Endometru,ovulatie si altele...
Raspunsuri - Pagina 4
Alé spune:
Ariadna, nu mi-ai spus ce termometru folosesti. Si ai spus un lucru important, ca n-ai dormit citeva nopti. Temperatura inregistrata este relevanta luata in fiecare zi la aceeasi ora si dupa cel putin 3 ore de somn consecutive. Deci eu nu m-as baza asa tare pe termometrizarea facuta de tine. La monitorizare te mai duci? eu ti-as recomanda sa te duci, totusi, chiar daca ti-ai pierdut speranta. Macar sa stii cum stai. Teoretic, dupa ovulatie, marimea foliculului incepe sa scada, dar se vede clar ca ai ovulat. S-ar putea sa ai o ovulatie mai tarzie, nu-ti pierde speranta.
Te pup.
Toate lucrurile se intampla cu un scop.
ariadna33 spune:
Folosesc un termometru electronic.
Stiu ca la eco se vede daca ai avut ovulatie, dar din pacate nu mai pot sa merg la monitorizare.
Mersi mult,
Adriana.
Felicity spune:
ariadna, ai prestat luna asta? ca nu se stie de unde sare iepurele.
la mine poate de la frig, dar ma doare intr-o parte, mai jos, nu la ovar, mult in jos. de ceva vreme am observat ceva sensibilitate acolo, eu cred ca medicii astia priceputi de america m-or fi ciupit la chiuretaj. ca nu am avut asa ceva pana acum. ma gandesc mereu la o rana pe col. habar n-am de ce, poate nu e nimic, poate-s eu nebuna dar doareeeee!!!
am zis la doi doctori ca am aceste dureri, dupa ovulatie apar si mereu intr-o parte si foarte foarte in jos, aproape de incheietura piciorului. si cica...nu e nimic. am cateodata asa niste draci pe tot sistemul asta medical....ca daca eu nu ma duc la doctor cu lista ca vreau aia si aia...ca la piata, plec la fel cum am venit, ba chiar asigurata ca io-s perfect sanatoasa, fara macar sa imi faca nici cea mai mica analiza. cum sa nu te apuce isteria? mori cu zile aici!!
nu mi se pare normal si am de gand sa fac scandal monstru...mai ales daca m-au ciupit, ca aici daca nu pui presiune...nu se intampla nimic.
ariadna, io mi-as fi luat temperatura si daca nu dormeam prea multe ore, si puneam un asterix langa. poate observai ceva din alura graficului. la mine sta temperatura sus, nu am dubii ca am ovulat, dar nu e asta totul.
pe 3 ianuarie ma duc la HSG si m-au tot speriat fetele de aici cu durerile de care zic (si eu imi bag nasul sa citesc orice). sper sa aflu ceva despre mine atunci.
ariadna...hai nu fii suparata ca vine si vremea noastra.
in ianuarie naste sora mea, si cand te gandesti ca am ramas amandoua insarcinate in aceasi luna, ea naste si eu nici macar nu-s insarcinata. 
ariadna33 spune:
Da da da da...vad ca devii din ce in ce mai "optimista"
!
Cum e cu durerea asta, ca si eu am avut azi o "jena" in partea stg.in dreptul ovarului, sau o fi imaginatia mea bolnava ca ovarul lucreaza?! Dar cand te doare, dupa ovulatie, dupa contact?
Sora mea e mai mica decat mine cu 6 ani si are deja 2 copii, un baietel de 8 ani si o fetita de 6, eu ziceam ca e inconstienta sa faca copil (primul) la 19 ani, dar uite, acum sunt maricei, merg la scoala. Eu nu, ca vreau facultate, p-orma ca n-am conditii de oferit, apoi ca am servici greu, iar acum am probleme existentiale. Bravo ei!
ariadna33 spune:
FELICITY, hai ca m-ai facut sa rad cu sistemul medical de la voi si cu "sacosa de piata", parca te vad cu o sacosa de rafie burdusita in mana...incercand sa-i convingi pe stimabili ca vrei asta si asta...ha ha ha!
Alura graficului meu "simpto-termal" (in termeni pomposi) e tocmai buna de aruncat la gunoi luna asta, nu mai imi aduce aminte...ca-mi vin piticii aia multi tropaind. Ce naiba de temperaturi sunt astea 36,4 maxim 36,8?!
De prestat am prestat, de...nu vroiam sa treaca "sansa" pe langa mine
, oportunista ce sunt!
