Mamici de martie - aprilie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 13
teodora racz spune:
Clio ti-am spus ieri ca eu stau mai mult intinsa si evit oboseala;![]()
Am fost foarte neascultatoare si am umblat in oras 4ore ca sa cumpar o canapea in camera bb.Cea care mi-a placut s-a vandut intre timp asa ca am tot umblat de la un magazin la altul pana am gasit ceva ce mi-a placut;masina m-a zdruncinat rau de tot asa ca seara am vazut rezultatele:niste contractii de toata frumusetea dar macar nu erau dureroase;noaptea am dormit destul de bine insa dimineata pe la 6 m-a apucat o durere in partea stanga jos si care radia in spate;am luat med.de rigoare si acum sunt mai bine;inca mi se intareste burta dar neregulat
Sper sa mai aiba rabdare bb.mai ales ca luni mergem la dr.sa stabilim ultimele detalii
Tu nasti normal sau cu cezariana?
Teodora si bb.35+

danuta_t spune:
Ma hotarasem si eu la decalotare dupa explicatiile Cristinei. Am inteles ca eventuale infectii ar putea lasa urme destul de grave.
Am citit aseara in Mama si copilul despre igiena baieteilor si se dau si cateva detalii despre practicile din alte tari: de ex. in Franta nu se practica decalotarea pana la 3-4 luni, in SUA se practica circumcizia, etc, etc.
Nici eu nu mai stiu ce sa fac. M-am gandit eventual sa dau doar un pic la o parte, atat cat permite, fara sa fortez, si sa spal doar cu apa calduta (fara sapun sau sampon). O fi buna metoda asta ?
Pe mine partea asta cu baia ma sperie cel mai tare. Nu stiu cum s-o fac. 

Serul fiziologic pentru nasuc si ochisori se foloseste doar la recomandarea pediatrului ? Am vrut sa cumpar si mi-au spus la farmacie sa astept avizul pediatrului.
La capitolul kg, eu am pus pana acum 12kg iar in cele 3 saptamani nu cred sa pun mai mult de 1kg. Unii zic ca am burta mare, dar eu in oglinda nu ma vad deloc asa. Cred ca e exact cat trebuie si e chiar simpatica. Nu-i deloc mare. Dr zice ca arat bine si nici nu ma mai intreaba de kg. Eh, rautati de la cei din jur de genul "ce burta mare ai", "ce te-ai ingrasat/umflat, si chiar si la fata", "ai facut si pete pe fata", etc, etc. Le place sa caute semne acolo unde nu sunt. Chestiile astea vin mai ales de la mamicile mai proaspete. Am devenit imuna la comentariile lor, eu ma plac asa cum sunt si chiar incepe sa-mi para rau ca in curand o sa ma despart de burtica si de miscarile ei. Dar o sa primesc altceva in schimb mult mai de pret.
Dana si bebelica sapt.36+
danuta_t spune:
Ninocikap, si eu am avut aseara acelasi mesaj despre accesul restrictionat. Iar mai tarziu, spuneau ca lucreaza admin-ul la ea.
Sotul glumea, spunea ca am trimis prea multe mesaje si de-aia mi-au taiat accesul.
Dana si bebelica sapt.36+
mamaruta spune:
Buna mamici si burtici,
Va rog sa o treceti pe lista fericitelor mamici si pe Andrruzza, care a nascut prin cezariana pe 10.03 o mandrete de Rares, sanatos de 3400g. Mi-a spus si lungimea, dar spre rusinea mea nu am retinut. Oricum ceea ce e cel mai important este ca si bebe Rares si mamica lui sunt bine.
Andru va pupa pe toate si celor care nu au nascut inca va doreste o nastere usoara
Mihaela
,
Mara si 
carmissis spune:
Felicitari Anca Micaela sa fie o fetita cuminte si sa nu te trezeasca noaptea

