Copilasi de iunie-iulie 2003 (42)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

'Neata mamici!

Gio- bine ati revenit, faine poze, mai vrem
Mihaela - hai sa deschidem un club, ca si "mutulica" al meu nu zice nimic, doar tipa, si ce tipa, ca ma ia durerea de cap, cand le "vad" pe fetele astea cum povestesc ca ce aumai zis aia mici, imi vine sa ma bag sub masa, oare cand o sa inceapa si ai nostri sa zica ceva....

Eu nu l-am mai masurat demult pe Razvan dar cred ca are cam 83-84 cm si vreo 13 kile daca nu si mai multe, ca m-a rupt frate daca l-am luat in brate, si la noi cum nu merge liftu' de vreo sapt. ia imaginati-va 8 etaje dus - intors cu copchilu in brate .

Ce vreme nasoala...
Va pup si mai revin

Magdone si Razvan (19.07.2003)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Gio bine ai revenit, frumoase poze... Ce era acolo la arena, ce de lume .

Mihaela, Adyna, Maria trimiteti si la noi la Bucuresti zapada ca ne-am saturat de mocirla . Stefania gasise aseara pe balcon saniuta si se suise in ea, luase "haturile" si era gata de plimbare, pacat ca pe gresie nu luneca .

Mihaela asteptam poze cu insula, eu nu am fost niciodata la Bacau asa ca nu stiu cum arata, sunt tare curioasa .

Nici Stefi nu prea vorbeste, a mai invatat doar "di-tii" care sunt dintii, in rest tot alea vechi. De animale, nici vorba, cel mult zice "muuu" cand vede vaca, dar atat.

Renata interesant ce spui tu despre toti copiii la gramada indiferent de varsta. Cred ca ar trebui sa incepem si noi sa ne preocupam de gradinita, ca si in Ro cele mai bune sunt ocupate cu mult inainte.

How I wish to dream again...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

eu sunt in "pregatiri" intense cu gradi....de vreo saptamana numai asta caut...am si postat un subiect la scoli, gradinite...chiar daca o voi duce la 3 ani...cred ca trebuie sa incep documentarea de acum...
Ma tenteaza gradinitele Waldorf.....daca vreti sa aflati mai multe au site....
www.waldorf.ro

Si am gasit si o gradi super aproape de noi..la Romana
O alta optiune ar fi gradinita germana....da' aici ne lovim putin de "limba"..caci trebuie sa existe un vorbitor de germana in familie..ptr. ca totul se preda in germana.....
Au mai aparut si alte sisteme alternative....unul step-by-step si inca unul Montessouri..daca nu ma insel....dar de ele nu stiu mare lucru...oricum eu fac "research" cu maaaare drag...mi-o si inchipui in prima zi de gradi cu ghizdanelul in spate.....ola-la

Carmen si bb Maya Alexia
Poze cu Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Amik, mie mi se pare important ca alaturi de bona este si bunica ta, macar sa supervizeze bona. Si eu as vrea sa fac asta cand incep serviciul, ca sa-i fie soacra-mii mai usor cu amandoi copiii. Eu zic ca te-ai orientat bine. (ma rog, nu ca ai avea dubii )
Mihaela, nu mi-a venit sa cred ca Flaviu si-a scos somnul din zi. Frate, energic copilas ai! Cum doarme noaptea?
Andra, asa mi-a fost de cunoscut dialogul de seara si tot am ras cu lacrimi. Dulceata rau copilul si in plus, ce vina are el ca-l culca taica-su odata cu gainile?
Renisor, foaaaarte interesant ce spui tu de gradinita. Pai cred ca e ceva sistem Waldorf, ca tot zicea Carmenutza de el, nu?
Gio, detalii!

Eeee, apropos de "cu ce doarme copilul meu", tre sa va marturisesc cu juma de gura ca Mihai doarme (sau mai bine zis dormea) cu... surubelnita. Stiu, stiu, sa nu-mi sariti in cap, pana la urma i-am cumparat una de jucarie, mai putin periculoasa, dar pe care a pierdut-o la plimbare. Mai, oameni buni, are o fixatie pe surubelnita si ascundem tot ce se poate, doar ca pe la socru-miu mai gaseste asa ceva. E singura chestie la care face infernal. Cand se trezeste dimineata intreaba "Beitza?", la masa la fel, la culcare la fel, la joaca la fel etc. Acuma parca a mai uitat de ea si s-a reorientat catre niste caluti de jucarie, pe care ii cara peste tot.
E un rau cu Oana, v-o spun cinstit.
Abia asteapta sa ridic tonul putin la Oana indiferent de motiv, ca sa o faca si el. Ei, bine, nu mai ridic tonul.
Abia asteapta sa aiba Oana o jucarie, ca sa o revendice el cu lacrimi si crize.
Abia asteapta sa vina Oana la el sa-l pupe, ca sa faca el isterii ca-i intra in spatiul personal.
Altfel, se tine nonstop dupa ea, o imita la absolut orice, si la gesturi, si la vorbe, si la prostii, la orice. Cand il apuca amocul, vine sa o pupe si sa-i faca "maaai" pe un ton grav, ingrosand vocea.
E incapatanat tare si cam fixist. Ne-a terorizat deja cu melodia aia cu "Oac, oac" pe care, dupa capul lui, ar trebui sa o tinem pe repet track nonstop.
A mancat deja ciocolata de mai multe ori pt ca sora-sa i-a dat pe ascuns. Cica "Vroia si el, ii era si lui pofta". Noroc ca macar recunosc momentele de dezmat dupa hainele si guritele mizerabile.
Cam asta. Va pupic,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

hai sa dau si o raita mica ca m-am mai eliberat...

