Copilasi de iunie-iulie 2003 (42)
Raspunsuri - Pagina 7
madic spune:
Buna fetele.
Am fost si noi ieri la controlul de 18 luni (implinite azi) si in mare e bine. Avem 9,600 kg - ceea ce e super, tinand cont ca in decembrie avea 9 kg, iar la inaltime o vom masura noi, ca dr nu ne-a mai masurat. Mi-a recomandat sa-i fac Pentachib (asa s-o scrie?), dar nu si Varilix-ul, pt ca a zis ca varicela e o boala usoara si ca e mai bine s-o faca mai devreme.
La intalnire in w-e ne inscriem si noi, dar daca ne hotaram azi, pt ca eu in w-e nu am net, deci n-am cum sa aflu daca va razganditi. So ??
Bychi - "la multi ani" pt Tibi, ca noi sintem de-o seama.
Andra - am ras cu lacrimi de patania cu Luca, de unde concluzia ca tati tre' sa-l culce mai des, ca sa stie programul copilului. Mariuca nu vrea sa doarma cu noi in pat, ea daca se trezeste trebuie sa adoarma la loc singurica la ea in patut, nu tu leganat, nu tu "hai cu mami", nooo, copilu' doarme doar daca vrea el.
Noi n-avem asa dialoguri la culcare, doar ca a mea, dupa ce o pun in patut, se descalta de sosete de n-spe ori, arunca jucariile, pernutele (aparatori), apoi tipa sa vin sa i le dau, si asa o tinem de 3-4 ori pana adoarme intr-un final.
Elena - cred ca esti tare mandra de ei si mai cred ca Mihai o sa aiba un bun model in Oana. La capitolul incapatanare, pana si bona noastra mi-a zis ca fie-mea e tare capoasa, ca Tudor (baietelul de care a avut ea grija inainte) era cuminte si lipicios, dar ca a mea pupa papusile, pe chit-chit, dar pe ea, neam. Ceea ce nu ma mira, pt ca nici pe mine nu ma pupa. Si cu ea nu face Mariuca toate fitele pe care mi le rezerva numai mie .
Noi cu gradinita nu ne agitam inca, pt ca mai avem pana atunci, deoarece nu intentionez s-o dau inainte de 3 ani jumate, decat daca n-o sa am incotro, dar parca nici eu nu sant asa de incantata de sistemele astea alternative, prefer sistemul clasic de invatare, eventual cu ceva mai multe optionale/activitati auxiliare.
Mai nou, e mare santajista - mie imi spune "mama" sau "meme", numai cand vrea ceva vine la mine si "mami" in sus, "mami" in jos, pana ma convinge.
La capitolul vorbit, spune mai nou zaza=zapada, tonu=butonu (de la televizor, pe care il aprinde-stinge de 3-4 ori pe seara, de cred ca in curand isi da duhu), fonu=telefonul, si, in general repeta terminatiile cuvintelor folosite de noi. Era sa-l uit pe cel mai important: NU, NU, NU.
Am descoperit si cum o putem tine potolita mai mult de cateva minute : desenam. Avem un caiet pe care desenam si eu si tati, fiecare ce ne pricepem, si copilu' e incantat, mai mult, "schie" si ea, partial pe caiet si mai mult pe maini, fata si haine.
Hai sa ma apuc si eu de treaba, ca trece ziua, si mai intru sa vad daca va hotarati cu intalnirea pt w-e (Crisa, poate dai tu adunarea?).
V-am pupat.
PS - vedeti ca eu mi-am anuntat sotu' ca pe 9 feb nu vin acasa, ca am intalnire cu fetele , deci sa faca bine sa-si aranjeze programul in asa fel incat sa stea cu copilu .
