Sus...in Scandinavia (15)
Raspunsuri - Pagina 6
Katarina spune:
Hihihi, Lilando, a incercat neam de danez sa triseze un roman!Nu stia ca n-are sanse?
Da' povesteste-te mai multe despre Crucea asta a alcoolistilor..Adicatelea indivizii astia beau, fumeaza si-au bani mai multi ca mine??? Si exista si crestini care sa aiba grija de sanatatea lor? Repede , aduceti-mi o sticla!
AlbaIulia spune:
Frantuzoaica draga,
Batut palma! Te-astept sau va astept cu draga inima!
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
lilanda spune:
Frantz, bravo...te chem miine la raport!!!
AlbaIulia si mie mi-a explicat consortu' cum sta treaba cu ei....alcoolici sint considerati persoane cu probleme psihice (unii chiar le au, insa altii si le fac) si intra in categoria handicapatilor de care statul danez are grija ca de ochii din cap. Statul (sau mai bine zis comuna-asta fiind un gen de judet) le asigura pe luna un venit minim (cam vreo 600-700 de Euro), le sponsorizeaza chiria pentru locuinte, au dreptul la toate serviciile medicale sau de invatamint in mod gratuit, iar organizatiile (cum e aia de am fost io la ea) le asigura papica pe mai nimica; de exemplu, aici la Crucea Albastra, o masa calda (azi am vazut ca aveau friptura de porc si cartofi fierti) costa 25 de coroane daneze, care inseamna cam vreo 3 Euro si ceva..deci 3x30 de zile, inseamna 90, hai 100 de Euro...sa zic ca mai cheltuie 100 alte necesitati si restul il pot bea si fuma!!! Niels imi spunea ca sint unii care traiesc cu ajutorul asta toata viata...si nu pe strazi!!!! (Cit despre serviciu, crede-ma ca as vrea unul si cu dintii,sau macar sa merg la scoala de limba, insa actele de rezidenta inca le am in lucru. Cred ca DK bate recordul la cit de greu se misca oficialitatile in materie de emigrare...io mi-am depus actele acum 5 luni si inca mai astept!!!
pozulici
Katarina spune:
Corianai, si io sunt acum in SFI.Dar de ce ai ales cursurile de seara? Sa frecventezi scoala o data-n saptamana.. e cam putintel totusi...
frantuzoaica spune:
Corina,sfi doar odata pe saptamana?Eu ma duceam in fiecare zi,cate 4 ore.Poate o fi diferit de la comuna la comuna...Oricum,eu iti doresc succes in aprofundarea limbii suedeze!
iar cu system bolaget mie asa mi se pare scuump!Pai consortu ia de la tiristi 24 de beri a 500 ml si costa 200 sek!Convenabil!Am cumparat vara asta,cand am fost in Romania un bax de Cotnari si l-am depozitat la boxa,la subsol...Mi-au dat spargere si din 20 de sticle..mi-au lasat 3 ,de gust!Na,noroc la alcool
Katarina spune:
Frantzuzo, treci la raport! Si la suiedezi e la fel bre, ca la danezi? Iti da statul bani sa te-ntretii?
frantuzoaica spune:
Katariono,mama!Pe mine ma intrebi?ca nu-s certata cu alcoolulCred ca si aici e asa,ma pregateam sa dau si io un raspun ca al Lilandei dar nu am baza...nu stiu sigur ce si cum!Dar ..presupun ca e la fel!Ca atatea ajutoare ce ofera statul la toti...asta nu cred ca face exceptie!
AlbaIulia spune:
Lilanda draga, Sa vezi si sa nu crezi!!!! Cum zic francezii Bouche Bee!
Da' macar la voi stiti unde se duc banii de taxe...ca la noi taxele sint mari cat in vestul europei (nu tarile nordice inca) si nu vedem pe ce s-ar duce.
Si-n privint lucrului, stai linistita, enjoy acuma, ca dupa ce incepi, tooot la lucru o sa mergi de-o sa te saturi. Sincer, ca n-as mai da eu acuma sa am timp de goblen, tricotat, bai aromatice, ehei...
Pupici
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
Katarina spune:
Am meu consort e plecat acu' in deplasare si n-am pe cine sa intreb.Io vreau un raspuns de cunoscator Vreau sa aflu exact ce si cat primesc acilea alcoolicii la noi, ca la o adica...si io, in cazul in care nu-mi gasesc de munca