Fotografi si cameramani (2)
Raspunsuri - Pagina 11
M. Gina spune:
Daca un meniu la cei care muncesc pentru tine este ardere la buzunar, un dezastru de petrecere cu un DJ care cand pune muzica iti "multumeste" in gand ca face foamea sau amintirile facute de un fotograf care se simte tratat ca ultimul om, ce este, nu cumva un adevarat incendiu in sensul de bani aruncati in vant de 50 de ori mai multi ?
Mai ramane sa zici de la inceput si chelnarilor ca nu ai de gand sa le lasi bacis si esti la un pas de cea mai groaznica nunta pe care ti-o poti inchipui.
pisu_miau spune:
Subscriu si eu la faptul ca oamenii care contribuie la reusita unui eveniment trebuie hraniti si platiti, toti! ( cameraman, dj, fotograf, wedding planner) . Este o dovada de bun simt si respect fata de oamenii respectivi .
Pisu_Miau
Mai am 1 saptamana si 5 zile pana la nunta
ralucah spune:
Uite acum eu o nelamurire: de ce consideri ca lautarii merita meniu si nu sunt nesimititi sau "ardere la buzunar" iar ceilalti nu?
Chiar as vrea un raspuns, multumesc.
quote:
Originally posted by Raza de soare
Buna, miresici !
Fetelor, am si eu o nelamurire…
Cumnata-mea urmeaza sa faca nunta in octombrie. Cand a discutat cu cel care va filma nunta, a ramas afis cand baiatu’ i-a explicat ca pe langa bani, vrea si un meniu complet, iar acest lucru este specificat in contract.
Am inteles ca ii costa 10 mil, iar la suma aceasta se adauga meniul de vreo 40 euro.
Personal, mi se pare strigator la cer. Pai de ce nu are tariful mai mic, daca vrea si mancare sau de ce nu isi aduce de acasa ?
Bun, toata lumea stie ca de obicei, lautarilor li se asigura cate un meniu de persoana sau mai nou, li se dau bani si ei isi comanda ce vor. Dar de aici pana la a cere acest lucru si cameramanul si fotograful sau mai stiu eu cine, e nesimtire curata… si ardere la buzunar pt miri.
Voi ce parere aveti ? E normala aceasta cerere ? Aveti asemenea probleme ? Cum procedati ?
Raza de soare
"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
krelia spune:
Ia uite, abia acum vazu' si fata nelamurirea ta, scumpa Raza!!
Fata mea, da-mi voie sa-ti spun ca gresesti. Parerea mea!
Cererea cameramanului/fotografului nu mi se pare nici mie absolut deloc deplasata. Din acelasi considerent. Nu poti lasa un om atatea ore nemancat. Este inuman. Si nici nu-i poti cere "vino cu paketzel de acasa, pe mine nu ma intereseaza...mie-mi produci arderi la buzunar daca iti platesc un meniu complet". (intre noi fie vorba, 40 de euro reprezinta paguba-n ciuperci pe langa suma totala pe care o va plati, sa fim seriosi)
Pret mai mic la serviciile pe care ti le ofera, iar nu gasesc normal sa-ti ofere. Preturile din contractul respectiv reprezinta (banuiesc) strict serviciile de filmare/pozare plus montajul de dupa...daca mai nou, ei specifica in contract ca tu, beneficiar te obligi sa-i asiguri pe cheltuiala ta, evident, un meniu complet...asta e partea 2-a (o fi primit destule tzepe omu' si o fi venit acasa la nevasta-sa flamand, n-o mai fi fost in stare sa-si indeplineasca indatoririle de sot...cine stie si s-o fi invatat minte )......stii cum, e practic o chestie de bun simt si intr-un fel, recunoastere morala, daca vrei, pentru serviciile pe care el ti le aduce (caci, recunoastere materiala exista, nu?) si pentru faptul ca iti sta la dispozitie atatea ore.
In concluzie, nu numai ca gasesc normala aceasta cerere, dar mi se pare normal si uman, repet, sa-i asiguri tu o masa, chiar daca el nu ti-o cere. Lui si celor care-ti asigura muzica. Fara discriminare.
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
Ioana-Cristina spune:
Fetelor , munca pe burta goala ....parca nu prea merge ! Una e sa fie omu' satul shi sa se puna pe treaba-mai o scena romantica , mai una hazlie sau o chestie de moment- si alta e sa stea omu sa-i ghiortaie stomacul si sa se chinuie cu o camera profi care are ceva kilograme (o spun din experienta lu' puiu meu)si nu ma refer la cele digitale. Dpv al calitatii imaginii , electronicele digitale sunt mai putin viabile decat celelalte.
Asta era un sfat.
Ioana-Cristina *** "Simt ca traiesc , deci exist !"
Ioana-Cristina spune:
Fetelor , Claudiu are dreptate.Eu pot spune ca am fost pusa (si voi mai fi)in pielea sotiei de cameraman/dj.Va spun ca este groaznic.Stai nemancat ore in sir , cum spunea si Claudiu , si inainte de inceperea evenimentului (ceea ce noi nu vedem - ca n-avem cum)si pana la sfarsitul nuntii(sfarsitul nuntii pt noi dar nu si pt cameraman/dj ca el tre sa ramana sa stranga toata aparatura si cablurile care le-a insirat sa ne fie noua distractia mai mare), dar mai puneti si munca din timpul petrecerii...Toti stau si mananca , iar el sta si saliveaza si n-are cand sa-si cumpere un corn ca el tre sa fie mereu in activitate.E foarte greu . Si se mai alege si cu o ditamai febra musculara ca a trebuit sa tina camera in nu stiu ce pozitie ca sa prinda cine stie ce scena (sau aparatul)sau ca a trebuit sa stea tot timpul "la butoane" ca sa intre piesele fara ca noi sa sesizam asta...(aici e chestie de maiestrie pt ca nu oricine poate face asta).Asta in cazul in care nu vrem (nimeni nu vrea)ca intre piese sa existe pauza necesara intrarii cu o alta piesa.
E foarte greu.Eu am vazut asta cu ochii mei si stiu ce inseamna.
Putina omenie nu ne-ar strica .O portie de friptura si un pahar de vin nu saraceste pe nimeni.
Parerea mea !
radu300 spune:
"Electronicele digitale sun mai putin fiabile decat celelalte"... Poate poti fi putin mai specifica, eu ma indoiesc ca ai vrut sa spui ca o camera digitala 3CCD profi se poate compara cu o camera VHS-C sau S-VHS. Discutam totusi de o diferenta de peste 10 ani de tehnologie. Daca comparam un SVHS-C cu un minidV de buzunar, atunci si doar atunci sunt de acord cu tine.
Ioana-Cristina spune:
Si totusi... eu mi-am spus doar parerea mea. Ma refer la tipurile de camere foto/video din ultimele generatii. Si crede-ma ca sunt si camere care sunt la fel de bune , fara a fi digitale...
Nu te contrazic , dar e vorba de principiul de functionare. Daca n-are ecran digital nu poate fi mai putin performanta.
Parerea mea !
radu300 spune:
Nu despre ecranul digital era vorba ci despre captorul de imagine si modul cum este stocata informatia. Ecranul ala e ultimul lucru la care ma gandeam. Ultimele generatii nu au mai cuprins de ani buni lansarea unor camere pe alt fel de suport decat digital (sau ceea ce se intelege prin digital atunci cand vorbim de video). Chiar ieri am intalnit pe cineva care facea statuie unei camere Panasonic M9000, dar cand venea vorba de digitale cu 3 CCD-uri tot ce putea spune este ca sunt proaste pentru ca sunt scumpe. Eu nu ma refer la camerele mici, consumer, ci la camerele pe care un profesionist din domeniul nuntilor si le doreste/le poseda. Vorbim de preturi de pe la 7000 USD in sus.
ralucah spune:
Uite de aia imi place mie fata asta...ca are rabdare sa scrie ce vraeu eu sa zic!!
quote:
Originally posted by krelia
Ia uite, abia acum vazu' si fata nelamurirea ta, scumpa Raza!!
Fata mea, da-mi voie sa-ti spun ca gresesti. Parerea mea!
Cererea cameramanului/fotografului nu mi se pare nici mie absolut deloc deplasata. Din acelasi considerent. Nu poti lasa un om atatea ore nemancat. Este inuman. Si nici nu-i poti cere "vino cu paketzel de acasa, pe mine nu ma intereseaza...mie-mi produci arderi la buzunar daca iti platesc un meniu complet". (intre noi fie vorba, 40 de euro reprezinta paguba-n ciuperci pe langa suma totala pe care o va plati, sa fim seriosi)
Pret mai mic la serviciile pe care ti le ofera, iar nu gasesc normal sa-ti ofere. Preturile din contractul respectiv reprezinta (banuiesc) strict serviciile de filmare/pozare plus montajul de dupa...daca mai nou, ei specifica in contract ca tu, beneficiar te obligi sa-i asiguri pe cheltuiala ta, evident, un meniu complet...asta e partea 2-a (o fi primit destule tzepe omu' si o fi venit acasa la nevasta-sa flamand, n-o mai fi fost in stare sa-si indeplineasca indatoririle de sot...cine stie si s-o fi invatat minte )......stii cum, e practic o chestie de bun simt si intr-un fel, recunoastere morala, daca vrei, pentru serviciile pe care el ti le aduce (caci, recunoastere materiala exista, nu?) si pentru faptul ca iti sta la dispozitie atatea ore.
In concluzie, nu numai ca gasesc normala aceasta cerere, dar mi se pare normal si uman, repet, sa-i asiguri tu o masa, chiar daca el nu ti-o cere. Lui si celor care-ti asigura muzica. Fara discriminare.
Krelia...viitoare printzesitaUn cerc de prieteni nu se face cu compasul.
26 august 2006"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!