Unde sunt musulmancele mele?(6)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

Fetelor, hai mai, nici una nu vru sa zica si la mine despre nevestele alea??!! Nici n-am dormit de bucurie/emotie ca, in sfarsit, o sa am si eu un raspuns pe care sa ma bazez, si cand colo, nika...

Maryam, pupic, , contra raspuns??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ttik spune:

salut fetelor..catan nu te enerva,eu ma gandeam sa intervin dar cum nu am timp nici de adus argumente nici de a incerca sa conving,mai bine va scriu voua..va pup pe toate,sper ca sunteti bine ..dodo se pare ca esti inca citata pe la discutii generale,nu ti s-a uitat numele(sau nick-ul)..en garde!!iti dau eu asa un pupic,pentru ceea ce esti si sustii....aysha,hamdella am gasit sufletul pereche,dar numai ca sufletul a binevoit sa mearga in uae,colectare de fonduri inainte de casatorie..asa ca pastreaza bine adhas-ul,ca s-ar putea sa ne vedem in curand inshalla..maryam,hannen,denisuca,krisz,aura,mari,si toate celelalte,hai tineti-mi pumnii ca am examene si cred ca pana pe 20 termin,sa ma pot bucura de Eid asa cum merit..ca merit nu???
va imbratisez!!!toate bune dragelor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Ti-am raspuns inca de ieri,dar acolo unde ai postat intrebarile,la partea a V-a

quote:
Originally posted by Coscos

Fetelor, hai mai, nici una nu vru sa zica si la mine despre nevestele alea??!! Nici n-am dormit de bucurie/emotie ca, in sfarsit, o sa am si eu un raspuns pe care sa ma bazez, si cand colo, nika...

Maryam, pupic, , contra raspuns??

Costina

Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

Maryam, multam mult de raspuns, da' chiar nu stiu cum sa ma-ntorc la partea a V-a s-o citesc.

Costina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Coscos iubita cauta pe pagina a doua (prieteni dintotdeauna) unde sint musulmancele mele partea a 5 -a .Ultima postare e cea a lui Maryam si sper sa iti fie de folos.
Cit despre cele spuse de unii in legatura cu fetitele ,sotul meu la primul copil se uita pe monitor cu un zimbet timp asteptind ca dr-ul sa-i spuna ca are o fetita.Ala l-a amagit si i-a zis uite ce arus ai ,aratindu-i pe ecran cit este el de aris
La a doua sarcina cind a auzit ca avem fetita a inceput sa plinga de bucurie.
Socrul meu cind soacra mea a nascut fata a avut mareeeee petrecere .So no coment in afirmatiile aiurea ale unora.
Imi amintesc ca eram la dr -ul meu ptr o ecografie si sotul unei paciente (era crestin)e baiat nu????.Hai va pup pe toate in cor .
Ttik bafta mare la examene ca meriti sa fi fericita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Chestia asta cu copiii mi-se pare cea mai mare deviere posibila de la obligatia de afi multumitor pentru acest dar,o revolta impotriva unei binecuvantari?
Nu cred ca cineva cu sentimente umane poate avea astfel de preferinte,ba din contra perceptia conform careia musulmanii nu-si doresc fete este o proasta sau gresita cunoastere a "istoriei" arabilor ,ea apare probabil din aceea ca in perioada anterioara islamului(jahilylia) arabii aveau obiceiul sa-si ingroape de vii fetele nascute,in Coran pedeapsa pentru o astfel de fapta este extrem de mare,chiar se spune ca in ziua de apoi va fi intrebata fetita aceasta pentru ce pacat a fost ea scrificata astfel.Asa cum s-a spus islamul a pus capat unui stil de viata depravant,inuman,murdar si conditia femeii s-a schimbat mult ,numai daca ai avea curiozitatea sa vezi cum erau tratate in Imperiul Roman ,la greci sau in alte parti ai realiza care este adevarul.Chiar in Coran scrie despre fete ca ele sunt tinute in podoabe de aur(Vezi Sura Zukruf!)
In fine,cine vrea sa stie mai mult,cu placere,ca eu nu m-am deformat profesional si am invatat temeinic ce drepturi am,ce mi-se cuvine...desi trebuie sa-mi fac mea culpa si sa spun ca am sarit de mult calul.
Numai bine tuturor!

Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Valentina, treaba cu asistatul la slujba de ajun din biserica este pur politica, ca un fel de recunoastere a dreptului fiecaruia sa-si practice religia, nu se celebreaza ca sarbatoare religioasa in islam. Dealtfel nici una din zilele de nastere ale profetilor Moise, Isus sau Muhammad si altii care-au mai fost de-a lungul timpului nu se celebreaza. Cele mai importante sarbatori sint cele doua, dupa ruperea postului din luna Ramadan(cind se face pelerinajul mic) si cea care vine cam la 2 luni dupa, cind vine pelerinajul mare. Restul evenimentelor importante petrecute de-a lungul timpului sint mentionate in calendarul musulman, dar nu cu titlul de sarbatoare, asa cum se intelege strict prin cuvintul "sarbatoare", ci mai mult cu titlul de "remember".
Treaba cu uratul de sarbatorile crestine sau musulmane ori altele e relativa, unii zic ca nu poti face o urare daca nu apartii(deci crezi) religios, e doar spoiala si e mai bine sa te abtii sau sa faci o urare universal valabila, aceea de LMA, acceptata de toata lumea, eu una asa fac (daca nu uit sau sint in situatia de a face urarea), sa fie toti multumiti. Anul asta am ramas codasha, abia am avut timp sa sun in RO pe 2ian sa le zic LMA, iar de DC, nici vorba, abia aku citesc si eu din urma, sa vad ce s-a mai discutat, desi unele kestii mi se par fara sens, infantile(poate unde sint "alterate" de vreme).