Carmenutza - ce-am auzit eu din stinga-n dreapta la prietene/colege cu copii de gradinita, e ca la Waldorf sistemul nu ii pregateste ptr scoala, ptr ca se merge pe principiul fiecare face ce ii place si la ce are aptitudini, care stiu ca suna minunat si poate chiar e la 3 ani, dar deja la 5-6 ani rezulta in continuare un copil care se crede buricul-pamintului, cu program propriu si cunostiinte elementare lipsa. So, desi mai multe mame s-au entuziasmat initial, n-am auzit pe nimeni care chiar sa aiba copilul acolo. Stiu ca nu mi-ai cerut parerea, dar eu ti-o spun, ca-i gratis In schimb ptr cine-l vrea mai money-oriented, exista gradinita Lauder unde sint copiii comunitatii evreiesti in majoritate, e undeva in spatele OMV-ului de la Unirea, se primesc si copii romani, eu acolo l-as da pe Pitu daca n-ar fi departe de casa. Asa ca pina la urma ramin la ideea de-a-l "arunca peste drum", adica la gradi de vis-a-vis de blocul nostru. Mai vedem...

Elena - uite-asa mi-aduc aminte cum a luat al meu Luca clestele de pe tava la una an , cred ca ar trebui sa se cunoasca mai bine ai nostri, poate pun de-un business impreuna!... Bravos oricum ptr racusorul bataios, se tine tare, ca ma gindeam ca la asa sora o sa stea in umbra ei, cind colo... Frati-miu care e berbec n-a avut asa tupeu multi ani, sa mai zica cineva ceva de zodii!

Crisa - cum ramine cu intilnirea din week-end-ul asta, se mai baga cineva la sportul cu alergatul copilului prin parc? Ca acum pot si eu si as vrea sa-l mai scot saracul ca zilele-astea n-a prea vazut cerul decit din balcon

Dana - si Luca face figura cu sania de ceva timp, cum il scapam in balcon o incaleca, eventual o tiriie in casa si o plimba pe gresie spre placerea noastra si a vecinilor.

Pojo - las' ca te vad eu peste citeva luni, ca la cit de drag ii e somnul lui Flaviu, numai sa-ti si puna 1000 de intrebari inainte de culcare iti mai lipseste. Stii tu: ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se intimple!

Gio - bine ai revenit, cum fuse extraordinara excursie?

pup u,
Andra

Luca Pitu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

fetelor cu gradinita!!!!
Carmenutza si Renata... mai ales Carmenutza , desi a zis ca o da la 3 ani e in focuri! sunteti amuzante !
Dana si azi am fost cascata si nu al luat aparatul dar maine... nu mai uit!
Am uitat sa spunem si noi dimensiunile... sa incepem cu cele importante mai ales ca suntem baietel?!
Nu o sa fim cumniti si o sa spunem... 88 cm cu aproximatie si 13 kg si astea cu aproximatie in minus mai mult...Falcutele ne fac un baietel durduliu ca in rest suntem subtirel!

Iaca o vazui si pe Elena... somnul nocturn este secvential si aleatoriu; cand doarme -4 ore continuu cand nu, si apoi depinde de sezon... se trezente fie la ora fie numai inca o data pana dimineata; intresant este ca atunci cand sunt obosita se trezeste mai des, asa ca ma ajuta enorm
Mihaela si Flaviu
Poze Flaviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renisor spune:

Buna fetelor
Daca s-a discutat putin pe tema gradinitelor mai dau si eu citeva detalii.
Pojogam-pe vanessa am inscris-o doar la gradinita ca sa fiu sigura ca voi gasi un loc liber dar ea va incepe gradinita anul viitor cind a implinit 3 ani.De ex ea implineste in 7 iunie( anul viitor) 3 ani deci in iulie poate sa inceapa gradinita.
gradinitele waldorf aici sunt putin diferite fata de cele din romania.
Ele trebuie sa fie in padure,ele se bazeaza foarte mult pe natura,copii fac activitati in natura.de ex ei nu se joaca cu jucarii din plastic :va dau aici o adresa daca dati clik pe Bilder puteti vedea niste poze cu gradinite de genul acesta.
http://www.waldkindergarten-sachsenheim.de/orga/orga_fs.html
Aici gradinitele waldorf sunt mai scumpe decit cele normale.Sunt foarte frumoase.Am si eu una aici in localitate,dar e cam departe
Nu stiu cum e acum in Romania dar poate nu ar strica sa va interesati din timp pt gradinita.
o conditie importanta ca un copil sa fie acceptat la gradinita( indiferent de gradinita) este sa utilizeze toaleta.deci fara pampers!
Sper sa reusim pina la 3 ani sa facem chestia asta
O zi placuta tuturor

