Mamici de martie - aprilie 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Clio, pe mine m-a chemat vineri. Si am fost prima pe la 9.15, dar dupa 10 deja era aglomeratie. Si exact cand imi facea mie ecografie, l-a sunat una care l-a tinut cred 10 min, de n-a apucat sa-mi explice mare lucru din eco !! Vroiam sa-mi spuna si mie mai multe, dar... Si am uitat sa-l intreb ce sa iau in bagaj, daca e nevoie de ceva anume, poate il intrebi tu cand te mai duci, daca ajungi inaintea mea.
E totul ok, mi-a zis sa ma duc peste 2 sapt, il sun inainte.

Eu n-am dureri de burta, de spate, n-am contractii... cred ca mai sta, am de-abia +36, si se pare ca n-are de gand, ceea ce e foarte bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

Salutare fetelor!
Cristina mersi pentru listuta ta cred ca am mai gasit si eu completari(plus ca am uitat sa scriu si eu unele lucruri esentiale dar sunt mult prea emotionata acum)

Tuturor fetelor care se tem de clisma ..........vreti sa va zic ca e chiar bine?Exceptand senzatia ca tre sa mergi repede la baie.....dar scapi de orice efort credeti-ma .........e o binecuvantare!
La mine la cezariana mi-a zis dr ca inainte de operatie nu e obligatorie........insa dupa aia este ...ba chiar eu am avut prietene care faceau la cerere.....iti dai seama ce frumos sa fii operata si sa scremi la buda..........e de preferat clisma...scuzati-mi franchetea dar e bine sa stim ce ni se intampla dinainte nu?
Personal eu am sa imi fac o clisma si acasa si imi iau si canula cu mine...........

Eu nu mai pot ma trec niste stari tare ciudate si credeti-ma ca abia astept sa imi tin bebele in brate........

Cel mai tare ma enerveaza cei din jur....mie mi-au zis la eco ca o sa am fata ,dar toata lumea se uita l burta si se incapataneaza ca eu fac baiat.........imi e sa nu ma suiesc cand mi-or zice .........

va pupic........o saptamana buna..raluca si nicola adriana 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Mamacita, toaleta nasucului o faci de 3-4 ori pe zi. In timp o sa-ti cunosti puiul si atunci o vei face in functie de necesitatile lui.
Ochii se sterg doar cu ser fiziologic.
In ceea ce priveste toaleta cu alcool si vata dupa decalotare am o reactie similara(?!). Consider ca este suficienta spalarea cu jet de apa si eventual utilizarea gelului de dus al bebelului care este neiritant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

andira si eu am vrut la inceput patut pliant , de panaza cum spui tu, dar pana la urma ne-am decis sa luam de lemn, e mai sanatos, e mai solid, si cica in cel pliant nu e bine sa doarma bebe permanent, plus ca mie nu mi se pare foarte stabil, cred ca pana pe la 6 luni merge dar dupa aia nu cred ca mai e bun, probabil o sa cumpar si eu unul pliant cand vom pleca cu el in concediu, dar mai e mult pana atunci
am vazut ca intrebaui de tampoane pt sanii eu nu mi-am luat dar am vazut la farmacie, sau la supermarketuri unde au pampersi pt bebe sau tampoane, dar cel mai sigur gasesti la farmacie

cliosi eu sunt stresata , ba ca nu sunt pregatita , ba ca vreau mai repede , ba ca...nici eu nu stiu exact ce vreau, dar ma iau cu treaba prin casa si uit , sau ii pun muzica bebelinului si vorbesc cu el, il mangai si ma mai linistesc, cred ca e normal prin ce treci cred ca toate fetele sunt putin stresate, unele mai putin altele mai mult, dar o sa treaca, si pe mine ma dor toate alea prin mine, cel mai nasol e cand stau in pat si vreau sa ma intorc de pe o parte pe alta sau vreau sa ma ridic, e groaznic, si trebuie sa ma ajute cineva ca altfel nu prea pot, si am si eu dureri ca la ciclu dar trec repede, probabil si asta e normal

fetelor , chiar voi de unde v-ati luat burtiera?