Madi si Mariuca (28.07.2003)
http://community.webshots.com/user/ianina2003
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Noi suntem bine (exceptand faptul ca nu dormim). Am ras si eu cu lacrimi la povestirea Andrei. Pai la noi istoria asta se repeta in fiecare seara. Doar ca Maria mai face si crize de plans. Ea vrea neaparat in fiecare seara sa il stie culcat pe Dan (un prieten de al nostru, noua ei dragoste), dar nu il uita nici pe Tudor (care doarme cuminte in patutul lui).
Si pt. ca nu v-am mai povestit de mult despre Mariuta: Din seria "Maria papa tot". A avut sapt. trecuta o perioada in care dupa ce temina ce avea in farfurie spunea "ia" (adica iar), Mai vrei? o intrebam. "Da doi". Ii raspundeam "doar o bucatica" "Da!". Manca, dupa care tipa strident: "doi", mica pauza, dupa care disperata "opt! opt! opt!" Pai cred ca daca imi pun mintea cu ea si ii dau opt portii, mananca tot .
Din seria "Mariuta pututroasa": Sunt singura cu ea si trebuie sa coboram scarile. Ii spun: "mami nu poate sa te ia in brate, cobori singura. Eu te tin de manuta" Ea "batze-batze!" Coboara trei trepte (le numaram) iar "batze-batze mami!!!". Mai coboram trei trepte "batze-batze!!!!". "Nu pot" ii spun si ea plange. O iau in brate si o dau jos. Se uita mustrator la mine: "putut!"
Din seria "Mariuta amorezata": Mazgaleste pe caiet si vine la mine "chie-chie mami" "Ce sa scriu?" "Dan". Ce sa mai scriu? "sina" (masina), "si altceva?" "mami". Si "Dan! Dan! Dan!" Intra sora mea se duce cu caietul la ea. "ce ai scris aici?" "dan" si aici? "Dan!" Toate intrebarile primesc invariabil raspunsul "dan". Sa vina Dan la noi? "da!!!!!!!" bazaie: "Dan munte!" (ii spusesem noi ca Dan e la munte). Plange "Dan!!!!!!"
Din seria "Mariuta desteapta". Aici doar laude din partea lui mami. Recunoaste culorile rosu, galben, alb, albastru, verde, maro, roz, negru. In perioada asta prefera maro-ul la desenat.
Fetelor care nu ati mai scris de mult, ce mai faceti? Ioana? Burticile? Claudia, iar ne-ai uitat?
Va pupam
Cornelia (25 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
romana_74 spune:
Salutare fetele! Mi-e rau de mor si nu mai pot de invatat ca sunt in sesiune si ma injur de fiecare data cand tre sa invat cine m-a pus sa fac master chiar acum...?! Matei e bine, am fost la medic ca am facut rapel la Havrix si l-a masurat... are 93 cm si 15 kg e un urias, dar bunica alias babi... e necajita ca nu mananca copilu. Mor de ras cu sotul meu de ea ce figura e... In rest, eu intru in concediu de odihna de luni si nu mai pot sa va scriu decat peste 2 sapt. Va pup pe toate si sa va distrati si sa profitati de zapada. Pupici la burtici! Apropos si pufulet e bine, dar gretoasa!
ROMANA&MATEI(04.07.2003) si mai nou bb din burtica
Andra_ spune:
Buna fetele,
m-am gindit eu ca va amuz cu Luca, sa nu mai spun ca si a doua seara cu mine, dupa ce si-a baut lapticul, incepuse sa culce soricelul si i-am zis "gata, la culcare" si s-a executat fara alte comentarii.
Pojo - sper sa nu uit sa-ti arat la intilnire poze cu tat-su copil, sa vezi "originalul" unde e de fapt. Poate sau parca incepe sa semene cu mine la ochi, dar inca nu stiu daca cu mine sau cu Tantzica, so... Oricum de frumos, e frumos, destept... nu mai zic, am sanse sa-l marit repede !
Carmenutza - sa stii ca si Luca a inceput sa ma intrebe de Maya, inclusiv la culcare, iar eu o dau exemplu si zic "Maya doarme ca e cuminte"
Romana_74 - woau!!! chiar urias Mateiu tau! Tocmai l-am masurat si eu pe Luca si are 12 kile si ceva (mai putin ca la Craciun cind avea 13) si 86 cm. Sint usor ingrijorata ca in primul an a crescut cu 30 cm iar acum doar cu 4 in 7 luni. Poate unde nu doarme-neam, am tot socotit si mai mult de 12 ore nu-mi ies cu toata bunavointa, ca daca el n-are bunavointa, ce sa-i fac?
Cornelia - din seria Mariuta vorbareata, m-ati lasat paf! cu vocabularul avansat. Cred ca ala micu' o sa vorbeasca la 9 luni cu asa o morisca linga el.Faza cu scarile mi-e cunoscuta, eu cind imi face de-astea (de obicei cind plecam seara de la Tantzica, unde suspectez eu ca cineva il cam duce in brate pe scari), intinde miinile si zice "op!op!", iar eu ma aplec si il string tare in brate si-i zic "da, iubitu'mami, pisoi, bla-bla" si apoi il iau de mina si merge fr. incintat de imbratisare. Uneori repetam schema ca la 3 etaje avem loc , dar de luat ma incapatinez sa nu-l iau.
Sa va pun un link misto, poate a fost cineva la Moscova sa ne spuna daca e pe bune, ca atunci m-am hotarit, vreau sa ma mut in metrou la Moscova: www.beeflowers.com/Metro/START.htm" target="_blank">metrou Moscova
Cit despre intilnire si eu sint amatoare duminica, la ora 11:00 ca sa fim sigure ca s-a dezmortit afara, in IOR unde zicea Crisa (dar sa mai zica o data, please!).
1. Madic
2. Andra
pup u,
Andra
Luca Pitu
elena_ltd spune:
Cornelia, desteapta fata ai! Seriile Mariuta m-au interzis si m-au induiosat raaaauuu. Bravo ei, bravo ei si... bravo tie! (Sunt incantata).
Intalnire:
1. Madic
2. Andra
3. Elena
anamaria spune:
andra, ce vrei, mei, daca ar creste in fiecare an cate 30 cm, ar ajunge la 10 ani sa aiba 3 metrii!!! oricum, e normal sa fie asa, dupa 1 an ritmul cresterii se micsoreaza, mai este un salt pe la 3 ani, parca...
anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion
http://community.webshots.com/user/miremirion
gio spune:
Am mai citit pe ici..pe colo...
Despre gradinita, eu am una in fata blocului deci..nu ma agit ca stiu unde o sa aterizeze fi-mea.
Mariuta e o desteapta, mereu ma uimeste cu realizarile ei! Burticuta ce mai face??
La intalnire am veni,. sa vedem vremea, in principiu sa nu ninga/ploua ca in rest, pana la -15 grade, nici o problema.
Va pupam
Gio si Taisia
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....
Magdone spune:
Intalnire:
1. Madic
2. Andra
3. Elena
4. Magdone
am fost si eu acolo in IOR e super fain locul.
Magdone si Razvan (19.07.2003)
poze
pojogam spune:
Dana esti invitata.... si toate de altfel, sa vedeti ultimele poze din primul album...Zapada!!!
Mihaela si Flaviu
Poze Flaviu
madic spune:
Mihaela - super pozele cu zapada, noi inca ii ducem dorul, numai ne-a amagit iarna asta cu zapada, mai mult flescaiala.
Cu intalnirea - ramane pentru duminica, ora 11, IOR - la "casute", sau pe platou, in fata bisericii ?
Intalnire:
1. Madic
2. Andra
3. Elena
4. Magdone
5. ????
Eu cred ca o sa o sun pe Andra duminica dimineata pe la 10 (te trezesti?), ca sa-mi confirme cum a ramas stabilit. Andra, e OK?
V-am pupat.
Madi si Mariuca (28.07.2003)
http://community.webshots.com/user/ianina2003