Unde sunt musulmancele mele?(6)
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Valentina,intai de toate am sa tedulce si sa iti zic ca iti datorez niste scuze,stii te de ce
Apoi sa-ti raspund pe rind,despre fete, a zis tac-su ca nu le da nici mort.Sa nu prinza picior de flacau la usa lui
Cit despre intrebarea ta in legatura cu ce ar face Maryam,banuiesc ca pot sa raspund si eu.
Sa dea Allah sa se intimple cit mai tirziu,desi nu eu hotarasc ci toate vor veni exat la timpul lor,iti zic ca nu voi face altfel decit cum vrea persoana in cauza.
Familia mea este crestina-ortodoxa,daca intre timp nu se vor converti la islam,eu cred ca este de bun simt sa-i inmormintezi asa cum cere religia in care au murit.
De ce gindesc asa?In primul rind pt. ca nu ar avea nici un rost,nici o insemnatate ,absolut nimic ,daca ar muri crestin si eu l-as inmorminta in stil musulman.Ar fi haios,ca sa nu zic altfel.Persoana in cauza ajunge la Allah asa cum a murit,in credinta in care a fost cind si-a dat obshtescul sfirsit.Ce ar schimba in fata lui Allah felul cum a fost inmormintat,cind de fapt ceea ce crede sufletul lui conteaza?
Va pup acum,e timpul de dhuhr.
P.S.Intrebarile cu bun simt,mesajele care nu oglindesc dispret la adresa religiei noastre ,a persoanelor in cauza,care nu bat apropouri legatde intelectul si relatiile noastre conjugale,nu au cum strini razboi,deci nu deranjeaza pe nimeni.
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
maryam spune:
Valentina,chiar aseara l-am sunat pe imama si am stat iar o ora cu sotia lui la taclale,a ras ca de obicei si domnul imam e atat de bland,de fiecare data imi raspunde la tirurile de intrebari si-ti marturisesc ca e un om exceptional,este un intelectual desavarsit,un om pe care as sta sa il ascult ore(si chiar asa se intampla cand ne intalnim!);asa ca bineanteles mi-a spus ca daca acea femeie a vrut sa fie inmormantata cum a trait,adica in religia ei,fiul ei asa trebuia sa faca,ca nu e nici un pacat sa inmormantezi pe cineva indiferent de ce religie are,ci chiar acesta este tsauab de la ALLAH,adica rasplata.Poti sa suporti cheltuielile de inmormantare pentru oricine,pentru oricine,un sarac,daca n-o poate face...iti dai seama ca daca mama ar vrea sa moara soi sa-i cante popa prohodul,doar n-o sa ma opun si asa cum ti-a zis si hannen,indiferent in ce sau in ce nu crezi tot la ALLAH,unicul Dumnezeu in fata caruia ne vom infatisa cu totii candva.
Sper si ma rog la ALLAH sa ne ajute pe toti sa depasim prin credinta si prin caritate raul care din pacate exista si sa incercam macar sa fim mai buni.Cu drag,numai bine tuturor.
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”
osolita spune:
Fetelor ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri?
Exista in islam notiunea de spovedanie? Am un text in engleza care spune ca pacatele sunt "iertate" de Allah daca exista "a sincere confesion of the sins" si pocainta pentru ele. Eu m-am impiedicat de cuvantul confesion si nu stiu cum sa-l interpretez.
Si mai am o nelamurire referitoare la Iblis. El a "cazut" din cauza ca n-a vrut sa se inchine omului sau din alte motive? Si de ce-i da voie Allah sa "ispiteasca" oamenii?
Multumesc anticipat!
maryam spune:
Sigur ca exista spovedanie,desi termenul nu-l gasesc edificator,pentru ca ALLAH nu are nevoie sa-i spun eu ce am facut,pentru ca Hua Al Samia Al Basir.adica El este cel care vede si aude totul.
Exista trei conditii in care se spune ca pacatul are sansa de afi iertat:
Sa existe sincerul regret pentru ca a fost infaptuit
Sa se ceara iertare lui ALLAH Subhana Hua wa taala si nimanui altcuiva
Sa nu se mai repete nicicand.
