Unde sunt musulmancele mele?(6)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Salamwaleikum, fetelor si bine v-am gasit in noul an! Fie ca noul an sa fie mai bun, mai incarcat de bucurii, mai...
Ma bucur si ma intristez in acelasi timp cind va citesc...
Ma bucur ca sinteti bine, sanatosi(mai ales cei ce dau mina cu ghetarii) si ma intristez ca iar ati dat apa la moara celor ce tin cu tot dinadinsul sa improaste cu noroi religia noastra..Din nou am realizat ca am fost inteleapta cind am hotarit sa nu mai raspund nici unor provocari de discutii pe teme religioase, n-as face decit sa-mi consum timpul si energia inutil, mai bine le canalizez spre alte scopuri. Nu stiu cum e pe la TV la voi dar aici tot timpul dau in media situatia din Asia, la fiecare buletin de stiri...Noi nu am aflat imediat, ca nu am avut timp prea mult la dispozitie, urmeaza sa incepem sapt. viitoare constructia noii case si sint multe de facut, treaba cit cuprinde, insa am ramas aproape fara glas cind am aflat de intensitatea tragediei...Spunea cineva pe un alt topic cum ca nu a auzit in media ca Semiluna Rosie sa se implice cum s-a implicat Crucea Rosie-e de inteles, cine patroneaza televiziunile??? Pe-aici la fiecare magazin, fie el supermarket sau de mai mica marime, sint cutii de donatii, la fel in spitale, biserici, moschei, auzeam la un moment dat ca s-au strins din donatii publice mai bine de 50 mil.$, adica mai mult decit au donat USA inainte de inceputul sapt. asteia(45mil.$), ieri am auzit la stiri ca au ridicat si ei suma de la 45 mil la 450mil(daca era pt. un nou razbel, se gaseau imediat miliarde, nu milioane!).Deci cum spuneam, aici au aratat, fara pompa ce-i drept, cum s-au strins donatii de la toate categoriile sociale, confesiunile religioase, cum au plecat echipe voluntare de medici sa ajute, incarcati de medicamente. E lucru stiut ca atunci cind un musulman ajuta, nu-i place sa bata toba, ajuta si gata, poate de-aia unora li se pare ca organizatiile musulmane nu misca un deget. Si noua ne pare bine ca am avut posibilitatea sa ajuta, si acum si altadata, si niciodata nu ne-am batut cu caramida-n piept(poate de-aia nici nu am avut chef sa mi se acorde floricele, nu-mi trebuie recunoastere a faptelor, subhanAllah, are cine sa mi le recunoasca!)
N-am avut timp sa citesc tot ce-ati postat in urma la topic, promit sa o fac si sa raspund mai indeaproape. Pina atunci,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Dodo,bine ai revenit,sa faci o camera in plus pentru noi,cand om tabara sa te vedem,bine?
Nu pot decat sa salut,cu jos hijabul interventia ta;cum am mai spus este o vorba deloc plastica care spune ca daca te bagi in noroi te mananca......asa ca n-am sa mai decad nici uman,nici intelectual,nici n-am sa mai cobor la un nivel inferior in demersul pe care-l credeam nobil de a face cunoscut adevarul care m-a luminat asa cum inteleg eu iluminarea fara a constrange pe nimeni,ci doar pentru a impartasi experiente proprii.Daca din ignoranta sau nestiinta unora le place sa bage bete prin gard(uri) si altora mai ales sa le prinda,asta este;poate ca cel mai trist este ca aceiasi unii nu inteleg nimic din ceea ce reprezinta trecut si cat de grav afecteaza necunoasterea.
Numai bine tuturor!

Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Buna fetele,va doresc un an plin de bucurii si impliniri!
Hannen,chiar vroiam sa trimit Pm sa te intreb ce-i cu albumul tau de nu mai este si cand colo,dau de poze noisa-ti traiasca printesele,daca si Isra o sa fie la fel de frumoasa ca si Amira,sa faci nene niste bancute in fatza casei,ca o sa fie coada la tine la usa
asa,acu sa va intreb ceva,am fost martora la o situatie bizara din punctul meu de vedere,unui tip,care s-a convertit la alta religie decat cea ortodoxa,ia murit mama,ceea ce m-a frapat pe mine a fost faptul ca nu a ingropat-o crestineste,asa cum a vrut ea,a dus-o la groapa fara preot,fara o luminare aprinsa,fara coliva,care pentru ea erau importante.Ma intreb si va intreb,faptul ca el nu mai crede in ritualurile ortodoxe trebuia sa fie o piedica in ai acorda mamei lui spovedania,impartasania etc...nu era normal din respect pentru ea sa o ingroape conform convingerilor ei si la care ea tinea?

Speranta moare ultima!
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ttik spune:

dragelor,in primul rand un AN NOU FERICIT si tot binele din lume voua si familiilor..salutari si pupici tuturor,iertati-mi absenta..hannen ai niste copii superbi,sa fie sanatoase amandoua..celorlalte,carora v-am dus dorul(din vina mea,ca nu am avut timp de intrat pe forum)va imbratisez asa virtual..amoodia,maryam,catan,coscos,dodo,mari,corina,aura si toate celelalte..imi pare rau de ce citesc si vad ca e cu neputinta ne facem intelese..oricum,azi pe prima pagina din www.gulfnews.com e scris cam ce si cat se doneaza pentru tarile afectate de cutremur..asa pt cei care nu cred,sau se fac ca nu pricep:)..
aysha,bine ai revenit,..inshalla ya rab daca totul merge bine poate in cateva luni ne intalnim la o cafea buna in emirate..inshalla khair,nu mai zic hop pana nu sar..
hai ca eu nu am stiri prea multe,decat ca..sunt in sesiuneiar,nu am timp nici sa respir...si de anul nou am adormit la 11:30 ..hhehehe asa ca am salvat niste lacrimi de autocompatimire ca eram singura..mai binemi-am promis ca la anul o sa fie cat mai multa lume in jurul meu...
cam astea sunt vestile mele,aveti grija de voi si nu va mai suparati si intristati pt cele scrise..va sarut din tot sufletul...ca tare imi sunteti dragi...
pupici..

Mergi la inceput

Iarta-ma dar m-a bufnit un ras;poate de vreo sarbatoare,poate doar l-ai ratacit si nu e chiar rupt,totusi nu ai un calendar prin preajma?[quote]Originally posted by Mik

fetelor, dragutelor,

am o prietena algerianca careia ii urez cind e cazul sarbatori fericite (pe ale ei). De citva timp am pierdut firul.
Imi puteti spune voi cand sunt ?

Mersi.

Mik.
[/quote]

Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”

Mergi la inceput

Multumim de urari,totusi,ne-ai cam neglijat,desi eu chiar am prins drag de blandetzea ta...intrebarea ta comporta 2 aspecte.In primul rand omeneste,sustin cu tarie ca trebuie sa respecti deciziile celulilalt,chiar daca ele se bat cap in cap cu propria filozofie de viata,asta fara a implica cum am mai spus compromisuri,asa incat daca dorinta unui muribund e ca post mortem sa fie bagat doar intr-o cutiuta de efect,asta e;nu stiu ce a dorit mama lui,dar daca aceasta dna a vrut altceva si el n-a facut-o ,mi-se pare o povara morala prea greu de dus.
In al doilea rand,daca este sa te intereseze cum am proceda noi,despre mine pot sa-ti spun ca nu-mi fac griji,ai mei nu tin la protocol,la asa-zisele traditii,etc,dar daca cu limba de moarte mi-ar cere sa-i respect nu stiu ce hatar,as face-o.Sigur ca nici in ruptul capului n-as da o sticla de ceva de pomana,dar uite,cred ca e o chestie interesanta,am sa "studiez" cutuma islamica(daca ea exista in ceea ce priveste ac. situatie).
De la mine,multi pupici si treci mai des pe la noi!!!!

