si altele, am stat in pat si nici macar n-am putut dormi , sper sa recuperez la noapte , sper ca sunteti bine toate

oare Coral ce face? o fi nascut? Coral iti tinem pumnii sa nasti usor si repede

pupici
Adriana si bebelinul 34+

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Fetelor, asa cum am promis, AZI chiar am inceput sa lucrez la bagajul de spital ! Mi-am cumparat cea mai mare parte (camasi de noapte si de la Sensiblue tot ce mai trebuie - au si Garmastan cum ati spus voi). Mai am doar vreo 6 lucruri de cumparat si gata. Azi spal, maine calc si bag totul in gentuta. Am gasit si un loc unde sa pun gentuta (la usa de la intrare, dar totusi nu prea la vedere ca n-am nici un chef sa o vad toata ziua).
Oanamc, ai avut dreptate, nu mi-a luat chiar asa de mult timp, totul a fost sa ma hotarasc sa-l fac.

Pasul urmator va fi sa ma ocup de lucrusoare pentru copilut, sa pun si pentru el cate ceva in gentuta.

Deja doua prietene mi-au spus ca pompa de san este sfanta inca din prima zi de spital (ele si-au luat dupa cateva zile - cum ma gandeam si eu sa fac - si le-a parut rau). Una din ele a avut probleme asa de mari ca m-am speriat.
Cea care a avut probleme a fost certata de asistentele de la maternitate pentru ca nu si-a format sanii inca din perioada sarcinii (cica ar fi trebui sa isi maseze sanii si sfarcurile si i-au aratat care este tehnica). Pana la urma, sfarcurile au capatat forma necesara pentru o mai buna alaptare si a fost OK. De ce nu scrie niciunde de chestia asta ? De ce trebuie sa suporti certurile unei infirmiere si sa fii tratat de parca nu ti-ar pasa de aspectul asta ?
Voi stiti unde as putea gasi informatii despre asta ?

Am ras eu de Oanamc la faza cu pompa, dar sincer ma gandesc serios sa fac la fel. Oana, te-a durut cand ai incercat ? Daca incerc si reusesc si eu, oare o sa tot curga cate un pic ? Eu mai merg 7 zile la servici si parca nu mi-ar surade sa am buline pe bluza.

Gabrielaeveres, sa stii ca si pe mine ma doare spatele cam tare. Nu mai am curaj sa plec prea departe de casa fara masina. Zilele trecute m-a durut asa de tare, incat nu m-am simtit in stare sa merg pe jos din parcarea din fata blocului pana in bloc. Asa ca m-am plimbat cu masina prin oras pana m-am simtit mai odihnita pentru efortul asta de nici 50 metri.
Incearca sa te odihnesti mai mult, sa stai mai mult in pat, iar cand te deplasezi incearca sa nu te lasi prea mult pe spate. Si mie imi vine sa ma las pe spate ca ma cam trage burta si parca as pica in bot, dar incerc sa ma controlez. Cand mai ratez din control, gata, a aparut si durerea de spate.

Dana si bebelica sapt.36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Mamacita, mii si mii de multumiri. Acum mi-e foarte clar ce va trebui sa simt. Pana acum n-am simtit decat impingeri, deci a fost bebelica. De fapt e chiar logic sa fie o strangere (doar de-aia ii spune contractie).
M-ai linistit si cu pregatirea uterului, mi-era frica ca daca nu am de-acum contractii, poate ca atunci cand le voi avea nu vor fi prea eficiente pentru a iesi bebelica.
Uff, am mai scapat de un fix.

Dana si bebelica sapt.36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Danuta t, eu am incercat din prost noroc, am vrut doar sa vad cum functioneaza pompita...Nu am avut curajul sa incerc de mai multe ori, oare ar trebui sa o fac ca sa mi se desfunde bine canalele ??? Sa stii ca nu mi-a mai curs nimic dupa aceea, doar cand am tras cu pompita. Nu a durut foarte tare, dar a durut;ma gandesc ca a fost o mica gluma pe langa durerea pe care o sa ne-o provoace bebicii.Eu am sanii foarte sensibili tot timpul, mai ales acum in sarcina, uneori ma deranja si bluza.Cand am fost la doctorul de familie vrut sa vada daca am formate sfarcurile.Ale mele sunt micute si mi-a zis sa le formez, sa le masez cu un prosop aspru si sa fac masaj... Nu am fost in stare...

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Salutare, fetelor!

M-am chinuit sa recuperez ceea ce ati scris astazi...Sunteti harnicute nevoie-mare! Eu n-am stat nici astazi locului, asa ca m-am dus la intalnire cu Sibip!Am trancanit toata ziua,am papat placinta cu mere si inghetata...Imaginati-va ca asta ne-a luat ceva timp( aproape toata ziua )...am ajuns acasa obosita rau, asa ca mi-a trebuit un somn bun ca sa-mi revin...Dar a meritat efortul!

Acum...La multi ani pentru sotul Mameicita !!!!

Rrox3, multumesc pentru sfaturi ! Si... felicitari pentru cele 36 saptamani! Asta inseamna ca Mariuca a fost fetita cuminte si te-a lasat linistita! Merita ceva bun pentru asta !
Sa dea dzeu sa ai parte de alte cateva saptamani!

Gabriela, incearca sa stai linistita!Of!Cine vorbeste! Si eu sunt la fel astazi am luat 2 no-spa dupa o zi hai-hui si vad ca inca mi se mai intareste burtica si am vagi dureri undeva, in abdomenul inferior!!!