Imi scapa acum(rusine!) numele celei care ne cerea o parere asupra bigamiei permisa de islam. E lucru stiut ca unui musulman ii este permisa casatoria cu cea de-a 2-4-a sotie numai in anumite conditii, nu asa, dupa ureche. Foarte putini musulmani din ziua de azi isi pot permite sa tina 2 sau mai multe sotii, in primul rind din motive financiare, pt. ca trebuie sa asigure egalitate pe plan financiar, sentimental, ceea ce este f. greu. Practica aceasta a fost ingaduita in vremuri, cind din cauza razboaielor multi copii ramineau orfani, multe vaduve, si atunci erau privati de caldura unui camin. Ce e mai rau, sa ramii orfan muritor de foame, sau vaduva fara sprijin, sau sa accepti casatoria/familia unui barbat care deja are o familie, dar doreste sa-ti fie sprijin moral si financiar??
In ziua de azi, cum spuneam, e greu sa asiguri conditii pt. casatoria cu mai multe femei, de aceea nici nu se gindesc sa-si ia o a doua sotie, insa nu e interzis. Personal, cred ca in situatii extreme, as accepta. Ce fel de situatii extreme?? Nu stiu, nu am fost pusa in asa situatie, asa ca nu pot sa ma explic, e o chestie de principiu si de perceptie a fiecaruia.

P.S. Ce tot ziceti voi ca ma baga lumea-n seama??? dati-mi si mie un link, nu ma lasati asa in ceata, nu ma stiam un VIP

Hannen, nu ma lasa, bre, da-mi si mie ocazia sa-ti vad si-a doua printzesa, promit sa n-o fur(aku!)
Iete ca iesi si ttik la iveala, ca ghioceii
Celelate fete, pe unde sinteti, Anca, ai inghetat?? Bey sa stiti ca vara asta ne joaca feste, pei ce e aia, ploi in fiecare zi aproape?? Si numai 20-22 de gr.(sapt.asta)? O saptamina am prins si eu caldura si gata, ori mi-ati pus voi o vorba buna undeva si ne taie caldura?? Bey, asa nu ma joc, vreau soare, e vara!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

iote si eu prezenta la apel chiar daca e din an in paste
mai fetelor ma mananca degetele pe tastatura.tot citesc subiectul ala despre religii si vreau sa raspund. spun de vreo 2-3 ori auzhu billah min al saitan al regim si mai spun si ashadu ana la ilaha ila allah... si gata ma calmez, dar sincer ma urmareste subiectul ala ca o fantoma. sunt unele ( nu toate) cu limba mare si cunostinte putine si daca e chef de cearta hai si ele ca am realizat asta stiu ele sa faca cel mai bine.eu tot nu vad diferenta intre unele persoane pe forum si bunica-mea cu 2 clase. cica sunt mai cultivate acum , cultivate unde?... in Baragan? realizez cat suntem de vanate. au citit ele la SUBIECTUL NOSTRU..., dar ce citesc ele e din punctul nostru de vedere, iar daca cineva are intrebari e liber sa vina si sa intrebe si sigur va primi raspunsuri .aveam mai mult de spus dar e 5 dimineata si e ceata in gandurile mele.
Maryam voiam sa-ti multumesc pentru raspuns.
Ttik ti-e interzis sa te gandesti acum la UAE , pune burta pe carte (ca uite asa o sa ai o burta plata , nu ca mine ca nu mai reusesc sa o dau jos)si bafta multa multa la examene si-ti tinem pumnii pe care ti-i si dam daca nu ne aduci NUMAI NOTE DE 10(asta suna a maica-mea heheheh, ca deeh e invatatoare)
Cuscous exact cum ti-a spus si Dodo, barbatii isi pot lua mai multe sotii dar cu niste conditii, iar din cate stiu eu sotia are dreptul sa divorteze pe baza celei de-a doua casatorii.in syria stiu cazuri care au mai multe sotii, unele au dvortat , altele au acceptat situatia. eu una nu as accepta, e dreptul meu sa divortez si cred ca mi-as exercita acest drept.
Catanele maica mai puteti? voi faceti cu randul la raceala. cred ca esti o mama eroina cu niste nervi de otel.eu as fi clacat pana acum la atatea raceli.
Dodo pai nu ti-ar fi rusine sa ai pretentia la soare cand la noi e un gerrrrrrrrrrrrrr si vant si urat si vreau si eu la soare la tine
mai voi alea care v-ati abonat la fata lui Hannen .. stati la coada, ca eu m-am abonat prima mai ales ca acum s-au vazit si virtual, ma apuc de strans pentru aur.
pupici la fete

Cu respect, Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Lasa, bey Teo, ca daca ramine Omar pe dinafara, om gasi noi o fata si pt. el, stai fara grija!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Dodo,mercisi LMA,cu intirziere.
Si ca tot veni vorba de "uraturi"de sarbatori,nu v-am spus ramadam karim,pen ca nu cred in ea ca sarbatoare si nici nu ma astept sa-mi spuneti Craciun Fericit sau Hristos a Inviat,pen ca stiu ca nu credeti,deci ce rost are,asa de amorul artei?
Aici oameni suntem toti,mai buni sau mai rai,nu va confund cu Ben Laden sau cu extremistii,din cand in cand,cand am intrebari ma prezant aici si va intreb pe voi,care sunteti in "interior"si stiti cel mai bine ce si cum.
Numai bine!

Speranta moare ultima!
Valentina

Mergi la inceput