Endometru,ovulatie si altele...
Raspunsuri - Pagina 15
utocatalina spune:
Dupa atitea zile in care am sperat vazind ca am temperatura ridicata...totul s-a spulberat...au venit rusii....astept sa treaca repede zilele sa ajung saptamina viitoare la doctorita sa vad ce-mi zice...pina atunci mi-a dat ca sarcina....
in ziua a 8-a si o eco vaginala in ziua a 10...aveti idee ce poate sa vada la eco vaginala din ziua a 10? Va pup si vorbim....
cata
ariadna33 spune:
CATALINA, eu cred ca ti-a dat ca sarcina sa prestati in ziua 8 in eventualitatea ca ai o ovulatie timpurie sa nu o 'ratezi', iar in ziua 10 o sa-ti vada foliculii si endometrul la eco (iti monitorizeaza ovulatia). Nu i-ai spus tu doctoritei ca nu mai vrei sa pierzi timpul? MULTA BAFTA! 
CHI, asculta-ma pe mine ca nu e bine, nu e bine deloc. Eu am ajuns din om neom in 6 luni de zile. Nu am de gand sa ma autodistrug. Ai grija de tine.
utocatalina spune:
Ariadna eu i-am zis ultima data doctoritei ca am inceput sa-mi masor temperatura singura si ca luna treacuta am ovulat in ziua a 14-a ....daca este asa...nu e cam devreme sa vada ceva in ziua a 10?
Ca de ovulatie timpurie nu cred ca este vorba! Cu adevarat eu i-am zis doctoritei ca nu vreau sa mai pierd vremea de frica FSH-ului marit!
Pupici
...
Apropo fetelor care sunt valorile normale pentru FSH?
Intre ce limite se poate acesta incadra?
cata
papu spune:
ariadna,
sa stii ca nu esti singura care si-a facut toate analizele de capul ei. eu de exemplu prima data am fost la doctor si i-am zis ca sunt pregatita si hotarata sa fac bebe. mi-a dat de facut PAP, secretii, chlamidia si rubeola. si cum rubeola mi-a iesit negativa, am facut vaccin si-am stat 3 luni care mi s-au parut o vesnicie.
apoi am inceput incercarile. cu temperaturi bazale si observarea mucoasei cervicale...cu citit sfaturi pe net etc. eram ferm convinsa ca o sa raman din prima luna. in primele 2 luni am avut dupa ovulatie greturi, ameteli, intepaturi...eram in culmea fericirii...dar degeaba...cam dupa 10 zile imi ieseau testele vag pozitive..ca apoi dupa inca 3-4 zile sa se negativeze. eu sunt ferm convinsa ca atunci de fapt a avut loc fecundarea dar din diverse motive ovulul nu s-a implantat. de fapt toti scriu prin carti si pe net ca in conditii optime de fecundare, sansele sa se prinda si sa reziste ovulul in primele 2 saptamani sunt de 20-30%. de-aia nici nu e bine sa-ti faci test mai devreme de 14 zile de la ovulatie. a...si inca ceva: de obicei eu aveam ciclu de 26-28 zile. lunile alea l-am avut de 21 si 24. probabil ca din cauza ca nu s-a prins s-a declansat mai repede (asta e o speculatie de-a mea).
asa ca luna a 3-a m-am apucat serios de teste hormonale, mi-am facut toxoplasmoza, listeria, cmv-ul...mi-am facut si monitorizare a ovulatiei (ziua a 8-a si a 13-a - dupa parerea mea aveam ovulatia in ziua a 14-a). temperatura bazala eu o aveam de obicei f mica 36.2, si crestea pe la 36.7 dupa ovulatie.
eu zic ca povestea cu temperatura bazala e doar pt istoric pt ca nu prea foloseste in luna curenta pt ca ea creste imediat dupa ovulatie cand e un pic cam tarziu tinand cont si de faptul ca ti-o iei dimineata si tu poate ovulezi abia seara sau noaptea.
hai sa va zic in luna in care am ramas eu cum a fost:
ziua 11: dimineata - test ovulatie negativ, mucoasa cervicala tip albus de ou, temp 36.2; seara prestat
ziua 12: dimineata - test ovulatie pozitiv, mucoasa inexistenta, temp 36.2
ziua 13: dimineata - test ovulatie negativ, temp 36.4, monitorizare ovul predominant de 2,6cm inconjurat cu lama fina de lichid (ovulatie)
de prestat n-am mai prestat ca am meu sot era plecat
ziua 14: dimineata - temp 36.7
1. dupa parerea mea ovulatia a avut loc in ziua 12-13 (desi banuiesc ca mai mult 12, ca doar n-or fi rezistat spermatozoizii aia atata)
2. eu zic sa va urmariti f bine si mucusul cervical pt ca ala e f important
3. eu mi-am luat niste teste de ovulatie de la farmacia 2ND (din acelea care se scufunda 10 sec parca in recipient). am citit si eu ca mai bine faci la pranz testele astea dar eu eram la servici asa ca le-am facut dimineata cand e si urina mai concentrata.
4. nu e bine sa faci in fiecare zi, ci la 2-3 zile ca sa se refaca spermatozoizii si ca sa nu fie nici stresul prea mare
5. in luna in care am ramas eram ferm convinsa ca de fapt ovulatia a avut loc in ziua a 13-a si ca am ratat momentul, asa ca am fost cam suparata dar in acelasi timp nestresata (asteptam cu nerabdare s-o iau de la inceput). nu am avut deloc greturi sau alte semne si totusi a fost luna norocoasa. asa ca eu am ajuns la concluzia ca in lunile anterioare mi-a fost rau tocmai pt ca nu s-a prins. sau pur si simplu a fost autostimulare.
sper sa va fi folosit cumva experienta mea.
cred ca in primele pagini dadusem eu niste date cum a fost la mine la monitorizare, si mi-a dat seama ca am gresit un pic unitatile de masura, asa ca le-am corectat (scuze dar le scrisesem din memorie prima data).
mult succes fetelor! nu stiu ce sfat sa va dau pt ca stiu ca stresul conteaza f mult dar si eu am fost f stresata si nu ma puteam linisti. eu zic sa va urmariti macar 1 luna cu mai multe metode ca sa va faceti idee de perioada ovulatorie. si sa incepeti sa faceti dragoste inainte de ea cu 1-2 zile.
sper sa va vad curand pe toate la gravidutze!
sarbatori fericite!
ariadna33 spune:
[quote]Originally posted by papu
ariadna,
in primele 2 luni am avut dupa ovulatie greturi, ameteli, intepaturi...eram in culmea fericirii...dar degeaba...cam dupa 10 zile imi ieseau testele vag pozitive..ca apoi dupa inca 3-4 zile sa se negativeze. eu sunt ferm convinsa ca atunci de fapt a avut loc fecundarea dar din diverse motive ovulul nu s-a implantat. de fapt toti scriu prin carti si pe net ca in conditii optime de fecundare, sansele sa se prinda si sa reziste ovulul in primele 2 saptamani sunt de 20-30%. de-aia nici nu e bine sa-ti faci test mai devreme de 14 zile de la ovulatie. a...si inca ceva: de obicei eu aveam ciclu de 26-28 zile. lunile alea l-am avut de 21 si 24. probabil ca din cauza ca nu s-a prins s-a declansat mai repede (asta e o speculatie de-a mea).
De data asta (UM 23.11) am facut un test pe 23.12-negativ, altul pe 24.12-negativ clar (CLEAR BLUE), pe 26.12 am inceput sa sangerez si SURPRIZA: ieri, pe 27.12 test vag pozitiv.
Poate cineva sa-mi explice si mie? La mine LH-ul creste si scade asa, de nebun?!

ariadna33 spune:
CATALINA, asta e procedura de monitorizare, se incepe din ziua 10. Iar ovulatia nu e obligatoriu sa fie in aceeasi zi in fiecare luna.
ariadna33 spune:
quote:
Originally posted by ariadna33
[quote]Originally posted by papu
ariadna,
in primele 2 luni am avut dupa ovulatie greturi, ameteli, intepaturi...eram in culmea fericirii...dar degeaba...cam dupa 10 zile imi ieseau testele vag pozitive..ca apoi dupa inca 3-4 zile sa se negativeze. eu sunt ferm convinsa ca atunci de fapt a avut loc fecundarea dar din diverse motive ovulul nu s-a implantat. de fapt toti scriu prin carti si pe net ca in conditii optime de fecundare, sansele sa se prinda si sa reziste ovulul in primele 2 saptamani sunt de 20-30%. de-aia nici nu e bine sa-ti faci test mai devreme de 14 zile de la ovulatie. a...si inca ceva: de obicei eu aveam ciclu de 26-28 zile. lunile alea l-am avut de 21 si 24. probabil ca din cauza ca nu s-a prins s-a declansat mai repede (asta e o speculatie de-a mea).
De data asta (UM 23.11) am facut un test pe 23.12-negativ, altul pe 24.12-negativ clar (CLEAR BLUE), pe 26.12 am inceput sa sangerez si SURPRIZA: ieri, pe 27.12 test vag pozitiv.
Poate cineva sa-mi explice si mie? La mine LH-ul creste si scade asa, de nebun?!
Hai sa va zic inca una tare
: azi am mai facut un test (acelasi tip) si a iesit pozitiv, adica a 2-a liniuta este mai vizibila decat la cel de ieri dar mai subtire decat liniuta de control.Si maine mai fac unul, na.
Aaaa, si de azi dimineata nu mai sangerez.