9.000.000 concediu maternitate?
Raspunsuri - Pagina 3
manupop spune:
sa inteleg ca daca am nascut pe 9 dec. 2003 si am intrat in cic pe 1 febr. 2004 voi lua 7.800.000?
alipiticot spune:
Pentru corecta informare a beneficiarilor de indemnizații pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, acordate în sistemul public de pensii, în urma apariției în zilele de 4 și 5 ianuarie a.c. a numeroase informații în presa scrisă și audio-vizuală, Casa Națională de Pensii și Alte Drepturi de Asigurări Sociale face următoarele precizări:
Conform prevederilor art. 125 din Legea nr.19/2000, astfel cum au fost modificate prin Legea nr. 577/2003, pentru drepturile care se stabilesc după data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut lunar al indemnizației pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, iar în cazul copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de 3 ani, este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
În anul 2005, conform prevederilor Legii nr. 512/2004, salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 9.211.000 lei.
În aceste condiții, pentru anul 2005, cuantumul brut lunar al indemnizațiilor care sunt stabilite după data de 31 decembrie 2003 este de 7.830.000 lei, reprezentând 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Precizari privind sporurile
care au facut parte din baza de calcul a pensiilor conform legislatiei anterioare date de 1 aprilie 2001 si care vor fi utilizate la determinarea punctajelor medii anuale in cadrul procesului de evaluare a pensiilor in vederea recalcularii.
Click pe fisierul atasat acestui capitol pentru mai multe detalii
Asta de site http://www.cnpas.org/cnpas/jsp/content.jsp?chapterId=116
Deci toate mamele care au intrat cu 6530000,vor primi 7830000 de anul acesta.
De fapt eu cred ca era si normal.
Se pare ca s-a rezolvat o mare prbl de interpretare.
alipticot 34 sapt
Dr Mihalceanu Cuza Voda
DPN 15-20 febr 2005
poze
Amaya spune:
Alipiticot, si eu am postat aceleasi precizari iari si eram convinsa ca lucrurile stau asa cum tragi si tu concluzia dar am sunat azi la CNPAS, la Directia Metodologie si mi-au spus ca beneficiaza de indemnizatia de 85% din 9.211.000 decat cei care depun cerere pt. CIC, pt. prima data, incepand cu 01 ianuarie 2005 si nu se aplica si la cei care au intrat in CIC inainte de aceasta data...
Oana si comoara 33+ sapt
Rozi spune:
Amaya, mai da-le un telefon si spune-le sa intre pe siteul institutiei pe care o reprezinta si sa citeasca acolo.
Nu e prima data cand angajatii unei institutii au aflat de modificarile (sau interpretarile) legislative de la noi, cei care punem intrebari.
Victoras (24.08.2004)
manupop spune:
trebuie sa fii tare greu de cap daca nu poti sa intelegi ce scrie intr-un text!
Amaya,trebuie sa faci "galagie" ca altfel nu "doare" pe nimeni de tine!numai eu stiu ce am patit cand am "intrat " cu cei 6.500.000.o sa vad si de data asta daca nu mai am surprize!
manu si george
mmag spune:
Yes, yes, yes!
Ma duc maine la servici sa-i informez, ca pe ei nu-i intereseaza daca nu-i trage cineva de maneca.
Multzam fain.
Amaya spune:
Rozi, le-am spus unde si ce am citit si mi-au spus ca este o problema de interpretare si ce ma astept sa dea o lege in fiecare an in care sa se specifice ca indemnizatia respectiva se aplica doar pentru anul cutare sau cutare, ca pentru ei este de la sine inteles...un dobitoc, sincer nu prea ai cu cine sa vorbesti pe acolo...chiar l-am intrebat daca li se cere un raspuns in scris mi-l dau si au zis ca nu e nici o problema dar va spune acelasi lucru...
Oana si comoara 33+ sapt
palmyrah2002 spune:
"În aceste condiții, pentru anul 2005, cuantumul brut lunar al indemnizațiilor care sunt stabilite după data de 31 decembrie 2003 este de 7.830.000 lei, reprezentând 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat."
Daca ati intrat pe site-ul scris mai sus,de Marcel Alexa,veti gasi aceasta precizare care mi se pare mai mult decit clara.
Se pare ca s-a gindit cineva si la mamici!Bravo lor!
marius spune:
Confirm si eu (neoficial) ca incepand cu 01.01.2005 toate persoanele aflate in CIC indiferent de data solicitarii acestui drept vor beneficia de valoarea stabilita pentru anul 2005 in speta de 85% din venitul mediu brut pt anul 2005 sau cu alte cuvinte cei care au avut 6.5 milioane lei incepand din 01.01.2005 vor avea CIC majorat la valoarea de 7.8 milioane lei identic cu persoanele care vor solicita CIC doar din 2005. Deci nu va mai conta data solicitarii ci perioada acordarii conform legislatiei in vigoare in acea data. Toata lumea aceeasi suma fixa.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Amaya spune:
Marius, asa era si normal si logic...multumim mult de informatie
Oana si comoara 34+ sapt