Oanamc, lasa kilogramele in plus!Nu te mai stresa!Oricum esti frumoasa foc si cu cateva kilograme in plus!Fii fetita cuminte si ia-ti toate vitaminele!

Clio si bebelusa +35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

va pupez, fetelor! vad ca sinteti foarte active (la scris!)
noile mamici vin cu probleme si sfaturi de mamici, noi, restul umflatzelelor ne mai confruntam pe ultima suta de metri cu mici dileme si incercam sa ne incurajam una pe cealalta, imi place tare mult aici la voi!
Simonnete, Raluca I, felicitari pentru bebeii vostri Sa creasca mari, sanatosi si cuminti si voi sa fiti fericite si mindre alaturi de creatiile voastre! Raluca, imi pare nespus de rau pentru problemele pe care le-ai avut, of, niciodata nu stim exact ce ne asteapta! Bine ca s-a terminat totul cu bine, tu esti o.k. dupa cezariana si bebeul este acasa sanatos! Imi inchipui ce stresata si necajita ai fost! Mai da-ne detalii si spune-ne cum va simtiti acum!
Fancybaby, bine ai venit printre noi!
Mamacita, La multi ani pentru sotul tau! sa fie sanatos si sa va iubeasca la fel de mult! Bine ca si bebele tau este bine si ecografia a iesit ok, ii doresc puiului tau sa mai stea acolo la caldurica o vreme, sa fie bine pentru toata lumea! In ceea ce priveste greturile mele, au mai trecut parca, dar faptul ca si tu ai avut si alte mamici de aici de pe forum, ma incurajeaza putzin, nu sint singura care trec prin asta. Ma speriasem ca bebele meu poate vrea mai devreme afara!
Rrox, ai dreptate, probabil ca impinge cu fundul atunci cind am burta in colturi, dar ce ne mai amuzam! oi avea vreun pui care sa fie cu "fundu'n sus" tot timpul!
Altfel, bebele meu e foarte, foarte lenes, se agita asa de putin! AdrianaFedorca, nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi ca bebe nu mai e asa de activ in burtica! o fi obosit si el! Al meu n-a fost niciodata prea agitat, si tot ingrijorata, am mai intrebat si eu in stinga si in dreapta si toti m-au linistit. O prietena foarte buna la fel nu l-a simtit pe bebe si acum are o zvirluga de fetitza, de-abia se tine dupa ea! La fiecare ecografie, puiul meu pare ca se misca, numai eu nu-l simt! Oi fi eu mai "nesimtita"? Iar la intoarcerea de pe o parte pe alta in pat si eu sint criminala! Desi n-am burta foarte mare, mi-e foarte greu! Sa ma vezi cum ma apuc cu doua miini de ea si ma intorc centimentru cu centimetru, gemind si scotzind tot felul de sunete, de parca as ridica pietre de moara! mai nasol e noaptea, ca pina ma intorc eu, reusesc cu tot acest proces sa il scol si pe hazbandul meu, saracul! Am zis ca ma mut! dar nici el nu vrea si nici eu!
Clio, si eu am dureri menstruale, mai ales cind ma agit mai tare, sau dupa ce ies la plimbare sau cumparaturi. Nu sint foarte acute, dar exista. Sa fie asta oare un alt semn ca bebe vrea afara?
Oanamc,tu crezi ca esti singura care esti mare? Sa ma vezi pe mine ce de kg am luat in plus, sint ca un hipopotam! Sint graaasa rau, fata de cum eram! Asa ca ce zici, facem un club al gravidutzelor care au mincat mai mult decit trebuie? (sau le-au luat-o hormonii razna mai mult decit trebuie - poate fi si asta!)
hai va pupacesc si aveti grija de burticile voastre! si la cit mai putzine insomnii! Incercati sa dormitzi cit mai mult acum, ca pe urma stiti ce va asteapta! Eu va sfatuiesc pe voi, dar parca eu pot sa dorm! Cred ca am inceput sa ne pregatim deja!
pentru voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

mamicilor!

Hiroral, Oanamc si DannaJ multumesc pentru felicitari. Sper sa ma felicitati si la 37 saptamani. Mai multe oricum nu cred ca apuc. Abia astept sa vina doctorul. Fetita mea sta tot pe dreapta de pe la 33 saptamani si nu mai are loc!!! Am o galma mare sub coaste, fundul ei, si ma doare toata zona si s-a umplut de vergeturi fix peste galma asta. Simt ca-mi plesneste pielea de-a dreptul, desi dau cu crema zilnic. Peste tot prin burta simt cate ceva tare, ba picioruse, ba spatic, nu mai are loc bietul copil. Si la mine misca incet, foarte rar incearca o saritura cu tot corpul si eu ma sperii sa nu cumva sa rupa membranele. In schimb sughita zilnic, ceea ce e foarte bine, inseamna ca exerseaza miscarile de respiratie.

Raluk canale sunt mai multe si ma indoiesc ca sunt numar fix, la fel la toata lumea. Si nu se mai infunda, odata desfundate.

Fancybaby daca sangerarea era de la placenta sigur ti-ar fi zis doctorita ceva. Poate sangereaza putin colul cand se dilata. Daca e foarte putin nu-i nici o problema, in fond te-a vazut doctorita. O pata maronie nu e dopul. Dopul e gelatinos, ca albusul de ou. La inceput la mine a fost perfect transparent, acum e alb murdar opac. Se pare ca e destul, fiindca eu tot pierd din el de 10 zile cate putin. E adevarat ca fac si tratament, altfel probabil il pierdeam pe tot mai repede.

tuturor si nasteri usoare celor care urmeaza!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 36+

Mergi la inceput