Retete Montignac (2)
Raspunsuri - Pagina 11
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Karina spune:
Rosii cu busuioc
Nu asta e numele, dar nu e chiar reteta originala.
Se iau rosii bine coapte si se taie cubulete mici, de cca 0.5 cm. Se toaca usturoi marunt de tot (dar nu zdrobit), se pune peste rosii, se adauga frunze proaspete de busuioc taiate tot asa marunt, ulei de masline si se amesteca. Se lasa 3-4 minute dupa care se papa cu brinza sau ce doriti voi.
Reteta originala era fara ulei de masline, dar se prajeau felii subtiri de piine si se punea un pic de ulei de masline pe piine si deasupra amestecul de mai sus, dar piinea cu ulei nu prea e Monti.
Mie imi place f. mult busuiocul, am un ghiveci acasa in care am fire de busuioc, dar din acela cu frunze mari, e mult mai gustos decit cel din piata. De obicei fac salata cu rosii, castraveti, ardei, ceapa, usturoi, etc., ulei de masline si pun si frunze de busuioc tocate marunt. Amestec si pap cu o poftaaaaaa
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
Karina
![](sofer.gif)
![](copilas.gif)
Imnul lui Irinel
adriana_mihnea spune:
Karinelule, si de unde ai luat seminte de busuioc? Crezi ca pot pune si-n perioada asta?
Ca ma bate gandul sa-mi fac si eu o mica gradinita in balcon...
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
Karina spune:
quote:
Originally posted by adriana_mihnea
Karinelule, si de unde ai luat seminte de busuioc? Crezi ca pot pune si-n perioada asta?
Ca ma bate gandul sa-mi fac si eu o mica gradinita in balcon...
Adriana, acum 2 ani am adus un fir de la Botiza
![](icon_smile_big.gif)
![](bang.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Parca zicea cineva mai demult (tot la sub. cu Monti) ca a pus din seminte cumparate si i-au iesit.
Daca nu, daca platesti bine, la anu' iti dau io seminte
![](icon_smile_big.gif)
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
Karina
![](sofer.gif)
![](copilas.gif)
Imnul lui Irinel
Ankutzika spune:
Ma duc la piata sa iau busuioc - eventual cu radacina. Cred ca si semintele de la plic or fi bune... Asta fac azi!
Ce ziceti si de:
Conopida cu iaurt
Se fierbe conopida buchetele mici. Se scurge, se raceste, se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu iaurt 0% si o lingura de smantana. Se presara o legatura de patrunjel proaspat tocat (poate fi si marar, dupa gust), eventual si alte mirodenii sau condimente. Eu l-as manca si cu un pic de ardei iute sau usturoi .
Creveti - la asta trebuie sa ma mai gandesc putin. Merg ca si conopida, dar poate gasim o forma mai diversificata...?
Oricum, acum am cel putin o zi pe sapt cand mananc
Salata de broccoli
postata de cineva mai demult pe forumul acesta sau la monti... BTW: o pup pe cea care a scris-o!!! Eu o am listata, in doua versiuni, daca mai intereseaza pe cineva, pot s-o pun maine.
Pofta buna!
adriana_mihnea spune:
Dar sa fii atenta sa nu iei din ala de pus la icoane! Ca nu-i bun...
Karina, apai...daca-i pe bani, mai bine ma las pagubasa!
Sa vad ce reusesc sa fac, dar dupa ziua de luni care-i tare grea...Sa termin cu examenul asta si fac eu multe! Asa zic de fiecare data, dar tind sa lenevesc...
Creatii culinare
Ankutzika spune:
Dar cum sa deosebesc eu busuiocul de icoana de ala de castron?! Ca as vrea o padure intreaga in ghiveci...
adriana_mihnea spune:
Eu am cautat in piata busuioc de salata si n-am gasit. Doar din ala cu frunzulite mici, cu flori, de pus la icoana. Busuiocul de salata are frunze mai mari, lucioase, sanatoase...Nu stiu cum sa-ti explic. Cauta o poza pe net, poate gasesti...
Creatii culinare
adriana_mihnea spune:
Uite asta-i busuiocul de mancat:
http://plantemedicinale.gradinamea.ro/Busuioc_2614_541_1.html
Nu asta:
http://larix.ro/PLANTE/busuioc.htm
Creatii culinare