MAMACITA multumesc pentru informatie, voi intreba pe
ce medicament mi-a dat. pe reteta scrie OXOSTIN, dar medicii au un scris...pentru mamicile care au nevoie de ERGOMET le sfatuiesc sa incerce (ca si mine la farmaciile de la tara).
RROX3 ce se intampla? Nu ai intrat de mult pe net. Sper ca bb sta cuminte....!
despre bustiera va rog sa oferiti mai multe informatii.... este necesara si la cezariana... Nu sunt mai buni chilotii aceia speciali care strang burtica?
clio spune:
Teodora, exact asa patesc si eu...si crede-ma ca nu pot sta locului nici o clipa.Am chef de plimbari, de cumparaturi, de iesit cu prieteni, numai de stat in pat nu...Cand mai vad si o raza de soare, nu-ti mai povestesc!!!
Eu am ales sa nasc natural cu epidurala! Mi-este teama rau de cezariana, asta din cauza unei operatii de apendicita dupa care m-am refacut extrem de greu.Prin ce chinuri am trecut, nici nu vreau sa ma mai gandesc!Tu cum vei naste?
Intre timp, mi-am mai stresat un pic medicul!Mai voiam si eu o eco, insa pentru ca nu avea acces la eco( seara fiind )m-am lamurit cu ultimele detalii legate de nastere.Acum chiar ar trebui sa nu ma mai stresez atat!!!!
Astazi m-am trezit cu niste dureri de cap incredibile!Ma enerveaza de mor!Of!De cand nu ma mai duruse capul!De aproape 9 luni.Era asa de bine!
carmissis spune:
revin cu rectificare nu bustiera ci BURTIERA
Se vede ca nu am prea dormit! Si eu ma invart de pe o parte pe alta, si imi amortesc soldurile, uneori chiar ma dor... dar nu mai avem mult...
mamacita spune:
De o ora tot caut link-ul ala nenorocit si nu-l mai gasesc,dar voi mai cauta si mai tarziu,nu ma las,doar iau o pauza ca m-am enervat,cum a fost si aseara cand n-am mai putut intra pe forum![]()
![]()

ocrainic,tu chiar ca esti patita cu nasii!Dar botezul de ce trebuie musai sa-l faceti inainte de a veni in Ro,ptr.acte?
Ai grija cu acel 18 aprilie al dr.,doar 5% din bebelusi se nasc la dpn,majoritatea inainte cu o saptamana si cativa dupa...Ma bucur ca vine mamica ta,iti va fi un sprijin de nepretuit,nici nu va mai conta ca ai "musafiri"...
lantana,ti-am vazut pozele,esti o papusa,mi-au placut si decorurile![]()
Inca o data iti multumesc ptr.oferta de ajutor si stai linistita,sunt genul de om caruia ii place sa uzeze,nu sa abuzeze.Si parintii mei proprii si personali daca imi spun ca au o treaba,ori amanam ori anulam ceea ce voiam sa facem,nu sunt genul care sa-si impuna interesele altora.Daca ma vei putea ajuta,bine,daca nu,altadata sau cu altceva sau deloc,intentia insa conteaza si de-asta iti multumesc(sunt asa-zisi prieteni care nu se ofera a te ajute,de aceea am fost impresionata)