Adriana si bebelinul 34+

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

oanamc,ai auzit f.corect cu colostrul si hranitul in spital cu lapte praf,de aceea o intrebam pe rrox cum s-a mai adaptat ulterior Mariuca la san,caci toata lumea ne sfatuieste sa nu dam biberon,desi asta se face in primele zile la spital!Macar sa stiu,sa-i cumpar lui bebita biberonul lui(nu am cumparat inca nici unul,caci am zis sa vad daca si de care e nevoie).Asa ca, mamicilor cu experienta,help!
Pompita,ca sa nu te incarci prea tare cu bagajul,cred ca ti-o poate aduce sotul de acasa si dupa aceea.Tinand cont ca,functie de practica spitalului,dupa cezariana te baga in salon postoperator/reanimare,abia apoi te muta la salon mama si copilul(uneori a doua zi),e bine sa ai initial strictul necesar si apoi se mai completeaza bagajelul,ca sa nu risti sa-ti dispara ceva.
mamanati,multumesc pt.urari si cuvintele frumoase si stai linistita,nu te-a luat gura pe dinainte,sunt lucruri pe care chiar nu aveai cum sa le stii,considerente strict medicale pe care,in urgente,nu mai ai timp sa le explici uneori nici pacientului caci pierzi timp pretios,darmite altora.
andira,nu te ingrijora,caci e un aspect ecografic des intalnit,care dupa nastere nu mai apare deloc.Sigur ca e bine sa-i faci o eco si dupa nastere,dar asa,ca sa sufli si in iaurt.Cat despre intrebari,asterne-le pe hartie si nu te lasa pana nu-ti raspunde la ele.Probabil de-asta in alte tari nu poti deranja dr.la tf.cand iti vin spaimele,caci iata,tu erai la consultatie programata si nu se putea ocupa de tine din cauza tf.!
clio,stai linistita,toate avem stressuri,dar asta-i rolul forumului,sa schimbam experienta si sa ne linistim una pe alta.Normal,daca ai membrane rupte nu prea ar trebui sa-ti faca clisma,caci exista riscul infectiei propagata de la mat.fecale.
cristinatwo,multumesc si mi-am amintit ceva a propos de gelul de dus pe care am uitat sa vi-l spun(ca tot m-m convins ca nu ma luati drept sperietoarea de serviciu si-mi acceptati si sfaturile necerute).Pentru cele care vor fi operate,nu va spalati inainte de operatie cu gel,ci cu sapun,pentru ca altfel aluneca dezinfectantul pe piele si riscati sa va supureze operatia datorita dezinfectarii defectuoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Vai,am uitat sa-ti raspund clio la intrebarea cu patutul,dar ti-a raspuns Adriana; si eu am gandit la fel,dupa ce am primit sfaturi de la mamicile de pe forum si am constatat ca au dreptate.
Tampoane ptr.sani eu mi-am comandat la bebelusultau.ro,dar am vazut in farmaciile Sensiblu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Cristinatwo, nasti natural sau prin cezariana ?

Maria

Mergi la inceput

Mamacita, multumesc mult pentru informatia legata de gel. Este foarte bine venita mai ales ca eu folosesc un gel de dus hidratant care chiar lasa pielea foarte catifelata. Banuiesc ca ar fi bun un sapun antibacterial nu? Eu ma tot chinui de cateva zile sa fac rost de o solutie dezinfectanta pentru tegumente(Frekaderm)dar vad ca nu se mai aduce in spitale.
Eu sunt o militanta ferventa pentru alaptarea la san si ma sperie gandul ca in primele zile probabil nu voi avea lapte. Asa ca de prin saptamana 37(sper sa ajung acolo) o sa incep sa beau ceai de fenicul(se pare ca are efect imediat). Daca nu reusesc iau si Metoclopramidul cu mine la spital. Si daca tot nu merge, cumpar biberoane cu lingurita in loc de tetina si-i hranesc singura(nu cred ca vreo asistenta ar accepta sa-si piarda timpul hranindu-mi copiii la lingurita). La cat de mult urasc eu biberonul sper sa n-o patesc si sa fiu nevoita sa-i cresc cu lapte praf.

Mergi la inceput

Maria, optiunea mea a fost de la inceput pentru nasterea prin cezariana. Medicul este si el de acord dar mai avem nevoie de acceptul sefului clinicii care cam stramba din nas cand aude de cezariana. Faptul ca sunt medic si ca atat obstetricianul cat si neonatologul imi vor sustine cauza sper sa ma ajute si sa nu ma trezesc cu vreo surpriza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Cristinatwo, eu abia maine voi discuta cu dr. despre modalitatea de nastere. BBii sunt deja in pozitia vertex si asta e un argument pro nastere naturala, dar pe de alta parte am la activ o operatie laparoscopica de fibrom (noiembrie 2003) care poate fi un argument pt. cezariana. S-ar putea sa incerc o nastere naturala si, in functie de cat de repede progreseaza, sa finalizez asa sau sa-mi faca cezariana. In orice caz mi s-a spus ca nu ma vor lasa ore intregi in travaliu pt. ca e riscant. Sa vedem cum va fi discutia de maine.
Iti doresc sa ajungi la termen si sa fie bine,
Maria

Mergi la inceput