Endometru,ovulatie si altele...
Va rog, lamuriti-ma si pe mine: cu cat creste grosimea endometrului pe zi in faza foliculara? Stiu ca foliculii cresc cu 1-1,5 mm/zi. Cat trebuie sa fie grosimea endometrului la ovulatie?
Spre exemplu, daca eu am avut endometrul 5,5 mm in ziua 14, si folicul de 15 mm, cand ar trebui sa fie ovulatia?
Raspunsuri
Felicity spune:
ariadna n-ar trebui sa ma bag ca nu cunosc, dar acum am dat un search pe google si am citit ceva rezultate al unui studiu (facut de medici)si cica nici o femeie n-a ramas insarcinata care a avut un endometru sub 6mm, si ca la 16-17mm foliculi (cu stimulare) le-a fost indusa ovulatia la femei.
din ce citeam, au ramana insarcinate cu endometru intre 6-8mm insa nu prea multe, si a crescut numarul considerabil la un endometru peste 8mm.
daca tu zici ca ar creste cu 1-1.5 mm pe zi (n-am cautat sa vad daca asa e), si daca facem regula de trei simpla
...nu mai ai mult pana la ovulatie
e tot ce am gasit in viteza...dar o sa mai studiez si iti scriu daca mai aflu ceva in plus. ca ma strang astia cu usa la lucru.
eu zic ca esti pe calea cea buna, ziua 14 cu datele tale si ovulatie in jur de ziua 18....e foarte incurajator
iti tin pumnii 
Anca Wish spune:
Adriadna, ma bag io ca-s super informata
. Glumesc!
Ideal e endometru de 10 la ovulatie.
Eu luna trecuta, fara stimulare in ziua a 14-a aveam un folicul de 12. In ziua a 16-a, crescuse la 14mm. In ziua a 17 avea 16 si in ziua 18 (cand am facut pregnilul) era de 19,5 iar endometru de 9.
Asta apropo ce o alta intrebare a ta, la un alt subiect referitor la cresterea foliculilor.
Stai linistita. Foliculii cresc. Poti avea ovulatie mai tarziu. Culmea e ca eu am avulatie la 28-30 de zile. Deci e cam aiurea ca ovulatia sa fie asa tarziu, dar se poate.
Zambeste
...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
utocatalina spune:
Anca cum ai ovulatie la 28-30 de zile?
Asta ce insemna, la cite zile iti vin rusii?
cata
ariadna33 spune:
ANCA, FELICITY, multumesc, mi-ati dat speranta, eram si eu un fir de nisip intr-un desert...
Anca Wish spune:
Cata, am avut ovulatie in ziua a 18-a, nu in a 30-a. Ciclu imi vine la 30 de zile.
Ariadna, tin pumnii stransi. 
Zambeste
anca...poate intr-o zi
ariadna33 spune:
Maine ma duc la
pt.o noua tura de masuratori (ce-ar fi "dragut", sa-mi spuna ca am ovulat deja, cand n-am mai prestat deloc zilele astea!).
Anca:
Felicity spune:
ariadna tin pumnii stransi si nu uita sa postezi cand ai rezultatul. sunt tare interesata in subiect.
mda, ar fi hilar sa fi ovulat deja...desi, e putin probabil la ce temperaturi ai avut in ultimele zile
deci bafta maine

papu spune:
rectific un pic cifrele ca prima data cand le-am scris le-am luat din amintiri si bineinteles ca am cam gresit unitatile de masura...mii de scuze..
hai sa va spun si eu ce rezultate am avut la urmarirea ecografica chiar in luna in care am ramas insarcinata. atunci se pare ca am avut ovulatia in ziua a 12-a.
ziua a 8-a: endometru 5 mm (doctorul mi-a zis ca e un pic cam mic pt perioada respectiva; cica ar fi trebuit sa fie 6-6,5 mm); folicul predominant 15 mm
ziua a 13-a: endometru 9,5 mm (ok); folicul predominant 26 mm imprejmuit de o folie nu-mai-stiu-exact termenul. se spune ca ideal endometrul e undeva pe la 10 mm la ovulatie.
ce m-a mirat pe mine: doctorul n-a putut sa-mi zica in ziua a 13-a daca s-a declansat deja ovulatia sau o sa se declanseze curand. dar parerea mea este ca se declansase cu o zi inainte pt ca atunci imi iesise si testul de ovulatie pozitiv si pt ca eu am prestat cu 2 zile inainte si apoi deloc si am ramas insarcinata.
ce cred ca m-a ajutat pe mine: stiind ca am folicul dominant pe partea dreapta, dupa ce am prestat am stat culcata 20 min cu bazinul pe o perna, culcata pe partea dreapta.
Anca Wish spune:
Papu, ce valori sunt astea???? Nu am auzit in viata mea de endometru de 65 , 95 mm si folicul de 100 ????????
Zambeste
anca...poate intr-o zi
ariadna33 spune:
Nu vreau sa va intristez, dar "realitatea este cruda" (cum spune cantecul)...Recapitulare: z.14 endometru 5,4 foliculi 15 si 12;
z.18(azi) endometru 7,3 folicul (unul singur, tot pe stg.)14,3. Dimineata temp.36,6.
Se pare ca luna asta voi lua o pauza, eu nu cred ca voi ovula.
Poate ma ajutati cu un raspuns (ma agat ca inecatul de un pai): e posibil ca foliculii din ziua 14 sa se fi micsorat si acesta de azi sa fie unul nou? Sau este alta explicatie?
ALE, help!
Va urez succes in continuare!Astept vesti bune!