Sigur ca doar ALLAH stie si poate asta face ca cei care intr-adevar cunosc islamul si sunt musulmani sa se teama si sa traiasca cu speranta ca vor fi iertati,iti dai seama dc ar sti omul cu certitudine ca e iertat,sa fim seriosi,ar face-o iar si iar.
Intre om si ALLAH nu exista intermediar,in sensul ca nimeni,nici un imam,nici un invatat,nimeni nu poatemijloci,in ziua judecatii scrie in Coran ca vom veni in fata lui ALLAH la judecata,fara mama,tata,etc.fiecare va fi propriul judecator al drumului pe care se va duce(adica infern sau rai) pentru ca isi va primi cartea in care este scris totul,adica tot ceea ce omul a facut,acestea sunt insemnate de 2 ingeri care asta fac,noteaza totul;sigur ca ALLAH va decide ce va fi,am vrut sa spun ca omul va putea atunci sa-si dea seama singur.
Acum apropo de Iblis,in Coran(n-am sa scriu textual pentru ca nu stiu !)scrie ca atunci cand ALLAH le-a spus ingerilor va voi face voua din lut un om si cand il veti vedea sa cadeti inaintea lui prosternandu-va,adica ca o preamarire a puterii divine,toti s-au prosternat in afara de iblis care a spussa ma prosternez in fata lui pe care l-ai facut din lut cand eu sunt creat din foc?Atunci ALLAH i-a spus:"...iesi de aici-din rai- si blestemat vei fi tu in lumea aceasta si in lumea de apoi",raiul fiind oprit deci pentru el.Ca semn al supararii iblis i-a raspuns voi iesi,dar ii voi lovi pe ei(pe oameni) din fata si din spate(...) si-i voi amagi ,ii voi abate de la adevar,in afara de cei care vor fi cu adevarat supusi Domnului lor,adica fata de acestia el nu va avea nicci o putere.Si asta se tot intampla de atunci,asta s-a intamplat si cu Moise si cu Isa(Issus) si cu Muhammadsaaws,dar ei ,ca si profeti au rezistat 5tentatiilor si au invins in lupta cu seitan/iblis.
Inshaa ALLAH sa gasim fiecare puterea sa o facem.
Intrebarea este insasi esenta vietii ,de ce traim,de cemor oamenii,de ce este lumea si cu crime si cu flori,de ce isi arunca mamele copii in tomberoane?Parerea mea este ca ALLAH ne-a creat din dragoste si iubire,promitandu-ne o viata linistita,plina de frumusete,de fericire in rai,dar el trebuie meritat...ce dar mai bun ne putea face?Cred ca depinde nu numai de perceptia sau de inima fiecarui,cred ca este mult mai profunda si mai ampla problema,dar in sine,rezolvarea e la indemana fiecaruia.
Inshaa ALLAH sa avem capacitatea de a ne pregati in aceasta viat pentru ceea ce va urma dincolo![quote]Originally posted by osolita
Fetelor ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri?
Exista in islam notiunea de spovedanie? Am un text in engleza care spune ca pacatele sunt "iertate" de Allah daca exista "a sincere confesion of the sins" si pocainta pentru ele. Eu m-am impiedicat de cuvantul confesion si nu stiu cum sa-l interpretez.
Si mai am o nelamurire referitoare la Iblis. El a "cazut" din cauza ca n-a vrut sa se inchine omului sau din alte motive? Si de ce-i da voie Allah sa "ispiteasca" oamenii?
Multumesc anticipat!
[/quote]
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”
Catan spune:
Fetele mele dragi am iesit si eu din butoiul cu melancoliecu ajutorul unei prietene deosebite de aici
Cred ca si eu o sa racesc dar sper sa nu fie tareeee .
Noi nu prea avem noutati dar vreau sa semnez si eu condica .
Dodo iubita unde esti ca ne e dor de tine>?stie cineva de Dodo a noastra?'
Amoodelu ce face Omar ?Cum se simte dupa circumcizie?Ufff e greu dar trece.Au trecut colicii?Te pupam dulce
Anca ,Aura ,Gulshan ? pe unde sinteti fete frumoase?
