Mamici de martie - aprilie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 7
oanamc spune:
Fetelor, cred ca am facut o "prostioara".V-am zis ca am primit o pompita de san si arata cam ciudat.Ei bine, atata m-am uitat la ea si m-am jucat cu ea, pana mi-am dat seama cum functioneaza; si daca tot m-am desteptat, am zis ca ar fi interesant sa vad si cum functioneaza.Bineinteles ca mi-am montat-o pe san si am pompat o data, un picut.Imediat din san au aparut trei picaturi de lichid...o fi colostru? Am gresit ca am probat pompita?
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37)
cristinatwo spune:
Tocmai am venit de la consultatie. Medicul meu mi-a facut si el o ecografie si mi-a spus sa ma linistesc, ca nu crede ca voi naste inainte de 37-38 de saptamani. Mi-a mai revenit inima la loc dupa socul de acum cateva zile.
Acum sa raspund la cateva intrebari.
Ocrainic, stiu ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste decalotarea si catot mai multi sustin ca nu e necesara si ca este o barbarie efectuarea ei. Dupa ce am lucrat 2 ani in sectii de sugari si copii mici pot sa-ti spun ca foarte multi baietei nedecalotati fac infectii urinare "urate", greu de tratat, cu multe recidive. Medicii cu experienta din spitalul in care lucrez recomanda decalotarea de la primele baite si toaleta locala zilnica. In multe cazuri la care nu se facuse decalotarea si aveau infectie urinara, dupa decalotare rezultatele au fost spectaculoase. Asa ca am inceput si eu sa recomand sa se efectueze in fiecare seara la baie. Si voi face acelasi lucru si cu baietelul meu.
Toaleta urechilor reprezinta tot un subiect delicat. Nu recomand sa se utilizeze betisoarele pentru urechi. Cerumenul are rol protector si surplusul ajunge in exterior. Doar acesta trebuie curata. Se poate utiliza fie prosopul fie betisoare cu "manson"(din acelea care nu intra decat 1-2mm in ureche).
O alta problema ar fi toaleta nasucului. Nou-nascutl si sugarul mic are mai tot timpul nasucul infundat. Pentru desfundare se utilizeaza ser fiziologic -aproximativ 2ml in fiecare nara- si, dupa cateva minute, aspirarea secretiilor cu pompita.
teodora racz spune:
Raluca felicitari pt.nastere!Ai fost o curajoasa!Nu pot sa cred ca nu te-a durut nimic dupa cezariana!
Rrox multumesc pt.lista de acte!
Cristinatwo ma bucur ca au mai trecut din emotiile de data trecuta si ca bb.sunt bine!Si multumesc pt.indicatiile despre ingrijirea bb.
Teodora si bb.35+
cristinatwo spune:
Adriana, din ceea ce am adunat din diverse parti si din ce mi-a mai trecut prin cap am facut si eu o lista cu ceea ce trebuie pus in bagajul pentru spital. Mi-am permis sa adaug si medicamentele de care ne-a spus Mamacita.
Pentru mamici:
-2-3 camasi de noapte pentru alaptat
-sutien pentru alaptat
-capot
-pijama
-5-6 perechi chiloti mai mari
-3-4 perechi sosete
-papuci de casa
-2 prosoape mari si 2 mici
-sapun
-gel de dus
-burete baie
-tampoane ultra night
-2 pachete mari vata
-tifon - fesi de 10cm
-tampoane pentru sani
-Garmastan
-aparat ras
-periuta dinti
-pasta dinti
-balsam pentru buze
-Betadina solutie
-Bioxiteracor
-Ergomet
-Algocalmin fiole
-Ketonal fiole
-leucoplast cu fir de matase
-sonda urinara
-trusa epidurala
-apa plata
-dulciuri
Pentru bebe:
-20-30 Pampers
-servetele umede Pampers
-Bepanthen unguent
-forfecuta unghii
-comprese sterile
-gel de dus pentru bebelusi(eventual Nivea)
-body-uri "6 capse"
-salopete
-costumase "dintr-o bucata"
-bluzite mai groase
-caciulite
-prosoape din bumbac
-prosoape finet
-paturica bumbac sau sac de dormit
Nu stiu cat de completa este lista mea dar alte idei n-am avut. Astept completari.
adrianafedorca spune:
cristina si raluk multumesc mult pt listutele voastre, o sa-mi completez si eu bagajul , maine o sa merg la control si o s-o intreb si pe dr ce e nevoie sa aduc de acasa , ma refer la medicamente
cristinatwo ma bucur mult ca bebelinii tai sunt bine si n-au de gand sa iasa prea curand, sa stea acolo in burtica la caldurica
Raluca I. imi pare asa rau ca a trebuit sa treci prin ce ai trecut, bine ca s-a terminat cu bine si ca voinicul tau e bine acum, sa-i dea D-zeu sanatate si sa se faca mare si frumos, oricum sa stii ai fost o curajoasa
va pup
Adriana si bebelinul 34+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
rrox3 spune:
Oanamc n-ai facut nici o prostioara
Era colostru si e normal sa fie acolo. Unora dintre noi chiar ne curg cateva picaturi zilnic. Este prima papa a lui bebe, pana vine laptele (dureaza intre 1 si chiar 7 zile, mie mi-a venit data trecuta abia in a 4-a zi, disperasem).
Nici eu nu m-am mai cantarit de vreo 2 saptamani. Ma gandesc sa ma cantaresc totusi marti cand fac 36 saptamani.
