Retete Montignac (2)
Raspunsuri - Pagina 10
andanii spune:
Musaca cu vinete
Ingrediente:
• doua kilograme de vinete mijlocii
• o ceapa mare tocata
• un kilogram de carne tocata (vaca sau miel)
• o jumatate de pahar de vin alb
• un kilogram rosii curatate si taiate rondele
• patrunjel tocat marunt
• ulei de masline
Mod de preparare:
Taie vinetele rondele subtiri, sareaza-le si lasa-le asa timp de o ora. Inabuseste ceapa cu doua linguri de ulei de masline, apoi adauga carnea tocata. Adauga rosiile, vinul, patrunjelul, sarea si piperul. Lasa totul la inabusit 45 minute.
Clateste vinetele si scurge-le. Prajeste-le usor pe ambele parti, in uleiul de masline. Unge o cratita sau un vas termorezistent si pune alternativ straturi de vinete, apoi de carne si rosii.
Presara branza rasa deasupra, baga musacaua la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 minute.
ANDANII
andanii spune:
Musaca de legume
1 ½ kg vinete (nu din alea lunguiete)
1 kg dovlecei
½ kg rosii mai moi
½ cana ceapa taiata marunt
1 ardei gras
1/3 cana patrunjel maruntit
1/3 cana marar maruntit
cativa catei de usturoi pisati (optional)
150 gr feta/telemea rasa
200 gr regato ras
200 gr kefalotiri ras
Sos alb : 4 linguri faina (de care aveti, de soia, de naut…), lapte, 2 oua. Se poate inlocui cu smantana.
Se taie vinetele si dovleceii felii pe lung. Vinetele se dau cu sare si se lasa vreo ora, dupa se spala bine cu apa si se storc. Se prajesc in ulei (de masline), se pun pe hartie de bucatarie sa le absoarba uleiul. Separat, se caleste ceapa si usturoiul in ulei, se adauga rosiile taiate marunt/date prin blender, si ardeiul taiat si el marunt, se adauga mararul si patrunjelul, si se lasa la foc mic sa se faca un sos mai legat (dar nici f. legat)
Intr-un vas termorezistent se pune un strat de vinete, un strat de dovlecei (daca va mai raman, puteti pune si al 2lea strat de vinete/dovlecei), branza rasa(amestecata), deasupra sosul de rosii si la sfarsit sosul alb/smantana.
Se da la cuptor cam vreo 45 minute, la 180-200 grade max, si fiti atente sa nu se arda bechamelul/smantana. Eventual, daca vedeti ca exista acest pericol, acoperiti mancarea cu folie de aluminiu.
ANDANII
andanii spune:
Vinete “incaltate”
8-10 vinete mijlocii
½ cana ceapa taiata marunt
½ telemea/feta rasa
250gr carne tocata
500 gr rosii (proaspete sau din conserva)
1 ligura patrunjel taiat marunt
sare, piper, ulei masline
1 cana smantana
Spalati vinetele si le taiati in 2 pe lung. Cu o lingurita scobiti interiorul ca sa iasa miezul, lasand o margine groasa cam de un deget(mic), a.i. vanata sa semene cu o barcuta (ha,ha,ha !) Le prajiti in tigaia in care ati incins uleiul (eu nu le prajesc, merge si asa), fara sa le ardeti, si le puneti dupa aia intr-o tava. Intr-o cratita cu ulei puneti ceapa si carnea sa se caleasca. Amestecati si adaugati rosiile taiate marunt/date prin blender (sa arate ca un sos gros), sare, piper si patrunjelul, si lasati sa fiarba la foc mic pana isi trae toata zeama. Umpleti fiecare jumate de vanata cu carne, puneti deasupra niste smantana si branza rasa, si le stropiti cu putin ulei ca sa nu se arda branza. Le dati la cuptor (200-220grade, depinde de cuptor) vreo 15-20 minute.
PS :in reteta originala se pune dupa branza si niste pesmet. Daca puteti face pesmet din panie de soia, puneti, ca e si mai bun.
PS2 :eu de obicei pun in loc de carne, soia, si adaug si niste usturoi.Si adaug la amestecul de carne si miezul de la vinete, taiat marunt.
PS3 : la fel puteti face si dovlecei « incaltati », numai ca nu ii prajiti, ci ii fierbeti cateva minute.