Felicity spune:
durerea mea e acolo, pe centru, poate e o raceala, nu ma doare cand prestez, ma doare cand stau degeaba. si e mereu dupa ovulatie, o fi in vreo legatura, insa nu e durere de ovulatie ca nu e la ovar, e jos, spre vagin.
bine ca ai prestat, cum ar fi sa auzim de bine?
s-ar putea ca acum sa ovulezi daca ai asa dureri...zic sa il agresezi pe sotior o leaca ![]()
eu la doctor ma duc cu lista in sacosa de piatza, o scot si discutam ca de la egal la egal, doar ca aia ca medic ia salar foarte mare pt aceste discutii. eu nu prea inteleg o chestie, cum e posibil ca intr-un sistem ca asta, cand medicina a avansat doar prin tehnologie si prin masuri profilactice de tip vaccin (care au fost inventate doar de cercetatori) poti plati atat de diferentiat, pe doctor cu minimum $150.000/an, si pe un cercetator in biologie (avem o colega indianca) avea salar de $28.000/an in conditiile in care avea deja PhD. si atunci ai vrea ca doctorul sa stea o secunda sa se gandeasca nitel, macar sa faca ceva pt salarul care-l ia. Pe mine m-a intrebat: ce doresti de la mine? si io am deschis sacosa de piatza si i-am zis..un HSG si ea a zis bine!! ![]()
dar luna viitoare ma duc cu pretentii de monitorizari si alte minuni si sa vada de ce am dureri, ca deja ma sperie durerea asta.
la 19 ani copil? eu cred ca nici ca noi, dar nici ca sora ta ![]()
iar daca aveai copii de mai devreme, tanjeai dupa cariera, asa e omul, nu ar fi multumit pana nu ar avea totul ![]()
eu nu regret nimic, fiecare lucru la timpul lui, iar acum....e timpul nostru.
ariadna33 spune:
Nu stiu cum e cu durerea asta, eu am dureri dar numai la ciclu si numai prima zi. Zici ca a aparut dupa chiuretaj? E posibil sa fie ceva acolo, nu vreau sa te sperii, dar ar fi bine sa faci niste investigatii suplimentare. Dar de ce numai la ovulatie? Totusi, daca nu este o durere puternica, s-ar putea sa fie legat de ovulatie.
Eu stau si ma gandesc ce-o fi cu mine...stii, dupa prima sarcina pierduta l-am intrebat pe dr.meu de atunci daca din analizele mele hormonale se vede daca am ovulatie (intrebare stupida la prima vedere, pt.ca eu tocmai ce ramasesem), si mi-a zis "nu prea" (of, nu stiu ce e cu dr.astia de trebuie sa le scoti "cu clestele" fiecare informatie, care pt. tine e vitala). "Atunci cum am ramas?", el zice "ai avut ovulatie spontana" (cred ca atunci cand a urlat patronul la mine
a avut loc). "Trebuie sa facem stimulare", zice el. Am facut stimulare, dar asta-i alta problema.
Neancrezatoare cum sunt, m-am hotarat sa aflu daca am ovulatie natural, in oct. nu am luat medicamente si mi-am refacut toate analizele hormonale, dar de data asta in zilele decalate corespunzator (vazusem deja la monitorizare ca eu am ovulatia ceva mai tarziu), si "surpriza": toate erau asa cum trebuie, concluzia-am ovulatie, nu spontana, nu indusa.
Pe de alta parte, cum de nu am ramas eu 11 ani?! Este o perioada fooooarte lunga (in special ultimii ani din cei 11) in care nu am folosit mijloace contraceptive.
Si uite asa ma joc cu "uite ovulatia", "nu e ovulatia"...
ariadna33 spune:
Nu stiu de ce mai imi iau temperatura, azi 36,7.
FELICITY, astept vesti, cand faci testul?
Felicity spune:
ariadna, io-s abia in ziua 4 dupa ovulatie, un test ar iesi pozitiv cel mai devreme in ziua 11. din experienta mea, daca e negativ, adios...eu am incredere in teste. mai ales ca fac de alea scumpe. dar luna asta nu mai fac nimic si gata, astept sa scada temperatura. sper sa rezist.
medicii astia habar n-au, si nici nu isi dau seama de dorintele pacientelor. cum sa nu ai ovulatie? zici ca iti iei temperatura si creste, si apoi ai ramas insarcinata. ovulatie spontana? nu stiu ce sa zic. cred ca se poate investiga daca ai sau nu ovulatie.
sau incearca stimulare. o sa citesc si iti spun cum.
11 ani fara o sarcina si fara masuri contraceptive trebuie sa te puna pe ganduri, ai dreptate. si eu as fi disperata.
e o carte pe web, o sa iti dau link-ul daca vrei, in care un doctor spune toate analizele care sa ti le faci, in decurs de o luna, sunt imaprtite in asa fel sa nu dureze ani, ci o luna. eu una ma duc peste ei in ianuarie si de luna viitoare incep cu toate.
tu daca ai asa ovulatie spontana, se poate intampla oricand. ia temperatura incontinuu, si presteaza cand si cand. nu se stie, fii optimista.