Mamici de martie - aprilie 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fancybaby spune:

Buna ziua burtici,
Sunt si eu o viitoare mamica de martie (dpn 28.03.05),va citesc de cand am intrat in concediu-de prin februarie, mai exact, dar nu m-am inregistrat decat de curand...poate sunt mai timida. Oricum discutiile voastre m-au ajutat mult, mi-au raspuns la multe intrebari, de aceea va si multumesc pe aceasta cale.
Ce s-au mai grabit bebeii la unele dintre voi...al meu e cam lenes...ma rog de ceva timp sa vina pe lume, dar se incapataneaza sa iasa la termen, observ. M-am facut cat o balena, si de-abia astept sa dau macar burtica jos, ca nu ma mai pot misca...sotul glumeste si imi zice ca daca nu mai pot, ma intoarce el cu cearsaful.
Pupici la toata lumea!!!Si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

cristinatwo,de ce nu iei pur si simplu un flacon de betadina,eu asa am facut(l-am luat din timp,caci si la noi la spital se aduce cu intermitente);vreau sa-ti spun ca pana si clampa de buric si bratarile (a mea si a lui bebe)le am la bagaj,pentru ca astea se aduc si mai rar si se termina si mai repede.Cat despre cezariana,si la noi stramba seful clinicii din nas,dar e de o varsta cu mine si suntem oarecum amici,atat i-ar trebui sa-mi refuze cezariana...A,orice sapun e bun,pentru ca alea antibacteriene parerea mea personala e ca numai reclama ce-i de ele(in Romania nici detergentii si sapunurile nu seamana cu cele de la aceeasi firma din strainatate...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Dupa ce ca eram eu cum eram, am sunat acum cateva minute la Medicover pentru analiza aceea pentru streptococ de grup B si surpriza.Nu aveau loc liber decat martea viitoare, ceea ce ar insemna sa primesc rezultatul abia dupa inca o saptamana.As fi atunci deja in saptamana 37...si daca s-ar intampla sa nasc pana atunci? Ce fac?

Of, ce nervoasa sunt! Spuneti-mi voi pe unde v-ati mai facut aceasta analiza...

Mamacita, multumesc pentru lamuriri!

Andira, mie nu mi-a zis sa ma duc candva anume...Eu de obicei il sun cand vreau sa ma duc si ma duc!Si eu mai am sa-l intreb o gramada de lucruri!Ca lunea trecuta am fost asa de proasta ca nu l-am intrebat nimic desi era liniste mare, era singur si chiar mi-a zis sa-i zic ce nelinisti mai am ca sa ma lamureasca atunci...Stiu ca mai este de garda pe 22(maine) si pe 27.Dar cand este de garda urasc sa ma duc.Este super aglomerat.Of

Clio si bebelusa +35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Buna burtici!!
Felicitari Simonette si Raluca, sa va traiasca puiutii!!
Fetelor vroiam sa va intreb in legatura cu serul fiziologic,stiti cumva cum se numeste in engleza,nu stiu daca se gaseste sau nu aici,ori sa ii spun mamei sa-mi trimita din tara.Iar despre aspiratorul nazal il putem folosi incepand cu primele zile ale bb sau ar trebui sa mai asteptam?Mi se pare ca nasucul lor e prea firav si micut pt chestia aia...Sa nu va suparati pe mine,insa eu una nu stiu cum am sa procedez cu curatarea nasucului bebelushei.Daca va zic ca cei de aici,asistentele invata mamele pur si simplu sa aspire cu gura mucisorii bb si sa-i scuipe.....asa procedau pe vremuri aici si acum la fel recomanda..
Va sa aveti o saptamana frumoasa!!

Raluca&bebelusa 38 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Va zic "Buna dimineata!" la ora asta pentru ca am dormit ca un porcusor pana acum...Rusine sa-mi fie!

Andira, la Timiosara acum e moda cu patuturile metalice(dim material, cum le numesti tu, doar ca nu e panza ci un impermeabil).Aproape toate cunostintele mele care au bebici au cumparat acest patut si sunt foarte multumiti.Depinde foarte mult de model si de firma de la care cumperi, bineinteles difera pretul...La noi se gasesc de la 2.500.000 lei la 7.000.000 lei.Bineinteles ca cel mai ieftin e destul de subred, nu prea inspira incredere.
Noi am cumparat deja patut,din cel metalic,de la Hauck. Crede-ma am studiat piata timp de cateva luni pana ne-am hotarat.E foarte solid, mare(143cm/70cm), copilul poate dormi foarte bine pana la 3ani, chiar mai mult. Ne-am hotarat asupra acestui model pentru ca mi se pare foarte practic, modern si noi calatorim mult deci e foarte comod sa luam patutul cu noi.Daca ai nevoie de alte informatii trimite-mi PM sa nu fac prea multa publicitate pe aici...

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

fancybaby bine ai venit la mamici de martie aprile , te primim cu drag printre noi , daca mai ai intrebari sau nelamuriri te asteptam , nu ne-ai zis ce e la tine in burtica , o bebelina sau un bebelin?

clio eu merg azi la control si o sa o intreb pe doctora mea daca-mi face analiza la cabinet sau trebuie sa merg in alta parte si iti spun diseara , si nu te mai stresa din orice, o s afie totul bine, o sa vezi, pe mine ma streseaza ca nu stiu ce o sa fac dupa ce nasc, cum o sa fie, mi-e frica sa nu planga bebe intruna si alte chestii din astea, ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine , ma rog pentru toate fetele mele , chiar mi-am propus sa merg zilele astea la biserica sa aprind o lumanare, sa aiba grija Doamne Doamne de noi la nastere si dupa

dar sunt sigura ca ne descurcam, ca dira suntem fete mari

hiroral yeac...tu vorbesti serios ...cum cu gura??? o fi coplasul meu scum si mic, dar totusi ...cred ca merge folosit din primele zile aspiratorul e foarte simplu de folosit eu am vazut la cumnata mea acum 2 ani cand a nascut, chiar ma batea gandul sa-mi cumpar si eu unul...

va pup si revin mai tarziu dupa ce vin de la control
Adriana si bebelinul 34+

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Adriana, subscriu...YEAC!!! Suntem in secolul XXI...mi se pare absolut respingator.

Fancybaby, bine ai venit!

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mamacita succes la ecografie! Probabil bebe e bine, in ultimele saptamani apare fenomenul asta, noi nu mai luam nici un gram, dar bebe creste de zor. Iti tin pumnii!!
La multi ani! sotului tau! Sunteti o familie de pestisori si cat pe ce sa mai faceti tot un pestisor
Cu Mariuca a fost foarte simplu. Colostru este de la inceput, am din luna a 5-a deja si atunci am avut la fel. Deci copilul se pune la san, sa suga ceva colostru (sunt cateva picaturi odata, dar foarte folositoare pentru bebe) si sa stimuleze lactatia. In primele 24 de ore nu ii este foame fiindca are inca rezerve din burtica. Dupa aceea, daca nu a venit inca laptele, i se da lapte praf cu lingurita, nu cu biberonul. Daca copilul nu sta cu voi, aveti grija sa insistati sa vi-l aduca sa-l hraniti cu lingurita, sa nu cumva sa-i dea biberon. La Municipal nu am avut problema asta, si spitalul avea aceeasi politica ca si mine in privinta alaptatului. Oricum, am citit ca la a 2-a nastere vine lapticul mai repede decat la prima.
In concluzie Mariuca a papat ceva lapte praf cu lingurita (mananca cateva lingurite la o masa, nu va ganditi ca da gata o cana de lapte) si dupa aceea a supt foarte bine la san, chiar se ingrasase prea mult . Abia cand am trecut la biberon, pe la 4-5 luni a slabit, adica a ajuns la un aspect normal, nu de omulet Michellin

Clio nu te mai stresa atat, o sa fie bine!

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

fancybaby bine ai venit avem acelasi dpn........cum te simti?e totul ok?cum nasti?

mamacita la clema pentru buricul lui bebe nu m-am gandit ,nici la bratarici.........astea se gasesc la farmacie sau doar la firmele specializate?daca la voi e criza prin spitale sigur e si pe aici.......faptul ca eu am fost sincera si am intrebat dr de ce e bine sa imi aduc si mai sigur a facut-o sa zica ca nu sunt tocmai o pacienta dezinteresata ceea ce ii place.........dar daca ati vedea cum arata masa de consult sau irigatorul de clisma.......plus ca sunt inca in anul 2005 sonde care se refolosesc.........e 50 000 una chiar asa sarace sunt spitalele?e ceva de groaza........

mamacita ,cristinatwo daca mai stiti si alte medicamente care se utilizeaza mai scrieti indiferent daca sunt pentru noi sau pentru bebe ..si eu fac cezariana ca si voi......

mai vroiam sa va intreb ca am inteles ca ne vine noua cele cu anestezie laptele mai greu o fi obligatorie pompa desan?la noi in ceea ce priveste hrana lui bebe le dau artificial ori prin tubulet dus pana in stomac(masura cam extrema zic eu) ori cu siringa in coltul gurii........de biberon nu se pune problema eu chiar nu am cumparat.Suzeta ar trebui sa luam cu noi?in caz ca plange ?eu nu as da suzeta la copil..........

tot mai stau si imi mai aduc aminte de cate ceva si mai pun in bagajel.......

pup raluca si nicola adriana 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Mai suntem si noi in echipa Yeak!!!(eu si sotul meu);speram ca nu se curata la fel si anal!!!
hiroral,ser fiziologic se spune "saline solution(0,9%)"sau mai simplu"saline".E imposibil sa nu se gaseasca,e practic apa cu sare,sterila.Si mai lasa-i cu practicile lor de samuarai,ia-ti pompita nazala!
fancybaby,bine ai venit,dar mi se pare ca te vei muta destul de repede pe lista de mamici!

Mergi la inceput