Sindromul de hipercoagulabilitate (5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corail spune:

monu, buna idea cu listuta.Si eu sunt graviduta!
Legat de tratament ,eu am inceput cu heparina( Fragmin)- 30 injectii+ass 100 (50 mg) din sapt a 4-a , iar acum iau numai ass 100 (100mg). Urmatorul control il am in decembrie si o sa vad atunci cum se continua tratamentul!
Intrebarea care ma framanta pe mine este: este afectat bebe-ul de aceste tratamente?

corail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

corail,
singurul lucru sigur legat de heparina pe care l-am aflat de pe net este ca heparina cu greutate moleculara scazuta nu trece de bariera placentei.deci nu ar trebui sa iti faci griji. daca nu te deranjeaza o sa scriu in dreptul tau si tratamentul urmat.
doamne, ce zapacita sunt! suntem la acelasi subiect la gravidutze! mai - iunie! cum s-a vazut la echo placenta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

un articol interesant www.medicina-materno-fetala.ro/ta_1.php#2" target="_blank">sarcina si boala tromboembolica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Buna fetelor!!!
Nu am mai dat de multa vreme pe aici.
Monu, eu am SAFL negativ. Urmez inca un tratament cu Aspenter de 75 mg, o zi - da, una - nu. Problema era ca Proteina C era muuuuuult sub limitele minime. Diagnosticul era APCR. Am facut determinari - din august si pana acum - la 2 saptamani la Fundeni si, in ultimele 2 dati .... surpriza : toate valorile in normal. Si teribila si incapatanata de Proteina C a intrat in normal si ea.
Multa sanatate tuturor!

Aurasa 11 sapt.
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Aurasa, APCR mi-a iesit si mie in afara limitelor. Nu ti-a scris ceva legat de factorul V Leiden?

Mergi la inceput

Ba da. Dar de cand sunt insarcinata (minune... ), toate au intrat in limite. Nu-mi explic......

Aurasa 11 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Salutare fetele!
Eu sunt bine si bb-linul la fel!Acum doarme linistit , probabil ca se pregateste pentru a doua repriza de pe la 10 seara!

Vineri am fost la Cantacvuzino si am facut coagulogram completa plus anticoagulantul lupic-adica aPTT si INR! Toate sunt bine! Nu am mai avut puterea sa merg la Fundeni asa ca m-am oprit mai aproape! Echo am facut la conmtroul curent pe care mi-l face dr.Tutunaru si si miercuri mergem la Iosup sa ne mai masuram , sa ne mai vedem si noi ca nu ne-am mai vaxut de o luna si sa vedem in primul rand cum staam cu IR-urile!

Asa ca suntem bine si asteptaam sa intram in concediu ca ni s-a facut cam frig si ne e cam greu cu deplasrile ca doar avem un kg!
Voi vad ca sunteti la fel si evoluati frumos! Asteptam sa ami cresteti si voi sa dati din picioruse si sa vedeti ca e minunat!
Mai vorbim dupa miercuri!
Pupicei pentru cei din burticei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Servus,

SALF confirmat.
Nu am inteles nimic din toate prescurtarile alea, dar asta este rezultatul...LA POZITIV.
De 3 ori pe saptamana TROMBOASS.

Mergi la inceput

Buna,fetelor!!!
Am fost azi la Fundeni (fusesem si vineri, dar D-na dr. Uscatescu nu era). Se pare ca o sa mai continui cu Aspenter pana la jumatatea lui decembrie, dupa care o sa trec pe Clexane 0.2. .

Ileana ai fost azi pe la Fundeni? Era o fata din Brasov acolo.

Abia astept echo de vineri de la Diagnosis sa vedem ce mai face minunea din burtica. Se pare ca nu i-a placut ca mami a fost azi pe drumuri lungi si friguroase, ca m-a cam durut (si inca)burtica. Am niste emotii .....

Aurasa 11 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Servus,

Da am fost ieri (luni) la Fundeni.
Dar nu stiu daca eu eram din Brasov ( in cazul respectiv), ca la mine nu s-a exprimat nimeni. Sa nu mai fi fost cineva.
Eu chiar faceam haz de situatie...ca invoit de la servici, drum de Bucuresti ( 1 milion si un pic, doar benzina)...si toata chestia a durat jumatate de minut!
Am analizele facute de 2 ori...o data ( prima ) superbe...a 2-a oara pus direct diagnostic de sindrom....
Am scris ce tratament mi-a dat...sunt curioasa daca-mi trece durerea de cap...astept 3 zile si va informez.
Am scris pe subiect ca vineri dr. era la Cluj....

Mergi la inceput