Raluca I imi pare tare rau ca micutul tau a avut asemenea probleme. Bine ca s-au rezolvat. Va doresc multa sanatate la amandoi si va trimit multi
. Felicitari pentru revenirea ta rapida dupa cezariana, eu mi-am revenit mult mai greu.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 35+
mamanati spune:
Ocrainic, Mamacita ma bucur ca va placut numele fetitei mele. Si sper sa i se potriveasca acest nume.
Simonette, felicitari pentru George Alexandru. Multa sanatate!!!
RalucaI, citeam mesajul tau si plingeam. Nu inteleg un lucru, de ce au intins-o atit cu epidurala? Imi dau seama prin ce ai trecut, dar Slava Domnului acum esti cu ingerasul tau acasa si totul e bine.
Cristinatwo, Raluk, va multumim pentru lista. Sper de data asta cind merg la medic sa-mi spuna si mie de ce am nevoie. Pina atunci o sa ma ghidez dupa listuta voastra cind mai fac cumparaturi.
Ieri am cumparat citeva hainute pentru bebe. Dar imi dau seama cite mai am de cumparat.
Lorelai,ai niste mindrete de fetite. Tare dulci mai sunt!!! Sa fie sanatoase!!!
Oanamc, vroiam sa te intreb ceva. Ai mai facut vre-un eco? Daca da, ce ti-a spus medicul? A mai crescut fetita dupa ce ai luat vitaminele? Eu merg la eco abia peste 1-2 sapt. si sunt asa de nerabdatoare sa stiu daca fetita mea a recuperat in crestere.
Fetelor, vad ca se cam grabesc sa vada lumea asta bebelusii de martie-aprilie. Eu le doresc la toti sa nu se grabeasca, sa mai stea in burtici pina la termen.
Ei, acum mergem la culcare, miine e o zi grea de munca.
Noapte buna si somn usor la burtici, mamici si bebici.
Nati si Delia Melissa (34+)
B.N.
oanamc spune:
Rrox3, multumesc. Stiam eu ca e colostru, dar m-am gandit ca poate nu trebuia sa incerc pompita...nu mi-am facut rau la sani, nu? Oricum eu si sotul meu ne-am bucurat cand am vazut ca a curs ceva ca pana atunci a fost mare seceta la noi
; ne-am gandit ca atunci cand vine bebe va avea de mancare...Asta inseamna ca acum am canalele desfundate?
mamacita spune:
Hai ca abia acum am reusit sa mai citesc ce ati scris,pentru ca a trebuit sa caut cadou ptr.sotul meu,a carui aniversare e maine,apoi am avut musafiri.Nu am putut sa ma distrez pe cat as fi dorit,ptr.ca,v-am spus,de 2 saptamani n-am pus un gram pe mine(si nu ma invidiati,riscurile ptr. bb sunt mult mai mari asa decat daca as fi pus prea mult).Eu,care in conditii obisnuite nu plang,am tras o boceala de toata frumusetea,apoi am incercat sa ma linistesc si mi-am sunat ginecologul,care bineinteles ca m-a programat imediat ptr.maine la masuratori(normal aveam programare abia sambata),asa ca maine seara suntem in "probe".
ocrainic,neaparat sa nu uiti de ginecolog,vei fi mult mai linistita.
raluca i,Slava Domnului ca ati avut happy end;secretul refacerii tale rapide e simplu=o mama care-si stie copilul in pericol are rezerve pe care nici macar ea nu si le banuieste si nu se mai concentreaza asupra ei,ci asupra copilului.Ori pericolul prin care a trecut el a fost major,asa ca e de inteles asa-zisa refacere rapida,de fapt in ochii tai n-a mai contat decat soarta lui bb.Si iar ma bucur ca ai dat peste oameni de nadejde;de obicei toti isi amintesc ce-i urat si rau,uita sa-i pomeneasca pe acei care se poarta exemplar...ptr.ca "asta e normal,de ce sa le multumesc ca au salvat viata copilului,era datoria lor...bla,bla".Va doresc sa fiti feriti de acum incolo de rele si boli si sa fiti fericiti!
raluk si alte mamici,nu luati drept litera de lege ce v-am scris in listuta,v-am mai spus ca lipsurile sunt diferite functie de spital;interesati-va intai ca sa nu faceti cheltuieli inutile.Branula este intr-adevar cateterul pe care se pune perfuzia la mana si puteti lua roz sau verde(cea verde e mai groasa,dar e mai buna daca e necesara o perfuzie rapida,de exemplu la tensiuni arteriale mici).Sonda urinara are doua iesiri:una se conecteaza la punga colectoare(la un moment dat lipseau chiar si de acestea,acum vad ca la noi la spital au adus)care aduna urina,iar pe cealalta se injecteaza lichid steril ca sa umfle balonasul ce impiedica urina sa se scurga pe langa sonda.
cristinatwo,exact toate parerile expuse de tine sunt impartasite si la noi la spital si nu numai(chiar decalotarea am inteles ca se recomanda inainte de prima baita,si se curata cu alcool sanitar si tampon de vata?!).Am si eu o intrebare insa:de cate ori pe zi cureti nasucul?Pardon,mai am una:ochisorii se curata cu SF si comprese sterile sau mai trebuie continuat antimicoticul dat in spital?
Succes cu bebelinii,ma bucur de parca ar fi ai mei!![]()
oanamc spune:
Mamanati, nu am fost inca la control.Merg abia in 28 martie, deci peste o saptamana.Eu cred totusi ca a crescut bebelina pentru ca ma cam doare burtica cand se impinge cu funduletul sau piciorutele si simt impinsaturile mai puternic decat inainte, simt ca nu mai are loc, iar eu sunt din ce in ce mai greoaie...Sper din suflet sa fie bine, dar nu am rabdare pana saptamana viitoare...