danna j,normal asa ar fi,sa duci minim necesar la spital,nu ca la noi,ca te duci ca la tren cu valiza...
Andruzza,sa-ti traiasca Rares,tie refacere usoara,iar el sa fie ferit de boli si necazuri!
danuta t,asa cum spuneam,serul fiziologic e practic apa cu sare,sterila(asemanator lacrimilor)deci nu ai nevoie de nu stiu ce aviz.
carmissis,sunt buni si chilotii aceia postnatali,cu centura incorporata care strange burta,dar gandeste-te ca iti trebuie macar 2-3 perechi si sunt destul de scumpi,pe cand centura ti-o pui peste orice chilot...
gabrielaveres spune:
Buna dimineata fetelor(chiar dc e destul de tarziu,dar plimbarea de ieri mi-a epuizat puterile
). Dupa cum v-am promis azi o sa va povestesc ce am vazut ieri prin spitale(pt ca pana la urma am vizitat mai multe). Deci sa o iau perand:
In primul spital(la care m-am si hotarat sa merg sa nasc)e destul de micut: au in total 30 de paturi,cu camere de la 2 la maxim 4 paturi,peretii sunt colorati in culori vesele,au perdelute colorate in ton cu camera si poze cu ingerasi nou nascuti.Din pacate nu au toate camerele baie,dar baia comuna e mare,are dusuri multeiar veceurile au si bideuri langa care sunt dezinfectate dupa fiecare folosinta de o femeie spacial platita,in plus ai la dispozitie si pungi ce se pun pe capacul de la wc pentru o mai mare siguranta.
Bebelusi stau aproape toata ziua cu mamica(numai in orele de vizita sunt loati de langa mama(ei spun ca nu e bine sa fie inconjurati de prea multa lume in primele zile de viata,fiind expusi ochilor curiosi dupa un paravan de sticla)numai taticul poate sa steie cu bebelinul si in afara orelor de vizita.iar peste noapte bebelusi sunt tinuti la cresa(dc peste noapte vrei mergi si ii alaptezi la cresa ca sa nu se deranjeze celelalte mamici care se odihnesc)iar dimineata la 5 sunt adusi toti bebelini la mamici. Spitalizarea nu dureaza mai mult de 3 zile dc nasti normal si totul e ok,in caz de cezariana o saptamana.Dc nasti normal poti naste in orice pozitie (in cazul in care e totul ok)nu te obliga la patul ginecologic. Acuma si partea mai urata ca nu putea fi totul perfect nu poti beneficia de anestezie epidurala. In rest asistentele,doctorii precum tot personalul sunt foarte draguti,tot timpul cu zambetul pe buze,eu am ramas foarte incantata de modul de primire si de spital in sine,precum si de pregatirea personalului.
Celalalt spital e ca si maternul la noi,cred ca de 30 de ori mai mare si cu un personal mult mai mare,dar si foarte agitat si fara prea mult timp,au camere cu 4-10 paturi si cu bebelusi non stop langa tine,camerele sunt dragutesi aproape toate au si bae anexate. Cea ce nu mi-a placut a fost atitudinea personalului care desi e foarte pregatit sunt reci,duri si foarte agitati(explicabil la numarul de nasteri care au loc zilnic).In plus te deprima sa vezi atatea mamici si bebelusi cu probleme( o ora cat am stat acolo nu am intalnit o mamica sau un bebelus sanatos fara nici o problema)Numai ieri am realizat cat de norocoasa sunt ca am avut o sarcina atat de linistita si un bebelus sanatos si plin de energie si dorinta de a trai.
De la al treilea spital am plecat si mai dezamagita pt ca mi-au spus ca nu au locuri libere si nici prin cap sa nu imi treaca sa ma duc sa nasc acolo pt ca nu ma pot primi,A-ti mai auzit asa ceva ? sa te refuze in cazul in care bebele tau e pe cale sa vina pe lume.Asa ca nici nu am reusit sa vad nimic,si sincer imi pierise tot cheful.
Infine dupa o zi plina,aseara cand am ajuns acasa am cazut rupta de oboseala.
Astazi ma simt nine si ma simt plina de energie si entuziasm.In legatura cu Kg eu am pus 15 kg iar ieri am iplinit 37 de saptamni.Sigurat pana la sfarsit o sa mai pun cel putin 2 kg,dupa cum observ ca decurg lucrurile.

Felicitari Andrruzza pentru Rares sa aveti parte numai de momente fericite,sa ai un bebelus sanatos mancacios si necolicos iar tie iti dores o refacere cat mai rapida si cat mai multe nopti dormite.

Adriana in legatura cu somnul si eu am avut aceasi problema pana cand obstetriciana mea mi-a spus sa imi pun sub saltea la nivelul picioarelor o patura sau doua astfel incat sa stau cu picioarele unpic mai sus iar noaptea sa imi pun o perinita sub burtica si intre picioare. Asa ca de 3 saptamni am scapat de dureri de solduri si de picioare foarte umflate.E adevarat ca am insomni dar nu sunt cauzate de pozitia in care dorm. Din pacate noaptea dupa ce ma duc la bae nu reusesc sa adorm imedia inapoi,timp in care incep sa ma gandesc la tot felul de prostii si somnul meu o ia la
. In legatura cu zugravitul noi am preferat sa vopsim tavanul in alb parca e mai luminat.
Lantana - am vazut pozele tale si te consider superba,nici nu arati grasa,esti o mamica superba cu o burtica si mai frumoasa.
Ninickap - si eu am avut restrictie la pagina forumului aseara,de acea v-am scris abea azi
Pana pe mai tarziu multi pupici la burtici si mamici
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
mamacita spune:
In sfarsit, am gasit!Este vorba despre un subiect tot din forumurile
,pe care ieri nu l-am salvat,caci mi s-a parut un pic cam vehement acest domn cristi;ma rog,probabil e si chestie de caracter,eu sunt mai rece de obicei,mai ales cand iau in calcul o problema medicala...Oricum,are foarte multe referinte si trimiteri pe care le puteti consulta personal si sa va stabiliti propria strategie(nu prea suport parerile impuse,decat atunci cand sunt insotite de argumente de necontestat,ceea ce rar se intampla in medicina,unde de obicei exista voci pro si voci contra).Deci,informati-va si apoi disutam despre concluzii(care oricum se pot schimba din nou cand vom fi cu bb in brate...
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45236