Coscos iti multumim ptr gindurile frumoase.
Fetelor ce se intimpla cu Kriss a noastra?Daca ne citesti da-ne si tu de veste
Ttik ,Denisa?
Eu astazi sint pusa pe intrebari..
Va imbratisez pe toate cu drag .
dodo spune:
Aici sint, nu ma pierdushi, citeam cu mare amuzament unele topicuri si vai, ce-mi vazura okii??!! Fusai data de exemplu negativ, ca o mama singeroasa si necrutzatoare ce sunt!! Vai mie!! In orice caz, chiar daca am fost exmplificarea "raului", tot e ceva, inseamna ca pe undeva am atins o coarda sensibila, poate o deceptie, ca altfel nu vad de ce un om pur si simplu uraste o religia asa, netam-nesam. Cel putin un om rational nu o face.
Sa stii ca ma gindeam zilele trecute la nenorocirile din Asia, citi copii orfani, citi parinti disperati, si ce crezi ca aud ieri la stiri??? Am ramas incremenita: au navalit tot felul de nenorociti, atit din diferite regiuni ale tarii cit si din tarile vecine, sa ia copiii orfani in grija dar nu ca i-a palit mila, ci sa ia suma de bani promisa de guvern ca un fel de compensatie pt. copiii orfani-exemplul era din India, care s-au dus in Sri Lanka si-au luat copii in grija fara sa ceara acordul prealabil al autoritatilor, dupa care au facut cerere sa li se dea banii promisi de guvern (cam de 10 ori salariul mediu). Si, colac peste pupaza, au inceput sa fie reclamate cazuri de abuzuri sexuale asupra copiilor orfani!! Un exemplu a fost dat, nu i-au dat numele si nici tara, l-au aratat numai cu capul acoperit de o haina cum intra intr-o cladire, tot ce-au zis e ca provine dintr-o tara din Europa de Vest si venise cu ajutoare. Asa ajutoare, mai bine lipsa!!!
Sint pe metereze la sv., vreau sa profit de timpul pe care-l mai am la dispozitie si sa las cit mai multe dintre treburi in ordine, nu-mi place sa las treaba-n circa altuia, am si eu mania lucrului facut de mine, sa stiu ca e facut asa cum trebuie...Zicea Aysha de stolul ei de pasarele, cred ca avem cu totii, mai putin cei care sint perfecti si le place s-o recunoasca!
Hai ca scriu mai tirliu un pic, azi tre' sa plec mai devreme, am ceva trebi' urgente..Pupici!
Hannen, hai mey, unde zici ca e pozica cu a doua printesa???Pe prima am ratat-o dar pe-a doua poate o pun de nora??? Ca tot am si rude prin Egipt, punem de-un pod de flori?
Coscos, scuze, iubita ca nu ti-am urat pina aku LMA, uite, ca o compensatie iti marturisesc ca si ziua mea(dupa a ta) a trecut ca neobservata, fara cadou(ca s-a transformat intr-un X-Box pt. fi-miu) doar cu un subtirel LMA dar nu ma supar, noi nu am facut niciodata caz de zilele de nastere ale noastre, insa la copii tre' sa tin seama, ca sint sarbatoriti la gradi' si mi-e rusine sa-i las pe altii sa-i ureze LMA in locul meu, asa cum i-am luat cadou si de craciun, ca au primit cadouri de la gradi' si de-acolo stie ca, cei cuminti sint vizitati de Santa si primesc daruri acasa..Cind o mai creste un pic, peste vreo 2-3 ani, o sa vada el cum sta treaba, acum trebuie sa-l fac sa se simta la fel cu ceilalti copii. Culmea e ca si tipa care are grija de el, ea fiind hindusa, a procedat la fel, chiar ea m-a indemnat, a zis ca nu e bine ca cei mici sa se simta diferit tratati, pt. ei orice sarbatoare nu are incarcatura religioasa, ci de daruri, si asta conteaza cel mai mult pt. ei..
Acum o roiesc si poate miine am pt. voi o suprpriza....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/denisuca/denisuca.jpg)
denisuca spune:
Buna dimineata, dragele mele!
