eritem fesier

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Noua dr ne-a prescris ELIDEL - un tubulet de 15g, care noroc ca e gratuit. e foarte bun si nu contine cortizon. L-am folosit mult si pt iritatia pe care o avea pe fata, dar la fel de eficient a fost si pt fundulet.
Am citit mesajele voastre de pana acum si nu am vazut sa-l mai fi folosit cineva... Oricum, e o varianta pe care vi-o recomand.

Pupici si sanatate multa!

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adema spune:

Am gasit subiectul si m-am hotarat sa descriu experienta noastra nefericita. Bebelusul meu , cam la 3 saptamani a avut funduletul putin inrosit.Prin urmare, medicul de fam. ne-a prescris Clotrimazol. A doua zi, era deja rana ! A urmat un unguent cu Hidrocortizon, Cloranfenicol, Nistatin, vaselina, lanolina. Tot mai rau si mai rau. Am mers la alt pediatru care a recomandat intai Neopreol, apoi vazand ca nu sunt rezultate i-a dat Reviken si Violet de gentiana. Din rau in mai rau ! Nu va pot descrie ce urla micutul meu de durere. Facea pipi si kk instantaneu cand il ungeam acolo.Nu mai manca si a pierdut si in greutate. Disperati, am mers la urgente , unde ni l-a badijonat cu Albastru de metil. Mai rau! Era efectiv carne vie !A urmat Camera de Garda la dermato a spitalului Colentina (desi noi locuim in Campina, am plecat acolo disperati). Am gasit-o pe dr. Tania Cristodulo care ne-a dat un alt unguent cu hidrocortizon, talc si oxid de zinc. Intorsi acasa , cu sperante, am aplicat si crema aceea. Dezastru! Toata noaptea copilul a urlat de durere si chiar si carnita de pe margine care pana atunci era sanatoasa incepuse sa zemuiasca. Am sunat noaptea la dna dr., care bineinteles ca desi era de garda nu a putut fi deranjata, iar dimineata cand in sfarsit mi-a raspuns la telefon si i-am zis ca bebelusul e mai rau, mi-a inchis telefonul in nas. Duminica fiind am fugit din nou disperati catre Bucuresti la sp. Grigore Alexandrescu. De la Garda am fost urgent trimisi cu copilul la sectia de Arsuri si Chirurgie plastica. Va imaginati prin ce am trecut ?! Copilul facuse arsura chimica provocata de medicatie !Tot ceea ce ii fusese recomandat ii facuse rau, toate unguentele fiind prea puternice pt. o piele de bebelus. Toate nu au facut decat sa 'sape' si sa adanceasca rana. In cazul nostru medicamentul miraculos a fost Mercurocrom, de care am vazut ca a mai scris cineva. Noua ni s-a dat de la spital.Eu nu l-am gasit in farmacii !!!
Cert e ca acum suntem bine (Codrut are doua luni si jumatate ) si nu am mai avut necazuri. Nu mai folosesc servetele umede, dupa fiecare spalat la fundulet il usuc cu foenul, apoi il ung fie cu ulei de masline fiert la bain-marie, fie cu vit. A uleioasa, fie cu crema de scutece de la Nivea (alternativ). Aveti grija deci si fiti precaute cu aplicarea unguentelor , mai ales pe baza de hidrocortizon!!!
Si... scuze ca m-am intins prea mult cu povestea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Si noi am trecut printr-un caz asemamator cu Amelia si am dres-o cu albastru de metilen, tamponat direct pe rana.
Daca zici ca sunt bubite, incearca sa-i schimbi marca de chilotei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabordea spune:

Eu dupa ce am aplicat orice unguent posibil: Nidoflor, Cutaden, Bepanthen, Galbenele, etc.. Mi s-a pus pata si i-am spalat rana cu apa oxigenata si am presarat apoi Saprosan si in 2 zile era ca noua

Ana si Diana Alexia(28.02.2004)
Album pe yahoo:http://pg.photos.yahoo.com/ph/anabordea/album?.dir=/b17e
Album pe webshots: http://community.webshots.com/user/anabordea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Fetelor, la noi situatia e din rau in mai rau! Am aplicat mai tot ceea ce s-a scris aici, mai putin Elidel de care aud acum.

Ultimul remediu recomandat de dna doctor acum pe telefon este Mercurocrom. Unde il gasesc? Sunt disperata, deja eritemul este o rana si Alexuta mea suspina de cate ori o sterg. Nici in funduletz nu ii mai place sa stea.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Fetelor, copilul prietenei mele a avut aceasta problema si nu s-a vindecat cu nici o crema. Pana la urma l-a uns pe fundulet cu miere si in cateva zile s-a rezolvat! As adauga ca trebuie sa stea cat mai mult cu fundul la aer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Noua ni s-a prescris Nidoflor in cazul in care Bepanthen nu da rezuktate (si nu da) dar pe prospect vad ca nu prea este indicat copilasilor sub 2 ani. Cum facem? Voi ati incercat si Nidoflor?

Mergi la inceput

Am folosit Nidoflor la recomandarea medicului (altfel nu as fi incercat). Recunosc ca initial am ezitat. Este adevarat ca asa scrie pe prospect si de asemenea, acolo sunt mentionate si o serie de reactii adverse neplacute atat la copii cat si la adulti.

Rox
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaella spune:

Roxana, eu cred ca am mai scris...Merecurcrom nu gasesti in farmacii.
Roaga-ti pediatrul sau medicul de familie sa te trimita la vreo farmacista(imposibil sa nu stie) care sa ti-l prepare.
Este intr-adevar miraculos!

Mergi la inceput

Mihaella, multumesc tare mult ptr mesaj. Din pacate nici asta nu a dat rezultate la noi. Nu pot sa inteleg. Maine cred ca o voi suna iar pe pediatra. La voi cat de repede s-a produs miracolul? Noi tot folosim de sambata si degeaba!

Rox
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput