9.000.000 concediu maternitate?
Raspunsuri - Pagina 2
Rozi spune:
quote:
Originally posted by mamaruta
Eu am inteles ca pentru mamele ce au nascut dupa 01.01.2005 CIC = 7.800.000.
Gresit. Conteaza data solicitarii dreptului, nu data nasterii. Data nasterii conteaza pentru a vedea daca are dreptul sau nu la CIC si nu pt cat va primi.
quote:
Si pentru primele 4 luni de CIC nu se plateste impozit, deci CIC in primele 4 luni = 9.211.000
Nici asta nu e corect. Pt CIC nu se plateste deloc impozit, nu numai primele 4 luni.
Victoras (24.08.2004)
Rozi spune:
quote:
Originally posted by palmyrah2002
Stirea de la Antena 1 este nedocumentata si aruncata pe post aiurea.
Perfect de acord! Numai inexactitati au spus! Induc lumea in eroare! Rusine!
quote:
[...] mamicile care sint deja in CIC din 2004 vor primi indemnizatia de 6530000 lei.
Draga mea, spune-mi te rog pe ce te bazezi cand afirmi asta. In afara desigur de sustinuta campanie de presa care promoveaza acesta solutie. As vrea sa discutam un pic pe tema asta.
Victoras (24.08.2004)
palmyrah2002 spune:
Rozi,ma gindesc ca asa cum a fost anul trecut,mamicile care au intrat in concediu cu 1 ianuarie 2004 au primit indemnizatia de 6530,iar cele aflate deja in plata au primit indemnizatia 85% din venitul lor brut si nefiind deocamdata alte precizari,va ramine la fel.
E doar o parere si avem si noi nevoie de ceva precizari si cum voi avea un raspuns sigur de la tanticile de Casa de asigurari,ma infiintez cu el aici.
Dar...cum au fost atitea modificari,nu se stie niciodata!
Poate se va gindi totusi cineva de acolo de sus si va permite ca indemnizatia de 7 mil sa fie acordata si mamicilor care au intrat in CIC in 2004.
mephala30 spune:
Cristina, tare bine ar fi sa se acorde noua indemnizatie si mamicilor care au intrat in Cic in 2004. Eu inca sper...
Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin
floarea_soarelui spune:
Pentru perioada prenatala si postnatala...acele 120 de zile..din care trebuie luate obligatoriu min 42 se plateste 85% din salariul pe care il are mama la momentul intrarii in concediul pre si post natal....care poate fi mai mult post natal daca toate merg ok....deci aici depinde de salariul ficareia (si nici asta nu se impoziteaza din cate am inteles eu vbind la noi la personal)...pt CIC se da anul acesta 7.800.000 pentru cele care intra in CIC dupa data de 1 ian. 2005...cele care erau in CIC inainte de aceasta data...iau acei amarati de 6.500.000...desi mie nu mi se pare ca in ordonanta asta este chiar cusher....in fine...corect ar fi sa se dea la fel la toate mamicile...ca deja au facut-o urata cei dinainte...cu acesti 85% din salariul mediu brut pe tara....Pt cele care au salariu mai mare...si 85% inseamna o suma mai mare decat cele 7.800.000 cred ca este convenabil sa isi ia pre si post natalul cat mai mult dupa data nasterii...(daca sanatatea lor si a bb-eilor din burtica o permite)...si apoi..sa ia si ce le da statul...:). Numai bine va dorim si bbici sanatosi si fericiti:)
Dana si Ioana amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots.com/user/floarea_soarelui
floarea soarelui
Rozi spune:
quote:
Originally posted by palmyrah2002
Rozi,ma gindesc ca asa cum a fost anul trecut,mamicile care au intrat in concediu cu 1 ianuarie 2004 au primit indemnizatia de 6530,iar cele aflate deja in plata au primit indemnizatia 85% din venitul lor brut si nefiind deocamdata alte precizari,va ramine la fel.
E doar o parere si avem si noi nevoie de ceva precizari si cum voi avea un raspuns sigur de la tanticile de Casa de asigurari,ma infiintez cu el aici.
Intr-un fel ai dreptate, dar uite ce argumente as pune eu la bataie:
1. inainte de 1.1.2004, CIC se calcula in functie de veniturile realizate; se folosea ca baza de calcul o medie zilnica, medie care trebuia sa ramana constanta pe toata perioada concediului; din 1.1.2004 nu se mai foloseste media zilnica, deci nu mai scrie nicaieri ca se preia ceva din luna anterioara, deci s-ar putea schimba indemniz in ian 2005 fata de dec 2004!
2. inainte de 2004, TOATE indemnizatiile se indexau regulat; CIC-urile incepute in 2004 NU s-au mai indexat; de ce? poate pt ca ar fi putut fi considerata indexare (si nu de 4 ori pe an, ci doar o data) modificarea bazei de calcul - adica salariul mediu brut anual? Asta mi s-ar parea singura justificare pentru neindexare, ca doar inflatia era aceeasi pentru toata lumea;
3. daca e s-o iei strict dupa litera legii, baza de calcul este salariul mediu brut anual - nu din anul cand s-a stabilit dreptul! Daca legea nu face distrinctia asta, noi de ce s-o facem? (din vagile mele amintiri, asta era un principiu de drept)
VA ROG SA CONSIDERATI ACESTE RANDURI SIMPLE DISCUTII SI PARERI; NU VA BAZATI PE ELE! CERETI UN RASPUNS OFICIAL DE LA CASELE DE PENSII!
Victoras (24.08.2004)
monica-elizabet spune:
buna la toata lumea si la multi ani!
eu am nascut pe 16 dec 2004 dar inca sunt in post natal pana la 1 feb, incepand cu aceasta data vreau sa solicit CIC, din cate am inteles de la voi o sa primesc 7 830 000 lei nu?....ma cam speriasem credeam ca daca am nascut in dec o sa primesc cic-ul aferent pe 2004...dar sper sa ma fi inselat.
am o rugaminte la voi daca stiti cumva ce acte imi trebuiesc la intrarea in CIC...mentionez ca sunt asigurata la CAS, nu salariata...deci ce anume trebuie sa depun si unde? la cas vitan? unde am platit cas in tot acest timp?...dar ce acte?
va multumesc anticipat pentru raspuns si sper din tot sufletul ca toate sa laum 7 830 000 indiferent de data cand am nascut sau cand solicitam cic
va pup
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos
marcel_alexa spune:
Va rog sa va uitati pe pagina www.cnpas.org
Veti gasi acolo un comunicat postat astazi, din care rezulta ca, pentru anul 2005, cuantumul brut lunar al indemnizatiilor care sunt stabilite după data de 31 decembrie 2003 este de 7.830.000 lei. Q.E.D.!
anaemi spune:
imi explica si mie cineva in ce conditii se acorda CIC-ul asta !!! PLIZZZZZ
nu ma injurati va rog!