Cred ca o sa ma cam lasati "repetenta" anul asta, pentru ca am lipsit atata timp si nu am scutire, nici macar scuze nu prea am.
Fetele, mama mea vrea sa plece in Spania, are o prietena acolo si vrea sa lucreze acolo, iar eu sunt taaaaaaaare mahnita. Eu stau cu parintii si mama e cea mai buna prietena a mea. Ne intelegem super si ma gandesc ca o sa stau in butoiul cu melancolie pana se va intoarce acasa, peste vreo trei luni (eu cel putin sper sa nu stea mai mult de atat , ca "innebunex" - cu zicea Iepurasu' din bancuri) .
Stiu ca, in mod normal, nu ar trebui sa imi fac prea multe griji, dar mama mea e bolnavioara, are tot felul de probleme de sanatate (si osteoporoza, cu niste dureri de oase ingrozitoare...) si nu pot sa nu fiu ingrijorata. Initial, m-am opus ideii de plecare, dar acum o vad foarte hotarata si nu vreau sa fiu eu Gica Contra. Dar, trebuie sa recunosc, sunt si egoista si ma gandesc si la mine... .
In rest, toate... bune, sa zicem. Am si eu cate-o cearta cu seful, de ma doare stomacul doua zile dupa (o fi si de la cola), dar trece.
Iar iubitul meu e racit. Culmea e ca el e in Arabia si se plange ca e foarte rece vremea acolo, iar eu, in Romania, in ianuarie, ma imbrac cu un tricou si un jerseut...
Cam astea-s noutatile mele.
Si am o intrebare: ce spune Coranul sau ce stiti voi despre caini si despre cei care au un caine in casa? Ca informatiile mele sunt oarecum contradictorii. Astept sa imi spuneti voi, daca stiti.
Va dulce pe toate, sanatate voua si puiutilor vostri dulci si sa ma iertati, rogu-va, pentru absenta mea atat de lunga si mai ales nemotivata. "Marturisesc" ca de citit v-am citit atunci cand am avut timp...
Salam aleycum!
Denisa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Fetili va multumesc de raspunsuri.
Hannen,ziceti voi mama ca nu le dati da iote ca aveti pretendenti de pe acu,dodo s-a inscris la coada
Maryam,asa am gandit si eu,trebuia sa o respecte si sa-i respecte convingerile chiar daca erau diferite de ale lui.
Apropo de Craciun,am vazut la stiri cred,cum cineva de la autoritatea palestiniana a fost la biserica in noaptea de ajun,alaturi de preoti,la sarbatorirea nasterii lui Iisus,voi sarbatoriti nasterea lui?ma rog,in calitate de profet ca voi asa il considerati nu?
Curiozitatea,deh...
Speranta moare ultima!
Valentina
Catan spune:
Valentina nu stiu ce sa zic ,profetul Isus este fffff iubit de musulmani ,cred ca data de nastere a lui e alta decit cea descrisa de Biblie.Dar nu exista sarbatoarea Craciunului in Islam .
Fetelor hai ca iar ma enervai cind am citit subiecte pe ici pe colea cind am vazut cita ura si rautate zace in unii
Dodo La multi ani cu intirziere .F deplorabil ceea ce se intimpla in lumea asta .Cum unii pot sa fie atit de crunti sa se gindeasca la bani adoptind un copil si dupa batindu-si joc de viata lui?
Dar asta se trece cu vederea ca nu e musulman
Atentie Dodo esti filata de multa lume ,hai ca nu zic si cine ca ma bufneste risul dar multe prostii am auzit in ultimul timp
ce sa-i faci defect de comportament.
Va pupic pe toate ca ma duc cu piciul la gradi si iar intirzi din cauza voastra
Coscos spune:
Fetelor, hai mai, nici una nu vru sa zica si la mine despre nevestele alea??!! Nici n-am dormit de bucurie/emotie ca, in sfarsit, o sa am si eu un raspuns pe care sa ma bazez, si cand colo, nika...
Maryam, pupic, , contra raspuns??
Costina