Mamici de mai-iunie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nefertari, la eco morfologica i se masoara mititelului toate osisoarele, se verifica daca are tot ce-i trebuie, se verifica organele interne (rinichi, vezica, stomac,etc), se masoara dimensiunile capului, fluxurile sanguine prin cordonul ombilical si starea placentei. Si probabil si altele...

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Mickyyy, se pare ca avem aceeasi data la UM. tu cand ai DPN? la ce dr mergi la medlife? eu merg la dna Chitescu la echo.
inca am emotii cu colegul care are copiii cu oreon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

mie mi-au facut doppler la 12 sapt, iar dr meu mi-a zis apoi ca nu prea e ok doppler atat de devreme..

Adina / 14+ / Vladareanu- Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

babygirl - mie presimtirile mi s-au adeverit intotdeauna .

Pentru fetele care inca nu stiu sexul lui bb - o metoda babeasca - pune-ti pe cineva sa infasoare intr-o hartie un ac ,apoi sa-l roteasca de cateva ori in podul palmei .Voi alegeti unul din capete si despachetati acul - varful = baiat ; urechea =fata .
La mine a mers .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Gabitza, tot la asta m-am gandit si eu dar tati fiind arhitect s-a distrat un pic CAre ca sa zica o sa ne coste 3 milioane jucarica de film cu bebe.

Cloreta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Uite ce am citit de ecografia 3D/4D:

Ecografia 3D implica echiapamente de inalta performanta, dotate cu sonde dedicate si soft-uri speciale pentru achizitia simultana de imagini in cele trei planuri ortogonale – frontal, sagital si transversal – si reconstructia imaginii in spatiu, care permite o analiza topografica riguroasa a fiecarui detaliu de morfologie fetala. Ecografia 4D adauga la aceasta cel de-al patrulea element – timpul, rezultand obtinerea de imagini in miscare, vizibile in spatiu si timp real, ale fatului sau oricarui organ intern.

Pe langa impactul afectiv deosebit asupra parintilor – care pot vizualiza in spatiu fatul aflat inca in uterul matern, beneficiile medicale sunt multiple si incontestabile:

- examinatorul are o imagine completa a campului de interes – toate cele 3 planuri ortogonale se vad simultan pe ecran, ceea ce permite o identificare exacta a planurilor anatomice, atat pentru o biometrie precisa cat si pentru aprecierea anomaliilor structurale (spina bifida, defecte ale buzelor/palatului, polidactilie, dismorfisme faciale etc);

- volumele stocate pot fi disecate milimetru cu milimetru, in toate cele 3 dimensiuni, dupa terminarea scanarii;

- suprafetele si imaginile transparente sunt analizate direct de ecograf si redate fie ca imagine sculpturala, fie ca detalii scheletice asemanatoare imaginilor radiologice;

- aprecierea directa, in spatiu, a miscarilor fetale: deglutitie, miscari respiratorii, miscarea buzelor, pleoapelor, membrelor, activitatea peristaltica digestiva;

- pacienta are avantajul reducerii duratei de examinare, evaluarea avand loc postscanare;

- orice volum stocat poate fi revazut, reanalizat si orice distanta remasurata ulterior.

Calitatea imaginilor 3D/4D depinde inca de abilitatea examinatorului, de prezenta/absenta lichidului amniotic in jurul zonei de interes, de pozitia fatului sau de grosimea peretelui matern. Astfel ca, situarea fatului in contact cu placenta sau peretele uterin, oligoamniosul, interpunerea cordonului ombilical sau obezitatea mamei pot face dificila sau imposibila reconstructia cu acuratete a suprafetei fetale.

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Gabitza multumim, abia astept sa vad si eu.

Cloreta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Irda, eu am facut ecografia in Constanta.

Crissu, era scris de dr. Iosup. A oprit imaginea si a scris "de mana" la calculator ! Nu stiu cat de clara am fost.

Va pup,
Cornelia (18 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Multumesc gabitzam ! Cred ca la anul o punem si noi de un 3 D - m-ai convins !

Mi-am ales si medicul - dr. Badiu de la Municipal . Pe 5 ianuarie 2005 avem prima intalnire .

Cat priveste nervii - Oare cine nu-i are ????? Totusi, fetelor, sa ne gandim si la aproapele nostru - chiar daca nu simt la fel ca noi ,chiar daca sunt mai reci si uneori pot parea insensibili - sau asa ni se pare noua ca sunt ! Eu mi-am impus un lucru - oricat as fi de nervoasa in perioada asta sa ma abtin din tipete si mofturi . De cate ori ma paleste amocul il iau pe tati pe sus , il asez comod si ii explic ce simt - chiar daca imi vine sa-i dau un pumn in momentul acela ! Ma gandesc intotdeauna ca toate certurile , oricat de mici , ar putea lasa sechele mai mari decat ne imaginam pe moment si in timp pot duce la rupturi iremediabile .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

quote:
Originally posted by monu

Mickyyy, se pare ca avem aceeasi data la UM. tu cand ai DPN? la ce dr mergi la medlife? eu merg la dna Chitescu la echo.
inca am emotii cu colegul care are copiii cu oreon

monu, la mine DPN-ul calculat dupa ultima menstruatie e acelasi ca si al tau, normal, 13.06.2005 . Dar se pare ca la mine ovulatia a fost putin mai tarzie si la ecograf mi-au dat DPN-ul 15.06 la Medlife si 16.06 la CMU. Oricum si la Malina dupa ciclu trebuia sa nasc pe 26, dupa ecograf pe 28 si in realitate am nascut pe 30!

Eu merg la Micaela Radulescu, e o doctorita mai tinerica dar de care eu sunt foarte multumita (de fapt a fost prima lor ecografista, Chitescu s-a transferat la ei de la CMU, unde lucra impreuna cu Isoup, la vreo 2 luni dupa ce si-au luat noul ecograf...sunt la curent cu toate amanuntele astea pentru ca eu lucrez la firma de leasing care le-a "inchiriat" lor ecograful ).

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput