Retete Montignac (2)
Raspunsuri - Pagina 9
nadina spune:
Am primit si eu niste retete de la niste gospodine din Irak, mie mi se par Montignac, sper sa nu gresesc.
Taboule-1 pahar grau(burgul, e un grau spart care se gaseste in magazinele arabesti dar se poate face si cu fulgi de grau)
10 legaturi mici de patrunjel-eu am pus totusi mai putin
1 kg de rosii, 100 ml ulei de masline, 2 legaturi ceapa verde, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper, 4 lamai, 2 salate
Se pune graul la inmuiat cu apa. Dupa o ora se arunca apa si se stoarce usor graul. Se pune peste grau zeama de la 3 lamai si se da la frigider. Se taie ceapa, rosiile cubulete mici si se amesteca cu patrunjelul tocat. Se pun intr-un castron peste care se adauga graul. Se pune ulei, piper, sare si se da din nou la frigider. Se serveste intr-un castron pe fundul caruia se aseaza frunze de salata si felii de lamaie.
Aviz insomniacilor-nu consumati la cina are multa Vit C!
Kebab miluki
1/2 orez basmati, 1/2 carne vita tocata, 3 vinete mari, 3 legaturi de patrunjel, 1/2 kg ceapa alba, curry, piper alb, 400 gr pulpa rosii, 4 rosii, 200 ml ulei de masline.
Se lasa orezul la inmuiat in apa cu sare 6 ore. Se scurge se trece prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa, carnea, curry, piperul si patrunjelul. Se taie vinetele pe lung si se lasa intr-o tava cu apa si sare 15 min. Apoi se prajesc in ulei f incins (puneti capac). Se scurg bine de ulei.
Din amestecul de orez si carne se formeaza mici chiftele lunguiete care se prajesc. Apoi se impacheteaza chiftelele in fasiile de carne, se leaga pachetelele cu patrunjel si se pun intr-o tava. Se amesteca rosiile taiate rondele subtiri cu bulionul si se toarna peste pachetele. Se dau la cuptor 30 minute.
Si o prajitura-Jawziya
300 gr nuca de cocos(sper sa fie permisa), 300 gr fructoza, 100 ml apa de roze (se gaseste in magazinele arabesti), 1/2 lamaie
Se pun la fiert fructoza si apa de roze. Dupa 10 minute se adauga cocosul si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba pana ce continutul devine vascos ca mierea. Se intinde pasta intr-o tava udata cu apa rece si se da la frigider. Dupa ce s-a intarit se taie romburi si se pudreaza cu nuca de cocos.
Pofta buna!
Nadina
PS: eu nu am gatit decat Taboule, dar am papat kebabul in vinete si era demential.
adriana_mihnea spune:
Din cunostintele mele, basmati nu este orez integral, nu? Asa ca...nu este voie!
Cu atat mai mult in combinatie cu lipide...
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Karina spune:
"Delikat" la borcan pt. iarna
Ingrediente:
- 1 kg morcovi;
- 0.5 kg patrunjel;
- 0.250 kg telina;
- 0.250 kg gulii;
- 0.250 kg varza;
- 0.250 kg conopida;
- 0,5 kg ceapa;
- 1 legatura frunze de patrunjel;
- 1 legatura frunze de telina;
- 5 buc. ardei verde;
- 5 buc. ardei rosii.
Mod de preparare:
Se toaca toate cu masina de tocat sau se dau pe razatoare. La 1 kg zarzavat curatat, se pune 200g sare. Se lasa sa stea o zi si jumatate dupa care se pun in borcane fara sa se scurga zeama.
Ca sa fie Monti se pot inlocui morcovii cu altceva, sau se poate sari peste morcovi .
Eu toata iarna asta folosesc in loc de "Delikat".
Karina + Bogdanel
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
nadina spune:
Karina doar le tii cu sare si pe urma le pui la borcan? Si nu mucegaiesc? Nu fac floare, nik?
Nadina
Karina spune:
Da Nadina. Si acum mai am un borcanel de anul trecut. Nu patesc nimic din cauza sarii, care e cel mai bun conservant .
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Karina + Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
Laura T spune:
Andanii, hai cu retetele alea...poate ma conving sa ma apuc iar de Monty, ca nu se mai poate asa...dar sunt in pana de idei ...
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si jumatate) si Ramona (3 ani si 5 luni)
poze_cu_fetele_mele
Karina spune:
Salata cu varza
Se ia o varza si se taie fidelute, se amesteca putin cu sare, se adauga 3-4 rosii taiate felii, sunca taiata cubulete, un morcov dat pe razatoarea mica, putina ceapa verde, putin ulei de masline si otet de mere.
E delicioasa !
PS Acum mi-am dat seama ca e cam asemanatoare cu salata delicioasa scrisa de mine pe la pag. 2. Mi se parea mie ca parca am mai mincat ceva asemanator. Oricum e fffffffff buna.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Karina + Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
andanii spune:
Vinete gratinate
Ingrediente:
• patru-cinci vinete foarte mari
• 500 g carne tocata
• 200 g cascaval ras
• 500 g rosii
• ulei de masline
• tarhon
Mod de preparare:
Taie vinetele cubulete si inabuseste-le la foc mic stropindu-le usor cu ulei de masline. Dupa ce culoarea vinetelor s-a schimbat complet, pune sare si piper si schimba-le intr-un vas mare pe care il bagi la cuptor circa 40 minute (la 150 grade).
Intre timp, lasa rosiile la inabusit, la fel ca vinetele. Pune carnea tocata pe foc, amestecand continuu.
Cand vinetele sunt aproape gata, adauga carnea si sosul de rosii.
Peste acest amestec uniform presara cascaval si tarhon. Baga-le din nou la cuptor, timp de 15 min.
Sufleu de vinete cu carnat de casa
Ingrediente:
4 vinete
1 praz
2 ardei
3 rosii
1 catnat taiat felii
2 oua
smantana
frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Se taie vinetele rondele si se pun cu putin sare la scurs vreo 15 min.
Intr-un vas termozezistent se pune putin ulei de masline apoi vinetele, carnatul si toate legumele straturi straturi si f putin apa si se baga in cuptor
Dupa ce s-a evaporat toata apa adaug ou batut cu smantana si presar patrunjel si bagam inapoi in cuptor vreo 15 min
Sunt delicioase cu muraturi
ANDANII