eritem fesier
Raspunsuri - Pagina 3

bebetica spune:
Pentru rezultate rapide : Reviken (fostul Cutaden), iar pentru intretinere Dermacare (unguent). Tot rezultate bune a dat si crema de galbenele.
Ce este cel mai important este faptul ca toate cremele protectoare trebuiesc folosite ALTERNATIV.
Am testat si rezultatul a fost pe masura.In doi ani de zile este a doaua oara cand am avut aceasta problema.
SUCCES !!!!!!!!!!
Ioana si al ei STEFAN DIMITRI
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b371605805da

b76 spune:
Cred ca fiecare copil raspunde pozitiv sau negativ la cate un tipde unguent.Ar trebui sa incerci diverse retete ca sa-l ajuti sa-i treaca. Ceea ce vreau sa-ti spun eu este ca bb-ul meu a facut eritem fesier la aparitia fiecarui dintisor si are deja 4 dinti si 4 maselute si nu-i trece pana nu se termina eruptia indiferent cu ce il dau. Primul dinte a iesit mai greu si deci si eritemul a durat mai mult. Deja am invatat ca atunci cand are un eritem fesier sa ma uit si in gurita lui. Poate ca si bb-ul tau are asemenea simptome la eruptia dintisorilor mai ales ca spui ca persista de ceva timp.

tinutza spune:
quote:
Originally posted by b76
Cred ca fiecare copil raspunde pozitiv sau negativ la cate un tipde unguent.Ar trebui sa incerci diverse retete ca sa-l ajuti sa-i treaca. Ceea ce vreau sa-ti spun eu este ca bb-ul meu a facut eritem fesier la aparitia fiecarui dintisor si are deja 4 dinti si 4 maselute si nu-i trece pana nu se termina eruptia indiferent cu ce il dau. Primul dinte a iesit mai greu si deci si eritemul a durat mai mult. Deja am invatat ca atunci cand are un eritem fesier sa ma uit si in gurita lui. Poate ca si bb-ul tau are asemenea simptome la eruptia dintisorilor mai ales ca spui ca persista de ceva timp.
sbi
da...la dintii de jos gingia este rosie in lateral si are semne ca ar trebui sa pocneasca sus....cum am mai spus a inceput sa se mai duca din eritem, dar totusi persista.
probabil ca o sa-i treaca, asa cum ai spus, numai cand o sa-i iasa dintisorii, numai ca nu stiu cat o sa mai dureze...ai idee?
tina & robert(20.03.04)

b76 spune:
din experienta pe care o am cu baietelul meu, eritemul datorat aparitiei unui dintisor trece abia dupa ce are loc eruptia efectiva a dintisorului. Spre exemplu acum ii apare o maseluta si ne chinuim cu ea de vreo saptamana; tot de o saptamana are eritem ( e rosu la fundulet).Il dau cu crema in strat gros de cateva ori pe zi si singurul avantaj este ca nu se agraveaza( nu ii apar bubite). In mod normal daca avea eritem de la vreun scaun mai acid, intr-o zi, il dau de 2-3 ori cu crema in strat f. gros si se vindeca. Deci asta ar fi diferenta intre cele 2 tipuri de eritem -din punctul meu de vedere.
Legat de aparitia dintisorilor, daca am inteles bine ca esti la primul dintisor,am sa-ti spun care sunt fazele de eruptie ca sa poti recunoaste mai usor:
-se inroseste vizibil zona in care va erupe;
-se imflameaza;
-apare o dunga sau un punct( coltul dintelui) de culoare alb-transparent;
-erupe dintele- sparge in zona unde a aparut dunga sau punctul respectiv si se poate simti la mana, daca dai cu degetul se simte cum agata;practic se simte ceva tare- dintele.In timpi isi schimba culoarea si devine alb-opac
-pe totata perioada saliveaza mai mult sau mai putin , in functie de copil;
Aceste faze variaza in timp, de la un copil la altul, de la 2-3 zile la cateva saptamani ( 3-4) , asta pt. ca se poate intampla ca intre faze sa se produca o stagnare in evolutia dintelui. Nu exista o regula.
Eritemul fesier dispare odata cu eruptia totala a dintisorului. La masele e un pic mai greu pt. ca fata de dinte maseaua are dimensiuni mai mari si are deci mai mult de spart.
Cam asta ar fi ! Succes! Daca n-ar fi dintii.....s-ar creste mai usor bebelusii si am dormi mai multe nopti.

