Mamici de martie - aprilie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 8
mamacita spune:
rrox3,am uitat ceva.Voiam sa te intreb ce si cum i-ai dat Mariucai de mancare daca ti-a venit greu colostrul(care cam e regula la cezariene).A mai vrut san,ca stiu ca ai alaptat-o,sau a durat ceva sa va obisnuiti una cu alta?
oanamc,esti o figura cu seceta(si la mine e la fel)
.Stai linistita,nu ti-ai facut rau la sani,dar sper ca ai sterilizat pompita,era de preferat...
mamanati,nu i-au mai facut epidurala ralucai ptr.ca au realizat ca bb era in suferinta fetala,moment in care se intervine de urgenta,ub anestezie generala,sa se scoata cat mai rapid copilul ca sa nu moara,asa ca nu mai e timp de farafastacuri.Erau contra cronometru...
oanamc spune:
Mamanati, eu am renuntat la Maltofer din cauza ca imi provoca stari de slabiciune, voma, in plus constipa.Dar am pus accent pe Prenatal si Calciu pe care le-am luat cu sfintenie in fiecare zi.Imi pare rau ca nu am procedat asa de la inceput
.
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37)
oanamc spune:
Mamacita, din ce am auzit eu la nasterile prin cezariana, colostrul vine din a 3-a, a 4-a zi de la operatie.Pana atunci bebicii sunt hraniti cu lapte praf de catre asistente sau infirmiere, sau daca esti mai norocoasa ti se aduce biberonul sa il hranesti tu (depinde de practica spitalului).
E adevarat ca trebuie sa pui copilul la san chiar daca nu ti-a venit inca laptele ca sa se obisnuiasca cu tine,cu sanul tau,cu suptul ???
Proaspetele mamici sa ne dea mai multe informatii, va rugam !
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37)
mamanati spune:
mamacita, mersi ca m-ai lamurit. Si-mi pare rau ca mi-a luat-o gura pe dinainte. Cred ca medicii au facut tot ce era mai bine pentru Raluca si bebele ei. Si pentru ei si pentru tine 

Si pentru ca deja s-a facut 12.00, LA MULTI ANI pentru sotul tau!!!
Oanamc, eu cred ca o sa merg la eco mai tirziu, abia pe 30 merg sa dau analize. Asa ca asteptem vesti de la voi pe 28. Va tinem pumnii.
B.N.
mamanati spune:
mamacita, nu cred ca o sa te linisteasca mesajul meu, dar eu la 6 luni am adaugat 5 kg, iar la 7 doar unul. Si totusi bebe crestea (necatind la discrepanta cea de 2 sapt. descoperita la 25 sapt.)
Iti tinem pumnii sa fie totul bine, si sa creasca si baietelul tau sanatos si voinic. Si sa ajungem sa-i vedem pe bebicii sanatosi jucindu-se pe malul marii in Constanta.![]()
B.N.
gilbertliana spune:
Inca o noapte de agitatie si dureri de ciclu. Iar burtica ii tot mai jos. Cred ca saptamana asta bebe o sa isi cam faca aparitia, n-are el treaba cu 3 aprilie. Azi noapte l-am visat si pe doctor, o aiurela, el fugea, eu dupa el... Ma doare burta! Am si uitat cum ii, de atatea luni de cand am scapat. Mai am si greturi. Nu am avut niciodata pana acum, de ce or trebuit sa apara? Si mi-e frica de perfuzie si clisma. E obligatorie clisma? Ne face la toate care mergem? Doare? Stiu cum se face, dar imi inchipui ca doare.
In momentele astea as fi vrut sa fie mama cu mine.
Felicitari tuturor proaspetelor mamici si mult succes viitoarelor
Ariela si bebe
andira spune:
Fetelor, help!
Am si eu nevoie de niste sfaturi: am fost ieri sa ne uitam dupa patut, si ne-au ramas ochii la unul de panza. Am observat insa ca toate prietenele mele si-au luat de lemn. E vreun motiv anume pentru care e de preferat? Nu stiu ce sa fac.
Kilogramele - am luat pana acum 12, si suntem la +36. Cred ca n-am mai acumulat de vreo 3-4 saptamani, dar bebe creste. La 30 sapt avea 1500g, acum are aproape 2700g. Dupa socotelile mele, daca mai sta macar 3 sapt, ajunge pe la 3,5 kg sigur. Mi se pare foarte bine, chiar daca eu nu iau atatea, nu?
Nu va inchipuiti ca ma abin de la mancare, bag fara probleme, inclisuv dulciuri (stiu eu o inghetata de nu ma mai satur de ea...
), dar probabil fiindca am plecat cu oarece surplus, in sarcina n-am mai luat asa mult.
Burtiera? Imi trebuie neaparat? De unde o iau? Si tampoane de sani - voi de unde ati luat, tot de la farmacie?
Si inca un lucru, desi mi-am spus sa nu ma panichez: am fost ieri la eco si... bebe are rinichii usor dilatati, daca am inteles eu bine. Doctorita mi-a zis ca nu e motiv de alarmare, ca se intampla destul de des fenomenul asta, doar sa-i mai fac eventual o ecografie dupa nastere. Mamacita, ai auzit de asa ceva? Nu stiu daca sa ma ingrijorez sau nu, prefer sa nu, si sa o astept pe bebe.
Multam mult!
andira spune:
Ariela, am uitat ca vroiam sa-ti raspund: legat de clisma. Din ce am citit eu pe net, se pare ca ai dreptul sa o refuzi, dar poti sa te trezesti cu o surpriza (neplacuta atat pt tine cat si pt doctor) pe masa de nasteri.
Nici pe mine nu ma incanta absolut deloc ideea de clisma
, dar o iau ca pe un rau necesar.
Capu' sus, asta sa ne fie problema cea mai mare...
clio spune:
Doamne, cat mai scrieti...nici macar stand acasa, linistita, nu pot tine pasul cu voi...
Felicitari, Simonette, Raluca!!!!

Vad ca listuta incepe sa ia amploare!!!!!Mai sunt cateva mamici de martie si deja vom trece la aprilie! Nu ma simt inca pregatita pentru marele eveniment
Dar chiar nu mai este nici o mamica asa stresata ca mine?????
Andira, ai fost sambata la control, la Elias? Tot nebunie era? Sau lucrurile se mai linistisera ![]()
In legatura cu clisma, voiam sa va intreb daca in cazul in care ai ajuns la spital cu membranele rupte mai ai parte de clisma? Oricat de neplacuta ar fi, mie mi-e teama sa nu care cumva sa nu mi-o faca...
Eu m-am trezit dimineata cu niste dureri incredibile de bazin, coapse, nici eu nu stiu ce ma doare cu exactitate...Din cand in cand mai am si dureri asemanatoare durerilor menstruale...Voi patiti asta?
Clio si bebelusa +35