Vinete imam baildi
1 ½ kg vinete lunguiete, 3 cani ceapa taiata in felii subtiri
1 cana patrunjel taiat marunt, 2 ½ cani ulei masline
¾ kg rosii zemoase, 5-6 catei usturoi maruntiti
sare, piper, 2 linguri feta/telemea tare rasa
2 linguri pesmet (din paine de soia)
Curatati vinetele de codite, le spalati. Cu un cutit f. ascutit « spintecati » fiecare vanata de-a lungul, avand grija sa nu ajungeti pana in partea de jos. Sarati deschizatura si puneti vinetele intr-o oala cu apa sarata. Le lasati 15 minute, le scurgeti, le spalati cu apa curata si el stergeti cu hartie de bucatarie/servet. Le prajiti intr-o tigaie cu ulei, intorcandu-le pe toate partile, si le puneti intr-o tava. In uleiul din tigaie puneti ceapa, sa se ingalbeneasca, adaugati usturoiul si rosiile date in blender/taiate marunt, patrunjelu, sare, piper. Lasati sa fiarba vreo 20 min la foc potrivit, pana isi trag toata zeama. Lauti de pe foc. Cu o lingurita umpleti vinetele in deschizatura. Presarati branza rasa si niste pesmet, stropiti cu ulei, dati la cuptor 30 minute.
PS :se poate face si in cratita, dupa ce ati umplut vinetele, le puneti intr-o cratita larga, adaugati 2-3 linguri ulei si 1 cana apa, puneti
ANDANII
andanii spune:
vinete gratinate
1 kg vinete
ca. 1/8l ulei de masline
sare, piper
2 cepe, cativa catei de usturoi
1 legatura sanatoasa de busuioc
1 conserva mare (850 g) rosii decojite in suc propriu
200 g parmezan, 400 g Mozarella
50g faina de naut (sau soia)
Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm (de-a lungul sau latul), se dau cu un penson cu ulei de masline si se pun la copt 10 min la cuptorul preincalzit la 200°C.
Intre timp se taie ceapa mic si se prajeste in un pic de ulei de masline. Cand devine transparenta se adauga frunzele de busuioc si usturoiul pisat. Se adauga si rosiile cu sucul lor din conserva (se maruntesc cu o furculita in oala). Se lasa pe foc pana se obtine un sos mai gros. La urma se sareaza, pipereaza.
Se unge cu ulei de masline o forma termorezistenta si se pune un strat de vinete, apoi parmezan ras si mozarella taiata in felii subtiri. Peste un strat de sos de rosii. Se continua tot asa. La suprafata trebuie sa fie sos de rosii, mozarella, iar in parmezan (numai ala de deasupra) se pune faina.
Se stropeste cu ulei de masline (ca sa nu se arda branza) si se da la cuptorul preincalzit (200°C) 30-40 min.
ANDANII
andanii spune:
Fasole uscata in sos de branza pe vinete
Fasolea uscata se inmoaie si fierbe. Vinetele se taie de-a lungul in felii si se prajesc (eu le-am dat cu o pensula cu ulei de masline si le-am dat la cuptor). Cand fasolea e fiarta, se scurge de apa. Intr-o oala sau tigaie se topeste la foc mic branza cu mucegai albastru (Gorgonzola) si se amesteca cu fasolea. Se pune fasolea pe feliile de vanata, evtl. se presara cu patrunjel verde tocat.
ANDANII
Anda Panda spune:
andanii, parerea mea e ca nu merge in faza I din cauza fasolei uscate, iar gorgonzola cred ca este exclus, cum nu ai voie nici camembert sau oaie.
nu zic ca nu "suna bine" reteta, insa nu cred ca e "a la monti".
te rog mult, daca ai tu vreo carte mai recenta de-a lui, trimite-mi-o si mie pe 3ene@3web.com. iti tare multumesc si la mai putine kilograme!
Anda Panda spune:
...tot eu siint !
stie cineva retete de sosuri pt legume sau carne permise pentru faza I ?
iulenca spune:
FETELE, PLS TRIMITETI-MI SI MIE CARTEA CU REGIMUL MONTIGNAC PENTRU CA M-ATI INNEBUNIT CU CAT A-TI SLABIT. :))( iulenca@yahoo.com ) VREAU SI EU
SUNT DE 3 ZILE LA CURA - INVENTATA DE MINE SI FUNCTIONEAZA DA MAI VREAU SA INCERC SI ALTCEVA.
MULTUMESC
VA PUP SI VA DORESC IN CONTINUARE AMBITIE
iulenca
LYLY809 spune:
iulenca, iti trimit eu cartea, dar este o versiune pe care o am de asta vara. Nu stiu daca este ultima. O vei primi de la adresa lacryonel@yahoo.com
Numele cu care ma semnez aici pe forum nu este cel real
Lyly
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;51/st/20060528/k/6071/preg.png
Samburica
Crinia spune:
Fetelor va rog frumos trimiteti-mi si mie cartea data.
Pe adresa ccrinia@yahoo.com
Va multumesc mult
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)