Roxana_G spune:
Uite ca sunt si eu in aceeasi situatie cu Tinutza. Alexandra nu a avut niciodata eritem fesier. Am folosit tot felul de creme, recunosc ca Sanosan cu oxid de zinc a fost cea mai buna dintre toate. Si totusi de vineri a aparut eritemul, arata de parca a fost arsa cu fierul nu alta. De spalat o spalam la robinet, o mai stergem si cu servetele. Am incercat galbenele, Sanosan, Bepanthen si Neopreol. In 3 zile nu observ nici o ameliorare.
Nu am observat aceasta problema atunci cand au aparut dintii de jos. Insa intr-adevar acum se "lucreaza" la cei de sus. Nu stiu ce sa mai cred si nici ce sa mai incerc. Initial am dat vina pe aciditatea scaunului datorata perelor pe care i le-am introdus recent. Insa ma ingrijorez ca eritemul nu cedeaza la nimic.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Teodora D. spune:
Eu folosesc servetele umede de fiecare data cand ii schimb scutecul, apoi il dau cu un strat subtire de pasta petrini cu musetel si nu am avut inca probleme. Exista in farmacii ulei de catina pt. copii, de la firma tis, e de fapt o crema mai groasa, am folosit-o pt. o iritatie in zona gatului, dar e indicata pt. orice problema a pielii copilului.

tinutza spune:
[quote]Originally posted by Roxana_G
Uite ca sunt si eu in aceeasi situatie cu Tinutza. Alexandra nu a avut niciodata eritem fesier. Am folosit tot felul de creme, recunosc ca Sanosan cu oxid de zinc a fost cea mai buna dintre toate. Si totusi de vineri a aparut eritemul, arata de parca a fost arsa cu fierul nu alta. De spalat o spalam la robinet, o mai stergem si cu servetele. Am incercat galbenele, Sanosan, Bepanthen si Neopreol. In 3 zile nu observ nici o ameliorare.
Nu am observat aceasta problema atunci cand au aparut dintii de jos. Insa intr-adevar acum se "lucreaza" la cei de sus. Nu stiu ce sa mai cred si nici ce sa mai incerc. Initial am dat vina pe aciditatea
scaunului datorata perelor pe care i le-am introdus recent. Insa ma ingrijorez ca eritemul nu cedeaza la nimic.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
Roxana,
baietelului meu a inceput sa-i treaca...practic nu mai are aproape nimic la funduletz.
l-am spalat de 4 ori pe zi (inclusiv de cate ori a avut scaun) cu ceai de musetel cu bicarbonat alimentar (la 1/2 l de ceai - 1 lingura rasa de bicarbonat) si l-am lasat sa se usuce, nu l-am sters...dupa aceea am aplicat o crema data prin reteta de la doctorul meu (avea oxid de zinc, vitamina a si altele)...eu consider ca de la ceai mai mult i-a trecut pentru ca 2 zile nu l-am spalat asa si i-a stagnat vindecarea...cum am revenit la ceai cum a inceput sa se vindece...incearca si tu, insa neaparat trebuie sa-l dai cu o crema pentru ca vindecarea sa aiba loc mai repede...eventual vorbeste cu pediatra
tina

ione spune:
Si noi am trecut prin asa ceva, am incercat Neopreol, Baneocin, Triderm, dar, degeaba, NIDOFLOUR -ul ne-a scapat.
Dentitia , si urina acida au fost de vina in urma analizelor efectuate.
Ionela, Maria & Elena 26 mai 2003

mihaella spune:
La noi n-a functionat nimic...pana aaparut miracolul: MERCUR CROM - o solutie rosie care se prepara in farmacii.

dana d spune:
Fetelor, Nidoflorul face minuni. Ii dai seara si dimineata e mult ameliorata iritatia. In trei zile dispare de tot. Daca nu nu mai continuati. Doctora mi-a spus sa-i dau cel mult trei zile dupa baie o data pe zi.
Atentie insa ca s-ar putea sa usture, nu sunt sigura dar Ilinca mea plangea cand ii dadeam mai ales prima data cand avea rani, pentru ca asa ajunsese, funduletul carne vie, nu trecea cu nimic.
Si nu cred ca are legatura cu dintii.
Cremele si solutiile (glicerina cu stamicina) folosite pentru sani sunt si ele bune, in fond e acelasi tip de rana.
http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta
http://community.webshots.com/user/danaf123