renata & vanessa

http://community.webshots.com/user/bizau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

fetelor...aveti dreptate...de acum trebuie sa ne interesam de gradinite...
este o gradinitza pe 11 iunie, pisicile aristocrate se cheama, e de sta dar are niste fonduri suplimentare...a fost socru-miu acolo...si i-a spus ca daca vrea trebuie de acum sa faca rezervare pentru la anul...ca cica se ocupa locurile...nu stiu ce sa zic...cred ca ma duc si eu sa vad cum e..si o sa fac rezervare...ca tot nu costa nimic...si o sa am un loc asigurat...
pupici
vreau si eu la intalnire in parc,numai sa nu ploua...
eu pot duminica...in orice parc..nu am pretentii..
cine mai vine???

cgaby
http://community.webshots.com/user/cgaby100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna!!!
Cum am ramas datoare cu un raspuns, iata ca va scriu, si incerc sa fiu cat mai putin plictisitoare!
Dupa cum am mai spus, am plecat cu trenul - f obositor - dar si frumos, ca vezi mai mult decat din avion...mie una mi-a placut doar ca acum daca bate cineva la usa ies cu pasaportul sa il arat ca ne-au disperat vamesii cat de des veneau...Trenul mai mult gol (cel putin vagonul de Praga), conditii de..CFR (prietenii stiu de ce). La hotel super ok, ne-au cazat de la 7 dimineata cu toate ca in mod normal trebuia la 16, si de joi, de cand am ajuns, pana luni seara, cand am plecat, am umblat zi-lumina!!!Am vizitat orasul care e superb, cele care ati fost stiti deja, cele care nu, va recomand ca e frumos tare. Multi turisti, o vreme superba, ningea ff frumos, Praga era alba-alba...Am vazut cam aproximativ ce era mai important, ne-am plimbat cu funicularul si am facut un mare misto ca nu stiu ce ne imaginam noi ca este, ne-am mirat cat de "bine" prezinta cehii si cehoaicele la capitolul inaltime (mama, ce complexata m-am simtit acolo..cred ca fetele au media 1.80)..copilasi o gramada..carucioare o gramada, muuuuulte landouri, aproape toti bblusii aveau cate un landou cat o carutacu roti imense...imbracati ff misto, fara fulare la gura si alte accesorii care inclin sa cred ca ar trebui brevetate in Ro ca doar la noi exista/....Se plimbau parintii cu ei prin mall-uri fara probleme, erau peste tot, in tramvai , in metrou...deh..accesibilatea era imortanta acolo..statii de metrou cu lift pt handicapati si carucioare...cele mai inalte scari rulante pe care le-am vazut, la metrou..si atat de abrupte...brrrrr...Transportul in comun mergea struna, oamenii civilizati la maximum, nu m-a impins nimeni in vreun metrou aglomerat..mai ales ca nici nu prea erau aglomerate ca veneau des.
Cat despre shopping...am prins reducerile si a fost rai pt mine, ca am gasit atatea hainute pt Taisia..nu mai ma puteam opri la un moment dat, si i-am multumit inca o data lui D-zeu ca am fetita pt ca erau o gramada de lucrusoare bestiale....
Daca vreti informatii despre mall-urile din Praga, cred ca noi am batut recordul la umblat dupa ghetute, rochite....

Si concertul...daca as fi avut 16 ani as fi fost in culmea bucuriei, acum cea mai mare bucurie doar ce am avut-oasa ca mi-a placut enorm...dar nu am lesinat cand l-am vazut pe Michael Stipe..doar ca l-am vazut asa..la cca 1 metru si putin, si am in minte ochii lui albastrii..superbi...mai multe nu scriu, ca poate voi nu gustati genul de barbati trecuti de prima tineretesi va par deplasata...Dar la 45 de ani tipul arata, ff bine, si a facut un show 2 ore si ceva...fara sa se simta macar putin oboseala...

Cam asa...fi-mea are niste fumuri in cap si a venit cu un vocabular imnpresionant de la ai mei: da bani!!! bataie !!!(adica imi da mie), nu !!!!! da-mi (orice vrea ea in momentul ala ca daca nu e jale!!!) si acum suntem in reeducare...

va pupam dulce,
gio si Taisia

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Andra trebuie sa scriu ca nu se poate! poti sa ma bati dar abia acum am vazut pozele cu Luca... Ma intreb unde era tata, pentru ca seamana cu tine foarte bine si apoi este un baiat foarte frumos chiar foarte ...Poti sa-l faci top model! e destulde inaltut si bine legat...ce mai m-am indragostit!

Mihaela si Flaviu
Poze Flaviu

Mergi la inceput