quote:
Originally posted by valentinag

Buna fetele,va doresc un an plin de bucurii si impliniri!
Hannen,chiar vroiam sa trimit Pm sa te intreb ce-i cu albumul tau de nu mai este si cand colo,dau de poze noisa-ti traiasca printesele,daca si Isra o sa fie la fel de frumoasa ca si Amira,sa faci nene niste bancute in fatza casei,ca o sa fie coada la tine la usa
asa,acu sa va intreb ceva,am fost martora la o situatie bizara din punctul meu de vedere,unui tip,care s-a convertit la alta religie decat cea ortodoxa,ia murit mama,ceea ce m-a frapat pe mine a fost faptul ca nu a ingropat-o crestineste,asa cum a vrut ea,a dus-o la groapa fara preot,fara o luminare aprinsa,fara coliva,care pentru ea erau importante.Ma intreb si va intreb,faptul ca el nu mai crede in ritualurile ortodoxe trebuia sa fie o piedica in ai acorda mamei lui spovedania,impartasania etc...nu era normal din respect pentru ea sa o ingroape conform convingerilor ei si la care ea tinea?

Speranta moare ultima!
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

quote:
Originally posted by ttik

dragelor,in primul rand un AN NOU FERICIT si tot binele din lume voua si familiilor..salutari si pupici tuturor,iertati-mi absenta..hannen ai niste copii superbi,sa fie sanatoase amandoua..celorlalte,carora v-am dus dorul(din vina mea,ca nu am avut timp de intrat pe forum)va imbratisez asa virtual..amoodia,maryam,catan,coscos,dodo,mari,corina,aura si toate celelalte..imi pare rau de ce citesc si vad ca e cu neputinta ne facem intelese..oricum,azi pe prima pagina din www.gulfnews.com e scris cam ce si cat se doneaza pentru tarile afectate de cutremur..asa pt cei care nu cred,sau se fac ca nu pricep:)..
aysha,bine ai revenit,..inshalla ya rab daca totul merge bine poate in cateva luni ne intalnim la o cafea buna in emirate..inshalla khair,nu mai zic hop pana nu sar..
hai ca eu nu am stiri prea multe,decat ca..sunt in sesiuneiar,nu am timp nici sa respir...si de anul nou am adormit la 11:30 ..hhehehe asa ca am salvat niste lacrimi de autocompatimire ca eram singura..mai binemi-am promis ca la anul o sa fie cat mai multa lume in jurul meu...
cam astea sunt vestile mele,aveti grija de voi si nu va mai suparati si intristati pt cele scrise..va sarut din tot sufletul...ca tare imi sunteti dragi...
pupici..

Te astept cu drag.
Si pe tine si pe cine mai vine sau trece prin Emirate.
Casa incapatoare am si 3 farfurii de adhas se gasesc la mine-n casa.
Insha allah o sa gasesti pe cineva potrivit tie si nu te grabi.
Fiecare dintre noi are un suflet pereche. undeva ,in lume.

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

quote:
Originally posted by hannen

Wa Salam aleikum !

Corina draga ,uite ca am reusit sa fac putina ordine in cerebel si sa va localizez si in alte topicuri nu numai aici.
Cit despre cimbru ,am folosit din cel adus de acasa si am gasit denumirea corecta intr-un dictionar de fro tonaMi-a scris cumnata ce si cum pe o hirtiuta,asa ca nu stiu sa-ti zic cum il cheama,eventual daca astepti pina incep sa citesc arabadar daca aflu promit sa-ti spun.

hannen , nu e nevoie sa te stresezi cu cimbrul, daca imi amintesc bine eu iti spuneam tie cum se cheamaera o postare pe subiectul cu nr 5, ultimul inchis

oricum, sallam la toata lumea.

"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

da` sa nu le ti mult ca se ingroasa si pe urma iar trebuie sa treci la treaba.

Casa incapatoare am si 3 farfurii de adhas se gasesc la mine-n casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Maryam,merci de raspunsuri si da ma intereseaza ce ai face tu de ex.cand o fi vremea....cat mai tirziu sa dea Dumnezeu.
Eu nu v-am parasit,va citesc de cate ori intru pe DC,am avut si inca am destule intrebari pe care as vrea sa vi le pun,dar nu vreau sa va transform topicul in razbel,mai bine ma abtinnu ma bag la subiecte cu conflictul intre religii,nu-mi sta in caracter sa ma cert(prea mult sau des) si inevitabil(din pacate)la asta se ajunge.In fine,dupa ce studiezi,sa-mi zici si mie cum ai sa procedezi.
Numai bine!

Speranta moare ultima!
Valentina

Mergi la inceput